dancer Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ θα έλεγα κανένας, τον τελευταίο λόγο θα τον είχε κάποιος μόνο αν για κάποιο λόγο θα περνούσε το δικό του, όποιο και να ήταν αυτό. Αντιθέτως όμως στις αγοραπωλησίες δεν είναι απαραίτητο πως ο ένας από τους δύο θα ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλου. Για να στο κάνω πιο λιανά, πουλάει κάποιος μια γκόλφω και ζητάει 5.000€, βρίσκεται κάποιος που την θέλει και προσφέρει 4.000€. Αρχίζουν τα παζάρια, ο ένας δεν πέφτει με τπτ κάτω από 4.800€ και ο άλλος δεν ανεβαίνει με τίποτα κάτω από 4.200€, και τελικά δεν γίνεται πράξη μια και οι διαπραγματεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο. Για πες μου εσύ τώρα, ποιος από έχει (ή μάλλον είχε) τον τελευταίο λόγο, ο πωλητής ή ο αγοραστής? για να ολοκληρωθει η πραξη το ΟΚ το δινει ο πωλητης οσο και να χτυπιεται ο αγοραστης, οταν δεν υπαρχει πραξη εννοειτε οτι δεν υπαρχει καποιος που να εχει τελευταιο λογο.
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, dancer είπε για να ολοκληρωθει η πραξη το ΟΚ το δινει ο πωλητης οσο και να χτυπιεται ο αγοραστης, οταν δεν υπαρχει πραξη εννοειτε οτι δεν υπαρχει καποιος που να εχει τελευταιο λογο. Με μπερδεύουν αυτά που γράφεις, για να ολοκληρωθεί η πράξη θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και οι δύο, και όχι να δώσει το OK ο πωλητής. 1
dancer Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Με μπερδεύουν αυτά που γράφεις, για να ολοκληρωθεί η πράξη θα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και οι δύο, και όχι να δώσει το OK ο πωλητής. εννοω οτι τον τελευταιο λογο στην τιμη τον εχει ο πωλητης οχι ο αγοραστης, στα αλλα συμφωνω με αυτα που γραφεις. και βεβαια υπαρχει και η περιπτωση ενω τα εχουν βρει την επομενη μερα ενας εκ των δυο να αλλαξει γνωμη και να αποχωρησει απο τη συμφωνια. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από dancer 1
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, dancer είπε αν και υπαρχουν πολλα ποστ να κανω παραθεση ο ελληνας εχει μπερδεψει οτι ολοι ειναι σε αναγκη. MONEY DO NOT TALK φιλε, και το πουλαω οχι λογω αναγκης αλλα γτ θελω να το αλλαξω και να παρω πιο καινουριο/αλλαξαν οι αναγκες μου κτλ. Επομενως παντα ο πωλητης κανει κουμαντο, αν τωρα ο αγοραστης θελει να παρει οσο οσο ειναι δικο του θεμα αν θα το δεχτει ο πωλητης. Παντως ειναι γελοιος για εμενα ο ελληνας καταναλωτης και αγοραστης γτ πολυ απλα δεν ξερει τι θελει ουτε τι ψαχνει. Καλο φθηνο δεν υπαρχει. Το να κανουμε την εξαιρεση κανονα παλι δεν γινεται. Ερχεται ο αλλος και σου λεει να ο αλλος το πηρε 1000ευρω πιο κατω κανε και για μενα το ιδιο, δηλαδη ποσο καραγκιοζης? και οτι αυτο που λεει δεν στεκει. Είπαμε, χομπίστες υπάρχουν και από τις δύο μεριές! Αν δεν θέλεις λεφτά, τότε γιατί το πουλάς; Και επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πήγαινε σε επαγγελματία (έμπορο) να το δώσεις να δεις πόσο κουμάντο κάνει ο πωλητής! Αλλά όχι, αν ο αγοραστής είναι ιδιώτης πρέπει να είναι ή «γελοίος» ή θύμα... Δεν πάει έτσι! Οπότε στο δια ταύτα, money talks... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από agnostos13
dancer Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Είπαμε, χομπίστες υπάρχουν και από τις δύο μεριές! Αν δεν θέλεις λεφτά τότε γιατί το πουλάς; Και επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πήγαινε σε επαγγελματία (έμπορο) να το δώσεις να δεις πόσο κουμάντο κάνει ο πωλητής! Αλλά όχι, αν ο αγοραστής είναι ιδιώτης πρέπει να είναι ή «γελοίος» ή θύμα... Δεν πάει έτσι! Οπότε στο δια ταύτα, money talks... Εγραψα για ποιον λογο μπορει καποιος να πουλαει το αμαξι, και απο την αλλη δεν θα κανω συλλογη τα αυτοκινητα, ασχετως αν εχω 1 μυριο στην τραπεζα. Δηλαδη οι πλουσιοι τι τα κανουν φυλακτα?
Morosana Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Είπαμε, χομπίστες υπάρχουν και από τις δύο μεριές! Αν δεν θέλεις λεφτά, τότε γιατί το πουλάς; Και επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις πήγαινε σε επαγγελματία (έμπορο) να το δώσεις να δεις πόσο κουμάντο κάνει ο πωλητής! Αλλά όχι, αν ο αγοραστής είναι ιδιώτης πρέπει να είναι ή «γελοίος» ή θύμα... Δεν πάει έτσι! Οπότε στο δια ταύτα, money talks... Στον έμπορο υποχωρείς γιατί ξέρεις ότι το πουλάει για κέρδος όποτε δεν πρόκειται ποτε να ασχοληθεί να αγοράσει retail και επισης υποχωρεις γιατί μπορεί να θέλεις να κανεις κάποια ανταλλαγή όποτε από πωλητής γίνεσαι αγοραστής. 1
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, dancer είπε Εγραψα για ποιον λογο μπορει καποιος να πουλαει το αμαξι, και απο την αλλη δεν θα κανω συλλογη τα αυτοκινητα, ασχετως αν εχω 1 μυριο στην τραπεζα. Δηλαδη οι πλουσιοι τι τα κανουν φυλακτα? Οι πλούσιοι ή τα κάνουν συλλογή ή τα ξεφορτώνονται... Πως καταλήγουμε πάντως τη κουβέντα συνέχεια στα luxury cars εντύπωση μου κάνει...από το Monaco γράφετε όλοι; 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, dancer είπε εννοω οτι τον τελευταιο λογο στην τιμη τον εχει ο πωλητης οχι ο αγοραστης, στα αλλα συμφωνω με αυτα που γραφεις. και βεβαια υπαρχει και η περιπτωση ενω τα εχουν βρει την επομενη μερα ενας εκ των δυο να αλλαξει γνωμη και να αποχωρησει απο τη συμφωνια. Αυτό στα bold δεν ισχύει, πως γίνεται τον τελευταίο λόγο να τον έχει ο πωλητής, άσχετα αν η τιμή που συμφωνήθηκε είναι τα 4.800€ που πρότεινε ο πωλητής ή τα 4.200€ που πρότεινε ο αγοραστής? Κάτι δεν μας λες καλά. 1
Dinos1973 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, dancer είπε αν και υπαρχουν πολλα ποστ να κανω παραθεση ο ελληνας εχει μπερδεψει οτι ολοι ειναι σε αναγκη. MONEY DO NOT TALK φιλε, και το πουλαω οχι λογω αναγκης αλλα γτ θελω να το αλλαξω και να παρω πιο καινουριο/αλλαξαν οι αναγκες μου κτλ. Επομενως παντα ο πωλητης κανει κουμαντο, αν τωρα ο αγοραστης θελει να παρει οσο οσο ειναι δικο του θεμα αν θα το δεχτει ο πωλητης. Παντως ειναι γελοιος για εμενα ο ελληνας καταναλωτης και αγοραστης γτ πολυ απλα δεν ξερει τι θελει ουτε τι ψαχνει. Καλο φθηνο δεν υπαρχει. Το να κανουμε την εξαιρεση κανονα παλι δεν γινεται. Ερχεται ο αλλος και σου λεει να ο αλλος το πηρε 1000ευρω πιο κατω κανε και για μενα το ιδιο, δηλαδη ποσο καραγκιοζης? και οτι αυτο που λεει δεν στεκει. Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν εχει τιμή...... η τιμή του είναι τι θέλει να δωσει ο αγοραστης! εάν σήμερα η τιμή του πωλητή είναι πχ 10,000, σε 6 μήνες απούλητο, λογο και του depreciation η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας! Δυστυχώς στην ελλαδα νομίζουμε ότι τα αυτοκίνητο είναι ακίνητο και κάθε μερα που περνα αυξάνετε η τιμή του...... Βέβαια οσο υπάρχουν κοροΐδα και τα ακουμπάνε, θα υπάρχουν και οι ξύπνιοι που θα τα κονομάνε!!!!!! 3
chrxour Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Επειδή στο σπίτι είμαστε δυο άνθρωποι και αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αμάξια, έκανα το λάθος και έβαλα το μικρό το SMART αγγελία στο Car.gr. Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια, μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που το έκανα και έχω απογοητευτεί πλήρως με την κοινωνία που ζούμε-με έχει πάρει ο κάθε πικραμένος, άλλος μου έλεγε ότι είναι πορτιερης και μπράβος στα μαγαζιά και με ξερει, άλλος έμπαινε στο καράβι τώρα να έρθει Πάτρα αλλά δεν είχε όλα τα λεφτά μαζί, η άλλη μου έκανε ανάκριση για όλες τις επιλογές της ζωής μου σε βάθος δεκαετίας και τελικά καταλήξαμε ότι αφού έχω δουλειά καλά είμαι, πρέπει να της κόψω 500 ευρώ. Ο καλύτερος ήταν αυτός που ήθελε να του κόψω ένα 500 για να το πουλήσει αυτός παραπάνω γιατί είναι έμπορος και έχουν πέσει οι δουλειές και όταν του είπα αν έχει να μου δανείσει αυτός 500 ευρώ παρεξηγήθηκε!! Να μην αναφέρω καν ότι οι έννοιες 'ωρες κοινής ησυχιας','ειναι νυχτα','στοιχειωδεις κανόνες ευγένειας' δεν υπάρχουν καν στο λεξικό! Δεν είναι δουλειά αυτή και πραγματικά απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν αυτό το 'αλισβερισι' φυσιολογικό!δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει με το αμάξι, δεν με πιέζει και κάτι τόσο πολύ οικονομικά να το δώσω άμεσα και επειδή ουσιαστικά κάθεται έβαλα την αγγελία, απλά μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση όλο αυτό και είπα να τα ξεσπάσω καπου😊 1
dancer Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό στα bold δεν ισχύει, πως γίνεται τον τελευταίο λόγο να τον έχει ο πωλητής, άσχετα αν η τιμή που συμφωνήθηκε είναι τα 4.800€ που πρότεινε ο πωλητής ή τα 4.200€ που πρότεινε ο αγοραστής? Κάτι δεν μας λες καλά. μαλλον διαβαζεις αποσπασματικα η δεν ακταλαβαινεις οποιος ακταλαβε τι εγραψα καταλαβε. 27 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν εχει τιμή...... η τιμή του είναι τι θέλει να δωσει ο αγοραστης! εάν σήμερα η τιμή του πωλητή είναι πχ 10,000, σε 6 μήνες απούλητο, λογο και του depreciation η τιμή είναι εκτός πραγματικότητας! Δυστυχώς στην ελλαδα νομίζουμε ότι τα αυτοκίνητο είναι ακίνητο και κάθε μερα που περνα αυξάνετε η τιμή του...... Βέβαια οσο υπάρχουν κοροΐδα και τα ακουμπάνε, θα υπάρχουν και οι ξύπνιοι που θα τα κονομάνε!!!!!! γραφεις πολυ γενικολογα και το ποστ του φιλου απο κατω σου δειχνει ποια ειναι η πραγματικοτητα, οσο και να χορευει ο αγοραστης αμα δεν καιγεται ο πωλητης θα ψαχνεται, και για να το πω αλλιως οταν εχεις προιον καλο δεν ριχνεις ουτε 1 ευρω το κρατας και συνεχιζεις , επειδη το 18 πουλησα αμαξι το ειχα ενα χρονο αγγελια, εκανα αλλα 30000χλομ και το πουλησα 500 ευρω πιο κατω απο την τιμη που το ειχα το 17, απλα βρεθηκε ο σωστος ανθρωπος και πηρε ταφαρικι,οχι χρεπι 21 λεπτά πριν, chrxour είπε Επειδή στο σπίτι είμαστε δυο άνθρωποι και αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αμάξια, έκανα το λάθος και έβαλα το μικρό το SMART αγγελία στο Car.gr. Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια, μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που το έκανα και έχω απογοητευτεί πλήρως με την κοινωνία που ζούμε-με έχει πάρει ο κάθε πικραμένος, άλλος μου έλεγε ότι είναι πορτιερης και μπράβος στα μαγαζιά και με ξερει, άλλος έμπαινε στο καράβι τώρα να έρθει Πάτρα αλλά δεν είχε όλα τα λεφτά μαζί, η άλλη μου έκανε ανάκριση για όλες τις επιλογές της ζωής μου σε βάθος δεκαετίας και τελικά καταλήξαμε ότι αφού έχω δουλειά καλά είμαι, πρέπει να της κόψω 500 ευρώ. Ο καλύτερος ήταν αυτός που ήθελε να του κόψω ένα 500 για να το πουλήσει αυτός παραπάνω γιατί είναι έμπορος και έχουν πέσει οι δουλειές και όταν του είπα αν έχει να μου δανείσει αυτός 500 ευρώ παρεξηγήθηκε!! Να μην αναφέρω καν ότι οι έννοιες 'ωρες κοινής ησυχιας','ειναι νυχτα','στοιχειωδεις κανόνες ευγένειας' δεν υπάρχουν καν στο λεξικό! Δεν είναι δουλειά αυτή και πραγματικά απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν αυτό το 'αλισβερισι' φυσιολογικό!δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει με το αμάξι, δεν με πιέζει και κάτι τόσο πολύ οικονομικά να το δώσω άμεσα και επειδή ουσιαστικά κάθεται έβαλα την αγγελία, απλά μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση όλο αυτό και είπα να τα ξεσπάσω καπου😊 δυστυχως οι περισσοτεροι εδω μεσα αγοραζουν απο σκρουτζ και οταν δουνε αγγελια αυτοκινητου κατευθειαν θελουν απο την αρχικη τιμη 50% πιο κατω. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, dancer είπε μαλλον διαβαζεις αποσπασματικα η δεν ακταλαβαινεις οποιος ακταλαβε τι εγραψα καταλαβε. Ή απλά οι επεξηγήσεις που δίνεις δεν έχουν καμία λογική.
bjj-p Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, chrxour είπε Επειδή στο σπίτι είμαστε δυο άνθρωποι και αυτή τη στιγμή έχουμε 3 αμάξια, έκανα το λάθος και έβαλα το μικρό το SMART αγγελία στο Car.gr. Αυτό που έγινε δεν περιγράφεται με λόγια, μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή που το έκανα και έχω απογοητευτεί πλήρως με την κοινωνία που ζούμε-με έχει πάρει ο κάθε πικραμένος, άλλος μου έλεγε ότι είναι πορτιερης και μπράβος στα μαγαζιά και με ξερει, άλλος έμπαινε στο καράβι τώρα να έρθει Πάτρα αλλά δεν είχε όλα τα λεφτά μαζί, η άλλη μου έκανε ανάκριση για όλες τις επιλογές της ζωής μου σε βάθος δεκαετίας και τελικά καταλήξαμε ότι αφού έχω δουλειά καλά είμαι, πρέπει να της κόψω 500 ευρώ. Ο καλύτερος ήταν αυτός που ήθελε να του κόψω ένα 500 για να το πουλήσει αυτός παραπάνω γιατί είναι έμπορος και έχουν πέσει οι δουλειές και όταν του είπα αν έχει να μου δανείσει αυτός 500 ευρώ παρεξηγήθηκε!! Να μην αναφέρω καν ότι οι έννοιες 'ωρες κοινής ησυχιας','ειναι νυχτα','στοιχειωδεις κανόνες ευγένειας' δεν υπάρχουν καν στο λεξικό! Δεν είναι δουλειά αυτή και πραγματικά απορώ που υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν αυτό το 'αλισβερισι' φυσιολογικό!δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει με το αμάξι, δεν με πιέζει και κάτι τόσο πολύ οικονομικά να το δώσω άμεσα και επειδή ουσιαστικά κάθεται έβαλα την αγγελία, απλά μου έχει κάνει φοβερή εντύπωση όλο αυτό και είπα να τα ξεσπάσω καπου😊 μπορεις πολυ απλα να βαλεις πινακιδα πωλειται και να τριγυρνας οπως τον παλιο καλο καιρο... επελεξες να το "εκθεσεις" σε πολυ μεγαλυτερο κοινο, οποτε θα εχεις και τα καλα και τα κακα αυτου, στο marketplace που μπαινουν οι αγγελιες δεν γνωριζετε οτι ειναι το ψαχτηρι των μαντραδων και καθονται με το χερι πανω στο refresh? καθε νεα αγγελια που μπαινει ειναι μια ευκαιρια που πρεπει ο ενας να αρπαξει απο τον αλλον. + τους ερασιτεχνες μεταπωλητες. δεν καταλαβαινω γιατι περιμενετε να σας συμπεριφερονται με το σεις και με το σας. Ειναι το ιδιο με το να πηγαινεις σε μαντρα. Απλα αντι να πας εσυ, ερχεται αυτη σε εσενα. τον τελευταιο λογο δεν τον εχει κανεις. ο τελευταιος λογος διαμορφωνεται απο την προσφορα και τη ζητηση, συνεπως αλλαζει συνεχως δεδομενων των γενικοτερων συνθηκων. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από bjj-p 1
squib Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 πιστεύω ότι εκτός ειδικών κατασκευών υπάρχει ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Όποιος ξεφεύγει προς τα πάνω από Μ.Ο της αγοράς θα αργήσει να δώσει το όχημα και όποιος το δίνει πιο κάτω χάνει κάποιο ποσό. Η προσωπική εκτίμηση είνα κάτι υποκειμενικό. Βάλε στο car.gr τη μέση τιμή με τα χαρακτηριστικά κοινα (ηλικια, χλμ) και βρίσκεις μια λογική τιμή. Η άριστη κατάσταση στο άνω άκρο, η ανάγκη ή έξτρα ταλαιπωρία στο κάτω άκρο και αυτά με κλιμάκωση. Δεν είναι επιστήμη, 3 1
agnostos13 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν δώσει το παραδάκι ο αγοραστής πώληση δεν γίνεται... Όλα τα άλλα να ‘χαμε να λέγαμε! Και κάτι άλλο...ο πωλητής μεταχειρισμένων έχει συνήθως ένα προιόν να προσφέρει (αν μιλάμε για ιδιώτη), ο αγοραστής έχει δεκάδες (για να μην πω εκατοντάδες) να επιλέξει (ελπίζω να μην διαβάσω αντεπιχείρημα για κάποια bugatti)... Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από agnostos13 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα