Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιλαμε για 44TB ταχυτητα. Μιλαμε για κατεβασμα 4.5TB κατεβασμα δεδομενων σε 1 δευτερολεπτο. Δηλαδη σε 1 λεπτο κατεβαζει 270TB. Ουτε σε 1000 χρονια δεν θα εχουμε τετοιες ταχυτητες στα σπιτια. Σε 50 χρονια που θα παμε στα 1GB Ελλαδα οι αλλοι θα εχουν 100GB. 

  • Like 2
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, maskmpower είπε

Υπομονη σε καμια 150-200 χρονια θα τρεχουμε και ελλαδα με τοσο :)

Μπα μέχρι τότε θα έχει έρθει το τέλος

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Manos fot. είπε

άντε μπας και έρθει η στιγμή που θα κατεβάζουμε παιχνίδια 100gb λες και είναι εικόνες στο google

Όταν θα κατεβάζουμε παιχνίδια 100gb σαν εικόνες, τα φυσιολογικά παιχνίδια της εποχής θα είναι 5tb... 😂

Δημοσ.

Άσχετο αλλά ώρες ώρες σκέφτομαι τι θα γινόταν άμα είχαμε τέτοια τεχνολογία στο εμπόριο δίχως την ανάλογα αναβάθμιση στους σκληρούς δίσκους..Θα κατεβάζαμε για πλάκα παιχνίδια 50 και 100 GB και θα τα διαγράφαμε..Φανταστείτε να το κάναμε αυτό με τους σημερινούς δίσκους σήμερα καμιά 20αριά φορές την ημέρα.Αφ'ενός θα μας περιόριζε η ταχύτητα των σκληρών,αφ'ετέρου η φθορά τους θα ήταν τεράστια με τέτοια ογκόδη και συνεχόμενη κίνηση δεδομένων. Όχι κάτι σοβαρό,απλά μία σκέψη :P

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο συμβατικός τρόπος χρήσης της οπτικής ίνας χρησιμοποιεί μερικά λέιζερ σε διαφορετικά μήκη κύματος και κάνει multiplexing για να περάσουν από μια όπτική ίνα. O αριθμός των λέιζερ είναι περιορισμένος λόγο αλληλεπικάλυψης των συχνοτήτων. Σε αυτή την τενική χρησιμοποιούν ένα "microcomb", το οποίο είναι μια οπτική ίνα σε σχήμα δαχτυλιδιού, το οποίο είναι σε επαφή με την κύρια οπτική ίνα και επιτρέπει την μετάβαση του φωτός από την μία ίνα στην άλλη. Το ακριβές μήκος της περιμέτρου του δαχυλιδιού καθορίζει τα επιτρεπόμενα μήκη κύματος που περνάνε και επιστρέφουν προς και απο αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν πολλές, στενές, διακριτές φασματικές γραμμές οι οποίες έχουν υψηλό έυρος μετάδοσης πληροφορίας. Με την χρήση πολλών οπτικών δαχτυιδιών, δημιουργούνται πολλά κανάλια μετάδοσης, με πολύ μεγάλο εύρος (bandwidth).

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο https://engineering.purdue.edu/~fsoptics/articles/superchannel-helgason 2019.pdf

Η τεχνική όπως παρουσιάζεται, πιστεύω μπορεί να μειώσει το κόστος του εξοπλισμού και την σταθεροποίηση του δικτύου λόγο αλλαγής ηλεκτρονικών με οπτικών μέσων.

Επεξ/σία από Athoz
  • Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ότι και να κάνουν οι ερευνητές, σαν την 24αρα από κοσποτε δεν υπάρχει, ας έρθουν Ελλάδα να.τριβουν τα μάτια τους για το τι σημαίνει σερφαρισμα με διαστημικές ταχύτητες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, billstamaniac είπε

Σιγά τα ωα με forthnet είμαι στα 4mbps με τα υπαρχον καλώδια 😛

εγώ με φορθνετ καταφέρνω τα 100 με καλώδια του '80 με επιπλέον επέκταση άλλα 15 μέτρα μέτρα τηλεφωνικού καλωδίου από τα '90s και ένα βραχυκύκλωμα στη πρίζα στο ένα τηλέφωνο 

παρόλα αυτά όλα καλά 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Λοιπόν θα δούμε πάντα σε εφαρμογή τον νόμο του Μούρ ακόμα και με νέα τεχνολογικά δεδομένα οπότε είναι γεγονός ότι τα δεδομένα μας αυξάνονται εκθετικά μήνα με το μήνα...

Δημοσ.

Είμαι στα 250mbps και θέλω 10 λεπτά για να κατέβασω ένα παιχνίδι 20GB από steam, δηλαδή πόσο άλλο να υπομένω τέτοιο μαρτύριο; Απαιτούμε άμεση εφαρμογή της εν λόγω τεχνολογίας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...