Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, korakios είπε

@staman007 όταν πήγες για την επιταγή , είχες μαζί σου απόκομμα  και απόδειξη ?

Ναι τα είχα μαζί μου μόλις πήγα στα ΕΛΤΑ και τα έβγαλε φωτοτυπία ο προϊστάμενος εκεί πέρα. Εφόσον του είπα να περιμένει τη φύλαξε τη φωτοτυπία μαζί με την αίτηση που συμπλήρωσα.

1 ώρα πριν, InAux είπε

Επειδή τώρα έκατσα στο pc και το είδα καλύτερα. Δεν ξέρω αν το έχεις βάλει εκ παραδρομής αλλά αυτή δεν είναι επιταγή αντικαταβολής. Εγώ όσες φορές έχω στείλει, συμπληρώνω την πράσινη 

Antikataboli.JPG

Έστειλα εκείνη την εικόνα γιατί εκείνη την ώρα δεν έβρισκα ολόκληρη την επιταγή αντικαταβολής και μου κάνατε όλη επίθεση ότι δεν είχα καταλάβει. Αυτή είναι η επιταγή που συμπληρώνω και έχω καμιά εικοσαριά τέτοιες:

IMG_20200526_143820[1].jpg

1 ώρα πριν, InAux είπε

Αν δεν γνωρίζετε 5 πράγματα μην κάθεστε να γράφετε ότι να ναι και τα κάνετε αχταρμά. 

Προσπάθησε να το κάνεις εσύ πράξη πρώτα πριν παροτρύνεις τους άλλους. Άλλα μας έλεγες χθες περί του θέματος απώλειας της επιταγής:

17 ώρες πριν, InAux είπε

Μια χαρά γνωρίζει ο φίλος που σου απάντησε. 

Edit: και ο από πάνω

17 ώρες πριν, InAux είπε

Δεν υπάρχει επιταγή για να χαθεί. Ένα νούμερο είναι γραμμένο σε βιβλίο. Άρα γιατί να πληρώσεις εσύ για λάθος υπαλλήλου?

Επεξ/σία από staman007
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, InAux είπε

Θα έρθει το περιπολικό 100% και θα του πω ότι θα υποβάλλω μήνυση στον κύριο για υπεξαίρεση. Ο διευθυντής ή θα κόψει το λαιμό του και θα με εξυπηρετήσει και θα τα βρούμε επί τόπου όπως και γίνεται κάποιες φορές ή θα οδηγηθεί στο τμήμα για τα περαιτέρω. 

Φίλε μου πρόσεξέ με λίγο για 2 λεπτά γιατί δεν έχω όρεξη για διένεξη, αλλά ταυτόχρονα δεν έχω και όρεξη να ακούω αβάσιμα πράγματα. Στην Ελλάδα είμαστε, και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπολειτουργούν τα πάντα, είτε μιλάμε για Δημόσιο είτε για Ιδ. τομέα είτε και εγώ δεν ξέρω τί. Αν πιστεύεις ότι θα έρθει ο αστυνομικός και ταυτόχρονα θα βγάλεις άκρη, οκ καλή τύχη και μακάρι. Η προσωπική σου άποψη όμως είναι ακριβώς αυτό, προσωπική. Δεν είναι κάτι που το λες και ισχύει 100% και θα βγάλει ο άλλος άκρη.

Ο TS έχει συγκεκριμένο πρόβλημα, και η ΛΥΣΗ του τουλάχιστον για το 99,9% του κόσμου δεν είναι αυτό που προτείνεις. Προσωπικά έχω σιχαθεί τα ΕΛΤΑ, και δυστυχώς επειδή είναι μια ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΗ υπηρεσία (γιατί αυτό είναι, μια ξεπεσμένη φτηνιάρικη υπηρεσία, όχι απλώς φτηνή με "τ", όχι με "θ") πολλοί επαγγελματίες μεγάλοι και μικροί (πχ Γερμανός) τη χρησιμοποιούν ακόμα για τις αποστολές τους και παρόλο που ΠΑΝΤΑ πριν παραγγείλω κάτι παίρνω τηλέφωνο το κατάστημα να δω με ποιά εταιρεία θα στείλουν, σε 2-3 περιπτώσεις μου στέλνουν με ΕΛΤΑ κούριερ και ταλαιπωρούμαι χωρίς τέλος. 

Άρα αν αντέδρασα προς εσένα λίγο πιο έντονα είναι επειδή είμαι άκρως αηδιασμένος με τη συγκεκριμένη σκατουπηρεσία, και δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι δεν θα βγει άκρη έτσι εύκολα. 

Οπότε ας κλείσουμε εδώ τον εσωτερικό μας διάλογο, ελπίζοντας ότι ο άνθρωπος που έχει το πρόβλημα θα βρει μία λύση να ησυχάσει και να μη βγάλει το χτικιό για 25€. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, staman007 είπε

Λοιπόν για να πω τι γνωρίζω και να μου πείτε τι δεν έχω καταλάβει.

Όταν στέλνω έναν φάκελο με αντικαταβολή δίνω και την επιταγή μαζί που την έχω συμπληρωμένη ήδη.

%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%9F%20%

Έχει τρία κομμάτια που κόβονται. Το κάτω το κρατάει το ταχυδρομείο του παραλήπτη και το πάνω κομμάτι το στέλνουν πίσω στην πόλη μου. Όταν παραλαμβάνω υπογράφω στο πάνω δεξιά κομμάτι το οποίο και κρατάνε και μαζί με τα χρήματα μου δίνουν το πάνω αριστερό κομμάτι.

Είναι κάτι που δεν έχετε καταλάβει εσείς ίσως; Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι έχει χαθεί το πάνω κομμάτι που ήταν να είχε έρθει στα ΕΛΤΑ της πόλης μου, ενώ το κάτω το έχουν στα ΕΛΤΑ του παραλήπτη.

Αυτή η επιταγή που δείχνεις είναι έντυπο για έκδοση απλής ταχυδρομικής επιταγής.. ΔΕΝ είναι έντυπο επιταγής αντικαταβολής. Αν έχει γίνει έτσι θα έπρεπε ο υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα σου με αυτό το έντυπο να τα διορθώσεις και να σου δώσει επιταγή αντικαταβολής. Έχουν πράσινο χρώμα και γράφουν "αντικαταβολή". 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, teoxan123 είπε

Αυτή η επιταγή που δείχνεις είναι έντυπο για έκδοση απλής ταχυδρομικής επιταγής.. ΔΕΝ είναι έντυπο επιταγής αντικαταβολής. Αν έχει γίνει έτσι θα έπρεπε ο υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα σου με αυτό το έντυπο να τα διορθώσεις και να σου δώσει επιταγή αντικαταβολής. Έχουν πράσινο χρώμα και γράφουν "αντικαταβολή". 

δες δύο μηνύματα πάνω από το δικό σου και θα καταλάβεις.

1 ώρα πριν, InAux είπε

Tα ίδια λέω. Δε θα μυρίσω εγώ τα νύχια μου για το τι αλχημείες κάνετε εσείς σε ένα επαρχιακό ελτά. Εγώ απάντησα με βάση το τι γίνεται σε κεντρικότατο μεγάλο ελτα μεγάλου δήμου της Αττικής. Τώρα το αν κάθε επαρχιακό ελτα ακολουθεί διαφορετικές διαδικασίες δεν το ξέρω και δε με ενδιαφέρει.

Το να ρωτήσεις για εξήγηση που δεν είχα δώσει στο αρχικό μου post θα ήταν πιο ευγενικό από το να προσπαθείς να επιβληθείς. Ούτε εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται "σε κεντρικότατο μεγάλο ελτα μεγάλου δήμου της Αττικής". Όλα τα ΕΛΤΑ είναι το ίδιο και σε όλα τα ΕΛΤΑ όταν στέλνεις κάτι με αντικαταβολή το στέλνεις μέσω της επιταγής που έδειξα. Εσύ παρόλο που δεν καταλάβαινες για τι πράγμα μιλάω, επέμενες ότι δεν είχα καταλάβει. Αυτό σου λέω να μην κάνεις, αν δεν καταλαβαίνεις, μην λες του άλλου ότι δεν καταλαβαίνει. Τώρα εσένα όταν στέλνεις κάτι με αντικαταβολή μπορεί να στη συμπληρώνουν οι υπάλληλοι την επιταγή και να μην την πιάνεις ποτέ στα χέρια σου. Αυτό είναι άλλο πράγμα.

Επεξ/σία από staman007
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 25/5/2020 στις 6:46 ΜΜ, staman007 είπε

Καλησπέρα στο forum.

Είχα στείλει στις 29/4 ένα φάκελο με αντικαταβολή αξίας 24,40€. Τον παρέλαβε ο παραλήπτης στις 4/5. Εμένα δε μου έχει έρθει καμία επιταγή μέχρι τώρα, και συνήθως μου έρχονται στη βδομάδα πάνω μιας και στέλνω συχνά με αυτόν τον τρόπο. Κάλεσα σήμερα το κατάστημα ΕΛΤΑ του παραλήπτη και μου είπαν ότι η επιταγή είχε αποσταλεί από αυτούς. Μετά πήγα στο κατάστημα που είχα στείλει και με έβαλαν να συμπληρώσω μια αίτηση αναζήτησης για την απώλεια της επιταγής. Και αφού τη συμπλήρωσα με ενημέρωσαν ότι είναι να πληρώσω 5€ και αρνήθηκα. Αποζημίωση δεν πρέπει να μου κάνουν; Δεν μπορώ στην περίπτωση αυτή να συμπληρώσω αίτηση αποζημίωσης;

Καλησπέρα, τελικά τι έγινε; Την έλαβες ποτέ; Εχω κι εγω το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, mynick13 είπε

Καλησπέρα, τελικά τι έγινε; Την έλαβες ποτέ; Εχω κι εγω το ίδιο πρόβλημα.

Όχι, δυστυχώς.. Μετά από 2 μήνες περίπου απ' τη μέρα που έκανα αίτηση αναζήτησης για την επιταγή με πήρε τηλέφωνο ο προϊστάμενος των ΕΛΤΑ και μου είπε ότι την είχα παραλάβει (?!). Του ζήτησα να μου δείξει το χαρτί που υπέγραψα ότι έχω παραλάβει και μου λέει ότι δεν το έχει αυτός αλλά ο ταχυδρόμος και να επικοινωνούσα με αυτόν.. Επειδή είχα δώσει ήδη 5€ για την αίτηση και μου απάντησαν μετά από τόσο καιρό, θεώρησα ότι δεν άξιζε άλλο για το μικρό ποσό της επιταγής και το παράτησα γιατί έχανα τον χρόνο μου πλέον.

Αν όμως έγινε και σε σένα αυτό, και γίνει και σε άλλους, τότε προφανώς έχουμε πρόβλημα..

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα σας, αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο θεμα και εχω κάνει καταγγελία στην αρχή διαφάνειας εχει εξαντληθεί η υπομονή μου απο τον Άννα στον Καϊάφα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...