skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Παρατηρώ τεράστιες διαφορές στην απόδοση (1.5mbps από την 50άρα vdsl τα powerlines) όταν παίζω geforce now. Ολα πάνε τέλεια με το καλώδιο ethernet και όλα σέρνονται με τα powerlines. Είναι τελικά μονόδρομος να το ρίξω μόνιμα το ethernet καλώδιο τελικά σε σχέση ακόμα και με ο καλύτερο powerline? Εχω τα Devolo 500 Duo Starter Kit.
prototypegr Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Εννοείται ότι αν μπορείς ρίχνεις καλώδιο. Σκέψου ότι τα powerlines χρησιμοποιούν τα καλώδια του ρεύματος με ότι συνεπάγεται σε αυτό σε απώλειες σήματος κ.λ.π.. Αντιθέτως στο καλώδιο, και ειδικά και όταν μιλάμε για μικρές αποστάσεις, αυτές δεν υπάρχουν.
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Τελικά ακόμα και τα ακριβά δεν κάνουν δουλειά. Δες εδώ : https://www.expertreviews.co.uk/wireless-routers/1411416/devolo-magic-2-wifi-review
maniacos93 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Εγώ με poweline είμαι τα τελευταία 3 χρονιά διότι με την παράξενη διαρρύθμιση του σπιτιού δεν μπορούσα να είμαι με ethernet. Από τα 55 που κλειδώνει η VDSL, έχω 52 με 53 Mbps. Ίσως με ethernet να ήμουν στα 55 αλλά πολύ μικρό το κακό. Πιστεύω παίζει ρόλο και η καλωδίωση του ρεύματος στο κατά πόσο αποδοτικό θα είναι το powerline.
nzeppos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Η αλήθεια είναι πως ακόμα και τα Devolo (που θεωρητικά είναι από τα κορυφαία) ώρες-ώρες είναι του ύψους και του βάθους για τέτοιες απαιτήσεις. Έχω το ίδιο μοντέλο (500) εδώ και αρκετά χρόνια και γενικά δεν έχω θέμα με το streaming στην τηλεόραση, το powerline συγχρονίζει στα 80-120Mbps σε σχέση με αυτό του PC και στα 200Mbps σε σχέση με του router. Όταν όμως πάω να βάλω παιχνίδια είτε από τοπικό δίκτυο είτε με υπηρεσίες σαν το geforce now, άλλες φορές έχει ελάχιστο lag και παίζω μια χαρά, άλλες φορές δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το WiiU Emulator στα 720p και σέρνεται ή κολλάει. Γενικά είναι τόσες πολλές οι παράμετροι που χωρίς πολλές δοκιμές δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα. Το πρόβλημα με όσους χρησιμοποιούν powerlines είναι ότι έχουν ήδη αποκλείσει τη χρήση καλωδίου για τους δικούς τους λόγους. Εγώ δεν το σκέφτομαι καν πλέον. Αν παίξει το powerline έχει καλώς. Αν δεν παίξει, μη σώσει να παίξει, στη χειρότερη να δοκιμάσω με ενισχυμένο wifi. Είναι αδύνατον να τραβήξω γύρω-γύρω καλώδια 15 και 20 μέτρα.
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, nzeppos είπε Η αλήθεια είναι πως ακόμα και τα Devolo (που θεωρητικά είναι από τα κορυφαία) ώρες-ώρες είναι του ύψους και του βάθους για τέτοιες απαιτήσεις. Έχω το ίδιο μοντέλο (500) εδώ και αρκετά χρόνια και γενικά δεν έχω θέμα με το streaming στην τηλεόραση, το powerline συγχρονίζει στα 80-120Mbps σε σχέση με αυτό του PC και στα 200Mbps σε σχέση με του router. Όταν όμως πάω να βάλω παιχνίδια είτε από τοπικό δίκτυο είτε με υπηρεσίες σαν το geforce now, άλλες φορές έχει ελάχιστο lag και παίζω μια χαρά, άλλες φορές δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το WiiU Emulator στα 720p και σέρνεται ή κολλάει. Αυτό ακριβώς. Για καλώδιο ethernet ποιο προτείνετε έτσι ώστε να μπορεί να περνάει γύρω γύρω από πόρτα χωρίς να χάνει απόδοση;(ως γνωστόν τα καλώδια ethernet δεν πρέπει να τα στρίβεις πάνω από ένα όριο).
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Είπα σε ένα βαφτιστίρι να έρθει να το κάνει. Στην άκρη που θα έρχεται το καλώδιο στο δωμάτιό μου τι hardware πρέπει να βάλω έτσι ώστε να είναι σαν πρίζα;
nzeppos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Αν θέλεις να συνδέσεις πολλές συσκευές, τότε ένα απλό gigabit ethernet switch με 4-8 πόρτες θα σου κάνει τη δουλειά. Κόστος γύρω στα 20 ευρώ.
skiabox Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 28 λεπτά πριν, nzeppos είπε Αν θέλεις να συνδέσεις πολλές συσκευές, τότε ένα απλό gigabit ethernet switch με 4-8 πόρτες θα σου κάνει τη δουλειά. Κόστος γύρω στα 20 ευρώ. Αυτό ίσως πιο μέσα. Τώρα λέμε για την άκρη του καλωδίου. Μάλλον θα είναι ένα ethernet πριζάκι. 51 λεπτά πριν, nzeppos είπε Αν θέλεις να συνδέσεις πολλές συσκευές, τότε ένα απλό gigabit ethernet switch με 4-8 πόρτες θα σου κάνει τη δουλειά. Κόστος γύρω στα 20 ευρώ. Να πάρω ένα level one που είναι προσιτό ή να πάω στα 50 ευρώ που έχει ένα cisco switch?
nzeppos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, skiabox είπε Αυτό ίσως πιο μέσα. Τώρα λέμε για την άκρη του καλωδίου. Μάλλον θα είναι ένα ethernet πριζάκι. Να πάρω ένα level one που είναι προσιτό ή να πάω στα 50 ευρώ που έχει ένα cisco switch? Αν καταλαβαίνω σωστά τι ψάχνεις και αν δεν θέλεις switch, τότε μια μούφα RJ45 θα σε καλύψει. Σαν αυτή: https://www.skroutz.gr/c/131/diafora-diktiaka.html?keyphrase=μουφα+rj45 Διαφορετικά ένα απλό gigabit switch των 7-10 ευρώ ή κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/15339376/TP-LINK-TL-SG105-v4.html Το Cisco νομίζω είναι περιττό γιατί δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω για τη δουλειά που πιθανολογώ ότι το θέλεις (παιχνίδια μέσω streaming). Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από nzeppos
skiabox Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Με το πριζακι υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Δεν θα μου φέρει το ethernet στο δωμάτιο; https://www.skroutz.gr/s/14049028/Πρίζα-δικτύου-Logilink-UTP-Cat-6-1Port.html Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από skiabox
nzeppos Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Μούφα για προέκταση καλωδίου ethernet. Απλώς έχει διαφορά αν έχει και από τις δύο μεριές υποδοχή για RJ45 ή αν η υποδοχή είναι μόνο από τη μία και από την άλλη κουμπώνεις/βιδώνεις απευθείας τα συρματάκια του καλωδίου. Στην πράξη όμως την ίδια δουλειά κάνει.
skiabox Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Όχι γιατί το ένα είναι επιτοιχιο δηλαδή σωστή δουλειά και το άλλο αν θέλεις να αφήσεις καλώδια να σέρνονται στο πάτωμα που δεν είναι ότι πιο όμορφο.
nzeppos Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Εντάξει, η καλύτερη λύση είναι προφανώς της δομημένης καλωδίωσης με πριζάκια στους τοίχους όπως είπες κλπ, απλώς λίγος κόσμος την εφαρμόζει σε παλιά σπίτια γιατί είναι πολλή φασαρία ακόμα σπίτι είναι ιδιοκτησία τους. Αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο, πέτα και τα powerlines και όλα, είναι μακράν η καλύτερη λύση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα