Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, masteripper είπε

Κάποια στιγμή με ψήσανε για Opera και απο τότε απλώς δεν κοίταξα αλλού...ταχύτατος με απειρα Tabs με ευκολίες που σε όλους τους άλλους browser χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 κλικ παραπάνω.....αν κρατούσε και κάποια απο τα παλιά features νομίζω θα ήταν 1000% άψογος...αλλά δεν μπορείς να τα έχεις όλα...  :)

Ο Opera εδώ και χρόνια είναι chrome-based.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, ChownTuen είπε

Σε 24 μήνες, το fork Edge θα είναι (ή θα πρέπει να είναι) η πιο δημοφιλή εκδοχή του Chromium.

Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια της Microsoft ώστε να σπάσει αυτή η κακή αυτοκρατορία εκ των έσω.

Και να έρθει ξανά η αυτοκρατορία του Internet Explorer, νυν Edge και επιτέλους η επαναφορά του ActiveX και του Silverlight που θα δουλεύουν σωστά μόνο στα Windows γιατί απλά θα μας παίρνει να το κάνουμε λόγω των ποσοστών μας στην αγορά.

Αυτό περιμένουμε όλοι, την επιστροφή των Jedi 🤣

Μόνο firefox, αυτή η αυτοκρατορία μόνο θα μπορούσε να διοικήσει τον γαλαξία δίκαια.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Η πλάκα είναι πως όλοι οι Chromium based browsers κληρονομούν τα ίδια προβλήματα.

Το chromium δεν ειναι τιποτα αλλο απο το engine που κανει render την σελιδα. Τα προβληματα ξεκινανε απο την εφαρμογη που διαχειριζεται τους πορους ωστε να εχεις tabs , inspect, τι θα κραταει στην μνημη (tabs) και αλλα feature. Πχ δοκιμασε τον νεο edge που ειναι βασισμενος σε chromium και διαθετει τις ταχυτητεσ του chrome και συγκρινε ποσο μνημη πιανει το ενα και ποσο το αλλο με ιδια tabs και σελιδες.

Επεξ/σία από dvs49
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εχω την εντύπωση, τουλάχιστον στο λαπτοπακι μου, αυτό το Edge πιάνει λιγότερη μνήμη σε σχέση με το chrome.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

a) Ποια διαχείριση μνήμης στον Chrome? Τι λένε οι άνθρωποι? Τι ανέκδοτα είναι αυτά? Χαχαχαχαχαχαχαχα

b) "να χρησιμοποιούν ασφαλέστερες γλώσσες όπου είναι δυνατόν. Ανάμεσα στις επιλογές είναι η Rust, η JavaScript, Java και Swift"

Και μετά το κράξιμο στη Java ότι είναι γεμάτη τρύπες και ότι στο JRE της το κενό ασφαλείας είναι μεγαλύτερο και από την τρύπα του όζοντος (προφανώς για να σπρώξουν το HTML5) πάνε να φάνε εκεί που έχεζ@ν???

Επεξ/σία από sv398
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Eru Iluvatar είπε

Αυτό ισχύει και για όλους τους Chrome-based browsers;

Όχι. Το Opera σε εμένα τουλάχιστον συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα σε θέματα μνήμης (μη φανταστείς ότι θέλει τη μισή RAM αλλά πολύ καλύτερα από τον Chrome).

Δημοσ.

Ναι είναι αλήθεια ότι τρώει πόρους και για αυτό ασφαλέστερο είναι το safari στο iphone,ipad το οποίο τρέχει και είναι για το συγκεκριμένο λειτουργικό ότι καλύτερο, τα άλλα είναι για αυτή την πλατφόρμα απλά χάλια...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dvs49 είπε

Το chromium δεν ειναι τιποτα αλλο απο το engine που κανει render την σελιδα. Τα προβληματα ξεκινανε απο την εφαρμογη που διαχειριζεται τους πορους ωστε να εχεις tabs , inspect, τι θα κραταει στην μνημη (tabs) και αλλα feature. Πχ δοκιμασε τον νεο edge που ειναι βασισμενος σε chromium και διαθετει τις ταχυτητεσ του chrome και συγκρινε ποσο μνημη πιανει το ενα και ποσο το αλλο με ιδια tabs και σελιδες.

Κοίτα:

Τα προβλήματα ασφάλειας στη μνήμη είναι βασικά σφάλματα κατά τον προγραμματισμό γλώσσας C και C++. Από το προαναφερθέν ποσοστό, το 50% αφορά ευπάθειες που βασίζονται σε λάθη διαχείρισης της μνήμης. Το βασικό ζήτημα είναι οι C και C++ είναι παλαιότερες γλώσσες προγραμματισμού που δεν λαμβάνουν υπόψη την πιθανότητα διαδικτυακής επίθεσης. Επιτρέπουν στους προγραμματιστές τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης της μνήμης και δεν τους ενημερώνουν αυτόματα για πιθανά σφάλματα κατά το στάδιο της ανάπτυξης της εφαρμογής.

Ως εκ τούτου, αυτά τα σφάλματα και οι αδυναμίες που προκύπτουν στη διαχείριση της μνήμης, ενσωματώνονται στον Chrome αλλά και σε εφαρμογές της Microsoft, που χρησιμοποιούν τις δύο αυτές γλώσσες προγραμματισμού.

Για το engine μιλά. Αυτό είναι γραμμένο σε C/C++. Τα υπόλοιπα είναι άλλα πράγματα.

1 ώρα πριν, sv398 είπε

Όχι. Το Opera σε εμένα τουλάχιστον συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα σε θέματα μνήμης (μη φανταστείς ότι θέλει τη μισή RAM αλλά πολύ καλύτερα από τον Chrome).

Επηρεάζει οτιδήποτε χρησιμοποιεί το chromium engine. Αυτό είναι γραμμένο σε C/C++ εξ ου και τα κληροδοτήματα των προβλημάτων της γλώσσας.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ChownTuen είπε

Σε 24 μήνες, το fork Edge θα είναι (ή θα πρέπει να είναι) η πιο δημοφιλή εκδοχή του Chromium.

Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια της Microsoft ώστε να σπάσει αυτή η κακή αυτοκρατορία εκ των έσω. 

Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί μια θέση και για την Mozilla, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πάψουμε να υποστηρίζουμε ανούσιες και χωρίς όραμα προσπάθειες τύπου Vivaldi και Opera.

Δεν κατάλαβες τίποτα από αυτά που διάβασες έτσι; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black_Company είπε

Δε ξέρω αν βοηθάει κανέναν , απλά αφήνω αυτό εδώ

browser benchs 1 2020

Από το παραπάνω benchmark, που έχω παρατηρήσει στο παρελθόν διάφορα benchmarks, ο Opera είναι κάπου στην μέση για καθημερινό σερφάρισμα.
Οπότε διατηρώ και τον συνδυασμό που έχω εδώ και αρκετά χρόνια, Chrome για όσο πιο ασφαλές σερφάρισμα γίνεται (email, e-banking etc|) και Opera για καθημερινό σερφάρισμα λόγο των έξτρα δυνατοτήτων που δίνει τόσο στην desktop όσο και στην mobile εκδόσεις του ;) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, konstantinos77g είπε

Από το παραπάνω benchmark, που έχω παρατηρήσει στο παρελθόν διάφορα benchmarks, ο Opera είναι κάπου στην μέση για καθημερινό σερφάρισμα.
Οπότε διατηρώ και τον συνδυασμό που έχω εδώ και αρκετά χρόνια, Chrome για όσο πιο ασφαλές σερφάρισμα γίνεται (email, e-banking etc|) και Opera για καθημερινό σερφάρισμα λόγο των έξτρα δυνατοτήτων που δίνει τόσο στην desktop όσο και στην mobile εκδόσεις του ;) 

Στο άρθρο αναφέρεται ουσιαστικά ότι δεν είναι ασφαλές με τον Chrome, αλλά θα τον χρησιμοποιήσεις για πιο ασφαλές σερφάρισμα;

Γιατί θεωρείς ότι ο Chrome είναι πιο ασφαλής από τον Opera;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...