nickvas19 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλησπερα παιδια. Θελω να επεκτεινω το wifi μου σε μεζονετα. Συγκεκριμενα ενω το μοντεμ το εχω στο πανω δωματιο στο ακριβως κατω πιανει μια γραμμη wifi.ισως να παιζει ρολο που εχει πετρινους τοιχους. Αναρωτιομουν εαν θα βοηθουσε καλυτερα ενα powerline αντι wifi repeater. Επισης αναρωτιομουν εαν τα powerline κανουν για streaming ή παιχνιδια on line σε πολλες συσκευες(3 θα ηθελα εγω) οπως πχ ενα re450 που υποστηριζει mu mimo. Τα φωτα σας
m4is Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, η κατάσταση με την αποτελεσματικότητα των power line είναι ρευστή. Εξαρτάται κατά πολύ από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, την οποία χρησιμοποιούν τα power line για να μεταφέρουν τα δεδομένα. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν την δουλειά άψογα, σε άλλες περιπτώσεις ίσα ίσα, και σε άλλες αποτυγχάνουν τελείως. Αν δουλέψουν σωστά, τα power lines είναι καλύτερη λύση από το extender, διότι προσφέρουν καλύτερες ταχύτητες και είναι πιο σταθερά. Το extender από την άλλη είναι πιο safe λύση διότι με την τοποθέτηση του στο κατάλληλο σημείο θα καλύψεις την περιοχή που θέλεις. Εφόσον ο τελικός σου σκοπός είναι η WiFi κάλυψη, προσωπικά θα πήγαινα σε extender. Όσο για real-time gaming, το WiFi δεν είναι ό,τι καλύτερο και μάλιστα με extender ενδιάμεσα, παρόλαυτα δεν σημαίνει ότι είναι και απαγορευτικό. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από m4is 1
nickvas19 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Σε ευχαριστω για τις πληρες μνμ σου. Ησουν τρομερα λεπτομερης. υπαρχει τροπος δοκιμης των καλωδιων του σπιτιου; Με καποιο πολυμετρο ισως; Ή ειναι θεμα τυχης ;
m4is Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Αν έχεις πρόσβαση σε ένα ζευγάρι power lines είναι η καλύτερη δοκιμή. Αν κάποιος φίλος/γνωστός μπορεί να σου δανείσει τα δικά του για δοκιμή, θα είναι ιδανικά. 2
seventh_son Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Επειδή έχω δει extender σε πέτρινο σπίτι εξαρτάται από το πάχος του τοίχου σου φίλε. Σε σπίτι με τοίχο 40-50 ποντους πέτρα δε πέρναγε σήμα τίποτα με το extender. Πιθανόν γι αυτό και εσυ εχεις τέτοια θέματα. Εφόσον η καλωδίωση σου είναι σωστή και μιλάμε για την ιδια παροχή ρεύματος σε όλους τους ορόφους, προτίμησε power lines. Υπάρχουν powerlines που μπορείς να πάρεις 2-3 πριζάκια για 2-3 διαφορετικα δωμάτια. Επίσης παίζουν με διάφορες ταχύτητες για να καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις σου και κάποια προσφέρουν και wifi. Έχει ότι θες ανάλογα με το πόσο πληρώνεις.
nickvas19 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εμενα ειναι 60αρης ο τοιχος.....γι αυτο ειπα να ρωτησω.το μοντεμ της κοσμοτε ειναι ακριβως απο το πανω δωματιο και δεν πιανει τπτ. το σπιτι ειναι πολυ παλιο....τα καλωδια ειναι του 40... Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από nickvas19
yiankap Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Παρεμβαίνω στο θέμα και θέλω να ρωτήσω κάτι μιας και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μετακομίζω σε διώροφο, το ADSL router (speedport entry 2i) είναι στο κάτω διαμέρισμα και εγώ μένω στο πάνω. Στο πάνω διαμέρισμα, υπάρχει δομημένη καλωδίωση Cat6 που καταλήγει σε εξωτερικό προστατευόμενο χώρο, όπου οι γραμμές συνδέονται σε Gigabit switch. Για να "δώσω" internet στο πάνω σπίτι δοκίμασα κάτι powerline που έχω αλλά δεν έγινε τίποτα - δεν συγχρονίστηκαν (στο προηγούμενο σπίτι δούλευαν άψογα) παρά το γεγονός ότι και τα δύο σπίτια παίρνουν από το ίδιο ρολόι. Τι επιλογές έχω; Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα repeater-externder και όπως αλλιώς λέγεται ώστε να πάρω το internet μέσω Wifi από το κάτω σπίτι και σε αυτό να κουμπώσω το κεντρικό switch του πάνω διαμερίσματος, ώστε να έχω πρόσβαση στο internet μέσω της δομημένης καλωδίωσης του σπιτιού; Μπορώ να χρησιμοποίησω σαν repeater ένα παλιό tp link w8960N που μου περισσεύει; Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από yiankap
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Στις 27/5/2020 στις 4:07 ΜΜ, nickvas19 είπε Εμενα ειναι 60αρης ο τοιχος.....γι αυτο ειπα να ρωτησω.το μοντεμ της κοσμοτε ειναι ακριβως απο το πανω δωματιο και δεν πιανει τπτ. το σπιτι ειναι πολυ παλιο....τα καλωδια ειναι του 40... Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να τρυπήσεις η να τραβήξεις κανάλια (αυτοκόλλητα για ευκολία) θα σου πρότεινα καλώδιο απευθείας. Αν οι καλωδιώσεις είναι παλιές τα powerline δεν ειναι σίγουρο ότι θα κάνουν δουλειά. Επίσης έμαθα πρόσφατα ότι τα Devolo παίζουν μέσω της γείωσης και είναι τα πιο αξιόπιστα σε τριφασικό. Απλά για ενημέρωση Εγώ παλιά όταν είχα φτιάξει ένα μινι εργαστήριο στην γκαρσονιέρα είχα τρυπήσει τον τοίχο στον 7ο όροφο , και τον τοίχο στον 5ο που ειναι το πατρικό μου. και είχα ρίξει καλώδιο στο ρουτερ. Πάν ω είχα ένα switch . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα