Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ένα παλιό laptop ibm thinkpad r50e.Μου το έδωσε ένας φίλος να του περάσω xp λόγο που είχε ένα πρόγραμμα να δουλέψει που δουλεύει μόνο στα xp. πριν είχε 7. Περνάω τα xp και βλεπω ότι δεν δουλεύουν οι usb, καμιά από της 2 που εχει. Δεν έδωσα σημασία καθώς δεν τον ενδιέφεραν στην φάση με τα xp. Όταν ξανα πέρασα τα 7 και παλι οι usb δεν δουλεύουν!!! Στην διαχείριση ειναι όλα οκ, φαίνονται οι usb κανονικα.Eχω περάσει 2-3 διαφορετικές version cjipset drivers και τίποτα. To mouse ανάβει το led όταν συνδέεται, το ίδιο σε 2-3 usb stick που δοκίμασα. Απλα δεν αναγνωρίζεται τίποτα ότι συνδέσω. Η τάση που μέτρησα ειναι σωστά στα 5v.Από το bios κανονικα οι πόρτες ενεργ/νες.

Δεν ξέρω αν το προβλημα το είχε και πριν το format αλλα ρώτησα τον φίλο μου και μου είπε ότι δεν είχε παρόμοιο πρόβλημα μια και μέσα είχε και αρκετες φώτο από το κινητό του που είχε περάσει.

Λόγο που εχω βρει τον μπελά μου με όλο αυτό και δεν θέλω να υποψιαστεί ότι δήθεν το χάλασα εγω, εχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Καμιά συμβουλή τι να ψάξω? 

Σκέφτηκα να κανω boot με linux cd ώστε να δω αν υπάρχει θέμα drivers η οχι Γιατί αν στο linux δεν δουλευουν τότε μάλλον εχουμε θέμα hardware. 

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.

Δοκίμασε πρώτα αυτό με το Linux που αναφέρεις. 

Επίσης κοίταξε πολύ προσεκτικά με έναν φακό, αν έχει κολλήσει τίποτα μέσα σε κάποια από τις δύο θύρες και το βραχυκύκλωνει. Οι θύρες είναι και οι δύο από την ίδια μεριά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ειναι και οι 2 μπροστά αριστερα. 

Το laptop δεν κάνει boot με ubuntu 20.04. Υπάρχει κάποια αλλη ποιο παλιά version να κατεβάσω από κάπου? Η cpu ειναι Intel Pentium M 740

Το μηνυμα.

This kernel reguires an x86-64 cpu but only detected an i686 cpu. unable to boot please use a kernel appropriate for your cpu.

Επεξ/σία από dimitris_p
Δημοσ.

Σε αντίστοιχο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε σε ένα xps, και δεν λειτουργούσε η αριστερή θύρα usb, αποσύνδεσα τη μπαταρία και κράτησα το power button πατημένο για 30 δευτερόλεπτα και έφτιαξε. Βέβαια εμένα  δεν μου αναγνώριζε και την κάρτα ήχου. Ελπίζω να βοήθησα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, pflipsen είπε

Σε αντίστοιχο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε σε ένα xps, και δεν λειτουργούσε η αριστερή θύρα usb, αποσύνδεσα τη μπαταρία και κράτησα το power button πατημένο για 30 δευτερόλεπτα και έφτιαξε. Βέβαια εμένα  δεν μου αναγνώριζε και την κάρτα ήχου. Ελπίζω να βοήθησα

Το δοκίμασα δεν εγινε τίποτα...

Δημοσ.

Φίλε τα Ubuntu 20.04 είναι 64Bit ενώ ο επεξεργαστής σου είναι 32Bit, με λίγα λόγια δεν είναι συμβατά. Αλλα και να ήταν συμβατά δεν υπήρχε καμιά απολύτως περίπτωση να τρέξεις τα τελευταία Ubuntu με μονοπύρηνο επεξεργαστή 

https://phillw.net/isos/lubuntu/precise/

πάνε εδώ και κατέβασε αυτό lubuntu-12.04-alternate-i386.iso 

είναι πολύ ελαφρύ και 32bit, δοκίμασε αν μπορείς να το δουλέψεις το μηχάνημα έτσι 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά ούτε με το Ubuntu δουλεύουν οι USB. Θέμα hardware και μάλλον το πρόβλημα προϋπήρχε. Θα το δώσω πίσω και στην ανάγκη αν θέλει usb ας βάλει μια κάρτα pcmcia.

Δημοσ.

μάλλον δίκιο έχεις και είναι hardware το θέμα. Μήπως να δείς αν έκανες update τα BIOS; Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε αλλά δεν χάνεις κάτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω για το bios το σκεφτομαι καθώς υπαρχει το ρίσκο να κάτσει κάτι στραβά και να πάρω την main στα χέρια! Kαι δεν ξέρω και αν υπαρχει και τίποτα νεωτερη version από αυτή που εχει.

Επεξ/σία από dimitris_p

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...