Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Έκανα τις πράξεις για να δω πόσες ίντσες βγαίνει αν είναι σε 16:9 (που είναι τα tablets) από 21:9. Γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε. Οι ίντσες είναι η διαγώνιος. Λένε την μισή αλήθεια. Πρέπει να λάβεις υπόψιν και το aspect ratio. Κάνοντας τις πράξεις λοιπόν το ίδιο κινητό σε 16:9 είναι μόλις 6,35". Αν υπολογίσουμε και τα bezels που είχαν τα παλιά κινητά (το mi note 3 5,5" 16:9 που έχω) τότε βγαίνει περίπου ίδιο (καπου 17,5 τετραγωνικές ίντσες συνολική επιφάνεια το mi note 3 και 18,5 το samsung). Αυτά αν το κινητό είναι 21:9. Αν είναι 20:9 τότε βγαίνει λίγο μεγαλύτερο ακόμη αλλά όχι μεγάλη διαφορά. Ναι φαίνεται απίστευτο, αλλά τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα. Καμία σχέση με tablet 7" λοιπόν. Περισσότερο με παλιό κινητό 5,7" 16:9 και bezels, συγκρίνεται. Έτσι για να καταλάβουμε που οδηγεί η τεχνολογία.

Υπόψιν ότι καμία σχέση δεν έχω με samsung. Μόνο xiaomi είχα και έχω και θα έχω (επειδή είναι vfm)

Προσωπικά το δέχομαι. Πράγματι οι αναλογίες οθόνης μετράνε στο κατά πόσο είναι "φορητή" μια συσκευή. Το κατά πόσο βολεύει στον τομέα της παραγωγικότητας μια συσκευή 21:9 είναι ένα άλλο θέμα... Τη λες και "λουκάνικο" ή "σοκοφρέτα", κάποτε που τις κοροϊδεύαμε, τώρα τις θεωρούμε "σύγχρονες"... Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Προφανώς κάποια ιδιοφυία, στα σχεδιαστικά τμήματα των εταιρειών, θα σκέφτηκε: πώς θα τους κάνουμε να δεχτούν τις "σοκοφρέτες" που κοροϊδεύουν; Απλό: βγάζουμε κινητά με notch, o χρήστης βλέπει τα χειρότερα, οπότε η "σοκοφρέτα" θα του φανεί τέλεια. Έτσι κι έγινε... Αλλά είπαμε: άλλη συζήτηση...

Σου έγραψα όμως ότι και τα 16,5 εκ ΔΕΝ είναι λίγα. Δεν λες ένα τέτοιο κινητό "μικρό" ή έστω "αρκετά φορητό". Μιλάμε για τα όρια της φορητότητας... Δεν ανήκει καν στο μέσο όρο των σημερινών κινητών (ακόμα...).

Επεξ/σία από johncorfas
  • Like 2
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, και εμένα σε καμιά περίπτωση δεν μου αρέσει το 21:9. Το θεωρώ φωτόσπαθο. Προτιμώ το 16:9 που είναι και το περισσότερο content. Δεν τα λέω για να πείσω για την πρακτικότητα του. Απλά ήθελα να δώσω μία νέα σύγκριση στο μέγεθος.

1 λεπτό πριν, johncorfas είπε

Προσωπικά το δέχομαι. Πράγματι οι αναλογίες οθόνης μετράνε στο κατά πόσο είναι "φορητή" μια συσκευή. Το κατά πόσο βολεύει στον τομέα της παραγωγικότητας μια συσκευή 21:9 είναι ένα άλλο θέμα... Τη λες και "λουκάνικο" ή "σοκοφρέτα", κάποτε που τις κοροϊδεύαμε, τώρα τις θεωρούμε "σύγχρονες"... Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Σου έγραψα όμως ότι και τα 16,5 εκ ΔΕΝ είναι λίγα. Δεν λες ένα τέτοιο κινητό "μικρό" ή έστω "αρκετά φορητό". Μιλάμε για τα όρια της φορητότητας... Δεν ανήκει καν στο μέσο όρο των σημερινών κινητών (ακόμα...).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ναι, και εμένα σε καμιά περίπτωση δεν μου αρέσει το 21:9. Το θεωρώ φωτόσπαθο. Προτιμώ το 16:9 που είναι και το περισσότερο content. Δεν τα λέω για να πείσω για την πρακτικότητα του. Απλά ήθελα να δώσω μία νέα σύγκριση στο μέγεθος.

Το ιδανικοτερο μεγεθος αναλογιας οθόνης είναι το 18/9  το νότε 9 είχε 18,5/9 το περσινο νότε 10  είναι με αναλογία 19/9  το φετεινο το κόβω για 20/9 η 21/9 που δεν προκειτε να το αγοράσω ακόμα και εάν κατέβει η τιμή του στα 300 Ευρώ 

Επεξ/σία από Petroskasap
Δημοσ.

Ας ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα. 6.9" το mi max 3 με 16:9 αναλογια και 6.8" το note 10+ Με 19:9 αναλογια. Εμβαδον mi max 3 122.9cm2 και το note 10+ 114cm2. Διαστασεις 1.5 εκατοστο μεγαλυτερο το max 3 σε υψος και 1.2 εκατοστα σε πλατος. Τα νεα κινητα πηγαιναν ολα σε 20:9 και αρκετα sony σε 21:9. Εκει μιλαμε για ακομα πιο μακροστενο σχεδιο μικροτερο πλατος και εμβαδον σε συγκριση με μια με 19:9 ποσο μαλλον 16:9. Ενα κινητο στις 7 ιντσες με 21:9 και πολυ μικρα bezels καθεται μια χαρα στο χερι και δεν ενοχλει. Μην βλεπετε ενα νουμερο και λετε ΑΑΑ ναι τοσες ιντσες ηταν πριν χρονια τα tablet γιατι δεν ισχυει καθολου. 

Screenshot-1.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2020 στις 7:07 ΠΜ, fytotech είπε

Όσοι σχολιάζετε το μέγεθος του κινητού, σας ζητάει το 2000. Του έχετε λείψει.

Nokia 9210.. τι μου θυμισες!!

6.9 οθονη, έχει και το Xiaomi mi max 3 παντως

.. η οποία παραμένει μεγαλύτερη σε κινητό και δείτε γιατί..

http://www.displaywars.com/6,9-inch-d{18x9}-vs-6,9-inch-d{20x9}

Επεξ/σία από redhotstef
Δημοσ.

Πάντως να πω και εγώ ότι και τις ψηλές μηχανές δεν τους βολεύουν όλους (transalp varadero κλπ κλπ ) Όχι ότι δεν μπορούν να τις οδηγήσουν απλά έχουν ένα μειονέκτημα λόγο ύψους! Οπότε όποιος θέλει μικρό κινητό επειδή τα χέρια του είναι μικρά.........ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ! Μας ζαλήσατε με το μέγεθος! Ε μαααα πια! (Πχια)

• Like 1
Δημοσ.

Ότι το 90% των σχολίων αφορά γκρίνια για το μεγαλο μεγεθος σε θέμα που αφορά το νέο note (που το μεγάλο μέγεθος οθόνης και το πενάκι ήταν εξ αρχής το σήμα κατατεθέν του) είναι λιγο ειρωνικό νομίζω. 

Αν δεν σου αρέσουν οι μεγάλες οθόνες, δεν σε ενδιαφέρει το note τόσο απλά! 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...