monoxromos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Έχουμε στον εργασιακό μας χώρο 15 συνδεδεμένα pc με ένα Switche 16 θέσεων. Τελευταία όμως κάτι συμβαίνει και δεν λειτουργεί,αν το αφήσουμε κανένα τέταρτο με μισή ώρα εκτός τροφοδοσίας επανέρχεται αλλά μετά από μια -δυο εβδομάδες πάλι τα ίδια. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο Switche 16-20 θέσεων μέχρι 100 ευρώ και με καλές ταχύτητες; Ευχαριστώ
m4is Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, για δες αυτό(16) και αυτό(24). Για απλή χρήση (που φαντάζομαι έτσι είναι στην προκειμένη) κάνει την δουλειά μια χαρά, όχι όμως για vlans, PoE, κτλ. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από m4is
monoxromos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Ευχαριστω,η διαφορά 32 gb -48gb εχει ιδιαίτερη αξία; Επίσης στο παρελθόν μου είχαν πει οτι τα μάρκας cisco θεωρούνται πιο καλά,τώρα τι σημαίνει πιο καλά δεν το καταλαβαίνω, τί λέτε;
seventh_son Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχήν θέλεις switch να μπορείς να το διαχειρίζεσαι είτε μέσω GUI είτε μέσω κονσόλας ; Διαχείριση σημαίνει να μπορείς να ρυθμίζεις πράγματα (από port security, VLANs, port authentication κτλ κτλ). Ή απλά θές να συνδέεις τον εξοπλισμό σου και να παίζει ; Τα 48gb που δίνει το δεύτερο από το πρώτο switch είναι γιατί έχει 8 παραπάνω Ports οπότε είναι 8gigabit ports x 2 λόγω full duplex = 16gb η διαφορά σου. Άρα πρακτικά διαχειρίζεται περισσότερο bandwidth αφού έχει παραπάνω θύρες. Πες μας τι μοντέλο είχες για να ξέρουμε περίπου τις απαιτήσεις σου. Τα Cisco θεωρούνται από τις δυνατές εταιρείες στο χώρο, αλλά είναι μόνο managed, με τραγικό έως ανύπαρκτο GUI. Άρα αν θες να τα διαχειριστείς δουλεύεις με κονσόλα και θέλει γνώσεις. Όλα είναι καλά αρκεί να μπορούν να κάνουν τη δουλειά σου. Μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα Cisco. Εγώ ειχα πάρει από μέλος εδώ μεταχειρισμένο με ένα εικοσάρικο. Απλά να ξέρεις τα Cisco, επειδή είναι κυρίως για enterprise χρήση, έχουν ανεμιστηράκι και κάνει τρομερό θόρυβο !!!. Εγώ αναγκάστηκα να το βγάλω, και κάνω πατέντες για να δροσίζεται γιατί μου είχε πάρει τα αυτιά (το δουλεύω στο σπίτι). Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από seventh_son
monoxromos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Όχι πιο απλές οι απαιτήσεις μου,να συνδέονται μεταξύ τους οι υπολογιστές να μπορούμε να ανταλλάσσουμε η να αποθηκεύουμε αρχεία σε άλλον υπολογιστή ,τέτοια πράγματα και φυσικά να μεταφέρει internet σε όλους τους υπολογιστές. Αυτά και μόνον,τώρα έχω ενα 3COM 16αρι αλλά φοβάμαι μην μου ξανακολλήσει γιατί τον έχω χρόνια και θέλει πάλι να τον βγάλω εκτός τροφοδοσίας καμιά μισή ώρα για να επανέλθει... Οσο για θερμοκρασία στο χώρο εκείνο που είναι έχουμε aircontition μόνιμα 24/24ωρο 7/7 ημερο Ευχαριστω Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από monoxromos
seventh_son Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Πάρε ένα 24άρι (μόνο και μόνο για μελλοντικά μήπως χρειαστείς) gigabit εμπορίου και θα εισαι κομπλέ. Σαν και αυτο που σου δειξε ο φίλος πιο πάνω.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Γεμίζει πιθανόν το capacity του switch Μετά από λίγες μέρες λόγω ογκου δεδομένων. Θα σου πρότεινα και εγώ με την σειρά μου το 24άρι tplink που αναφέρεται πιο πάνω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα