Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω 2 ρούτερ και μια σύνδεση cosmote.Το ένα είναι του παρόχου και είναι internet & VoIP (Speedport entry 2i) και το άλλο ειναι της hol και είναι μονο internet (ZTE ZXHN H108N).Το σταθερό στο σπίτι μου είναι VoIP και οχι landline αρα είναι στο ρούτερ της cosmote.Μπορω κάπως να έχω και τα 2 ρουτερ στην ίδια γραμμή ή να κανω το σταθερό landline;

Με εκτίμηση,

asphatire21

Δημοσ.

Τι εννοεις ακριβως 2 ρουτερ στην ιδια γραμμη; Να ενεργοποιησεις 2 συνδεσεις στην ιδια γραμμη;

Το σταθερο επισης δε μπορεις να το κανεις landline αν ο παροχος στο εχει κανει VoIP, ειναι ρυθμιση σε επιπεδο παροχου και οχι στο ρουτερ σου ή στην καλωδιωση...

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γραψε τι ακριβως σκεφτεσαι να επιτυχεις γιατι αυτα που γραφεις δε βγαζουν και πολυ νοημα.

Επεξ/σία από logvphys
Δημοσ.

εννοω πως εχω ενα ρουτερ ζτε το μοντελο ειναι πανω και ειναι μονο για ιντερνετ αλλα μπορει να κάνει πορτ φοργουαρντ ενω στο άλλο της κοσμοτέ δεν λειτουργει το port forward και γιαυτο θελω να εχω και τα 2 ρουτερ στην ιδια τηλεφωνικη πριζα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίξε pass-through. Βάλε το speedport μπροστα να παίρνει IP για να σου δίνει τηλεφωνία και παίξε από πίσω με το ZTE ή όποιο άλλο ρουτερ θες. Με ποια λογική όμως το Speedport δεν υποστηρίζει port forwarding ; Κάνει κανονικά απότι θυμάμαι, απλά κάποια ports τα μπλοκάρει η γραμμή στην Cosmote (Firewall στη γραμμή για τα well known ports και κάποια ακόμα). Αν θες πάρε στο 13888 και ζήτα να σου κάνουν port forward ότι θες στα ports που θες. Αν θες να γυρίσεις τη γραμμή από ευρυζωνική(Vobb) που είναι τώρα στην παλιότερη τεχνολογία (MSAN) θα πρέπει να κάνεις αίτημα και να έχει κάποια λογική το αίτημα σου (πχ οτι σου δημιούργησε προβλήματα, ή ότι έχεις εξοπλισμό ή τηλεφωνικό κέντρο που δεν είναι συμβατό με Vobb τεχνολογία). Αλλά και πάλι είναι στο χέρι του παρόχου για το αν θα γίνει η αλλαγή ή όχι.

Επεξ/σία από seventh_son
Δημοσ.

Τι εννοείς γεφύρωση ; Θα πρέπει να συνδέσεις προφανώς τα δυο router. Θα πρέπει να φύγει καλώδιο από την Ethernet του Speedport στη Wan port του ZTE. Ψάξε pass-through εδώ για να δεις πώς ακριβώς πρέπει να το κάνεις. Αλλά πρίν τα κάνεις αυτά εγώ στη θέση σου θα παιρνα τεχνική υποστήριξη και θα ζήταγα να μου κάνουν port forward ότι θέλω. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ports ανοίγουν κανονικά, και σε όσες δεν ανοίγουν μπορεί να ναι θέμα εξοπλισμού οπότε γίνεται αντικατάσταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι δε σου δουλευει το PF στο speedport? Μια χαρα δουλευει. Αν εχει θεμα αλλαξε το. Αυτο και με τα 2 ρουτερ στη τηλ. πριζα απλα το ξεχνας.

Επεξ/σία από logvphys
Δημοσ.

Νέο θεμα:

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω 2 ρούτερ και μια σύνδεση cosmote.Το ένα είναι του παρόχου και είναι internet & VoIP (Speedport entry 2i) και το άλλο ειναι της hol και είναι μονο internet (ZTE ZXHN H108N).Το σταθερό στο σπίτι μου είναι VoIP και οχι landline αρα είναι στο ρούτερ της cosmote.Πώς μπορω να κάνω τα 2 αυτά router bridge ετσι ωστε το router της cosmote να λειτουργεί ως modem για voip και το zte zxhn h108n να λειτουργεί σαν internet access point;Κάθε απάντηση (ακόμα και αυτές που με λένε ηλίθιο) είναι αποδεκτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, asphatire21 είπε

Νέο θεμα:

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω 2 ρούτερ και μια σύνδεση cosmote.Το ένα είναι του παρόχου και είναι internet & VoIP (Speedport entry 2i) και το άλλο ειναι της hol και είναι μονο internet (ZTE ZXHN H108N).Το σταθερό στο σπίτι μου είναι VoIP και οχι landline αρα είναι στο ρούτερ της cosmote.Πώς μπορω να κάνω τα 2 αυτά router bridge ετσι ωστε το router της cosmote να λειτουργεί ως modem για voip και το zte zxhn h108n να λειτουργεί σαν internet access point;Κάθε απάντηση (ακόμα και αυτές που με λένε ηλίθιο) είναι αποδεκτές.

Εφόσον VoIP θα παίξει το μόντεμ του παρόχου θα πρέπει να παίξεις με pass-through, όχι με bridge. Όταν παίξεις bridge, το πρώτο μόντεμ μόνο συγχρονίζει, δεν παίρνει IP, άρα δεν παίζει τηλεφωνία. Εσύ δε θες αυτό, θες pass-through. Στην pass-through το πρώτο μοντεμ, συγχρονίζει, παίρνει IP, άρα και τηλεφωνία και το δεύτερο εκτελεί χρέη routing, με δεύτερη IP. Κάνε search pass-through και θα το βρεις. Το χουν ξαναρωτήσει και παλιότερα. Στηρίξου εδώ

http://bbb-solutions.blogspot.com/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html

Επεξ/σία από seventh_son
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο ZTE δε χρειάζεται να κάνεις pass through. Μόνο στο speedport. Το ZTE το συνδέεις απλά στο speedport, απλά του περνάς μέσα τα internet credentials (πχ το_username_σου@otenet.gr, και το password σου)

Επεξ/σία από seventh_son

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...