Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα!

απο τη παρασκευη 22/05 εχω ενα θεμα με τα επιγεια καναλια! συγκεκριμενα εχω το καλωδιο της δικιας μου κεραιας στο novabox του τιτλου!

Ξαφνικα τα ελληνικα HD καναλια αρχισαν να σπανε σαν εικονα κατα διαστηματα! αλλαξα καλωδικο RF, πριζα φισακια στο παλιο καλωδιο, πηρα νεο καλωδιο και τιποτα!

στις υπολοιπες τηλεορασεις του σπιτιου δεν υπαρχει καποιο θεμα, ισα ισα ειναι κρυσταλλο η εικονα. 

Επισης εχω δοκιμασει ξεχωριστα το καλωδιο της επιγειας κεραιας να το τοποθετησω πανω στη τηλεοραση απευθειας για 2 συνεχομενες μερες και ολα τα καναλια δεν εβγαλαν το παραμικρο προβλημα!

πηρα την τεχνικη υποστηριξη μου ειπαν να παω το novabox σε ενα καταστημα, το πηγα και καλα μου ειπαν δεν εχει καποιο θεμα! 

ειχε κανεις καποιο αντιστοιχο προβλημα;

Επεξ/σία από ajel
Δημοσ.

Το πρόβλημα σου είναι ότι έχεις οριακό σήμα. Οι τηλεοράσεις έχουν πιο ευαίσθητο δέκτη από τον novabox HD 3001 γι' αυτό και δεν εμφανίζουν σπασίματα. Τα hd εκπέμπουν με κωδικοποίηση 64QAM ενώ τα sd με 16QAM. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα hd θα παρουσιάσουν πρώτα πρόβλημα. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε υγρασία  στα καλώδια (λόγω βροχής), χαλαρές συνδέσεις ή να έχει γυρίσει η κεραία (την Παρασκευή είχε πολύ αέρα στην Αθήνα). Από την στιγμή που βλέπεις καλά στις tv είσαι ο.κ. αλλά δεν ξέρεις μήπως χειροτερέψει.

Μπορεί να είναι και πρόβλημα της digea (κακός συγχρονισμός), οπότε αφού ρίξεις μία ματιά στην κεραία σου περίμενε μήπως φτιάξει από μόνο του.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...