NiVa013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, έχω δίπλα στο γραφείου μου μια μεταλλική ραφιέρα του ΙΚΕΑ, θέλω να βάλω μεγαλύτερο γραφείο και όλα όσα είναι στη ραφιέρα να μπούνε κάτω από το γραφείο. Το ερώτημα είναι να πάρω ένα έτοιμο RACK 12U με τζάμι που το θέλω η να πάρω ένα ντουλάπι +γυάλινη πρόσοψη και να του βάλω μέσα τις ράγες για RACK mount? Εγώ σκεφτόμουν έτοιμο RACK γιατί είναι από μέταλλο και θα βοηθάει και την ψύξη σε σχέση με το ξύλο, μέσα θα μπούνε από κάτω προς τα επάνω ένας εκτυπωτής στο πάτωμα, δύο υπολογιστές κύβοι σε ένα ράφι και 2-3 φέτες μελλοντικά της Ubiquiti. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από NiVa013
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 rackkkkkkkkkkkk 1 hour ago, NiVa013 said: Καλησπέρα παιδιά, έχω δίπλα στο γραφείου μου μια μεταλλική ραφιέρα του ΙΚΕΑ, θέλω να βάλω μεγαλύτερο γραφείο και όλα όσα είναι στη ραφιέρα να μπούνε κάτω από το γραφείο. Το ερώτημα είναι να πάρω ένα έτοιμο RACK 12U με τζάμι που το θέλω η να πάρω ένα ντουλάπι +γυάλινη πρόσοψη και να του βάλω μέσα τις ράγες για RACK mount? Εγώ σκεφτόμουν έτοιμο RACK γιατί είναι από μέταλλο και θα βοηθάει και την ψύξη σε σχέση με το ξύλο, μέσα θα μπούνε από κάτω προς τα επάνω ένας εκτυπωτής στο πάτωμα, δύο υπολογιστές κύβοι σε ένα ράφι και 2-3 φέτες μελλοντικά της Ubiquiti.
NiVa013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραία με πείσατε, να πάρω της Krone που είναι συμμαζεμένο η της Intellinet?? Τελικά κατέληξα σε Krone που είναι ποιο συμμαζεμένο και μεγαλύτερο βάθος. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από NiVa013
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 Δημοσ. 30 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Θα χωρέσουν σε 12U όλα αυτά που έχεις? Το 12U υπόψη ότι αφορά ένα ωφέλιμο συνολικό ύψος συσκευών στα 53,4cm ( 1U = 4.45cm) .Τα rack αυτά εχουν ράγες συνήθως μόνο μπροστά γιατί κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται για ελαφριές συσκευές και ως επι το πλείστον ειναι επίτοιχα. Θα πρέπει να δεις αν έχει τρύπες στο κάτω μέρος όπου μπορείς να βάλεις ποδαράκια σταθερά για να μην ακουμπάει χυμα στο πάτωμα Θα πάρεις και ραφάκια τα οποία θα τα βιδώσεις στις μπροστινές ράγες και θα βάλεις εκει πχ τις συσκευές σου που δεν ειναι rackable Επίσης σε καλές τιμές ειναι τα ασυναρμολόγητα (τα συναρμολογείς μόνος σου εύκολα). Επεξ/σία 30 Μαΐου 2020 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
NiVa013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/5/2020 στις 12:54 ΠΜ, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Θα χωρέσουν σε 12U όλα αυτά που έχεις? Το 12U υπόψη ότι αφορά ένα ωφέλιμο συνολικό ύψος συσκευών στα 53,4cm ( 1U = 4.45cm) .Τα rack αυτά εχουν ράγες συνήθως μόνο μπροστά γιατί κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούνται για ελαφριές συσκευές και ως επι το πλείστον ειναι επίτοιχα. Θα πρέπει να δεις αν έχει τρύπες στο κάτω μέρος όπου μπορείς να βάλεις ποδαράκια σταθερά για να μην ακουμπάει χυμα στο πάτωμα Θα πάρεις και ραφάκια τα οποία θα τα βιδώσεις στις μπροστινές ράγες και θα βάλεις εκει πχ τις συσκευές σου που δεν ειναι rackable Επίσης σε καλές τιμές ειναι τα ασυναρμολόγητα (τα συναρμολογείς μόνος σου εύκολα). Ναι τα χωράει, γνωρίζω ότι θα χρειαστώ ένα ράφι και ροδάκια. Είναι 21cm ο εκτυπωτής, 18cm το ύψος του κουτιού (Silverstone Sugo 05) και υπολόγισε 2 φέτες, σύνολο 48cm, ααα και ένα ακόμα U για το pacth panel! Βάλε και δυο ανεμιστήρες στην οροφή του rack, οριακά! Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από NiVa013
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Το rack συνήθως είναι προτιμητέο όταν έχεις να τοποθετήσεις αρκετές rackmount συσκευές και καλοδιωμάνι (patch panels, πολυπριζα κλπ). Τώρα να πάρεις ρακ χωρίς να έχεις σχεδόν τίποτα rackmount, γίνεται, το κάνουν αρκετοί, αλλά το κάνουν επειδή μάλλον είναι εύκολη (και συνήθως τσαπατσούλικη) λύση και τίποτε περισσότερο. Πετάς μέσα οτι έχεις το κλείνεις να μη φαίνονται οι μακαρονάδες κλπ και όλα καλά. Επίσης για ευνόητους λόγους η τοποθέτηση του σε εμφανή σημεία (πχ σε δωμάτια, σαλόνια κλπ) δεν πολυλέει, είναι άσχημο, ογκώδες και συνήθως πηγή θορύβου, αναλόγως και τι θα τοποθετήσεις μέσα. Αν έχεις τα ανεμιστήρια του ανοιχτά για να κάνεις στοιχειώδες airflow, τα db θορύβου για οικειακό χώρο ανεβαίνουν... Καθώς δεν είναι ούτε φθηνό, θα πρότεινα να μιλήσεις με μαραγκό ή ξυλουργό για κατασκευή custom επίπλου βασισμένου ακριβώς στις ανάγκες σου (διαστάσεις σχέδιο κλπ). Σίγουρα μπορεί να κατασκευαστεί κάτι που θα σε εξυπηρετεί και θα είναι πιο όμορφο και ενδεχομένως και πιο συμμαζεμένο σε όγκο. Σίγουρα πάντως αρκετά πιο αερισμένο από ένα κλειστό ρακ που έχει ανάγκη τα ανεμιστήρια του. Αν αυτά δε σε απασχολούν προχώρα σε σιδεριά. Παίζουν και μεταχειρισμένα αρκετά. Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2020 από BackFromHell
NiVa013 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, BackFromHell είπε Το rack συνήθως είναι προτιμητέο όταν έχεις να τοποθετήσεις αρκετές rackmount συσκευές και καλοδιωμάνι (patch panels, πολυπριζα κλπ). Τώρα να πάρεις ρακ χωρίς να έχεις σχεδόν τίποτα rackmount, γίνεται, το κάνουν αρκετοί, αλλά το κάνουν επειδή μάλλον είναι εύκολη (και συνήθως τσαπατσούλικη) λύση και τίποτε περισσότερο. Πετάς μέσα οτι έχεις το κλείνεις να μη φαίνονται οι μακαρονάδες κλπ και όλα καλά. Επίσης για ευνόητους λόγους η τοποθέτηση του σε εμφανή σημεία (πχ σε δωμάτια, σαλόνια κλπ) δεν πολυλέει, είναι άσχημο, ογκώδες και συνήθως πηγή θορύβου, αναλόγως και τι θα τοποθετήσεις μέσα. Αν έχεις τα ανεμιστήρια του ανοιχτά για να κάνεις στοιχειώδες airflow, τα db θορύβου για οικειακό χώρο ανεβαίνουν... Καθώς δεν είναι ούτε φθηνό, θα πρότεινα να μιλήσεις με μαραγκό ή ξυλουργό για κατασκευή custom επίπλου βασισμένου ακριβώς στις ανάγκες σου (διαστάσεις σχέδιο κλπ). Σίγουρα μπορεί να κατασκευαστεί κάτι που θα σε εξυπηρετεί και θα είναι πιο όμορφο και ενδεχομένως και πιο συμμαζεμένο σε όγκο. Σίγουρα πάντως αρκετά πιο αερισμένο από ένα κλειστό ρακ που έχει ανάγκη τα ανεμιστήρια του. Αν αυτά δε σε απασχολούν προχώρα σε σιδεριά. Παίζουν και μεταχειρισμένα αρκετά. Το θέλω γιατί είναι έτοιμο να υποδεχτεί rack και έχει τις τρύπες του και την γυάλινη πρόσοψη, επίσης το 12U είναι το κατάλληλο για τοποθέτηση κάτω από γραφείο, θα προτιμούσα 15U αλλα για λίγους πόντους δεν, τα πόδια γραφείων είναι fix 70cm. Μεταχειρισμένο σε 12U δυστυχώς δε βρήκα. Ήδη έχω μια ραφιέρα μεταλλική με τα καλώδια πιασμένα στη στήλη και πάνε σε 8αρι swicth οπότε θα συνεχίσω να τηρώ το συμμάζεμα των καλωδίων και στο rack και δε θα τα πετάξω μέσα χύμα, ακόμα και ο εκτυπωτής είναι ethernet, φροντίσω ώστε όλα να καταλήγουν σε swicth, αργότερα ίσως μπουν και wifi στη ταράτσα, καμιά κάμερα στην είσοδο και έναν diy μετεωρολογικό σταθμό που είναι υπό εξέλιξη!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2020 Θελω να πάρω κατι επιτοιχιο μικρό να χώσω μέσα switch poe και μοντεμ του οτε ίσως και κανα rasberry pi. Τιποτα απο αυτα δεν θα ειναι rackmount μονο το patch λογικά. Εχω δει και πινακες τετοιους αλλα δε ξερω αν αξιζει. Τι προτείνετε;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν το switch σου ειναι μικρό και δεν ειναι rackable, θα σου πρότεινα να πάρεις ενα 10'' rack και 2 ραφάκια και τα βάζεις όλα μέσα. Κατι τέτοιο . 26 βάθος , 30,5 πλάτος και 26,2 ύψος Υπάρχουν και Patchpanel 10'' Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2020 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα