Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να ανοίξω ένα δεύτερο θέμα που ταλαιπωρεί αυτό της αποκατάστασης μετά από Σπονδυλοδεσία. Πόνους παρουσιάζα στην μέση εδώ και καμιά 10ετία. Το 2018 έκανα μαγνητική κ έδειξε κήλη στο 05-Ι1, ο ορθοπεδικός κ.Γαιτάνης μου έγραψε φυσικοθεραπείες και βελτιώθηκα αρκετά. Μετά πήγα με ξαναείδε και μου είπε να κάνω Γιόγκα. Έκανα 1 μήνα και κατέληξα στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο και παράλυση. Δλδ αφού ολοκλήρωσα 1 μήνα Γιόγκα, πήγα την επόμενη στην δουλειά μου με το ποδήλατο, μπήκα στο ράδιο και ξαφνικά με έπιασε πόνος στην μεση παράλυσαν τα πόδια έπεσα κάτω κ ήρθε το ασθενοφόρο κ με πήρε κ πήγα Α' Βοήθειες. Χρειάστηκα 4 ενέσεις για να σηκωθώ. Μετά πήγα σπίτι. Καλοκαίρι του 2018 αυτό. Μετά είδα πολλούς ορθοπεδικούς κτλ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου μου δώσανε κορτιζόνες κτλ δεν πέρναγε το πρόβλημα. Οπότε Μαιο του 2019 αφού ξαναχειροτέρεψα με 1 μήνα στο κρεββάτι πήγα στο Βενιζέλειο Ηρακλείου κ είδα τον κ.Αρβανιτάκη νευροχειρουργό που μου είπε ότι θέλω χειρουργείο. Εντωμεταξύ είχα κάνει 2η μαγνητική και είχα πάθει στο Ο5-Ι1 σπονδυλολίσθηση 1ου βαθμού. Ο πόνος ήταν αφόρητος, τι Norgesic πήρα τι 1000αρια ντεπόν τίποτα. Έκανα χειρουργείο 24/10/2019 στο Βενιζέλειο. Αφαίρεση δισκοκήλης στο Ο5-Ι1 και τοποθέτηση 8 λάμες και σταθεροποίηση. Μετά μου δόθηκε αντιβίωση, ένεση αντιπηκτική και Lyrica 150mg(το οποίο όμως δεν το πήρα γιατί μου φάνηκε βαρύ, πολλές παρενέργειες), έβαλα επίσης ζώνη Aspen LSO. Ο καιρός πέρναγε και στο 3μηνο είδα τον γιατρό βγάλαμε ακτινογραφία όλα φάνηκαν οκ και μου λέει ''άρχισε σιγά σιγά να βγάζεις την ζώνη''. Το έκανα και ξεκίνησαν φρικτοί πόνοι, στον αυχένα, και στην πλάτη, την μέση κτλ, άρχισαν να μουδιάζουν πόδια κτλ, ο γιατρός με ρώτησε αν παίρνω το Lyrica του είπα δεν το αντέχω κτλ. Ενώ άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση κάπως, είχα σχεδόν βγάλει την ζώνη(όλο αυτό το διάστημα περπάταγα 3-4 χλμ καθημερινά), στους 5,5 μήνες άρχισαν φρικτοί πόνοι, αδυναμία να σταθώ(ο κ,Αρβανιτάκης μου έδωσε για 2 εβδομάδες Norgesic αλλά δεν πέρασε το πρόβλημα) και αναγκάστηκα να απευθυνθώ στον ορθοπεδικό κ.Ταμπακουλιά. Μου έδωσε το Tenoxicam και το πήρα 2 εβδομάδες και ο πόνος στην μέση υποχώρησε. ΟΜΩΣ ξαναέβαλα την ζώνη. Και ήμασταν στους 6 μήνες. Οπότε έκανα ηλεκτρομυογράφημα στην σύζυγο του κ.Ταμπακουλιά, νευρολόγο κ.Ψαρουδάκη κ μου βρήκε ριζιτική βλάβη στο Ο5-Ι1 και ευαισθησία στο νευρικό σύστημα. Δλδ πονάω αλλά ο πόνος του 2-3 γίνεται σε μένα 8-9 λόγω ευαισθησίας και σοβαρής αγχώδους διαταραχής. Μετά από περαιτέρω ψάξιμο μιλώντας κ με ψυχίατρο πήρα Lyrica 150mg για 20 μέρες σε συνδιασμό με ενέσεις Neurobion για 10 μέρες και μετά χάπια 2 την ημέρα. Σήμερα είμαι στην 25η μέρα θεραπείας με Lyrica 75mg πλέον(μου έπεσε βαρύ το 150αρι) χωρίς παρενέργειες το άγχος μειώθηκε αλλά έχω πόνους ακόμα + 2 χάπια Neurobion. Προσπαθώ να περπατάω 2-3 χλμ ημερησίως και κάνω και κοιλιακούς ραχιαιους κτλ, αλλά έχω πόνους. Η μέση με ποναει κάπως, το δεξί μπούτι τσιμπάει και ο δεξιός αστράγαλος μουδιάζει λίγο, αλλά είμαι καλύτερα σε σχέση με πριν 1,5 μήνα που σερνόμουνα. Σήμερα είναι 7 μήνες που έκανα το χειρουργείο. Η επέμβαση φαίνεται να ήταν οκ, αλλά η ριζιτική βλάβη θα παραμείνει;; Ο κ.Ταμπακουλιάς μου είπε ότι το Lyrica θεραπεύει το νεύρο και στον 1 μήνα πρέπει να δώ διαφορά. Ο νευροχειρουργός απ'την άλλη λέει πως είμαι καλά και νομίζω πως δεν είμαι καλά. Πλέον έχω αφαιρέσει τελείως την ζώνη εδώ και περίπου 1 μήνα. Μου προτάθηκε και το κολύμπι ως αποθεραπεία αλλά δεν ξέρω και δεν μ'αρέσει η θάλασσα γενικά δεν μπαίνω στο νερό. Στεναχωριέμαι που δεν κάνω πλέον ποδήλατο, έχω 1 χρόνο να κάνω.. έχω ένα COLNAGO αρκετά ακριβό(2300+ €) και το'χω και κάθεται. Τέσπα το ποδήλατο είναι το τελευταίο. Το θέμα είναι τι γίνεται με την μέση; Θα με θεραπεύσει το Lyrica 75mg με το Neurobion; (πρέπει λέει να τα παίρνω 3 μήνες μίνιμουμ) ή θα μείνω σακάτης; Μήπως χρειάζομαι επαναληπτικό χειρουργείο; Επίσης ξεκίνησα να βάζω θερμοφόρα στην μέση.... άλλες φορές βάζω Biofreeze. Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από Milkofree
HALF EVIL Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε μας ειλικρινά μπορώ να καταλάβω σε ένα βαθμό την ταλαιπωρία σου. Εγώ και εγώ 2 κήλες χαμηλά στην σπονδυλική στήλη και έχω μείνει και εγώ ξερός ενάμιση μήνα. Όμως συμβουλές απο εδώ μην ζητάς. Άσχετοι είναι όλοι περί ιατρικών. Τόσους επιστήμονες είδες, καλύτερα να συνεχίσεις να τους συμβουλεύεσαι παρά να ακούς τον κάθε τυχάρπαστο στο ινσομνια. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από HALF EVIL 1
acomaedo Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Περαστικά. Αλλά το αφόρητους πόνους στη μέση και depon των 1000 ή Norgesic δεν μπορεί να υπάρχει στην ίδια πρόταση.
lou_melitzanis Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Στο τέλος νόμιζα ότι θα βάλει αγγελία το ποδήλατο Λάθος μέρος για ιατρικές συμβουλές διάλεξες. Ξέρω ότι ο πόνος σε αναγκάζει να ψάχνεις και σε άλλα μονοπάτια. Αλλά είσαι λάθος. Μόνο οι γιατροί μπορούν να σε βοηθήσουν. Κανείς άλλος.
TechnoState Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Φίλε μόνο μεσω μεσω της επίσημης, ιατρικής οδού κ όχι απο φόρα.. μέχρι να βρεθεί αυτός που επιτέλους θα λύσει κ θα θεραπεύσει το πρόβλημα σου. Απο εμένα, εύχομαι περαστικά κ σύντομα, η αποκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις