Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας

Είμαι λίγο σε απόγνωση και ζητάω την βοήθεια κάποιου που να γνωρίζει καθώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω σε κάποιον ειδικό. 

Έμενα Αθήνα με τον παππού μου ο οποίος πέθανε πριν 1 χρόνο. Είχε ένα σπίτι Κέρκυρα το οποίο είχε γράψει στον γιο του (πατέρα μου.) Ο πατέρας μου μένει εξωτερικό πολλά χρόνια έχει κάνει άλλη οικογένεια και δεν θέλει επαφές μαζί μου. Το σπίτι που μέναμε Αθήνα το έγραψε στο άλλο του παιδί (θειο μου) σκέφτηκα να πάω να μείνω Κέρκυρα καθώς Αθήνα χωρίς σπίτι δεν βγαίνω οικονομικά. Πηγαίνοντας εκεί με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Μένουν μέσα ένα ζευγάρι! Μπήκαν στο ξενο σπίτι κ μένουν! Μου είπαν πως μένουν χρόνια κ πως πλέον τους ανήκει. Γείτονας μας άκουσε που μαλωναμε κ μου είπε πως τώρα με την καταμέτρηση που θα γίνει στα σπίτια που δεν είναι δηλωμένα ετοιμάζονται να πάνε σε συμβολαιογράφο με μάρτυρες και να δηλώσουν πως μένουν μέσα 20 έτη κ έτσι να το διεγδικησουν κ να το πάρουν!??? Κ μετα θα το δηλώσουν στο όνομα τους. Έψαξα τον πατέρα μου δεν θέλει επαφές. Κατάφερα να του μιλήσει ο γείτονας. Του είπε πως δεν τον ενδιαφέρει το σπίτι. Του είπε ο γείτονας να κανει έστω αποδοχή κληρονομιάς έτσι ώστε το σπίτι να πάει στα παιδιά του όταν πεθάνει. Δεν θέλει καθόλου να ασχοληθεί. Είμαι σε απόγνωση κ με πνίγει το άδικο. Μπορούν να πάρουν το σπίτι έτσι απλά? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει μια βοήθεια. 

Επεξ/σία από AnnaGriva
  • Sad 2
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AnnaGriva είπε

Καλησπέρα σας

Είμαι λίγο σε απόγνωση και ζητάω την βοήθεια κάποιου που να γνωρίζει καθώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω σε κάποιον ειδικό. 

Έμενα Αθήνα με τον παππού μου ο οποίος πέθανε πριν 1 χρόνο. Είχε ένα σπίτι Κέρκυρα το οποίο είχε γράψει στον γιο του (πατέρα μου.) Ο πατέρας μου μένει εξωτερικό πολλά χρόνια έχει κάνει άλλη οικογένεια και δεν θέλει επαφές μαζί μου. Το σπίτι που μέναμε Αθήνα το έγραψε στο άλλο του παιδί (θειο μου) σκέφτηκα να πάω να μείνω Κέρκυρα καθώς Αθήνα χωρίς σπίτι δεν βγαίνω οικονομικά. Πηγαίνοντας εκεί με περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Μένουν μέσα ένα ζευγάρι! Μπήκαν στο ξενο σπίτι κ μένουν! Μου είπαν πως μένουν χρόνια κ πως πλέον τους ανήκει. Γείτονας μας άκουσε που μαλωναμε κ μου είπε πως τώρα με την καταμέτρηση που θα γίνει στα σπίτια που δεν είναι δηλωμένα ετοιμάζονται να πάνε σε συμβολαιογράφο με μάρτυρες και να δηλώσουν πως μένουν μέσα 20 έτη κ έτσι να το διεγδικησουν κ να το πάρουν!??? Κ μετα θα το δηλώσουν στο όνομα τους. Έψαξα τον πατέρα μου δεν θέλει επαφές. Κατάφερα να του μιλήσει ο γείτονας. Του είπε πως δεν τον ενδιαφέρει το σπίτι. Του είπε ο γείτονας να κανει έστω αποδοχή κληρονομιάς έτσι ώστε το σπίτι να πάει στα παιδιά του όταν πεθάνει. Δεν θέλει καθόλου να ασχοληθεί. Είμαι σε απόγνωση κ με πνίγει το άδικο. Μπορούν να πάρουν το σπίτι έτσι απλά? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει μια βοήθεια. 

Αυτό με την διεκδίκηση ακίνητης περιουσίας μετά από κάποια χρόνια που μένει στα αζήτητα ισχύει ,παράδειγμα έχεις ένα οικόπεδο δίπλα στο σπίτι σου ,το χρησιμοποιείς για 20 -30 χρόνια και δεν έρχεται κανένας να σου κάνει παρατήρηση ,ε λοιπόν έχεις το δικαίωμα νομικά να το κάνεις δικό σου έτσι απλά,υπάρχει νόμος και δεν είναι τυχαίο.Για την περίπτωσή σου πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο όσο γίνεται πιο γρήγορα για λεπτομέρειες.

• Thanks 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε

Αυτό με την διεκδίκηση ακίνητης περιουσίας μετά από κάποια χρόνια που μένει στα αζήτητα ισχύει ,παράδειγμα έχεις ένα οικόπεδο δίπλα στο σπίτι σου ,το χρησιμοποιείς για 20 -30 χρόνια και δεν έρχεται κανένας να σου κάνει παρατήρηση ,ε λοιπόν έχεις το δικαίωμα νομικά να το κάνεις δικό σου έτσι απλά,υπάρχει νόμος και δεν είναι τυχαίο.Για την περίπτωσή σου πρέπει να απευθυνθείς σε δικηγόρο όσο γίνεται πιο γρήγορα για λεπτομέρειες.

Κατάλαβα.... Δυστυχώς έχει δίκιο ο γείτονας λοιπόν. 

Ξέρετε όμως, εκτός από το οικονομικό πρόβλημα που έχω για τον δικηγόρο το γεγονός πως το έχει γράψει στον πατέρα μου ο οποίος ζει και δεν πρόκειται να βοηθήσει δυσκολεύει το έργο μου. Ακόμα κι αν δανειζομουν χρήματα πως θα το διεγδικησω ο πατέρας μου πρέπει να ενδιαφερθεί. Πάντως απ ότι έμαθα 3 χρόνια μένουν στο σπίτι. Φαντάζομαι όμως πως ο συμβολαιογράφος θα αρκεστεί στους μάρτυρες που θα δηλώσουν πως μένουν 20....

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε! Να είστε καλά. 

Καλό σας ξημέρωμα! 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AnnaGriva είπε

Κατάλαβα.... Δυστυχώς έχει δίκιο ο γείτονας λοιπόν. 

Ξέρετε όμως, εκτός από το οικονομικό πρόβλημα που έχω για τον δικηγόρο το γεγονός πως το έχει γράψει στον πατέρα μου ο οποίος ζει και δεν πρόκειται να βοηθήσει δυσκολεύει το έργο μου. Ακόμα κι αν δανειζομουν χρήματα πως θα το διεγδικησω ο πατέρας μου πρέπει να ενδιαφερθεί. Πάντως απ ότι έμαθα 3 χρόνια μένουν στο σπίτι. Φαντάζομαι όμως πως ο συμβολαιογράφος θα αρκεστεί στους μάρτυρες που θα δηλώσουν πως μένουν 20....

Σας ευχαριστώ πολύ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε! Να είστε καλά. 

Καλό σας ξημέρωμα! 

Επειδή είναι σημαντικό το θέμα ,καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο και να εξαντλήσεις ότι περιθώρια έχεις,αυτοί γνωρίζουν τις όποιες "τρύπες" του συστήματος,οπότε και θα σε ενημερώσουν αν έχεις πιθανότητες νομικά να διεκδικήσεις κάτι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε

Επειδή είναι σημαντικό το θέμα ,καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο και να εξαντλήσεις ότι περιθώρια έχεις,αυτοί γνωρίζουν τις όποιες "τρύπες" του συστήματος,οπότε και θα σε ενημερώσουν αν έχεις πιθανότητες νομικά να διεκδικήσεις κάτι.

Να σας πω την αλήθεια απογοητευτηκα πάρα πολύ. Θα κάνω όμως την κίνηση μου δεν έχω να χάσω τίποτα. 

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θεωρώ πως ο συνήγορος του πολίτη μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση. Είναι πιθανό νομικά να μην έχεις άμεσα κάποια δικαιοδοσία αλλά ψάξε το λίγο πριν το βάλεις κάτω. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου και ψάξε να βρεις μήπως κάπου υπερτερείς έναντι των ανθρώπων που έχουν μπει στο σπίτι. Σου εύχομαι καλή τύχη και καλή δύναμη.

Επεξ/σία από m4is
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, m4is είπε

Καλησπέρα, θεωρώ πως ο συνήγορος του πολίτη μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση. Είναι πιθανό νομικά να μην έχεις άμεσα κάποια δικαιοδοσία αλλά ψάξε το λίγο πριν το βάλεις κάτω. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου και ψάξε να βρεις μήπως κάπου υπερτερείς έναντι των ανθρώπων που έχουν μπει στο σπίτι. Σου εύχομαι καλή τύχη και καλή δύναμη.

Βρήκα τον συνήγορο που μου είπατε στο Internet και θα στείλω email τώρα κι ολας. 

Σας ευχαριστώ πολύ και για την ενημέρωση και για τις ευχές σας, θα μου χρειαστούν!!! 

Καλό σας ξημέρωμα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην κάνεις κανένα αστείο και τα παρατήσεις, νομικά το σπίτι έχει περάσει στον πατέρα σου. Επίσης ποιοι είναι αυτοί οι μάρτυρες? κοροϊδευόμαστε? Συμβουλέψου δικηγόρο εχθές.

Ας κάνω και την καλή πράξη της ημέρας... @paredwse

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Μην κάνεις κανένα αστείο και τα παρατήσεις, νομικά το σπίτι έχει περάσει στον πατέρα σου. Επίσης ποιοι είναι αυτοί οι μάρτυρες? κοροϊδευόμαστε? Συμβουλέψου δικηγόρο εχθές.

Ας κάνω και την καλή πράξη της ημέρας... @paredwse

Δεν θα τα παρατήσω. Απλά μου κόβει τα φτερά το γεγονός πως δεν συνεργάζεται ο πατέρας μου. Εδώ του είπε ο γείτονας τι σκοπό έχουν και απάντησε δε με νοιάζει... Θα βοηθούσε πάρα πολύ αν συνεργαζόταν. Προσπάθησα ακόμα και με τα αδέρφια μου από τον δεύτερο γάμο του να επικοινωνήσω μήπως νοιάζει εκείνα. Δεν συνεργάζεται κανείς. 

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Ήμουν σε απόγνωση και μου δώσατε όλοι εδώ μέσα ελπίδα και κουράγιο

Μάρτυρες λογικά θα βάλουν χωριανους. Δεν ξέρω αλήθεια... Μπλεγμένη από το πουθενά. Τι να πω. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον! Να είστε πάντα καλά! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει πιθανότατα ισχυρότερο χαρτί από τους μάρτυρες... Οι λογαριασμοί και ποιος τους πληρώνει; Βρες το αυτό γιατί αν υπάρχουν αποδείξεις ότι το σπίτι το πλήρωνε ο παππούς σου ή εσύ για λογαριασμούς, φόρους κλπ μάλλον δεν μπορούν να κάνουν χρησικτησία; 

Επίσης έχει γίνει κτηματολογιο; Αυτά γίνονταν παλιά που δεν υπήρχαν χαρτιά και σε κάτι χωράφια η σπίτια στο πουθενά;

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ο λογαριασμός ρεύματος νερού σε ποιο όνομα είναι? 

Αν είναι στου παππού σου το όνομα, μετέφερε τα πάνω σου και ξεκινα διαδικασία να τους κόψεις ρεύμα + νερό 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βασικό είναι να συνεργαστεί ο πατέρας σου. Οπως είπες και εσύ, δυστυχώς το θέμα είναι περισσότερο οικογενειακό...

Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις πολλά, γιατί δεν θεωρείται (νομικά) ότι έχεις έννομο συμφέρον.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Υπάρχει ισχυρότερο χαρτί από τους μάρτυρες... Οι λογαριασμοί και ποιος τους πληρώνει. Βρες το αυτό γιατί 100 μάρτυρες να βάλουν αν υπάρχουν αποδείξεις ότι το σπίτι το πλήρωνε ο παππούς σου ή εσύ για λογαριασμούς, φόρους κλπ δεν μπορούν να κάνουν χρησικτησία.

Επίσης αν έχει γίνει κτηματολογιο, να βάλουν 1000 μάρτυρες πάλι δεν έχουν ελπίδα. Αυτά γίνονταν παλιά που δεν υπήρχαν χαρτιά και σε κάτι χωράφια η σπίτια στο πουθενά.

Καλημέρα σας! 

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στον παππού μου. Απορώ ειλικρινά πως δεν το έχουν κόψει τόσα χρόνια. Εκτός αν βρήκαν άκρη να το συνδέσουν. Λογικά τα χρόνια που μένουν μέσα το πληρώνουν. 

Δεν έχει γίνει κτηματολόγιο για αυτό φοβούνται και βιάζονται να κάνουν χρησικτησια μην το πάρει το κράτος. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! 

2 ώρες πριν, Weiss είπε

Ο λογαριασμός ρεύματος νερού σε ποιο όνομα είναι? 

Αν είναι στου παππού σου το όνομα, μετέφερε τα πάνω σου και ξεκινα διαδικασία να τους κόψεις ρεύμα + νερό 

Καλημέρα σας

Με ποιον τρόπο να το μεταφέρω? 

Πιστεύω θα χρειάζονται χαρτιά τα οποία δεν έχω. Θεωρώ πως για τον νόμο είμαι το ίδιο με αυτούς που μένουν μέσα. Δεν έχω δικαιώματα. 

17 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Το βασικό είναι να συνεργαστεί ο πατέρας σου. Οπως είπες και εσύ, δυστυχώς το θέμα είναι περισσότερο οικογενειακό...

Διαφορετικά δεν μπορείς να κάνεις πολλά, γιατί δεν θεωρείται (νομικά) ότι έχεις έννομο συμφέρον.

Καλημέρα σας

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Θα μιλήσω με δικηγόρο σήμερα όμως μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι. 

Αν συνεργαζόταν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση. Σκέφτομαι πως μπορεί κ να με έχει αποκληρωσει. Όπως το είπατε οικογενειακό. 

Σας ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Διαθήκη άφησε ο παππούς?

Μήπως άφησε κάπου και δεν την έχεις βρει? Εξάλλου δε φαίνεται να υπάρχει κανείς με διάθεση να την προσβάλλει..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

Διαθήκη άφησε ο παππούς?

Μήπως άφησε κάπου και δεν την έχεις βρει? Εξάλλου δε φαίνεται να υπάρχει κανείς με διάθεση να την προσβάλλει..

Ο συμβολαιογράφος μου είπε πως είχε δύο σπίτια και κάποιο κτήμα . Άφησε από ένα σπίτι σε κάθε παιδί του και το κτήμα μισό-μισό. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...