Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Weiss είπε

Ο λογαριασμός ρεύματος νερού σε ποιο όνομα είναι? 

Αν είναι στου παππού σου το όνομα, μετέφερε τα πάνω σου και ξεκινα διαδικασία να τους κόψεις ρεύμα + νερό 

Και με ποια ακριβώς ιδιότητα θα μπορέσει να το κάνει αυτό? Η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑ για να κάνουν αλλαγή ονόματος το πρώτο που ζητάνε είναι κάποιο αποδεικτικό ότι το ακίνητο σου ανήκει, το έχεις μισθώσει, ή γενικά να προκύπτει ότι έχεις δικαίωμα χρήσης για το συγκεκριμένο ακίνητο, και η ts από ότι λέει το μόνο που έχει είναι ο ισχυρισμός "ήταν του παππού μου".

@AnnaGriva

Στο πρώτο post είναι κάτι που με μπερδεύει, σε κάποιο σημείο γράφεις "το σπίτι στην Κέρκυρα το είχε γράψει στον πατέρα μου", ενώ αμέσως μετά γράφεις "ο γείτονας του ζήτησε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς". Ε αυτά τα δύο είναι αντιφατικά, αν όντως του το είχε γράψει τότε πως ακριβώς θα το κληρονομήσει?

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sevarina είπε

Πρέπει πρώτα να ασχοληθεί ο πατέρας σου ή να κάνει αποποίηση κληρονομιάς για μπορέσεις να κάνεις κάτι.

Επίσης είναι και ο ετεροθαλής αδερφός σου που μπορεί να το γράψει ο πατέρας σου

Άδικα νομίζω ασχολείσαι.

Και εγώ αυτό πιστεύω δυστυχώς 😣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη πριν κανα δυο χρονια ειχα μπλεξει με παρομοιο:

θες δικηγορο. Δεν εχω ιδεα αν ο συνηγορος του πολιτη θα σε βοηθησει στην ιδιοτικη υποθεση μιας και αποσο ξερω χειριζεται υποθεσεις δημοσιου συμφεροντος.

Αν εγινε περυσι πρεπει να κινηθεις γρηγορα και πριν τελειωσει το τρεχον φορολογικο ετος! (δηλαδη μεχρι Σεπτεμβρη). Ο δικηγορος θα επικοινωνησει με το πατερα σου. Αν ο πατερας σου δεν ενδιαφερθει ή δηλωσει οτι δε θελει το ακινητο τοτε αυτοματα περναει στον επομενο συγγενη που ανεφερες (θειο σου). Αν και αυτος δε θελει τοτε...δημοσιο (παρακαταθηκων και δανειων)

Εσυ δεν εχεις σχεση.

Για δικηγορο: δυστηχως δεν υπαρχει κατι τσαμπα: ειτε θα πρεπει να πουλησεις ακινητο και να αποδοσεις εξοδα ή δανειστεις ή αν ποσταρεις στο φορουμ τους(lawforum) μπας και καποιος ενδιαφερθει...

Βεβαια σιγουρα ο συμβολαιογραφος εκανε ατόπημα μιας και θα επρεπε να τα κανει ο ιδιος και να καταγραφει αλλα....Ελλαδαρα.

Και εγω δε τα ηξερα αλλα πλεον υπαρχει νομοθεσια για ολα αυτα και θα σε κατευθηνουν.

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Και με ποια ακριβώς ιδιότητα θα μπορέσει να το κάνει αυτό? Η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑ για να κάνουν αλλαγή ονόματος το πρώτο που ζητάνε είναι κάποιο αποδεικτικό ότι το ακίνητο σου ανήκει, το έχεις μισθώσει, ή γενικά να προκύπτει ότι έχεις δικαίωμα χρήσης για το συγκεκριμένο ακίνητο, και η ts από ότι λέει το μόνο που έχει είναι ο ισχυρισμός "ήταν του παππού μου".

@AnnaGriva

Στο πρώτο post είναι κάτι που με μπερδεύει, σε κάποιο σημείο γράφεις "το σπίτι στην Κέρκυρα το είχε γράψει στον πατέρα μου", ενώ αμέσως μετά γράφεις "ο γείτονας του ζήτησε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς". Ε αυτά τα δύο είναι αντιφατικά, αν όντως του το είχε γράψει τότε πως ακριβώς θα το κληρονομήσει?

Το σπίτι το έχει γράψει στον πατέρα μου. Πήρε τηλέφωνο ο γείτονας τον πατέρα μου και του είπε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς. 

Εγώ έχω χαρτιά πχ την ληξιαρχική πράξη θανάτου του παππού μου, χαρτί που γράφει που αφήνει την περιουσία του... Αυτά. 

Η ΔΕΗ είναι ακόμα στο όνομα του παππού μου το ξέρω γιατί πάνε οι λογαριασμοί στον φούρνο του χωριού κ μου είπαν γράφει Ναπολέων Γρίβας που ήταν ο παππούς μου. 

Μη νομίζετε που εγώ κι εγώ ξέρω που παν τα τέσσερα... Ότι μου λένε κι ότι καταλαβαίνω. Έχω πάθει ένα μικρό σοκ 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AnnaGriva είπε

Το σπίτι το έχει γράψει στον πατέρα μου. Πήρε τηλέφωνο ο γείτονας τον πατέρα μου και του είπε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς. 

Εγώ έχω χαρτιά πχ την ληξιαρχική πράξη θανάτου του παππού μου, χαρτί που γράφει που αφήνει την περιουσία του... Αυτά. 

Η ΔΕΗ είναι ακόμα στο όνομα του παππού μου το ξέρω γιατί πάνε οι λογαριασμοί στον φούρνο του χωριού κ μου είπαν γράφει Ναπολέων Γρίβας που ήταν ο παππούς μου. 

Μη νομίζετε που εγώ κι εγώ ξέρω που παν τα τέσσερα... Ότι μου λένε κι ότι καταλαβαίνω. Έχω πάθει ένα μικρό σοκ 

ναι αγαπητε αλλα εφοσον δεν εχει γινει αποδοχη κληρονομιας (δηλαδη ο πατερας σου να συμφωνησει να περασει το ακινητο στη κατοχη του) ολα που γραφεις ειναι λιγο ασχετα...

εξηγησα ηδη τη διαδικασια

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

επειδη πριν κανα δυο χρονια ειχα μπλεξει με παρομοιο:

θες δικηγορο. Δεν εχω ιδεα αν ο συνηγορος του πολιτη θα σε βοηθησει στην ιδιοτικη υποθεση μιας και αποσο ξερω χειριζεται υποθεσεις δημοσιου συμφεροντος.

Αν εγινε περυσι πρεπει να κινηθεις γρηγορα και πριν τελειωσει το τρεχον φορολογικο ετος! (δηλαδη μεχρι Σεπτεμβρη). Ο δικηγορος θα επικοινωνησει με το πατερα σου. Αν ο πατερας σου δεν ενδιαφερθει ή δηλωσει οτι δε θελει το ακινητο τοτε αυτοματα περναει στον επομενο συγγενη που ανεφερες (θειο σου). Αν και αυτος δε θελει τοτε...δημοσιο (παρακαταθηκων και δανειων)

Εσυ δεν εχεις σχεση.

Για δικηγορο: δυστηχως δεν υπαρχει κατι τσαμπα: ειτε θα πρεπει να πουλησεις ακινητο και να αποδοσεις εξοδα ή δανειστεις ή αν ποσταρεις στο φορουμ τους(lawforum) μπας και καποιος ενδιαφερθει...

Βεβαια σιγουρα ο συμβολαιογραφος εκανε ατόπημα μιας και θα επρεπε να τα κανει ο ιδιος και να καταγραφει αλλα....Ελλαδαρα.

Και εγω δε τα ηξερα αλλα πλεον υπαρχει νομοθεσια για ολα αυτα και θα σε κατευθηνουν.

Αυτό που μου είπατε για τον θείο μου ίσως είναι σωτήριο. Θα επικοινωνήσω μαζί του θα με βοηθήσει εφόσον θα έχει συμφέρον. Αν δεν μπορέσω να ρθ πάρω εγώ τουλάχιστον ας πάει σε εκείνον όχι σε ξένους. 

Θα γράψω και στο forum που μου είπατε. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, AnnaGriva είπε

Αυτό που μου είπατε για τον θείο μου ίσως είναι σωτήριο. Θα επικοινωνήσω μαζί του θα με βοηθήσει εφόσον θα έχει συμφέρον. Αν δεν μπορέσω να ρθ πάρω εγώ τουλάχιστον ας πάει σε εκείνον όχι σε ξένους. 

Θα γράψω και στο forum που μου είπατε. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! 

ναι νομιζω η ιδανικη λυση θα ειναι να συννενοηθεις με το θειο σου μιας και οι δυο εχετε συμφερον και να αποφυγετε να περασει στο δημοσιο.

Με το θειο σου φανταζομαι μπορειτε να τα βρειτε πως θα εξοφλισετε ενα δικηγορο

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Ο συμβολαιογράφος σου είπε πως υπάρχει διαθήκη δηλαδή? Και του ποτέ είναι αυτή η διαθήκη?

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε

ναι νομιζω η ιδανικη λυση θα ειναι να συννενοηθεις με το θειο σου μιας και οι δυο εχετε συμφερον και να αποφυγετε να περασει στο δημοσιο.

Ναι άνετα. Αν μάθει ότι απο την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται ο αδερφός του αποκτάει εκείνος δικαιώματα. Με συμφέρει γιατί θα με αφήσει να μείνω μέσα όσο χρειαστώ. 

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Δεν περνάει στο δημόσιο. Η ts έχει κληρονομικά δικαιώματα. Εγγονή είναι του θανόντος.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AnnaGriva είπε

Ναι άνετα. Αν μάθει ότι απο την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται ο αδερφός του αποκτάει εκείνος δικαιώματα. Με συμφέρει γιατί θα με αφήσει να μείνω μέσα όσο χρειαστώ. 

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ! 

ναι οπως ανεφερες εφοσον ο πατερας σου ειτε δεν ενδιαφερθει (π.χ ο δικηγορος προσπαθει να τον βρει αλλα τιποτα/τον βρει αλλα αρνηθει τη κληρονομια).

Ο δικηγορος επισης θα ενημερωσει το συμβουλαιογραφο οποτε μετα περναει το ακινητο στο θειο σου (εκτος αν υπαρχει καποιος αλλος ακομα στη διαθηκη/εγγραφο)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

Ο συμβολαιογράφος σου είπε πως υπάρχει διαθήκη δηλαδή? Και του ποτέ είναι αυτή η διαθήκη?

Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη? 

Ναι έχει ένα χαρτί που γράφει πως γράφω το τάδε σπίτι στο τάδε μέρος στον γιο μου Ναπολέων και το άλλο σπίτι στον γιο μου Γιώργο. Χειρόγραφη είναι την πήρε ο δικηγόρος αν θυμάμαι καλά από τα δικαστήρια. Είχα ζητήσει να την δω πιστεύοντας πως θα μου είχε αφήσει εμένα κάτι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

Δεν περνάει στο δημόσιο. Η ts έχει κληρονομικά δικαιώματα. Εγγονή είναι του θανόντος.

οπως εγραψα καλο ειναι να μη γραφουμε οτι ναναι

εχω καει με το συγγεκριμενο θεμα και ναι περναει στο δημοσιο. Μπορεις να ρωτησεις το δικηγορο σου. Δεν εχει υποχρεωση ο συμβουλαιογραφος να ψαχνει ολους τους συγγενεις

Παντως το κλειδι ειναι να κινηθει καποιος γρηγορα. Αν περασει και το τρεχον φορολογικο ετος τοτε η διαθηκη γινεται πολυπλοκη για τους δικαιουχους

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε

ναι οπως ανεφερες εφοσον ο πατερας σου ειτε δεν ενδιαφερθει (π.χ ο δικηγορος προσπαθει να τον βρει αλλα τιποτα/τον βρει αλλα αρνηθει τη κληρονομια).

Ο δικηγορος επισης θα ενημερωσει το συμβουλαιογραφο οποτε μετα περναει το ακινητο στο θειο σου (εκτος αν υπαρχει καποιος αλλος ακομα στη διαθηκη/εγγραφο)

Όχι δεν υπάρχει είδα μόνο τα ονόματα του πατέρα μου και του θείου μου. 

Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε

οπως εγραψα καλο ειναι να μη γραφουμε οτι ναναι

εχω καει με το συγγεκριμενο θεμα και ναι περναει στο δημοσιο. Μπορεις να ρωτησεις το δικηγορο σου. Δεν εχει υποχρεωση ο συμβουλαιογραφος να ψαχνει ολους τους συγγενεις

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Δεν θέλω να ταράξω κανέναν. Έχω μπει ήδη στην διαδικασία κ ψάχνω δικηγόρο στο νησί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!! 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AnnaGriva είπε

Εφόσον το έχει γράψει στον πατέρα σου (δλδ είναι ήδη στο όνομα του πατέρα σου), τότε οτιδήποτε περί κληρονομιάς, αποδοχής, αποποίησης, διαθήκης είναι παντελώς άσχετα.

Από κει και πέρα - όπως πολύ σωστά λέει και ο τίτλος - το πρόβλημα σου είναι οικογενειακό, και κανένας δικηγόρος ή δικαστήριο δεν πρόκειται να στο λύσει. Εφόσον ο ίδιος ο ιδιοκτήτης (ο πατέρας σου) δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του σπιτιού του, τότε θες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα το χάσει.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...