Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα κάνει δυο θέματα, κραυγάζωντας για βοήθεια του πως να ξαναπετύχω το παραπάνω - το οποίο και είχα από το 2006-07 που είχα αγοράσει τα πρώτα Z-5500 μου. Δεν γνωρίζω πολλά από ήχο. Ενώ όλοι μου λένε πως με μια καρτούλα γραφικών και SPDIF θα μπορούσα να έχω το καλύτερο δυνατό και κάθε πηγή να παίζει τα δικά της στα Windows (βλ. Winamp 2.1, Movie DTS 5.1, Movie .avi 2.1 κ.ο.κ) εγώ ερωτεύθτηκα κατευθείαν το μόνιμο DTS Interactive σήμα, το οποίο δεν κάνει ποτέ καμία διακοπή, παίζει όλα τα σήματα μαζί, και ψευτοφτιάχνει ακόμα και τα απλά .mp3 αρχεία σε ένα 5.1, έντονο, με πολύ πολύ πολύ πιο heavy και ζωηρό ήχο. Όλα μέσω Digital και να γίνονται στην Z-5500 και όχι στην όποια κάρτα ήχου.

Η ASUS πρέπει να έφταιξε που μια μέρα χάθηκε όλο αυτό. Έβγαλε ένα παράσιτο, έβγαλα με τις προσπάθειες το dts interactive, έφυγε το παράσιτο, και δεν ξαναείδα ποτέ την επιλογή αυτή. Ποτέ όμως. Η ASUS πρέπει να μην έχει πάρει άδειες, και σε όλα τα Driver ξαφνικά, δεν υποστηρίζεται. ΙΣΩΣ σε μια πιο ακριβή Soundcard από τις DS / DG, ΙΣΩΣ. Αλλά δεν θα ξαναγόραζα ASUS πια λόγω του Customer Service τους. Ανύπαρκτο.

Αρχικά το γύρισα στην Onboard μιας B - 150 GAMING AURA με ALC1150 που έχω, μετά από 40 σελίδες διάβασμα αυτού του thread.

Παρακάτω τα απλά βήματα για να το δοκιμάσετε / πετύχετε.

1. Απεγκατέστησε ότι αφορά τα Realtek Audio Drivers (εάν αφήσετε τις standalone κάρτας σας φαντάζομαι δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως conflict)

Uninstal Drivers -> Realtek HD Audio Driver

2. Κατέβασε τον Realtek Driver που σας ανέβασα εδώ. Σε άλλη έκδοση δεν μου δούλεψε, αλλά δεν τις αποκλείω όλες. Αυτή πάντως λειτουργεί υπεράψογα. Καλύτερα από τα τότε UNi XONAR που ήταν Modded της ASUS. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ.

3. Κάνε EXTRACT το πρόγραμμα, και στη συνέχεια κάνε ΠΑΛΙ EXTRACT το .exe (installer) της REALTEK χύμα σε έναν φάκελο. Ονόμασε τον όπως θες.

4. Κατέβασε το PATCH. Extract. Μετέφερε το μπλε PATCH (realtek.hd.sound.driver-patch) μέσα στο τελικό Folder που έγινε Extract το installer/πρόγραμμα.

5. Τρέξε το από εκεί μέσα, πάτα "PATCH" κάτω αριστερά, και patchαρε το "RltkAPO64.dll" το οποίο βρίσκεται στον φάκελο που κάναμε. Δεν πρέπει να εμφανίσει κανένα πρόβλημα (θα αναγράψει κιόλας πως είναι ΟΚ). Εγώ καλού κακού PATCHαρα και το "RltkAPO.dll" για να είμαι σίγουρος.

6. Εγκατέστησε κανονικά, από το Setup.exe που είχες κάνει extract στον ίδιο folder.

7. Επανεκκίνηση PC.

8. Πήγαινε στο SOUND/PLAYBACK και βάλε σαν DEFAULT το "REALTEK DIGITAL OUTPUT" το οποίο και θα έχει εμφανιστεί. Εννοείται συνδεδεμένη οπτική ίνα από Z-5500 σε Mobo. Διπλό κλικ, καρτέλα DOLBY, τσέκαρε DOLBY HOME THEATER.

9. Στο TRAY θα βρεις τον REALTEK DRIVER σου. Στο ΚΕΝΤΡΟ του θα δεις "SOUND EFFECTS / DTS CONNECT / DEFAULT FORMAT". Το DTSConnect είναι το κλειδί. Για να ενεργοποιηθεί, πήγαινε στη καρτέλα "DEFAULT FORMAT" τη τέρμα δεξιά δηλαδή και επέλεξε στην dropped down ΛΙΣΤΑ το "DTS INTERACTIVE 5.1".

10. Profit γ^%ω το φελέκι μου, PROFIT.

Παρακαλώ, όποιος δυσκολευτεί με το παραπάνω, να απαντήσει παρακάτω. Φτάνω μέχρι και σε τηλέφωνο για να το επιτύχει όποιος το επιθυμεί. Το αναζητούσα 3 έτη, σπαστά, και ανοργάνωτα, αλλά το αναζητούσα επί 3 έτη..

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ακόμα ψάχνομαι στο βγάλε - βάλε και παρατηρώ πως το DOLBY HOME THEATER που είναι η επιλογή στο "Sound" των Windows, πάνω στο Digital κτλπ κτλπ, είναι αυτό που κάνει τις πηγές 2.1 ->  μετατροπή -> ψευτο-5.1.

Επίσης, με το DTS Interactive on στο panelάκι των logitech, κάνει 1.2s να φτάσει το πρώτο σήμα, και έτσι οι σβέλτοι ήχοι / ήχοι των windows δεν έχουν effect πρακτικά. Ψάχνω να βρω κάποιο πρόγραμμα να βάλω στο start-up με κάποιο άηχο στα αφτιά μας, hissing sound ούτως ώστε να κρατάει τη πηγή ξύπνια. Επανέρχομαι.

Δημοσ.

Για να έχετε τα ίδια ακριβώς effect που λέμε παραπάνω ΚΑΙ στον CHROME, τότε κάντε : 

Δεξί κλικ PROPERTIES

Στο TARGET πας και γράφεις στο τέλος ότι υπάρχει στα αφτάκια εδώ " --disable-audio-output-resampler --try-supported-channel-layouts", όπως ακριβώς είναι. Τούμπανα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...