Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 842
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά τι προτείνετε σχετικά με την φόρτιση της αν δεν χρησιμοποιείται κάθε μέρα ; Την αφήνουμε να φορτίζει συνεχώς η καλύτερα να την σβήνουμε και να την ξαναναβουμε όταν είναι να παρει μπρος ;;

Επίσης τα φίλτρα σίγουρα δεν μπορούμε να τα πλύνουμε ;

Xiaomi vacuum mop p το ευρωπαϊκό μοντέλο. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, atsddd είπε

Παιδιά τι προτείνετε σχετικά με την φόρτιση της αν δεν χρησιμοποιείται κάθε μέρα ; Την αφήνουμε να φορτίζει συνεχώς η καλύτερα να την σβήνουμε και να την ξαναναβουμε όταν είναι να παρει μπρος ;;

Επίσης τα φίλτρα σίγουρα δεν μπορούμε να τα πλύνουμε ;

Xiaomi vacuum mop p το ευρωπαϊκό μοντέλο. 

Ευχαριστώ. 

Αν δεν την χρησιμοποιείς συχνά, την έχεις φορτισμένη <80% και με πατημένο το κουμπί για 3 δευτερόλεπτα, την κλείνεις για να μην έχει κατανάλωση.

Τα φίλτρα γενικά δεν είναι για πλύσιμο. Συνήθως είναι με βάση το χαρτί και αν το πλύνεις, προφανώς πάει! Με ξεσκόνισμα, μια χαρά καθαρίζουν. Στην τελική είναι αναλώσιμα και υπάρχουν στον alie με 3€ το κομμάτι.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Αν δεν την χρησιμοποιείς συχνά, την έχεις φορτισμένη <80% και με πατημένο το κουμπί για 3 δευτερόλεπτα, την κλείνεις για να μην έχει κατανάλωση.

Τα φίλτρα γενικά δεν είναι για πλύσιμο. Συνήθως είναι με βάση το χαρτί και αν το πλύνεις, προφανώς πάει! Με ξεσκόνισμα, μια χαρά καθαρίζουν. Στην τελική είναι αναλώσιμα και υπάρχουν στον alie με 3€ το κομμάτι.

Tωρα που μου το ειπες ανοιξα να δω κι εγω το υλικο του φιλτρου. Και οπως ανεφερες ειναι χαρτι, χαρτι!

Παντως η σκουπα ειναι παρα πολυ καλη. Την εχουμε εδω κι ενα τριημερο σπιτι (στο οποιο ο βασικος οικοδεσποτης ειναι ενα μακρυτριχο γατι) και με δυο φορες που τη βαλαμε, δεν εχει μεινει τριχα ουτε για δειγμα. Επισης πολυ αξιοπρεπης και η λειτουργια του σφουγγαρισματος.

Δημοσ.

Παρέλαβα κι εγώ χθες την κινέζικη έκδοση από banggood. Πώς καταλάβατε αν έχει πρόβλημα το δοχείο για το σφουγγάρισμα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Trapper είπε

Παρέλαβα κι εγώ χθες την κινέζικη έκδοση από banggood. Πώς καταλάβατε αν έχει πρόβλημα το δοχείο για το σφουγγάρισμα;

Αν οταν το αφαιρεις βλεπεις να εχει μεινει νερο πανω στο πλαστικο ακριβως κατω απ το δοχειο.

Στη δικια μου τουλαχιστον, με 1 σφουγγαρισμα που εχει κανει μεχρι στιγμης δεν εχω παρατηρησει κατι.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης αυτο που ειδα πριν λιγο, ειναι οτι αν τη βαλεις στο σκετο mop, δεν ξεκιναει. Θελει άλλο δοχειο λογικα που δεν πειλαμβάνεται.

Σε vacuum and mop ολα κανονικοτατα.

Επισης εδω ενα βιντεακι με teardown που βοηθαει να δεις τι ειναι και που μες τη σκουπα

Επεξ/σία από atsddd
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, atsddd είπε

Επίσης αυτο που ειδα πριν λιγο, ειναι οτι αν τη βαλεις στο σκετο mop, δεν ξεκιναει. Θελει άλλο δοχειο λογικα που δεν πειλαμβάνεται.

Σε vacuum and mop ολα κανονικοτατα.

Επισης εδω ενα βιντεακι με teardown που βοηθαει να δεις τι ειναι και που μες τη σκουπα

Αν αφαιρεθεί το φίλτρο από το δοχείο 2+1 ξεκινάει και κάνει μόνο σφουγγάρισμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας κάνει και εσάς κολλήματα η εφαρμογή; έχω την κινεζική version και γενικά αργεί να συνδεθεί με τη σκούπα και μερικές φορές δεν συνδέετε καθόλου.

Επίσης η σκουπα μου κάνει μερικά περίεργα πράγματα. 2 φορες που έλειπα από το σπίτι την έβαλα να σκουπίσει και πέρασε μόνο από το μισό σπίτι και μου έβγαλε ειδοποίηση ότι το σκούπισμα ολοκληρώθηκε 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Σας κάνει και εσάς κολλήματα η εφαρμογή; έχω την κινεζική version και γενικά αργεί να συνδεθεί με τη σκούπα και μερικές φορές δεν συνδέετε καθόλου.

Επίσης η σκουπα μου κάνει μερικά περίεργα πράγματα. 2 φορες που έλειπα από το σπίτι την έβαλα να σκουπίσει και πέρασε μόνο από το μισό σπίτι και μου έβγαλε ειδοποίηση ότι το σκούπισμα ολοκληρώθηκε 

Απ'ότι έχω διαβάσει δυστυχώς τέτοια σκαλώματα τα τρώει η κινεζική έκδοση λόγω της αργής απόκρισης των κινεζικών servers .

Το ότι έκανε το μισό σπίτι μάλλον έπεσες σε τεμπέλα και λουφάρει 😁😁 .

Εντάξει μπορεί φταίνε οι servers ή μπορεί να έφαγε κάποιο τυχαίο σκάλωμα , μην ξεχνάς ότι είναι τίγκα στα ηλεκτρονικά με ότι αυτό συνεπάγεται . 

Εγώ είμαι με global έκδοση . Ενώ την βάση την έχω στο σαλόνι , ενίοτε όταν ενεργοποιώ την εφαρμογή μου δείχνει στον χάρτη , ότι η σκούπα είναι στην κουζίνα . Ξεκινώντας το σκούπισμα την δείχνει κανονικά στον χάρτη . Νομίζω ότι αυτά είναι πταίσματα μπροστά στην ευκολία που προσφέρει .

Με το σφουγγάρισμα έχεις θέματα με νερά μέσα στην σκούπα ?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Kostasm45 είπε

Με το σφουγγάρισμα έχεις θέματα με νερά μέσα στην σκούπα ?

Δεν το έχω δοκιμάσει ακομη το σφουγγαρισμα. Θα το δοκιμάσω τις επόμενες μέρες 

Δημοσ.

Στην ευρωπαϊκή που έχω εγώ , το σκάλωμα που μερικές φορές μπορεί να φάει το app της, είναι ότι δεν δείχνει τον χάρτη με την πρώτη. Πρέπει να κανείς back και να ξανά επιλέξεις τη σκούπα και στο εμφανίζει Κανονικά τη δεύτερη φορά. 

Επίσης αν επιλέξεις με το point να καθαρίσει έναν συγκεκριμένο χώρο, δεν καθαρίζει όλο το δωμάτιο παρά μόνο γύρω απ Το σημείο  Που έχεις βάλει το point πάνω στον χάρτη (και ενώ το δωμάτιο είναι χαρτογραφημένο και διαχωρισμένο σωστά). Ενώ αν επιλέξεις την ιδια περιοχή με την επιλογή τετραγώνου , καθαρίζει κανονικότατα. 

Δημοσ.
Στις 8/8/2020 στις 11:44 ΠΜ, atsddd είπε

Στην ευρωπαϊκή που έχω εγώ , το σκάλωμα που μερικές φορές μπορεί να φάει το app της, είναι ότι δεν δείχνει τον χάρτη με την πρώτη. Πρέπει να κανείς back και να ξανά επιλέξεις τη σκούπα και στο εμφανίζει Κανονικά τη δεύτερη φορά. 

Επίσης αν επιλέξεις με το point να καθαρίσει έναν συγκεκριμένο χώρο, δεν καθαρίζει όλο το δωμάτιο παρά μόνο γύρω απ Το σημείο  Που έχεις βάλει το point πάνω στον χάρτη (και ενώ το δωμάτιο είναι χαρτογραφημένο και διαχωρισμένο σωστά). Ενώ αν επιλέξεις την ιδια περιοχή με την επιλογή τετραγώνου , καθαρίζει κανονικότατα. 

τα ίδια και εδω. Μικρό το κακό.

Δημοσ.

Καλημερα και απο εμενα, σκεφτομαι για αγορα ρομποτικης σκουπας εδω και καιρο και πλεον με 2 μωρα μες στο σπιτι και περιορισμενο χρονο για ολα  λεμε να παρουμε την συγκεκριμενη. Την θελουμε και για σκουπισμα και για σφουγγαρισμα. Να κανω και εγω με την σειρα μου τις ερωτησεις μου?

1) Διαβασα ολο το νημα αλλα δεν λεει κανενας τι παιζει με το σκουπισμα σε χαλια! Θα μου πεις καλοκαιρι ειναι... Κανενας ομως δεν εχει εμπειρια? Ανεβαινει κατεβαινει ευκολα απο τα χαλια? Κανει δουλεια η δυσκολευεται σε σχεση με πλακακια-μωσαικο-ξυλο? Επισης αν ειναι σε λειτουργια σφουγγαρισμα-σκουπισμα θα το καταλαβει οτι ειναι πανω σε χαλι ωστε να μην το βρεξει και απλα να σφουγγαρισει μονο στα κενα?

2)Μεσα στο σπιτι υπαρχουν καρεκλες, τραπεζακια υποποδια, λεκανη με ρουχα (ασιδερωτα πχ) κλπ. Τι γινεται με ολα αυτα? Τα προσπερναει? Επισης στο τραπεζι της κουζινας με τις καρεκλες, χωραει να μπει απο κατω? Η απλα οχι και φευγει επειδη ειναι τα ποδια απο τις καρεκλες και του τραπεζιου?

3)Καθε φορα που σκουπιζει σφουγγαριζει πρεπει μετα να την καθαριζεις? Δεν μπορεις πχ 1 φορα το μηνα?

4)Φτανει η μπαταρια της και η χωρητικοτητα των δοχειων της για περιπου 90τμ σπιτιου?Λιγοτερα θα ειναι βεβαια λογω των πραγματων που υπαρχουν αλλα και παλι φτανει? Η πρεπει να γεμιζω με νερο το δοχειο για το σφουγγαρισμα?

5)Κατι αλλο που θα επρεπε να προσεξω πριν την βαλω σε λειτουργια?Γτ καποια πραγματα τα μαθαινεις αφου αγορασεις ενα τετοιο προιον και μετα λες ααααα τι καλα να το ηξερα απο πριν....

Τελος σε αυτα τα χρηματα η εστω εως 400 ευρω υπαρχει κατι καλυτερο?

Σας ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, murcielago580 είπε

Καλημερα και απο εμενα, σκεφτομαι για αγορα ρομποτικης σκουπας εδω και καιρο και πλεον με 2 μωρα μες στο σπιτι και περιορισμενο χρονο για ολα  λεμε να παρουμε την συγκεκριμενη. Την θελουμε και για σκουπισμα και για σφουγγαρισμα. Να κανω και εγω με την σειρα μου τις ερωτησεις μου?

1) Διαβασα ολο το νημα αλλα δεν λεει κανενας τι παιζει με το σκουπισμα σε χαλια! Θα μου πεις καλοκαιρι ειναι... Κανενας ομως δεν εχει εμπειρια? Ανεβαινει κατεβαινει ευκολα απο τα χαλια? Κανει δουλεια η δυσκολευεται σε σχεση με πλακακια-μωσαικο-ξυλο? Επισης αν ειναι σε λειτουργια σφουγγαρισμα-σκουπισμα θα το καταλαβει οτι ειναι πανω σε χαλι ωστε να μην το βρεξει και απλα να σφουγγαρισει μονο στα κενα?

2)Μεσα στο σπιτι υπαρχουν καρεκλες, τραπεζακια υποποδια, λεκανη με ρουχα (ασιδερωτα πχ) κλπ. Τι γινεται με ολα αυτα? Τα προσπερναει? Επισης στο τραπεζι της κουζινας με τις καρεκλες, χωραει να μπει απο κατω? Η απλα οχι και φευγει επειδη ειναι τα ποδια απο τις καρεκλες και του τραπεζιου?

3)Καθε φορα που σκουπιζει σφουγγαριζει πρεπει μετα να την καθαριζεις? Δεν μπορεις πχ 1 φορα το μηνα?

4)Φτανει η μπαταρια της και η χωρητικοτητα των δοχειων της για περιπου 90τμ σπιτιου?Λιγοτερα θα ειναι βεβαια λογω των πραγματων που υπαρχουν αλλα και παλι φτανει? Η πρεπει να γεμιζω με νερο το δοχειο για το σφουγγαρισμα?

5)Κατι αλλο που θα επρεπε να προσεξω πριν την βαλω σε λειτουργια?Γτ καποια πραγματα τα μαθαινεις αφου αγορασεις ενα τετοιο προιον και μετα λες ααααα τι καλα να το ηξερα απο πριν....

Τελος σε αυτα τα χρηματα η εστω εως 400 ευρω υπαρχει κατι καλυτερο?

Σας ευχαριστω

1) Μόνο κοντότριχα χαλιά και χωρίς κρόσια. Δηλαδή πάχος χαλιού μέχρι 2 εκατοστά. Αν πάει πάνω σε φλοκάτη ή πιάσει τα κρόσια χαλιού, τότε κολάνε στις ρόδες της και στο περιστρεφόμενο βουρτσάκι και σταματάει. Φυσικά μόνο για το σκουπισμα το παραπάνω. Αν έχεις το εξάρτημα σφουγγαρίσματος δεν μπορεί ν ανέβει σε χαλί γιατί κολλάει.
Στα κοντότριχα χαλάκια κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Το ξέρω γιατί έχουμε μακρύτριχο γάτο στο σπίτι :)

2)Σε έπιπλα τα οποία χωράει να περάσει όπως τραπεζάκια, μπάινει κανονικά από κάτω, κι επίσης καθαρίζει και γύρω από τα πόδια τους. Καταφέρνει και περνάει στο χιλιοστό. Αν έχεις όμως πράγματα απ τα οποία δεν χωράει να περάσει ανάμεσα, όπως πχ κάτω απ το κρεβάτι, τοτε ναι φεύγει απο κεινο το σημειο.

3)Στο σκούπισμα εξαρτάται από το τι έχει μαζέψει. Σε φυσιολογικούς ρυθμούς ανά 3-4 σκουπίσματα θέλει αδειασμα το δοχειο κι αυτο με κατοικιδιο στο σπιτι.

Στο σφουγγάρισμα πρέπει να αλλαξεις δοχειο (να βαλεις αυτο που μερνει νερο) και να προσθέσεις το εξάρτημα σφουγγαρίσματος. Τα οποία σου λέει και η ίδια η σκούπα να τα αφαιρέσεις με το που τελειώσει τη δουλειά και πάει για φόρτισμα.

4)Η χωρητικοτητα των δοχειων πιστευω ειναι υπεραρκετη. Για το σφουγγαρισμα εννοειται πρεπει καθε φορα να βαζεις-βγαζεις δοχειο και εξαρτημα. Σε σπίτι 90τμ, με φυσιολογική διακόσμηση, ο ωφέλημος κενός χώρος στον οποίο θα σκουπίσει, θα δεις ότι δεν είναι πάνω απο 35-40 τετραγωνικα. Και με μία φόρτιση φτάνει μέχρι και 180. Οπότε από θέμα μπαταρίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο δικό μας που ειναι γύρω στα 110 τετραγωνικα, μεχρι 70-75% φτάνει με κάθε σκούπισμα και 60-65% με κάθε σφουγγαροσκούπισμα.

5)Προσοχή σε κρόσια, μακριές κουρτίνες και καλώδια, όπως εππίσης και σε πολύ ελαφριά χαλιά τα οποία οπιαδηποτε σκουπα θα τραβουσε. Αν κολήσει βέβαια σταματάει μόνη της χωρίς να πάρει καποια ζημια.

Επίσης αν αλλάξεις τη θέση επίπλου μες το σπίτι, ή αρκετων πραγμάτων (όπως τα μεγάλα παιχνιδια του γατου (ονυχοδρομιο κτλ)) που βρίσκονται στο πάτωμα, αναγκαστικά ξανασκανάρει τον χώρο.

Το πιο αποτελεσματικο έιναι να της συμπεριφερθείς σαν κανονική σκούπα, που όμως κανει τη δουλειά μόνη της. Πριν τη βάλεις να σκουπίσει, σήκωσε τα αντικείμενα ή παραμέρισε κάπως καλώδια κι επικύνδινα χαλάκια. Επίσης αν δεν θέλεις να πάει σε κάποια σημεία, μπορείς να της θέσεις όρια (πολυ ευκολα απ το app), με το που φτιάξει τον χάρτη του σπιτιου.

Επίσης εφόσον έχεις μωρά, μην τα αφήσεις να αγγίζουν ττις δύο μεταλλικές πλάκες φόρτισης (του φορτιστή) όταν η σκούπα δεν έιναι πάνω του. Δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία, αλλά νιωθεις ότι χτυπάει ρεύμα.

Επεξ/σία από atsddd
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...