Kastriot Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Καλησπέρα φίλοι μου, Εχθές ολοκληρώθηκε η μεταφορά μου από την Wind (24ρα που έπιανε 12) στον ΟΤΕ λόγω παροχής VDSL, μετά από αρκετή σκέψη μιας και ενημερώθηκα ότι θα πιάνω "25 πλας αλλά όχι πολύ ψηλά" και λέω άντε, κομμάτια να γίνει. Αμ δε. Σήμερα έκατσα και τα κοίταξα λίγο, από το πρωί μέχρι το βράδυ σε random ώρες πιάνω γύρω στα 13 mbps. Σε κάποια φάση 14. Έκανα αίτημα για τεχνικό έλεγχο αλλά επειδή τους κόβω να είναι κομματάκι τα ζώα μου αργά, λέτε να φταίει η εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού; Υποθέτω πως όχι, μιας και λογικά θα είχα πρόβλημα και στο up το οποίο δεν πέφτει κάτω από 5 τώρα. Ή κάνω λάθος; Υπάρχει περίπτωση ή θα φωνάξω τζάμπα ηλεκτρολόγο; Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malias4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 46 λεπτά πριν, Kastriot είπε Καλησπέρα φίλοι μου, Εχθές ολοκληρώθηκε η μεταφορά μου από την Wind (24ρα που έπιανε 12) στον ΟΤΕ λόγω παροχής VDSL, μετά από αρκετή σκέψη μιας και ενημερώθηκα ότι θα πιάνω "25 πλας αλλά όχι πολύ ψηλά" και λέω άντε, κομμάτια να γίνει. Αμ δε. Σήμερα έκατσα και τα κοίταξα λίγο, από το πρωί μέχρι το βράδυ σε random ώρες πιάνω γύρω στα 13 mbps. Σε κάποια φάση 14. Έκανα αίτημα για τεχνικό έλεγχο αλλά επειδή τους κόβω να είναι κομματάκι τα ζώα μου αργά, λέτε να φταίει η εσωτερική εγκατάσταση του σπιτιού; Υποθέτω πως όχι, μιας και λογικά θα είχα πρόβλημα και στο up το οποίο δεν πέφτει κάτω από 5 τώρα. Ή κάνω λάθος; Υπάρχει περίπτωση ή θα φωνάξω τζάμπα ηλεκτρολόγο; Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ; Ευχαριστώ. Βαλε ενα screenshot απο τα στατιστικα στο ρουτερ να δουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kastriot Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Παραληψη ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 θεωρητικά είσαι στα 1200μ από εκεί που παίρνεις πρόσβαση στο διαδίκτυο (πιθανόν Α/Κ) γιατί αν έπαιρνες από καμπίνα το 17 θα ήταν μικρότερο εγώ θα έκανα έναν έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης καθώς οι ταχύτητες είναι μικρές (για εμένα) επίσης τσέκαρε κεντρική πρίζα και άλλες πρίζες τηλεφώνου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bblaw20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Το SNR ειναι λιγο περιεργο, τσεκαρε την εσωτερικη καλωδιωση πριν κανεις κατι αλλο. Οσο για attenuation εχω δει ατομα με τετοιο attenuation να πιανουν το 50αρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afm Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Διάβασε εδώ πως να ελέγξεις την καλωδίωση σου: https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kastriot Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Και πάλι καλησπέρα σας. Ευχαριστώ που με βοηθάτε. Το σπίτι το νοικιάζω, είναι μονοχωρο στον τρίτο και έχει μόνο ένα πριζακι εξωτερικό. Από εκεί παίρνω 3 μέτρα καλώδιο και πάω στο ρούτερ. Να προσθέσω ότι ενώ η γκαρσονιέρα είναι ανακαινισμένη και μυρίζει φρεσκάδα, το κτήριο (πολυκατοικία είμαστε) μου φαίνεται αρκετά παλιό και μάλλον οι γραμμές δεν έχουν αλλαχτεί καμιά 35ρια χρόνια τώρα. Έκανα αίτημα για τεχνικό έλεγχο στην COSMΟΤΕ αλλά νομίζω κακό δεν κάνει να αλλάξω μόνος μου το πριζακι μιας και φαινεται κι αυτό πολύ παλιό και σαν να έχει πιάσει οξυδωση εσωτερικά. Μόλις έχω νέα θα σας ενημερώσω. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από Kastriot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kastriot Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Καλησπέρα ξανά. Επικοινώνησα με τον τεχνικό και με ενημέρωσε ότι λόγω της μεγάλης απόστασης θα πιάνω έως 20mbps και οτι προβλέπεται να περαστούν νέες γραμμές μέσα στο τρίμηνο αν θέλω κάτι περισσότερο, οπότε έκανα υποβάθμιση σε 24ρα μήπως και είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερη από της Wind (μέσο όρο 11-12 αλλά με κάτι ξαφνικές βυθίσεις στα 4-5). Τώρα η εγκατάσταση θα μπει ούτως ή άλλως σε προγραμματισμό μιας και όταν άλλαξα το πριζάκι δοκιμαστικά (βελτιώθηκε ελάχιστα το πρόβλημα) ο χαλκός ήταν μαύρος και στα σημεία των επαφών είχε γεμίσει άλατα, οπότε παίζει να είναι και το εσωτερικό έτσι. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα