rous87 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αλλού κάποιο αντίστοιχο θέμα. Η απορία μου είναι η εξής. Πώς θα ενεργοποιήσω το dolby digital στο desktop. Έχω στην κατοχή μου 1) μια τηλεόραση Samsung 55 Q60r 2)Ένα home cinema 5.1 sony bdv e2100 Και 3)ένα pc που έφτιαξα πρόσφατα Mobo Tomahawk b450 max Processor AMD 3600x Ram 16gb ram g.skill ripjaws v GPU saphire 5700xt nitro+ ssd samsung 970 evo plus 500gb. Στην τηλεόραση έχω συνδέσει το pc με high speed hdmi. Το home cinema συνδέεται με την τηλεόραση με hdmi στο arc hdmi αλλά και με optical. Στο pc τώρα δεν έχει πουθενά την επιλογή για Dolby μόνο στερεοφωνικό ήχο στέλνει. Γίνεται κάπως να το αλλάξω χωρίς να αγοράσω κάρτα ήχου με optical; Υπάρχει κάποιο software που να ενεργοποιεί το dolby στο pc; Ευχαριστώ.
nickvas19 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αρχικα πρεπει να αγορασεις μια καρτα ηχου που θα σου κανει την δουλεια. Εννοειται με ψηφιακη εξοδο οχι αναλογικη για να μην γινεται ξανα μετατροπη του σηματος. δευτερον να κανεις εγκατασταση τους drivers οπου θα στο εμφανιση στο μενου της καρτας ηχου.και θα το επιλεξεις ωστε να ενεργοποιηθει. και 3ον να παιζεις ταινιες που περιεχουν dolby digital ηχο(οχι της ταινιες τυπου 2gb πειρατικες) αλλιως δεν εχει νοημα η συζητηση. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από nickvas19
chosen21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μπορώ να σου πω για τον media player classic με LAV audio decoder, όπως το κάνω εγώ με nvidia vga, (λογικά θα είναι το ίδιο). Με τη προυπόθεση ότι έχεις περάσει τους οδηγούς για το hdmi audio της κάρτας γραφικών, Στα windows ενεργοποιείς την απεικόνιση στη τηλεόραση και μετά πας στη καρτέλα του ήχου και επιλέγεις ως έξοδο τη τηλεόραση. Στον media player classic πας στα Options, Internal filters και κάνεις κλικ στο audio decoder. Από εκεί στο πεδίο bitstreaming κάνεις τικ τα dolby digital και dolby digital plus. Βλέποντας ταινία που περιέχει dolby digital ή dolby digital plus, πας στις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης και επιλέγεις αντίστοιχα
rous87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, nickvas19 είπε Αρχικα πρεπει να αγορασεις μια καρτα ηχου που θα σου κανει την δουλεια. Εννοειται με ψηφιακη εξοδο οχι αναλογικη για να μην γινεται ξανα μετατροπη του σηματος. δευτερον να κανεις εγκατασταση τους drivers οπου θα στο εμφανιση στο μενου της καρτας ηχου.και θα το επιλεξεις ωστε να ενεργοποιηθει. και 3ον να παιζεις ταινιες που περιεχουν dolby digital ηχο(οχι της ταινιες τυπου 2gb πειρατικες) αλλιως δεν εχει νοημα η συζητηση. Αυτό προσπαθώ να αποφύγω, την αγορά κάρτας ήχου. Εννοείται ότι έχω τα αντίστοιχα αρχεία αναπαραγωγής. Απλώς αν πάρω κάρτα ήχου με optical το home cinema δεν έχει δεύτερη υποδοχή. Και δεν θέλω να πάρω διακλάδωση για optical και να εναλλάσω χειροκίνητα την είσοδο του optical. Πιστεύω ότι υπάρχει λύση με κάποιο software που να στέλνει dolby από το pc στην τηλεόραση. Γιατί το Netflix από την εφαρμογή του pc στέλνει dolby digital. Άρα υπάρχει κάποια ρύθμιση μόνιμη και για τα παιχνίδια αλλά και για τις ταινίες.
nickvas19 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γελαω εαν το netflix εχει dolby. Ας φτιαξει πρωτα το 1080p και μετα μιλαμε για τον ηχο. μεσω καρτας γραφικων εαν γινεται αλλα μην περιμενεις κατι τρελο. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από nickvas19
rous87 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, nickvas19 είπε Γελαω εαν το netflix εχει dolby. Ας φτιαξει πρωτα το 1080p και μετα μιλαμε για τον ηχο. μεσω καρτας γραφικων εαν γινεται αλλα μην περιμενεις κατι τρελο. Ναι ρε συ έχει. Απλώς κολλάω στο ότι αφού ενεργοποιείται από την εφαρμογή του netflix κάποια χαζορυθμιση θα είναι και για τις υπόλοιπες εφαρμογές. Και αυτη η εφαρμογή της amd δεν την έχω συνηθίσει. Θα δοκιμάσω και το Mpc που πρότεινε ο @chosen21. 2 ώρες πριν, chosen21 είπε Μπορώ να σου πω για τον media player classic με LAV audio decoder, όπως το κάνω εγώ με nvidia vga, (λογικά θα είναι το ίδιο). Με τη προυπόθεση ότι έχεις περάσει τους οδηγούς για το hdmi audio της κάρτας γραφικών, Στα windows ενεργοποιείς την απεικόνιση στη τηλεόραση και μετά πας στη καρτέλα του ήχου και επιλέγεις ως έξοδο τη τηλεόραση. Στον media player classic πας στα Options, Internal filters και κάνεις κλικ στο audio decoder. Από εκεί στο πεδίο bitstreaming κάνεις τικ τα dolby digital και dolby digital plus. Βλέποντας ταινία που περιέχει dolby digital ή dolby digital plus, πας στις ρυθμίσεις ήχου της τηλεόρασης και επιλέγεις αντίστοιχα Αδερφέ μου το πάλεψα λίγο με το vlc και έβγαλα άκρη. Τώρα έχω 4k και dolby απ ευθείας από το pc. Ευχαριστώ. 2
rous87 Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2020 Όλα καλά με τις ταινίες. Με τα games έχετε να προτείνετε κάτι παιδιά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα