Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κάποιος εφαρμογές για το iPhone? Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Xcode από ότι είδα. Και ένα άλλο το Swift αν δεν κάνω λάθος. Πόσο χρόνο χρειάζεται να ασχοληθείς; Μήνες; Χρόνια; Υπάρχουν καλά tutorials? Για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με προγραμματισμό.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

H Swift είναι η γλώσσα. Το xcode είναι το πρόγραμμα στη οποίο γράφεις (σκέψου κάτι αντίστοιχο με το word για κείμενα) . Πρέπει να έχεις Mac για να γράψεις εφαρμογές για iPhone. H να στήσεις hackindos. Δεν χρειάζεσαι iPhone για αρχή. Το emulator δουλεύει μια χαρά . Επίσης για αρχή δεν χρειάζεσαι και κανένα τούμπανο Mac. Εγώ με ένα MacBook air του 2017 , μια χαρά κάνω τη δουλειά μου. Καλά tutorial δωρεάν δεν έχω βρει. Ότι μαθαίνω από έτοιμο κώδικα στο GitHub και από τα docs. Αλλά εγώ σε άλλες αντικείμενο-στραφείς γλώσσες είμαι αρκετά έμπειρος. Θα σου πρότεινα κάποιο μάθημα επί πληρωμή από τη στιγμή που δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με προγραμματισμό. Μην πας σε κανένα σεμινάριο και δώσεις 2000-3000 ευρώ. Ψάξε online udemy η σε αντίστοιχα σάιτ. Τώρα για το πόσο χρόνο χρειάζεται εξαρτάται πόσο πολύ διαβάζεις. Θα έλεγα ένα με ενάμιση χρόνο , από 1-2 ώρες την ημέρα , για να πεις ότι θα αποκτήσεις μια σχετική οικειότητα..

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες εκεί έξω για να γράψει κάποιος μια εφαρμογή σε iphone ή android(ή γενικά για κάποιο άλλο τηλέφωνο).

Η μία είναι αυτή που ανέφερες. Η apple παρέχει δικά της εργαλεία για ανάπτυξη προγραμμάτων. Χρησιμοποιείται η γλώσσα objective-C ή swift. Υπάρχουν κι άλλες πολλές τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες προγραμματισμού και μεταγλωττίζουν τον κώδικα και για συσκευές ios αλλά και για συσκευές android. Κάποιες που μπορείς να δεις είναι αυτές:

• xamarin me c#
  • flutter & dart(η νέα μόδα είναι αυτή)
  • react native me javascript

Για κάποιον που κατέχει τις βάσεις, η εκμάθηση μιας τεχνολογίας είναι μια απλή συνήθεια/διαδικασία. Αν ασχολήθηκες με γλώσσα c για παράδειγμα, δεν θα δυσκολευτείς να μάθεις τη γλώσσα objective-c. (λέμε τώρα παράδειγμα). Οπότε, μην σε αποθαρρύνει που υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού και πολλές τεχνολογίες. Επέλεξε ποια σου ταιριάζει και ξεκίνα διάβασμα!

Το άλλο που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι πως στον προγραμματισμό μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να παράξεις αποτέλεσμα(ούτε μήνες ούτε χρόνια). Το πρόβλημα είναι πως πολλοί σταματούν μόλις βγάλουν ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα αντί να προσπαθήσουν για το "σωστό" αποτέλεσμα. Θεωρώ πως μπορείς να φτιάξεις ένα app μέσα σε λίγες μέρες αλλά για να γίνεις καλός θα σου πάρει καιρό.

Όσο για τα tutorials που λες. Όσο είσαι αρχάριος θα βρεις πολλά. Απλά προσπάθησε να βρεις κάποιο καλό καθηγητή και όχι ένα 15χρονο στο youtube. Της μόδας έχει γίνει το udemy τώρα καθώς μπορείς να βρεις καλά courses με 10ε. Θα σου έλεγα να δεις το documentation της τεχνολογίας που σε ενδιαφέρει πρώτα αλλά επειδή δεν έχεις εμπειρία με προγραμματισμό σου προτείνω κάποιο tutorial/course. Documentation είναι κάτι σαν οδηγίες χρήσης. Συνήθως είναι γραμμένες από προγραμματιστές για προγραμματιστές. Άστο για μετά αυτό.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Ponous είπε

flutter & dart(η νέα μόδα είναι αυτή)

Link or it didnt happen

μοδα σε τι; Αμα το δουμε εργασιακα, πακετο με τη React για front η react native δεν εχει αντιπαλο.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Predatorkill είπε

Link or it didnt happen

μοδα σε τι; Αμα το δουμε εργασιακα, πακετο με τη React για front η react native δεν εχει αντιπαλο.

Τι link να σου στείλω ρε φίλε; Βγήκε πριν μερικά χρόνια και τώρα αρχίζει να πιάνεται(έστω δοκιμάζεται). Είναι η νέα τεχνολογία της google! Ο κόσμος τώρα την μαθαίνει. Άμα δεν σ' αρέσει η λέξη μόδα, πες είναι το νέο παιχνίδι που θέλουν να δοκιμάσουν ;)

Άμα θες link μπορείς να δεις εδώ στο wikipedia, βγήκε πριν 2 χρόνια το επίσημο release. 

Τώρα το ποιος είναι ο καλύτερος, ποια τεχνολογία προτιμούν οι εταιρίες κτλπ άλλου παπά βαγγέλιο στο οποίο δεν εκφέρω άποψη.

Επεξ/σία από Ponous
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ponous είπε

Υπάρχουν κι άλλες πολλές τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες προγραμματισμού και μεταγλωττίζουν τον κώδικα και για συσκευές ios αλλά και για συσκευές android. Κάποιες που μπορείς να δεις είναι αυτές:

• xamarin me c#

Εκτός από αυτές τις 3 υπάρχει και η UNO. Χρησιμοποιεί "standard" wpf-uwp XAML - WinUI 3- πάνω από Xamarin.Native -android, ios- και WebAssembly. Έχει πρόσφατα μεταφέρει τον calculator και τα XAML controls των Windows

Όσον αφορά τη Xamarin, η MS ανακοίνωσε ότι η Xamarin (Xamarin.Forms) τέλος του '21-αρχές του '22 εξελίσσεται στη MAUI, κάτι αντίστοιχο της Flutter. (Είναι διαφορετική η XAML της Xamarin). 

Μιας και σκέφτομαι να μεταφέρω -έστω και αρκετά κομμένη- δική μου εφαρμογή (uwp: c#, XAML, MVVM, .netcore) σε android/ios δοκίμασα το Σ/Κ τις πρώτες 3. Απ' ό,τι διάβασα (και είδα για τις 3 πρώτες) και οι τέσσερις έχουν τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα τους. Εξαρτάται τι θέλει να κάνει ο καθένας, τι τύπου εφαρμογή θέλει να αναπτύξει ή να μεταφέρει (π.χ. αν υπάρχει αρκετός κώδικας που πρέπει να ξαναγραφτεί ή υπό ποια αρχιτεκτονική είναι δομημένη), εξαρτάται το αν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από το UI, εξαρτάται το τι γλώσσα γνωρίζει ή σε ποια γλώσσα θέλει να επενδύσει για το μέλλον (π.χ. dart αν δε γνωρίζει). 

Για νέα εφαρμογή από αυτά που είδα, εγώ μάλλον θα επέλεγα τη flutter. Για το δικό μου project δεν έχω καταλήξει αν θα πάω σε μία και μοναδική λύση (π.χ. android/java η kotlin) με περισσότερα χαρακτηριστικά ή θα πάω σε μια κομμένη έκδοση με κάποια από τις παραπάνω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ponous είπε

Τι link να σου στείλω ρε φίλε; Βγήκε πριν μερικά χρόνια και τώρα αρχίζει να πιάνεται(έστω δοκιμάζεται). Είναι η νέα τεχνολογία της google! Ο κόσμος τώρα την μαθαίνει. Άμα δεν σ' αρέσει η λέξη μόδα, πες είναι το νέο παιχνίδι που θέλουν να δοκιμάσουν ;)

Άμα θες link μπορείς να δεις εδώ στο wikipedia, βγήκε πριν 2 χρόνια το επίσημο release. 

Τώρα το ποιος είναι ο καλύτερος, ποια τεχνολογία προτιμούν οι εταιρίες κτλπ άλλου παπά βαγγέλιο στο οποίο δεν εκφέρω άποψη.

Δεν λεω οτι ειναι κακη η flutter, απλα εχουμε δει μοδες και μοδες.

Εδω εγινε μοδα η go αλλα απο πισω γινονται διαφορα που δεν τα γνωριζει πολυς κοσμος. 

Η vue εγινε και αυτη της μοδας, αλλα ποσοι εργοδοτες τη ζητανε; 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Δεν λεω οτι ειναι κακη η flutter, απλα εχουμε δει μοδες και μοδες.

Εδω εγινε μοδα η go αλλα απο πισω γινονται διαφορα που δεν τα γνωριζει πολυς κοσμος. 

Η vue εγινε και αυτη της μοδας, αλλα ποσοι εργοδοτες τη ζητανε; 

Ανεξαρτήτως του αν θα επικρατήσει ή όχι η μόδα είναι πάντα μια τάση που υιοθετείται για ένα χρονικό διάστημα. Τώρα, μόδες πάνε κι έρχονται. Αν η flutter είναι καλή ή όχι, αν θα επικρατήσει και τα σχετικά δεν ξέρω να σου πω πολλά. Αυτό που βλέπω όμως και με τα λίγα που διάβασα(μου είπε ο εργοδότης να την μαθαίνω σιγά σιγά) είναι πως η flutter είναι μια καινούργια τεχνολογία με μερικές αλλαγές στον χώρο του mobile dev.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες. Κοίτα μόδες πάντα θα υπάρχουν, δεν σημαίνει πως θα επικρατήσουν όλες και φυσικά δεν σημαίνει πως είναι όλες κακές. Η λογική των containers(docker ktlp) είναι κακή δλδ; Αυτό που φαντάζομαι πως σε ενοχλεί είναι η "τυφλή" υιοθέτηση κάποιων trends στην αγορά. Π.χ. όλοι χρησιμοποιούν javascript + node.js στην περιοχή μου ας τα χρησιμοποιήσω κι εγώ χωρίς να ξέρω που και γιατί.

Η Vue εμένα μ' αρέσει πάντως. Δεν έχει βέβαια το popularity που έχει η react αλλά "δένει" εύκολα με php & laravel κι εκεί ίσως να βρεις μεγαλύτερη ζήτηση σε vue.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ponous είπε

Η Vue εμένα μ' αρέσει πάντως. Δεν έχει βέβαια το popularity που έχει η react αλλά "δένει" εύκολα με php & laravel κι εκεί ίσως να βρεις μεγαλύτερη ζήτηση σε vue.

Και η React δενει με php, στην intrasoft πχ εχουν πολλα projects. 

Δεν διαφωνω για την flutter, αλλα οπως ειπε προσφατα ενας τυπος στο reddit:

Flutter is impressive tech, for sure. But it's the same deal as any other cross-platform GUI framework like QT, Gnome, Swing, etc. It won't look 100% like the platform. It'll look the way Google wants. Over time, it's the responsibility of Google to keep updating the framework to support all versions of macOS, iOS, Android, etc.

Biggest thing to consider is developers availability. I don't know a single developer who can sit down and maintain a Dart/Flutter app right now. Let alone anyone who wants to learn it. The skill doesn't transfer to normal web development at all. Dart isn't the language for web, and web is used everywhere. Javascript is.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/5/2020 στις 8:42 ΜΜ, Ponous είπε

Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες εκεί έξω για να γράψει κάποιος μια εφαρμογή σε iphone ή android(ή γενικά για κάποιο άλλο τηλέφωνο).

Η μία είναι αυτή που ανέφερες. Η apple παρέχει δικά της εργαλεία για ανάπτυξη προγραμμάτων. Χρησιμοποιείται η γλώσσα objective-C ή swift. Υπάρχουν κι άλλες πολλές τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούν άλλες γλώσσες προγραμματισμού και μεταγλωττίζουν τον κώδικα και για συσκευές ios αλλά και για συσκευές android. Κάποιες που μπορείς να δεις είναι αυτές:

• xamarin me c#

Για κάποιον που κατέχει τις βάσεις, η εκμάθηση μιας τεχνολογίας είναι μια απλή συνήθεια/διαδικασία. Αν ασχολήθηκες με γλώσσα c για παράδειγμα, δεν θα δυσκολευτείς να μάθεις τη γλώσσα objective-c. (λέμε τώρα παράδειγμα). Οπότε, μην σε αποθαρρύνει που υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού και πολλές τεχνολογίες. Επέλεξε ποια σου ταιριάζει και ξεκίνα διάβασμα!

Το άλλο που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι πως στον προγραμματισμό μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να παράξεις αποτέλεσμα(ούτε μήνες ούτε χρόνια). Το πρόβλημα είναι πως πολλοί σταματούν μόλις βγάλουν ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα αντί να προσπαθήσουν για το "σωστό" αποτέλεσμα. Θεωρώ πως μπορείς να φτιάξεις ένα app μέσα σε λίγες μέρες αλλά για να γίνεις καλός θα σου πάρει καιρό.

Όσο για τα tutorials που λες. Όσο είσαι αρχάριος θα βρεις πολλά. Απλά προσπάθησε να βρεις κάποιο καλό καθηγητή και όχι ένα 15χρονο στο youtube. Της μόδας έχει γίνει το udemy τώρα καθώς μπορείς να βρεις καλά courses με 10ε. Θα σου έλεγα να δεις το documentation της τεχνολογίας που σε ενδιαφέρει πρώτα αλλά επειδή δεν έχεις εμπειρία με προγραμματισμό σου προτείνω κάποιο tutorial/course. Documentation είναι κάτι σαν οδηγίες χρήσης. Συνήθως είναι γραμμένες από προγραμματιστές για προγραμματιστές. Άστο για μετά αυτό.

Στις 25/5/2020 στις 10:04 ΜΜ, marios28 είπε

Εκτός από αυτές τις 3 υπάρχει και η UNO. Χρησιμοποιεί "standard" wpf-uwp XAML - WinUI 3- πάνω από Xamarin.Native -android, ios- και WebAssembly. Έχει πρόσφατα μεταφέρει τον calculator και τα XAML controls των Windows

Όσον αφορά τη Xamarin, η MS ανακοίνωσε ότι η Xamarin (Xamarin.Forms) τέλος του '21-αρχές του '22 εξελίσσεται στη MAUI, κάτι αντίστοιχο της Flutter. (Είναι διαφορετική η XAML της Xamarin). 

Μιας και σκέφτομαι να μεταφέρω -έστω και αρκετά κομμένη- δική μου εφαρμογή (uwp: c#, XAML, MVVM, .netcore) σε android/ios δοκίμασα το Σ/Κ τις πρώτες 3. Απ' ό,τι διάβασα (και είδα για τις 3 πρώτες) και οι τέσσερις έχουν τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα τους. Εξαρτάται τι θέλει να κάνει ο καθένας, τι τύπου εφαρμογή θέλει να αναπτύξει ή να μεταφέρει (π.χ. αν υπάρχει αρκετός κώδικας που πρέπει να ξαναγραφτεί ή υπό ποια αρχιτεκτονική είναι δομημένη), εξαρτάται το αν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από το UI, εξαρτάται το τι γλώσσα γνωρίζει ή σε ποια γλώσσα θέλει να επενδύσει για το μέλλον (π.χ. dart αν δε γνωρίζει). 

Για νέα εφαρμογή από αυτά που είδα, εγώ μάλλον θα επέλεγα τη flutter. Για το δικό μου project δεν έχω καταλήξει αν θα πάω σε μία και μοναδική λύση (π.χ. android/java η kotlin) με περισσότερα χαρακτηριστικά ή θα πάω σε μια κομμένη έκδοση με κάποια από τις παραπάνω.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, αλλά λίγο μπερδεύτηκα. Είπα να ξεκινήσω με Swift και xCode, αλλά όλα αυτά που προτείνετε είναι πολύ ενδιαφέροντα. Δουλεύουν σε Windows ή macOS αυτές οι γλώσσες προγραμματισμού;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Dart isn't the language for web, and web is used everywhere. Javascript is.

Δεν είναι μόνο το web. Και για εφαρμογές που απαιτείται όσο το δυνατόν πλησιέστερη απόδοση σε πλήρως native λύση, η javascript υστερεί σε σχέση με τις άλλες (dart ή C#).

Φυσικά δε χρειάζεται το παρόν: https://medium.com/swlh/flutter-vs-native-vs-react-native-examining-performance-31338f081980 για το αυτονόητο. Η Xamarin είναι κάπου κοντά με τη Flutter. Προφανώς σε απλού τύπου client εφαρμογές δε θα παρατηρηθούν διαφορές. Το πρόβλημα είναι ότι για αυτού του τύπου τις εφαρμογές έχουν νόημα μέχρις στιγμής οι παραπάνω πλατφόρμες καθώς έχουν περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τις native λύσεις και λογικά φυσικά, με εξαίρεση τη Flutter μελλοντικά που -φαίνεται ότι- πάει πακέτο με το Fuchsia OS. 

9 λεπτά πριν, Markantonis είπε

Δουλεύουν σε Windows ή macOS αυτές οι γλώσσες προγραμματισμού;

Ναι. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, marios28 είπε

Δεν είναι μόνο το web. Και για εφαρμογές που απαιτείται όσο το δυνατόν πλησιέστερη απόδοση σε πλήρως native λύση, η javascript υστερεί σε σχέση με τις άλλες (dart ή C#).

Προσφατως η Microsoft γυρισε το xbox app απο electron σε react native desktop και γενικα πρεπει να εχουν καποια apps σε react native. 

mid 2020 λογικα θα βγει ο νεος fabric renderer και προς το τελος η JSI οποτε το perfomance θα γινει ακομα καλυτερο. Παντως δεν εχω διαβασει πουθενα οτι καποιος εκανε ditch την react native για να ξαναγραψει καποιο app σε flutter (απαιτει πορους αλλα λεμε τωρα). 

η xamarin απο πακετα πως ειναι; Κανεις ευκολα τη δουλεια σου ή φτιαχνεις μπολικο πραμα μονος σου;

ειναι να απορεις γιατι η ms δεν χρησιμοποιει αποκλειστικα xamarin για τα apps της.

https://appfigures.com/resources/insights/microsoft-goes-all-in-on-react-native

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

Ναι το ξέρω για το Xbox. React Native UWP εφαρμογή είναι η εφαρμογή Xbox στα Windows. Ανέφερα την απόδοση που είναι μια χαρά, συγκριτικά με τις Xamarin/flutter/native.

Εδώ δίνονται (έχουν δοθεί) κάποιες απαντήσεις για τους λόγους χρήσης της React Native από τη MS.
https://www.theregister.co.uk/2019/11/07/microsoft_react_native/

Τώρα ξεκίνησα με τη Xamarin και δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Είμαι στο στάδιο του τι μπορεί να μεταφερθεί και τι όχι, αλλαγές που πρέπει να γίνουν και τις διαφορές του UI (δεν υπάρχει συμβατότητα). Προς το παρόν μέτρια (προς το κακά) τα βλέπω τα πράγματα. Αναφέρομαι φυσικά στη δική μου περίπτωση. Αν δεν ήταν η c# (γύρω στις 110.000 γραμμές), δε θα σκεφτόμουν καν τη μεταφορά. Σχεδόν δεν ξέρω javascript και dart καθόλου, οπότε δεν είχα και πολλές επιλογές για σκέψη. Για νέα εφαρμογή δε θα επέλεγα τη Xamarin.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/5/2020 στις 1:24 ΠΜ, Markantonis είπε

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κάποιος εφαρμογές για το iPhone? Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται Xcode από ότι είδα. Και ένα άλλο το Swift αν δεν κάνω λάθος. Πόσο χρόνο χρειάζεται να ασχοληθείς; Μήνες; Χρόνια; Υπάρχουν καλά tutorials? Για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με προγραμματισμό.

Είναι πολύ απλό να φτιάξει κάποιος εφαρμογές σε iOS και επαγγελματικά η ζήτηση είναι μεγάλη και λογικά θα παραμείνει, γιατί πέραν τις διαφωνίες για funboys και τέτοιες παπαριες, οι χρήστες iPhone πληρώνουν και έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, όποτε χώρο για διαφημίσεις έστω και αν έχει λιγότερους χρήστες. Υπάρχουν εφαρμογές από 7χρονα η και 80 χρόνων γριές. Για να ανεβάσεις εφαρμογές πληρώνεις 100$/χρονο για developer license.

Xcode και swift είναι η native “πλατφορμα” που εταιρίες που ασχολούνται σοβαρά, στηχηματικες, φαγητού, τράπεζες και γενικά ολες που έχουν εφαρμογές για να βγάζουν χρήμα, ζητούν native development. H Obj-C πεθαίνει, δόξα το θεό, και η Swift είναι ωραία γλώσσα που μπορεί και παιδί να ασχοληθεί αρχικά και η Apple δείχνει να την στηρίζει ενώ είναι και open source και αρέσει γενικά σε όποιον ασχολείται. Το ίδιο ισχύει και για την Kotlin στο Android που είναι παρόμοια.
Τώρα οι άλλες πλατφόρμες και γλώσσες που λένε οι παραπάνω άντε κανένας ερασιτέχνης να την χρησιμοποιήσει ή για μικρές εφαρμογές η τεράστιες εταιρίες με τους καλύτερους προγραμματιστες. Βέβαια στο μέλλον κανείς δεν ξέρει.

Υπάρχει ένα εξαιρετικό μάθημα από το Stanford δωρεάν στο iTunes, μερικά καλά βίντεο στο YouTube και ένα site RayWenderlich.com, αν και νομίζω έχει συνδρομή, που έχει τεράστιο υλικό για όλα τα επίπεδα. Αν ασχοληθείς σοβαρά σε 2 χρόνια θα μπορείς να βρεις δουλειά, σε νορμαλ καταστάσεις , όχι πανδημίας κορονοϊού, ακρίδες και Ντόναλντ Τράμπες για παράδειγμα , ενώ υπάρχουν ακόμη και εταιρίες που παρέχουν εκπαίδευση με πληρωμή γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και δεν βρίσκουν αρκετό κόσμο. Αν είσαι και καλός και με εμπειρία, που δεν είναι τόσο απλό και εξαρτάται από πολλά, είσαι περιζήτητος, ειδικά στο εξωτερικό αλλά ακόμη και Ελλαδιστάν.

Για Ελλάδα αν μπεις σε καμία ομάδα στο slack με iOS μπορείς να πας σε κανένα meetup και να ρωτήσεις η να δικτυωθείς.

Το σημαντικό και ακριβό του θέματος είναι ότι χρειάζεται mac.

Αυτα αν σε ενδιαφέρει να το ψάξεις σοβαρά και όχι απλά για την καβλαντα σε forum.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, legendw84it είπε

στηχηματικες, φαγητού, τράπεζες και γενικά ολες που έχουν εφαρμογές για να βγάζουν χρήμα, ζητούν native development.

Μην εισαι τοσο σιγουρος γι αυτο. Πολλες εταιριες εχουν cross platform stack. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...