fiestakias Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Στις 7/12/2021 στις 12:35 ΜΜ, Disorientator είπε Καλησπέρα, Έχω τον R2D2 2-3 μέρες τώρα και προς το παρών είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η απορία/θέμα που έχω είναι το πώς θα χειριστώ τους δύο ορόφους στο σπίτι, απο την στιγμή που δέν υποστηρίζει multi-floor maps. Θα μπορούσα, χωρίς να επηρεαστεί ο υπάρχον χάρτης του ισογείου, να την μετακινήσω (χωρίς dock) στον 2ο όροφο και απλά να την αφήσω να κάνει τα δικά της σε "παλαβό" map-less mode? Οταν τελειώσει πού θα καταλήξει, αφού το dock είναι στο ισόγειο? Την χρησιμοποιει κανένας εδώ σε σπίτι με πάνω απο ένα ορόφους? Ευχαριστώ. ειμαι ακριβως ιδια περιπτωση με εσενα.πριν την ξεκινησεις στον 2ο οροφο ξεκλικαρεις το remember map για να μην σου σβησει τον υπαρχον ηδηχαρτη.και 2ον στο σημειο που θα την βαλεις να ξεκινησει εκει ακριβως θα παρκαρει μολις τελειωσει.δεν χρειαζεται ουτε pause ουτε τιποτα.εγω ετσι την χρησιμοποιω
Disorientator Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, fiestakias είπε ειμαι ακριβως ιδια περιπτωση με εσενα.πριν την ξεκινησεις στον 2ο οροφο ξεκλικαρεις το remember map για να μην σου σβησει τον υπαρχον ηδηχαρτη.και 2ον στο σημειο που θα την βαλεις να ξεκινησει εκει ακριβως θα παρκαρει μολις τελειωσει.δεν χρειαζεται ουτε pause ουτε τιποτα.εγω ετσι την χρησιμοποιω Ωραίος, ευχαριστώ. Διάβασα και αλλού για το "Remember map" για αυτο το σενάριο - χαίρομαι που το επιβεβαιώνεις. Με την επιστροφή στον 1ο όροφο ξανα-ενεργοποιείς το "Remember map" σωστά?
cantonas Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Και να μην το απενεργοποιήσεις το "remember map" δεν πειράζει. Απλά όταν τελειώσει τον άλλο όροφο, θα σου πει ότι "βρέθηκε νέος χάρτης, θέλεις να τον σώσεις; " Πατάς όχι και σου εμφανίζει τον αρχικό σου. Εγώ έτσι το κάνω 1 χρόνο τώρα σε "αχαρτογράφητα σημεία".
Disorientator Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, cantonas είπε Και να μην το απενεργοποιήσεις το "remember map" δεν πειράζει. Απλά όταν τελειώσει τον άλλο όροφο, θα σου πει ότι "βρέθηκε νέος χάρτης, θέλεις να τον σώσεις; " Πατάς όχι και σου εμφανίζει τον αρχικό σου. Εγώ έτσι το κάνω 1 χρόνο τώρα σε "αχαρτογράφητα σημεία". Ακόμη καλύτερα 👍 Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από Disorientator
giorgio37 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα , Ενώ την χρησιμοποιώ την σκούπα χωρίς πρόβλημα 6 μήνες τώρα κάποια στιγμή κόλλησε κάτω από ένα κρεβάτι (κόλλησε στον πάνω σενσορα) και έμεινε εκεί , στην εφαρμογή βγάζει το μήνυμα collision sensor is stuck please remove the foreign object ... το θέμα είναι ότι τα λαμπάκια της σκούπας είναι μονίμως σβηστά και συνδέοντας την στη βάση δεν ανάβουν , επίσης δεν παίρνει κανένα reset μέσω των κουμπιών . Φαίνεται σαν να είναι νεκρή
Disorientator Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 8/12/2021 στις 6:39 ΜΜ, giorgio37 είπε Καλησπέρα , Ενώ την χρησιμοποιώ την σκούπα χωρίς πρόβλημα 6 μήνες τώρα κάποια στιγμή κόλλησε κάτω από ένα κρεβάτι (κόλλησε στον πάνω σενσορα) και έμεινε εκεί , στην εφαρμογή βγάζει το μήνυμα collision sensor is stuck please remove the foreign object ... το θέμα είναι ότι τα λαμπάκια της σκούπας είναι μονίμως σβηστά και συνδέοντας την στη βάση δεν ανάβουν , επίσης δεν παίρνει κανένα reset μέσω των κουμπιών . Φαίνεται σαν να είναι νεκρή Χωρίς να ξέρω για πιο σένσορα αναφέρεσαι ακριβώς, και ανεξαρτήτος αν ανάβει ή όχι, έλεγξες τον/τους σένσορες μην τυχόν και όντως κάποιος είναι κολλημένος? Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2021 από Disorientator
giorgio37 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, Disorientator είπε Χωρίς να ξέρω για πιο σένσορα αναφέρεσαι ακριβώς, και ανεξαρτήτος αν ανάβει ή όχι, έλεγξες το τον/τους σένσορες μην τυχών και όντος κάποιος είναι κολλημένος? Πώς βλέπω αν είναι κολλημενος; Ούτε εγώ έχω βρει ακόμα ποιος είναι ο collision sensor . Υποψιάζομαι ότι είναι ο πάνω ο πορτοκάλι που γυρναει
Disorientator Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, giorgio37 είπε Πώς βλέπω αν είναι κολλημενος; Ούτε εγώ έχω βρει ακόμα ποιος είναι ο collision sensor . Υποψιάζομαι ότι είναι ο πάνω ο πορτοκάλι που γυρναει Ο collision sensor φένεται να είναι αυτός μπροστά, που ενεργοποιείται πιέζοντας την μεγάλη πλαστική επιφάνεια. (έστω και αν το screenshot μπορεί να μήν είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο...ή είναι?) Πρεπει να μπορεί να κινείται μέσα/έξω, με εύρος κίνησης όσο περίπου είναι τα κενά δεξιά/αριστερά. (≈1cm) Αν δέν το έκανες ήδη, δές αν μπήκε κανένα ξένο σώμα μεταξύ αυτού και του "κυρίως σώματος", και αν δέν φένεται να το κάνει κάτι block δοκίμασε να τον πιέσεις λίγες φορές μήπως και ξεμαγκώσει. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από Disorientator
Kostasm45 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Στις 8/12/2021 στις 7:14 ΜΜ, giorgio37 είπε Πώς βλέπω αν είναι κολλημενος; Ούτε εγώ έχω βρει ακόμα ποιος είναι ο collision sensor . Υποψιάζομαι ότι είναι ο πάνω ο πορτοκάλι που γυρναει Τσεκαρε λίγο το βίντεο από την αρχή ως το τέλος , στην αρχή του βίντεο (γύρω στο 3:00 λεπτό) δείχνει πως λύνεται η μπροστά περιμετρική στεφάνη . Πίσω από την στεφάνη υπάρχει ένα έλασμα (στο 9:06 του βίντεο φαίνεται καθαρά) αυτός είναι ο collision sensor . Προφανώς προτού προχωρήσεις σε "χειρουργείο" όπως πολύ σωστά είπε ο @Disorientator ελέγχεις μήπως κάποιο σκουπιδακι μπλοκάρει την κίνηση της στεφάνης και γι'αυτό σου βγάζει το σφάλμα .
Mgiann3 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας αν γνωρίζετε. Αγοράσαμε τη σκούπα Xiaomi mop p ενώ κάνει κανονικά χαρτογράφηση και στη συνέχεια μπορω να επιλέξω και συγκεκριμένο δωμάτιο να καθαρίσει, την άλλη μερα τα χάνει. Δείχνει ότι η βάση της στο χάρτη της εφαρμογής είναι σε άλλο τοιχο και ότι φορτίζει εκεί αποπροσανατολιζετε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει να σκουπισει συγκεκριμένο δωμάτιο και να χάνεται. Κάθε φορά κάνω χαρτογράφηση από την αρχή για να συνέλθει. Τι λάθος κάνω ; Σας βάζω φωτογραφίες. Στην πρώτη η θέση της είναι σωστά στα αριστερά ενώ στη δεύτερη εμφανίζεται δεξιά χωρίς να είναι εκεί η βάση της.
fysikos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2021 Καμια φορα κολλαει η εφαρμογη κ δειχνει οτι ναναι. Δοκιμασες να την κλεισεις και να την ξαναξεκινησεις;
Kostasm45 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, Mgiann3 είπε Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας αν γνωρίζετε. Αγοράσαμε τη σκούπα Xiaomi mop p ενώ κάνει κανονικά χαρτογράφηση και στη συνέχεια μπορω να επιλέξω και συγκεκριμένο δωμάτιο να καθαρίσει, την άλλη μερα τα χάνει. Δείχνει ότι η βάση της στο χάρτη της εφαρμογής είναι σε άλλο τοιχο και ότι φορτίζει εκεί αποπροσανατολιζετε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει να σκουπισει συγκεκριμένο δωμάτιο και να χάνεται. Κάθε φορά κάνω χαρτογράφηση από την αρχή για να συνέλθει. Τι λάθος κάνω ; Σας βάζω φωτογραφίες. Στην πρώτη η θέση της είναι σωστά στα αριστερά ενώ στη δεύτερη εμφανίζεται δεξιά χωρίς να είναι εκεί η βάση της. Όπως πολύ σωστά λέει στο πιο πάνω post ο fysikos καμμία φορά τρώει σκαλωματα η εφαρμογή συνήθως με μια επανεκκίνηση της σκούπας διορθώνεται το πρόβλημα. Αν το πρόβλημα επιμένει σβήσε τον παλιό χάρτη , άλλαξε θέση στην βάση φόρτισης και φρόντισε στην εμπρός πλευρά της βάσης , να μην υπάρχει κάποιο εμπόδιο σε ακτίνα 180 και απόσταση γύρω στο μέτρο .
marmagia Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 On 13/08/2021 at 17:57, fysikos said: Μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικα; Ακυρο,νομιζω το βρηκα...Ευχαριστώ On 13/08/2021 at 12:28, allaloun said: Δημιουργείς καινούργιο Σπιτι και το χαρτογραφείς ξεχωριστά. Τελικά μπορεί να δουλέψει έτσι; ΘελεΙ διαφορετικό WiFi για να θεωρηθεί άλλο σπίτι; Φαντάζομαι με κάποιο repeater με άλλο ssid θα γίνει δουλειά έτσι;
Χρήστος15 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα! Αγόρασα πρόσφατα την xiaomi vacuum mop pro και προσπαθω να κανω χαρτογράφηση του σπιτιού μου αλλά μόλις τελειώνει δεν αποθηκεύει ποτέ το χαρτί. Εχω ενεργή την επιλογή remember map. Ξέρετε τι μπορω να κανω γιατι εχει αρχισει και με νευριάζει 😛.;
Kostasm45 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 8 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε Καλησπέρα! Αγόρασα πρόσφατα την xiaomi vacuum mop pro και προσπαθω να κανω χαρτογράφηση του σπιτιού μου αλλά μόλις τελειώνει δεν αποθηκεύει ποτέ το χαρτί. Εχω ενεργή την επιλογή remember map. Ξέρετε τι μπορω να κανω γιατι εχει αρχισει και με νευριάζει 😛.; Στην εφαρμογή κατά την διάρκεια του πρώτου σκουπισματος βλέπεις να δημιουργείται ο χάρτης σιγά σιγά ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα