Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Μην εισαι τοσο σιγουρος γι αυτο. Πολλες εταιριες εχουν cross platform stack. 

Είμαι δεν είμαι σίγουρος τα οφέλη στο τέλος είναι περισσότερα από τις διάφορες αξιόλογες κατά τα άλλα πλατφορμες. Με τον βασικό λόγο ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να γράψουν native κώδικα και στις 2 περιπτώσεις έστω και αν γλιτώσουν χρόνο αρχικα. Τώρα αν μιλάμε για το Facebook και τα ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια γραμμές κώδικα έχει για παρακολουθηθεί μέχρι που χεζει ο κάθε χρήστης αυτό είναι άλλο θεμα, αλλά αν κάποιος θέλει εφαρμογές που θα αρέσουν στους χρήστες και δεν είναι μονοπώλια το πιο πιθανό είναι οι native λύσεις να επικρατησουν. Τεράστιες εταιρίες με τους καλύτερους προγραμματιστές μπορεί να τα καταφέρουν αν και πάλι στο τέλος μπορεί να σκεφτούν να αλλαξουν, οπως η AirBnb.

Αν μιλάμε για κάνα υπουργείο που έφαγε εκατομμύρια με τους κουμπάρους, για να φτιάξει για παράδειγμα την γελοιοτητα του ΟΑΣΑ, υπάρχει περίπτωση να την φτιάξει και σε assembly, αλλά απο σοβαρές χώρες και όχι Κολομβίες μαφιόζων, οι μεσαίες προς μεγάλες εταιρίες  συνήθως θα επιλέξουν native.

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/5/2020 στις 9:38 ΜΜ, Predatorkill είπε

Μην εισαι τοσο σιγουρος γι αυτο. Πολλες εταιριες εχουν cross platform stack. 

Θα θέσω και την παράμετρο libraries που επειδή η flutter είναι πολλά χρόνια πίσω από native code, πρέπει να εκτιμηθεί ως παράγων εκτέλεσης κάποιου project.

Πχ εγώ ξεκίνησα με flutter αλλά στην πορεία είδα την μηδενική ύπαρξη libraries και πήγα σε Swift 5 που είναι καταπληκτική (καμιά σχέση με τραγική objective-c που υπήρχε τελευταία φορά που ασχολήθηκα με iOS) και με καταπληκτικές 3rd party libraries.

Επίσης το xcode που αναφέρεις topic starter είναι full ide (με σχεδιασμό interface included) και η Swift είναι γλώσσα προγραμματισμού (για την οποία φαίνεται ότι έχει πέσει πολύ δουλειά, καθώς έχει τα πιο δουλεμένα keywords που έχω δει σε γλώσσα προγραμματισμού).

Επεξ/σία από skiabox
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
έχει κανείς καμιά ιδέα για το flutter ;
Μου αρέσει σαν όνομα είναι πολύ γλυκό φαινεται αρκετα ενδιαφέρων
Tώρα τελειώσα την σχολή μου , θέλω να κάνω μία εφαρμογούλα με μουσική που θα είναι μαζί ios android
  •  
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Katerina25 είπε
έχει κανείς καμιά ιδέα για το flutter ;
Μου αρέσει σαν όνομα είναι πολύ γλυκό φαινεται αρκετα ενδιαφέρων
Tώρα τελειώσα την σχολή μου , θέλω να κάνω μία εφαρμογούλα με μουσική που θα είναι μαζί ios android
  •  

Ξεκίνα Flutter αλλά να έχεις στα υπόψιν ότι θα πρέπει να έχεις υπολογιστή Apple (ή να φτιάξεις Hackintosh) για να "τρέξει"  η εφαρμογή σου σε iphone/ipad.

Δημοσ.

Εγώ παντως έχω παρατηρήσει ότι ολο αυτό το hype των mobile application εχει πέσει τα τελευταία χρόνια. 14-16 νομίζω ήταν στο peak τους. Έβλεπες εφαρμογές για πραγματικά τα ΠΑΝΤΑ, που τις περισσότερες φορές ένα απλό responsive site είναι μια χαρά. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, ALLisCHAOS είπε

Εγώ παντως έχω παρατηρήσει ότι ολο αυτό το hype των mobile application εχει πέσει τα τελευταία χρόνια. 14-16 νομίζω ήταν στο peak τους. Έβλεπες εφαρμογές για πραγματικά τα ΠΑΝΤΑ, που τις περισσότερες φορές ένα απλό responsive site είναι μια χαρά. 

Είναι όντως αλήθεια αυτό...το 16 συζητιόταν μήπως το Web "σβύσει" κάτω απο το βάρος των Mobile apps, φαίνεται όμως το responsive αρκεί και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις χρειάζεται το mobile.

Και μια αιρετική πρόταση για Development σε IOS (Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά σε Android παίζει μπόμπα)

https://www.b4x.com/b4i.html

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Katerina25 είπε

Αγόρια εσείς έχετε φτιάξει καμία εφαρμογούλα 

δώστε τα φώτα σας😅

Το πρόβλημα δεν είναι η εφαρμογή αλλά η ιδέα... :)...την εφαρμογή θα την φτιάξεις "κάπως"...αλλά αν η ιδέα ΔΕΝ...τότε είτε την έφτιαξες είτε όχι...το ίδιο και το αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ήσουν του επαγγέλματος και επρεπε να επιλέξεις στρατόπεδο θα σου πρότεινα να επιλέξεις Swift σε Xcode λόγω εγγενείς υποστήριξης. Συνήθως όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι, επιλέγεις να κάνεις κάτι ολοκληρωμένο, δε μπορείς να φτιάξεις μια εφαρμογή μόνο σε ios οταν υπάρχει και η πλατφόρμα του Android. Γι αυτό θα σε συμβούλευα να επιλέξεις ενα Framework. Αν θες κάτι εύκολο που να υποστηρίζει και τις δυο πλατφόρμες με σχεδόν τον ιδιο κώδικα και native αποτέλεσμα χωρίς Webviews θα σου πρότεινα B4A,B4I της Anywhere.

Επεξ/σία από fragment_
Δημοσ.

Προσωπικα δουλεβω delphi 10.3.3 RIo.
Με εναν κωδικα εχω εφαρμογες για Linux,Win64.win32,android 10, windows phone, ios, macos 32  , macos 64.
Απο απλότητα ειναι οσο απλη ειναι και η pascal δηλαδη πανευκολο.
Απο Support και μονο τα Samples που εχει μεσα αρκουν για να καταλαβεις τα βασικά.
παντα απο προσωπικη εμπειρια μιλαω.

Δημοσ.
Στις 29/11/2020 στις 4:58 ΜΜ, coffeex είπε

Ξεκίνα Flutter αλλά να έχεις στα υπόψιν ότι θα πρέπει να έχεις υπολογιστή Apple (ή να φτιάξεις Hackintosh) για να "τρέξει"  η εφαρμογή σου σε iphone/ipad.

σε ευχαριστώ πολύ!

Μόλις αγόρασα το νέο mac σε χρυσό με 16 RAM !!!

βλέπω B4A,B4I της Anywhere., delphi 10.3.3 RIo από άλλα παιδιά τις οποίες δεν ξέρω

για την flutter έχω ακούσει τα καλύτερα , γιατί δεν πάτε εκεί και εσείς αλλά προτιμάτε πιο άγνωστες ;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Katerina25 είπε

σε ευχαριστώ πολύ!

Μόλις αγόρασα το νέο mac σε χρυσό με 16 RAM !!!

βλέπω B4A,B4I της Anywhere., delphi 10.3.3 RIo από άλλα παιδιά τις οποίες δεν ξέρω

για την flutter έχω ακούσει τα καλύτερα , γιατί δεν πάτε εκεί και εσείς αλλά προτιμάτε πιο άγνωστες ;

Προσωπικά εδώ και λίγο καιρό άρχισα την Flutter/Dart. 😎

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελεις να μαθεις κατι πιο «ευρειας» χρησεως τοτε μπορεις να ξεκινησεις javascript και στη πορεια react/react native. Μεσω της javascript μπορεις να πας τερμα full stack (backend/frontend/mobile app) αν ποτε χρειαστει. 

flutter vs react native στο performance κερδιζει η flutter αλλα η react native εχει πολυ πιο μεγαλη κοινοτητα και libraries/modules για τα παντα (καθως υπαρχει εδω και πολλα χρονια). Η flutter αν κανεις το app και για ios εχει καποια quirks.

Στο μελλον αναμενεται πολυ καλυτερο performance στην react native καθως θα αλλαξουν το bridge μεταξυ js -> native side.

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Αν θελεις να μαθεις κατι πιο «ευρειας» χρησεως τοτε μπορεις να ξεκινησεις javascript και στη πορεια react/react native. Μεσω της javascript μπορεις να πας τερμα full stack (backend/frontend/mobile app) αν ποτε χρειαστει. 

flutter vs react native στο performance κερδιζει η flutter αλλα η react native εχει πολυ πιο μεγαλη κοινοτητα και libraries/modules για τα παντα (καθως υπαρχει εδω και πολλα χρονια). Η flutter αν κανεις το app και για ios εχει καποια quirks.

Στο μελλον αναμενεται πολυ καλυτερο performance στην react native καθως θα αλλαξουν το bridge μεταξυ js -> native side.

Παρόλο που είμαι μέγιστος fan της React, το κομμάτι React Native δεν με ενθουσιάζει καθόλου.

Για το Xamarin έχουμε κάποια νεότερη εκτίμηση;

Πολύ το έθαψε ο φίλος στην αρχή του thread και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί από ότι διαβάζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Katerina25 είπε

Εξαρτάται και από τη γλώσσα/περιβάλλον ανάπτυξης που γνωρίζει/έχει ασχοληθεί κάποιος, καθώς είναι πιο εύκολο (σαφώς πιο γρήγορο) να μεταφέρει εφαρμογές αυτούσιες ή «κομμάτια» αυτών.

Και η Xamarin Forms προτείνεται. Ιδίως για όσους γνωρίζουν c#/xaml/mvvm/visual studio. Μια χαρά είναι για ανάπτυξη native εφαρμογών για android/ios/windows κ.τ.λ. με σχεδόν 99% κοινό κώδικα. Η MS ετοιμάζει την εξέλιξη της πλατφόρμας (MAUI) 

14 λεπτά πριν, skiabox είπε

Παρόλο που είμαι μέγιστος fan της React, το κομμάτι React Native δεν με ενθουσιάζει καθόλου.

Για το Xamarin έχουμε κάποια νεότερη εκτίμηση;

Πολύ το έθαψε ο φίλος στην αρχή του thread και νομίζω ότι έχει βελτιωθεί από ότι διαβάζω.

Αν εννοείς εμένα... τελικά (μετά από 4-5 μήνες περιστασιακής ενασχόλησης) είμαι ευχαριστημένος. Τελευταία έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι αρκετά με Xamarin (Forms). 

Επεξ/σία από marios28

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...