Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

φιλη αγορασε διαμερισμα χθες και ψαχνεται τι πρεπει να ζητησει απο προηγουμενο ιδιοκτητη (εκτος απο το συμβολαιο)

Κλειδια

λογαριασμους ΔΕΗ/ΝΕΡΟ

μηπως πρεπει να ζητησει να της υποδειξουν που ειναι τα ρολογια και μηπως ενα σχεδιο του διαμερισματος;

ξεχναω κατι;

Δημοσ.

Κλειδιά εννοείται ότι θα πάρει, αλλά καλό θα είναι να αλλάξει την κλειδαριά αμέσως.

Τη ΔΕΗ καλό θα είναι να την έχει κόψει ο προηγούμενος για να έχει πληρώσει και το όποιο υπόλοιπο έχει. Αν δεν το έχει κόψει και έχει τίποτα απλήρωτους λογαριασμούς, καλά ξεμπερδέματα. Αν το έχει κόψει, δεν χρειάζεται να του ζητήσει τίποτα. Εκτός αν θέλει να δει τον αριθμό παροχής για να ξέρει ποιο είναι το ρολόι της.

Το νερό δεν χρειάζεται να το κόψει, γιατί η επανασύνδεση κοστίζει αρκετά. Με το συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού πάει στην εταιρία ύδρευσης και ζητάει να αλλαχτεί το όνομα στους λογαριασμούς. Μόλις έρθει ο λογαριασμός, κανονίζει το ποσό σύμφωνα με το πόσο καιρό το σπίτι ήταν του ενός και πόσο του άλλου. Αν ο προηγούμενος έχει απλήρωτους λογαριασμούς, επίσης καλά ξεμπερδέματα.

Τα ρολόγια μπορεί να τα βρει και μόνη της ή να της τα υποδείξει ο διαχειριστείς της πολυκατοικίας. Σχέδιο τους διαμερίσματος επίσης μπορεί να πάρει μόνη της από την πολεοδομία.

Το καταστατικό της οικοδομής -αν υπάρχει- θέλω να πιστεύω ότι το έχει ζητήσει και το έχει διαβάσει πριν την μεταβίβαση του ακινήτου.

Εν κατακλείδι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

Καλημερα

φιλη αγορασε διαμερισμα χθες και ψαχνεται τι πρεπει να ζητησει απο προηγουμενο ιδιοκτητη (εκτος απο το συμβολαιο)

Κλειδια

λογαριασμους ΔΕΗ/ΝΕΡΟ

μηπως πρεπει να ζητησει να της υποδειξουν που ειναι τα ρολογια και μηπως ενα σχεδιο του διαμερισματος;

ξεχναω κατι;

Δεν είχε δικηγόρο για την αγοραπωλησία?

Κλειδιά εννοείται ότι τα δίνει ο ιδιοκτήτης αμέσως μόλις γίνει η αγορά, αλλιώς πώς θα μπει στο σπίτι!
Αλλά η κλειδαριά είναι από τα πρώτα πράγματα που αλλάζεις μπαίνοντας σε ένα σπίτι είτε το αγοράζεις, είτε το νοικιάζεις!

Για λογαριασμούς ΔΕΗ/ΝΕΡΟ, έπρεπε να ελέγξει ότι δεν υπάρχει χρέος πριν το αγοράσει! 

Σχέδιο του διαμερίσματος, εννοείς αντίγραφο της άδειας, το οποίο κι αυτό μάλλον έπρεπε να υπάρχει καθώς για κάθε αγορά, απαιτείται πιστοποιητικό ότι δεν είναι αυθαίρετο και δεν έχει αυθαίρετες προσθήκες/μεταβολές, π.χ. κλείσιμο ημιυπαίθριου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μηπως το πιο βασικο ειναι να  μην ειναι υποθηκευμενο ,να ειναι σωστα τμ κτλ?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελεος σε συμβολαιογραφο δικο της δεν πηγε;;;;Για να γινει η αγορα θα επρεπε να υπαρχει σχεδιο και ΦΥΣΙΚΑ πρεπει να το παρει να το εχει στο αρχειο της μαζι με το πιστοποιητικο ενεργειακης καταστασης και την δηλωση στο κτηματολογιο (που πρεπει να εχει κανει ο προηγουμενος στο οποιο θα παει και αυτη μετα).Ναι λογαριασμοι καθως και επισκεψη στην διαχειριστρια οτι δεν χρωστουν κοινοχρηστα κ.τ.λ.

6 λεπτά πριν, kage είπε

μηπως το πιο βασικο ειναι να  μην ειναι υποθηκευμενο ,να ειναι σωστα τμ κτλ?

Αυτο επρεπε να ειχε γινει ΠΡΙΝ(το πρωτο που κανεις πριν αγορασεις ειναι να παει ο δικηγορος σου να δει στο υποθηκοφυλακειο οτι ολα ειναι ενταξει) την αγορα και μετα με τα χαρτια της αγορας πρεπει να ξαναπαει να το δηλωσει στο ονομα της.Ο Μηχανικος που εφταιξε τα χαρτια οτι το σπιτι ειναι νομιμο χωρις παρανομιες και ειναι απαραιτητο πλεον για να αγορασεις(πουλησεις)δειχνει τα σωστα τετραγωνικα κ.τ.λ.

Επεξ/σία από Dannie
  • Like 1
Δημοσ.

ο νομικος ελεγχος εχει γινει απλως πρεπει να ξερει ολα τα απαραιτητα χαρτια που πρεπει να εχει.

Για ΔΕΗ και κοινοχρηστα εγω νομιζω οτι η νεα ιδιοκτητρια δε θα λαβει χρεος μιας και υποχρεος ειναι ο πρωην

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ο νομικος ελεγχος εχει γινει απλως πρεπει να ξερει ολα τα απαραιτητα χαρτια που πρεπει να εχει.

Για ΔΕΗ και κοινοχρηστα εγω νομιζω οτι η νεα ιδιοκτητρια δε θα λαβει χρεος μιας και υποχρεος ειναι ο πρωην

Η Συμβολαιογραφος δεν της εδωσε χαρτια(μετα την αγορα) για να παει στο υποθηκοφυλακειο να δηλωσει το σπιτι;;;Επισης χαρτια για να παει στο κτηματολογιο;;;Μηπως την πληρωσε και τα εκανε αυτη;.Παντως θα εχει ενα φακελο με ολα τα χαρτια του μηχανικου(απο την πολεοδομια το σχεδιο και οτι ειναι νομιμο - πιστοποιητικο ενεργειακης καταστασης),συμβολαιο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Καλημερα

Κλειδια

λογαριασμους ΔΕΗ/ΝΕΡΟ

ξεχναω κατι;

Φιλε μου τα λες μπερδεμενα. Θα ζητησει το συμβολαιο απο που? Για την αγορα υπεγραψε συμβολαιο . Σχεδιο(κατοψεις κτλ) τα εχει παρει απο πριν για τον απαιτουμενο νομικο και πολεοδομικο ελεγχο. 

Για λογαριασμους κτλ χρειαζεται να γινουν τροποποιησεις στο ονομα της. Θα επρεπε απο πριν να γινει λεγχος χρεων κτλ.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαλλον εσυ δε διαβαζεις ΕΚΤΟΣ του συμβολαιου τι χρειαζεται! οτι ναναι...

update: το νερο δεν εχει κοπει και δεν εχει χρεη

ΔΕΗ ειχε κοπει χρονια πριν και τωρα ψαχνει να βρει ακρη με αριθμο παροχης....

κοινοχρηστα θα δωθει μια βεβαιωση (τωρα δε ξερω απο που)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Για επανέναρξη ΔΕΗ θα χρειαστεί πιθανότητα και σχέδιο από ηλεκτρολόγο. Να βρει αριθμό παροχής είναι σχετικά απλό. Πάει στην οικοδομή και βλέπει τα ρολόγια. Αν είναι μόνο το δικό της κομμένο, θα είναι κομμένο το καλώδιο. Ο αριθμός παροχής αναγράφεται επάνω στο κουτί.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Στη ΔΕΗ δεν σε νοιάζει αν χρωστάει ο προηγούμενος. Κόβεται και ξεκινάει στο καινούργιο όνομα από εκείνη  την στιγμη. Τα κοινόχρηστα ακολουθούν το διαμέρισμα. Αν χρωστάει ο προηγούμενος, συνεχίζει να χρωστάει το διαμέρισμα. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Στη ΔΕΗ δεν σε νοιάζει αν χρωστάει ο προηγούμενος. Κόβεται και ξεκινάει στο καινούργιο όνομα από εκείνη  την στιγμη. Τα κοινόχρηστα ακολουθούν το διαμέρισμα. Αν χρωστάει ο προηγούμενος, συνεχίζει να χρωστάει το διαμέρισμα. 

νομιζω πως εχεις δικιο γιατι και εγω οταν ειχα παρει ρολοι στο ονομα μου ειχα δωσει και μια εγγυηση: αν δεν εξοφλας περαν οτι θα στη φανε θα περασουν τα χρεη εφορια.

απντειτ: ελπιζει να παρει αριθμο παροχης αλλιως θα πρεπει να ελεγξει τα ρολογια (ειναι και μεγαλη πολυκατοικια)

Αυτο για το σχεδιο απο ηλεκτρολογο δε το ηξερα...περι ΔΕΗ

Δημοσ.
6 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

νομιζω πως εχεις δικιο γιατι και εγω οταν ειχα παρει ρολοι στο ονομα μου ειχα δωσει και μια εγγυηση: αν δεν εξοφλας περαν οτι θα στη φανε θα περασουν τα χρεη εφορια.

απντειτ: ελπιζει να παρει αριθμο παροχης αλλιως θα πρεπει να ελεγξει τα ρολογια (ειναι και μεγαλη πολυκατοικια)

Αυτο για το σχεδιο απο ηλεκτρολογο δε το ηξερα...περι ΔΕΗ

Ένας ηλεκτρολόγος είναι εύκολο να βρει το ρολόι. Θα βρει σε ποιο - ποια είναι κομμένο το ρεύμα και θα το συνδέσει  να δει σε ποιο θα ρευματοδοτησει το σπίτι. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/5/2020 στις 12:21 ΜΜ, kalogeros είπε

Αν ο προηγούμενος έχει απλήρωτους λογαριασμούς, επίσης καλά ξεμπερδέματα.

Στις 26/5/2020 στις 2:54 ΜΜ, akarthis είπε

Για λογαριασμους κτλ χρειαζεται να γινουν τροποποιησεις στο ονομα της. Θα επρεπε απο πριν να γινει λεγχος χρεων κτλ.

Αν και με πρόλαβαν. Τα χρέη στη ΔΕΗ ακολουθούν το ΑΦΜ. Τα χρωστάει ο προηγούμενος, αν χρωστάει. Ο νέος ιδιοκτήτης/ένοικος ξεκινάει από το μηδέν.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

προσφατα αγορασα ενα ακινητο, που ηταν αρχικα μονοκατοικια με δυο διαμερισματα και εχει χωριστει στα δυο.

Για το διαμερισμα που πηρα ειχε μπει 2ο ρολοι που δεν λειτουργησε ποτε, ειμαι ουσιαστικα ο πρωτος που θα το λειτουργησει.

Πηρα τη ΔΕΔΔΗΕ και με ειπε θελει κατι χαρτια ενα απο αυτα εινια το σχεδιο ηλεκτρολογου. 

Πρεπει να επικοινωνησω με τον προηγουμενο ιδιοκτητη ο οποιος θα πρεπει να το ειχε βγαλει ηδη οταν του βαλανε το 2ο ρολοι;
ή
Πρεπει να μιλησω με ηλεκτρολογο να μου βγαλει αυτο το ηλεκτρολογικο σχεδιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...