iazriel Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Απευθύνομαι στην συλλογική σοφία του insomnia για τον μεγαλύτερο εχθρό του hardware μας, την σκόνη. Λόγω περιοχής, το σπίτι μου μαζεύει αρκετή σκόνη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με ανοιχτές πόρτες. Αν και καθαρίζω PC και γενικά ηλεκτρονικό εξοπλισμό συχνά, το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται λίγο τραγική, ειδικά για τα PC που τα δουλεύω με φουλ airflow, παρά τις σίτες των tower. Έχω έναν αφυγραντήρα inventor premium 10 που λέει πως είναι και ιονιστής. Αυτό θα κάνει καθόλου δουλειά με την σκόνη ή πρέπει να πάω σε κάποια άλλη συσκευή; Είναι λίγο θορυβώδης σαν μηχάνημα οπότε αν δεν κάνει δουλειά 100% δεν θα ήθελα να το έχω μαζί μου στα PC... Ευχαριστώ! Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από iazriel
maverick290402 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 16 λεπτά πριν, iazriel είπε . Έχω έναν αφυγραντήρα inventor premium 10 που λέει πως είναι και ιονιστής. Αυτό θα κάνει καθόλου δουλειά με την σκόνη ή πρέπει να πάω σε κάποια άλλη συσκευή; Είναι λίγο θορυβώδης σαν μηχάνημα οπότε αν δεν κάνει δουλειά 100% δεν θα ήθελα να το έχω μαζί μου στα PC... Ευχαριστώ! Αφού έχεις και δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για αγορά ιονιστή πιστεύω μια δοκιμή θα σε πείσει !
thetiesthatbind Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Εφοσον ειναι και ιονιστης βάλτο να δουλευει και θα εισαι κομπλέ. Ωστόσο μην τρελαίνεσαι, κάθε 2 μηνες αμα το φυσας με ενα blower το PC δε θα εχεις ποτε θεμα και τα φιλτρα.
chris_gpvd Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Γενικά οι ιονιστές αυτό που κάνουν είναι να κάνουν τα σωματίδια της σκόνης που αιωρούνται στον αέρα να κολλάνε μεταξύ τους και έτσι να πέφτουν κάτω. Αυτό μπορεί να καταλήγει στο pc σου, οπότε δεν βλέπω το όφελος του ιονιστή για αποφυγή σκόνης στο pc, είναι πιο χρήσιμοι για βελτίωση της ποιότητας του αέρα, για λόγους υγείας. Αυτό που θέλω να πω και μακρηγορώ είναι ότι μάλλον δεν αξίζει το ρεύμα που θα καίει ο ιονιστής. Οι παραπάνω το έθεσαν πολύ σωστά, συχνός καθαρισμός με φύσημα και θα είσαι μια χαρά. Παίρνεις ένα φυσητήρι με 10 ευρώ, και το φυσάς όποτε και όσο θες. Γενικά ο κανόνας είναι άμα βλέπεις σκόνη απ' έξω στις γρίλιες, σίγουρα έχει μαζέψει πολλή σκόνη μέσα, και πας για φύσημα.
sarpan Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να τσεκάρεις αν έχεις θετικό ή αρνητικό airflow μεσα στο κουτι. Στο δικο μου με θετικο μαζευει κυριως εξωτερικα και λιγη σκονη εσωτερικα οταν δε δουλευει. Οποτε με διευκολυνει στον καθαρισμο οταν τον κανω. Παντως τον αφυγραντηρα και γω θα τον χρησιμοποιουσα για λογους υγειας και οχι για το pc. Οπως σου ειπαν τζαμπα το ρευμα που θα καις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα