Προς το περιεχόμενο

Hackintosh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι παράνομο. (Μην αρχίσετε όλοι δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτα κλπ κλπ, στους όρους της apple το λέει ξεκάθαρα και ο TS ρωτάει αν είναι νόμιμο, όχι αν τον πιάσουν τι θα γίνει.)

Αν έχεις το κατάλληλο μηχάνημα είναι σχετικά ευκολο να στηθεί. Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια YouTube. 

Το καλο-κακο (όπως το δει κανείς) είναι ότι πρέπει να ασχολείσαι συχνά με το λειτουργικό. Δεν είναι όπως τα Mac που βγαίνει η αναβάθμιση την κάνεις και όλα οκ. Μπορεί πχ μετά από μια αναβάθμιση να μην σου παίζει το WiFi η ήχος η να μην ανοίγει το pc η χίλια δυο άλλα προβληματα  , τα οποία βέβαια η κοινότητα τα λύνει γρήγορα..

• Like 4
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

Καλησπερα

Ποσο νομιμο ειναι και ποσο ευκολο;

Ευχαριστω

Νόμιμο δεν είναι καθόλου καθώς παραβιάζεις το End-user license agreement του λειτουργικού (macOS) δηλαδή στο οποίο αναφέρεται ότι το λογισμικό είναι ιδιοκτησία μόνο της Apple και ότι είναι επιτρεπτό να εγκαθίσταται μόνο σε υπολογιστές της ίδιας της εταιρείας. Τώρα το πόσο εύκολο είναι εξαρταίται από τα χαρακτηριστικά του συστήματος στο οποίο θέλεις να πειραματιστείς.

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να χτισω ετσι και αλλιως pc οποτε θα κοιταξω να ειναι οσο το δυνατον πιο συμβατο.εσεις θα μου πειτε τι και πως.

Δημοσ.
Στις 26/5/2020 στις 9:57 ΜΜ, nickvas19 είπε

Θελω να χτισω ετσι και αλλιως pc οποτε θα κοιταξω να ειναι οσο το δυνατον πιο συμβατο.εσεις θα μου πειτε τι και πως.

Budget?

Δημοσ.

6 ώρες πριν, jimmakosapple είπε

Budget?

κοιτα....αυτο που ρωτας στην ουσια ειναι και αυτο που ρωτας εσυ. Δλδ εχω σκοπο να αγορασω εναν ryzen 3800x  με μια μητρικη των 100ε με 150ε. Εαν ειναι να δουλεψει φυσιολογικα με αναλυσεις 1440p με bluetooth εστω στικακι κτλ τοτε να παω στον i9 9900

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickvas19 είπε

κοιτα....αυτο που ρωτας στην ουσια ειναι και αυτο που ρωτας εσυ. Δλδ εχω σκοπο να αγορασω εναν ryzen 3800x  με μια μητρικη των 100ε με 150ε. Εαν ειναι να δουλεψει φυσιολογικα με αναλυσεις 1440p με bluetooth εστω στικακι κτλ τοτε να παω στον i9 9900

Με AMD θα πρέπει να ψαχτείς λίγο παραπάνω και να πας με Opencore bootloader, λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Από κάρτα γραφικών θα πρέπει αποκλειστικά να πας σε AMD. Δεν υποστηρίζονται οι NVIDIA. Για Wi-FI & Bluetooth καλό θα ήταν να πάρεις την Fenvi FV-T919 που παίζει out the box. Σε σκληρό δίσκο με Samsung EVO θα είσαι μια χαρά και μνήμες συμβατές με την μητρική σου. 

Δημοσ.

κοιτα εαν υπαρχει οντως ακρη δλδ καποιο  tutorial για ryzen 3800x να προχωρησω. στο  amd-osx.com τον 3800χ δεν δειχνει να τον υποστηριζει.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, nickvas19 είπε

κοιτα εαν υπαρχει οντως ακρη δλδ καποιο  tutorial για ryzen 3800x να προχωρησω. στο  amd-osx.com τον 3800χ δεν δειχνει να τον υποστηριζει.

Δεν το έχω δοκιμάσει, γιατί είμαι με intel, αλλά από την στιγμή που υπάρχουν με 3600, 3700, θα γίνεται και με τον 3800 όπως το θέμα παραπάνω. 

https://dortania.github.io/OpenCore-Desktop-Guide/AMD/zen.html

Θέλει και διάβασμα, δεν είναι πήρα έναν EFI φάκελο, τον πετάω μέσα και παίζει. 

Δημοσ.

εχεις να προτεινεις τα υπολοιπα;δλδ μια μητρικη μνημες και εναν σκληρο οχι σαμσουνγκ; οι ssd intel δουλευουν;

θενξ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, nickvas19 είπε

εχεις να προτεινεις τα υπολοιπα;δλδ μια μητρικη μνημες και εναν σκληρο οχι σαμσουνγκ; οι ssd intel δουλευουν;

θενξ.

Της intel οι ssd κάποιες φορές έχουν δυσλειτουργίες, για ποιο λόγο δεν θέλεις της Samsung? Από τους πιο αξιόπιστους. Μητρική θα σου έλεγα Gigabyte or Asus και από το QLV του εκάστοτε κατασκευαστή να διαλέξεις τις συμβατές μνήμες. 

Επεξ/σία από jimmakosapple
Δημοσ.
2 ώρες πριν, jimmakosapple είπε

Της intel οι ssd κάποιες φορές έχουν δυσλειτουργίες, για ποιο λόγο δεν θέλεις της Samsung? Από τους πιο αξιόπιστους. Μητρική θα σου έλεγα Gigabyte or Asus και από το QLV του εκάστοτε κατασκευαστή να διαλέξεις τις συμβατές μνήμες. 

Κοιταξα λιγο τις ρυθμισεις που θελει ο ryzen...ειναι λιγο μπελας ετσι;

ισως θα ταν καλυτερα να παω σε ιντελ για να ειμαι πιο ανετος....αλλα να βαλω το χερι στην τσεπη.

Μαλλον σε gigabyte λεω να παω ειτε παω σε ιντελ ειτε σε amd.

ssd εχω καει απο σαμσουνγκ εχει ανοιχτει και νημα που μπαιναμε και τον κραζαμε.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nickvas19 είπε

Κοιταξα λιγο τις ρυθμισεις που θελει ο ryzen...ειναι λιγο μπελας ετσι;

ισως θα ταν καλυτερα να παω σε ιντελ για να ειμαι πιο ανετος....αλλα να βαλω το χερι στην τσεπη.

Μαλλον σε gigabyte λεω να παω ειτε παω σε ιντελ ειτε σε amd.

ssd εχω καει απο σαμσουνγκ εχει ανοιχτει και νημα που μπαιναμε και τον κραζαμε.

Με κάμποσο διάβασμα, κάποιους οδηγούς από άλλους χρήστες, όλα γίνονται. Σαφώς οι intel έχουν καλύτερη συμβατότητα. Επίσης φαίνεται, αν και είναι νωρίς ακόμη, να υπάρχουν πετυχημένα builds με 10900Κ και 10700Κ, οπότε μπορείς να πας σε έναν 10700Κ με μια Ζ490 VISION D. 

Για δίσκο μπορείς να πας και σε κάποιον Crucial. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φοβαμαι γτ δεν ξερω εαν κολλησω Καπου ισως δεν με βοηθησει καποιος...μονος μου δεν το χω.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ προτείνω επειδή όπως λες δεν το έχεις, πάρε έναν ιντελ, βρες καμία αναφορά από κάποιον που έχει ένα λειτουργικό Hackintosh για να παρεις ιδια εξαρτήματα ωστε να εχεις εναν μπουσουλα και φυσικά θα ασχοληθεις μονο με clover bootloader... κι ετοιμασου για μερες διαβασματος κι εχε υπομονή

Επεξ/σία από ksessalonikios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...