Shine_In_The_Night Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 25/5/2020 στις 11:37 ΠΜ, emperor4her είπε Βλεπεις τι εχει 3/5 αστερια αλλα την αγοραζεις. και μετα παραπονιεσαι... ποτε θα καταλαβετε οτι δεν φταει η amd αλλα η asrock?? ας το δουμε αλλιως, δηλαδη τοσες υλοποιησεις που βγαινουν για καποιο socket Μητρικης ειναι ολες καλες? πχ η Asus ROG Strix X570-E Gaming είναι η καλύτερη επιλογή σε αύτο το price range των x570 χωρίς τα αρκετά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις ASRock, MSI. ολες παραδειγμα οι χ570 ειναι καλες? εδω επωνυμες εταιριες και βγαλανε προβληματα.. το socket φταιει δηλαδη? η μηπως η υλοποιηση της καθε εταιριας? δεν ειδα ομως να κραζετε το socket εκει. 🤪 Ειναι θεμα drivers οχι υλοποίησης. Αν μπεις στο αντιστοιχο thread για τις Νavi το μονο που συζηταμε ειναι πως θα σταματησουν black/blue screens , παγώματα κτλ. Τα ιδια συζητανε και Reddit. Εγω εχω MSI, o αλλος Gigabyte, ο αλλος Sapphire...Δεν ειναι μια υλοποιηση, ειναι πολλες. Εμενα ειναι σταθερο το pc σχετικα με τον 20.2.1...Αν κατεβασω 20.4.2 πχ τρωω blue screen καθε μιση ωρα. Εν τω μεταξυ πριν αγορασω την 5700 τον Νοεμβρη, ειχα στο ιδιο συστημα την 960. Τιποτα ολα τελεια. Με το που κουμπωσε η 5700 αρχισαν τα οργανα. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2020 από Shine_In_The_Night
emperor4her Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Ειναι θεμα drivers οχι υλοποίησης. Αν μπεις στο αντιστοιχο thread για τις Νavi το μονο που συζηταμε ειναι πως θα σταματησουν black/blue screens , παγώματα κτλ. Τα ιδια συζητανε και Reddit. Εγω εχω MSI, o αλλος Gigabyte, ο αλλος Sapphire...Δεν ειναι μια υλοποιηση, ειναι πολλες. Εμενα ειναι σταθερο το pc σχετικα με τον 20.2.1...Αν κατεβασω 20.4.2 πχ τρωω blue screen καθε μιση ωρα. Εν τω μεταξυ πριν αγορασω την 5700 τον Νοεμβρη, ειχα στο ιδιο συστημα την 960. Τιποτα ολα τελεια. Με το που κουμπωσε η 5700 αρχισαν τα οργανα. εγω γιατι δεν εχω δει ουτε μια? παιζω 5-8 ωρες την ημερα, 5 μηνες τωρα. 1000 ωρες gaming περιπου και δνε εχω δει ποτε τιποτα. ειναι θεμα τυχης? μηπως καποια ασυμβατοτητα? πριν απο αυτη ειχα την rx580 nitro+ για 2 χρονια περιπου. πιο πριν την r9.. πιο πριν την r7... και παει λεγοντας...μην τα πολυλογω, τα τελευταια 7-8 χρονια εχω μονο amd καρτες, και εχω αλλαξει 4 pc.. ποτε δεν ειχα προβλημα... εκτος απο την 5700xt Που εκανα Undervolt για μειωση θερμοκρασιων. οχι οτι ειχε καποιο θεμα, απλα για καλυτερα.. δεν ειμαι μετοχος ουτε εχω να κερδισω κατι... 1
Lfc Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 Δημοσ. 27 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Ειναι θεμα drivers οχι υλοποίησης. Αν μπεις στο αντιστοιχο thread για τις Νavi το μονο που συζηταμε ειναι πως θα σταματησουν black/blue screens , παγώματα κτλ. Τα ιδια συζητανε και Reddit. Εγω εχω MSI, o αλλος Gigabyte, ο αλλος Sapphire...Δεν ειναι μια υλοποιηση, ειναι πολλες. Εμενα ειναι σταθερο το pc σχετικα με τον 20.2.1...Αν κατεβασω 20.4.2 πχ τρωω blue screen καθε μιση ωρα. Εν τω μεταξυ πριν αγορασω την 5700 τον Νοεμβρη, ειχα στο ιδιο συστημα την 960. Τιποτα ολα τελεια. Με το που κουμπωσε η 5700 αρχισαν τα οργανα. Τι τροφοδοτικό έχεις; 1
KortexGR Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 10 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Ειναι θεμα drivers οχι υλοποίησης. Όχι πασά μου, πλέον δεν είναι. Με τα τελευταία driver updates ότι προβλήματα υπήρχαν έχουν επιλυθεί και σταδιακά το performance/stability γίνεται όλο και καλύτερο. 10 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Αν μπεις στο αντιστοιχο thread για τις Νavi το μονο που συζηταμε ειναι πως θα σταματησουν black/blue screens , παγώματα κτλ. Τα ιδια συζητανε και Reddit. Δε μου λέει κάτι αυτό, ειδικότερα κιόλας για το Reddit που είναι ένα τρελά vocal minority. Πραγματικά, το Reddit είναι το χειρότερο δυνατό παράδειγμα για να υποστηρίξεις επιχείρημα :P. 10 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Εμενα ειναι σταθερο το pc σχετικα με τον 20.2.1...Αν κατεβασω 20.4.2 πχ τρωω blue screen καθε μιση ωρα. Εν τω μεταξυ πριν αγορασω την 5700 τον Νοεμβρη, ειχα στο ιδιο συστημα την 960. Και εγώ την 5700ΧΤ Nitro+ έχω όπως και πολλοί άλλοι και δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Επίσης έχω κάνει ό,τι driver update εχει βγεί μέχρι στιγμής και δεν αντιμετωπίσει το παραμικρό. Και πριν με την 480 Gaming X της MSI όλα τα χρόνια μηδενικά προβλήματα, πιο πρίν με R9, πιο πρίν HD series το ίδιο. Οπότε δε μπορώ να καταλάβω όλη αυτή τη γκρίνια. Ειλικρινά πιστεύω ότι το 99% πλέον τον προβλημάτων προέρχονται καθαρά από συνδυασμό κακού hardware ή λάθος/προβληματικές εγκαταστάσεις software (i.e Windows η/και drivers). Τα ίδια έλεγε και ο κολλητός μου -- ότι φταίνε οι drivers -- χωρίς να ακούει ότι με 450W τροφοδοτικό TurboX δεν υπήρχε περίπτωση να δουλέψεις 5700. Ε πήγε έσκασε γκαφρά και πήρε ένα ωραίο Corsair 650άρι και lo and behold η κάρτα παίζει μια χαρά. Ακόμα πιστεύει btw ότι φταίγανε οι drivers και όχι το σκουπίδι τροφοδοτικό που δεν ήταν ούτε για να δουλέψει φραπεδιέρα. Bottom line is οι κάρτες με εξαίρεση κάτι για τα κλάμματα υλοποιήσεις είναι πολύ decent για το VFM τους και οι drivers γίνονται μέρα με τη μέρα όλο καλύτεροι. Από εκεί και ύστερα οτιδήποτε άλλο είναι hearsay που λέμε στο χωριό μου και δε νομίζω ότι ευθύνεται ούτε το hardware ούτε το AMD software.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 5 hours ago, KortexGR said: Με τα τελευταία driver updates ότι προβλήματα υπήρχαν έχουν επιλυθεί και σταδιακά το performance/stability γίνεται όλο και καλύτερο. Γιατί συνεχίζουν να τα έχουν όμως στα known issues?
TheStranger80 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Στις 27/5/2020 στις 1:02 ΠΜ, KortexGR είπε Και όμως σε παλιότερες εποχές η AMD είχε πολύ καλές top of the line κάρτες, ειδικότερα κιόλας την εποχή που το Crossfire/SLI στο ίδιο board ήταν της μόδας. Δε νομίζω ότι η AMD δεν έχει τα χρήματα για να παράξει ένα halo product - η Radeon VII είναι ένα καταπληκτικό παράδειγμα ως προς το αντίθετο - αλλά περισσότερο ότι η AMD έχει ψυχολογήσει το market που θέλει να στοχεύσει. Ο μέσος PC enthusiast κοιτάει περισσότερο το VFM factor και δεν πρόκεται να πάει να πετάξει τόσα πολλά λεφτά σε ένα halo product. Εγώ μπορώ να σου πώ πχ από προσωπική εμπείρια ότι ενώ μπορούσα να πάω σε 2080 από οικονομικής άποψης δε το έκανα γιατί δεν βρήκα κάτι να μου το δικαιλογεί. Αντιθέτως η 5700ΧΤ που τσίμπησα με 399 από το Πλαίσιο έβγαζε πολύ περισσότερο νοήμα. Σε αυτό το mentality πατάει η AMD, στα middle tier products που έχουν καλό VFM/performance ratio, κάτι που φαίνεται ακόμη περισσότερο από το καλά πουλάνε οι Polaris based κάρτες ακόμα. Προσωπικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πετάξουν ένα halo product που θα είναι πολύ καλό αλλά σε τιμές που θα είναι NVidia equivalent. Δυστυχως απο τα μεσα του 90 που εμφανιστηκαν για τα καλα οι NVIDIA και η ΑΤΙ μεχρι και σημερα ηταν μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου η φορες που η δευτερη ειχε κατι καλυτερο σε θεμα επιδοσεων. Για μενα το μεγαλυτερο μπαμ ηταν η σειρα 9700 PRO/XT (2002) που ηταν σαφως καλυτερη απο την σειρα 4 και 5 της NVIDIA (αν θυμαμαι καλα η 5 ηταν σχετικη αποτυχια ενω η 4 ε ηταν αρκετα παλιοτερη σαν σειρα). Η Radeon VII ηταν καλη αλλα ως εκει, δεν ειναι τυχαιο που η AMD την εβγαλε εκτος σε χρονο ρεκορ (μιλαμε για τις ασυμφορες RTX ενω αυτη δεν πηγαινε πισω). Μακαρι να βγαλει κατι πολυ καλο ωστε να πιεσει την NVIDIA αλλα το κοβω πολυ δυσκολο. 1
Shine_In_The_Night Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 19 ώρες πριν, TheStranger80 είπε Δυστυχως απο τα μεσα του 90 που εμφανιστηκαν για τα καλα οι NVIDIA και η ΑΤΙ μεχρι και σημερα ηταν μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου η φορες που η δευτερη ειχε κατι καλυτερο σε θεμα επιδοσεων. Για μενα το μεγαλυτερο μπαμ ηταν η σειρα 9700 PRO/XT (2002) που ηταν σαφως καλυτερη απο την σειρα 4 και 5 της NVIDIA (αν θυμαμαι καλα η 5 ηταν σχετικη αποτυχια ενω η 4 ε ηταν αρκετα παλιοτερη σαν σειρα). Η Radeon VII ηταν καλη αλλα ως εκει, δεν ειναι τυχαιο που η AMD την εβγαλε εκτος σε χρονο ρεκορ (μιλαμε για τις ασυμφορες RTX ενω αυτη δεν πηγαινε πισω). Μακαρι να βγαλει κατι πολυ καλο ωστε να πιεσει την NVIDIA αλλα το κοβω πολυ δυσκολο. Oι Νvidia πααδοσιακα ειναι καλύτερες σε απόδοση,πιο σταθερές, έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και είναι πιο κρύες. Ειχα κάρτα απο την σειρά που αναφέρεις, μια 9800pro. Toτε έπαιζαν θυμάμαι και οι Omega drivers. Πολυ καλες καρτες οντως.
Πέτρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Στις 28/5/2020 στις 8:23 ΠΜ, Thresh είπε Γιατί συνεχίζουν να τα έχουν όμως στα known issues? Σε κάποιο βαθμό γιατί συνεχίζουν να αναφέρονται από τους χρήστες, χωρίς να μπορεί η AMD να διαπιστώσει από 1ο χέρι το τι παίζει. 7 λεπτά πριν, Shine_In_The_Night είπε Oι Νvidia πααδοσιακα ειναι καλύτερες σε απόδοση,πιο σταθερές, έχουν χαμηλότερη κατανάλωση και είναι πιο κρύες. Ειχα κάρτα απο την σειρά που αναφέρεις, μια 9800pro. Toτε έπαιζαν θυμάμαι και οι Omega drivers. Πολυ καλες καρτες οντως. Το "Thermi", το έχεις ακουστά?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Just now, Πέτρος said: Σε κάποιο βαθμό γιατί συνεχίζουν να αναφέρονται από τους χρήστες, χωρίς να μπορεί η AMD να διαπιστώσει από 1ο χέρι το τι παίζει. Άρα δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα. 😛
Πέτρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Άρα δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα. 😛 Κάποια προβλήματα? Σίγουρα. Κάποια που εμφανίστηκαν από το πουθενά (πχ η τεράστια πτώση επιδόσεων στις Vega όταν ανοίγεις το overlay με τους 5.1)? Ναι. Καταλαβαίνεις, σίγουρα, πως προβλήματα τύπου "έχω θέμα 3 μήνες αλλά ο φίλος που πήρε την κάρτα μου της άλλαξε τα φώτα 10 μέρες και δεν έκανε κιχ" ή "έχω το game boost της μητρικής on αλλά δεν το λέω" ή "έτρεχα μια χαρά με την 1050 αλλά τώρα σβήνει" ή "μα, εγώ θέλω από 1.2v να τρέχω με 0.91" ή "μα πήρα τη Strix που πάντα μαμάει, άρα φταίει η AMD" δεν είναι ακριβώς προβλήματα ούτε των καρτών ούτε των οδηγών, ούτε μπορούν να λυθούν από την AMD. Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, πραγματικά, σε συγκεκριμένα σενάρια (μαζί και οι μπούρδες της AMD που ώρες-ώρες τα κάνει μόνη της πιο χάλια). Από το περιορισμένο, πάντως, δείγμα του forum, τα περισσότερα δεν έχουν να κάνουν με κάρτα/οδηγούς κλπ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 5 minutes ago, Πέτρος said: Υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, πραγματικά, σε συγκεκριμένα σενάρια (μαζί και οι μπούρδες της AMD που ώρες-ώρες τα κάνει μόνη της πιο χάλια). Από το περιορισμένο, πάντως, δείγμα του forum, τα περισσότερα δεν έχουν να κάνουν με κάρτα/οδηγούς κλπ. Τα γνωστά known issues που ταλαιπωρούν την συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν προβλήματα, παραμένουν εδώ και μήνες πάντως.
Πέτρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Thresh είπε Τα γνωστά known issues που ταλαιπωρούν την συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έχουν προβλήματα, παραμένουν εδώ και μήνες πάντως. Αναφέρομαι σε black-blue (BSOD/GrSOD συνήθως οφείλονται σε άλλα θέματα, όχι σε οδηγούς...και σίγουρα αν έφταιγε ο οδηγός θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένο θέμα) screens, freezes κλπ που αναφέρθηκαν εδώ και ξεκίνησαν την κουβέντα αυτή.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 46 minutes ago, Πέτρος said: Αναφέρομαι σε black-blue (BSOD/GrSOD συνήθως οφείλονται σε άλλα θέματα, όχι σε οδηγούς...και σίγουρα αν έφταιγε ο οδηγός θα ήταν πολύ πιο διαδεδομένο θέμα) screens, freezes κλπ που αναφέρθηκαν εδώ και ξεκίνησαν την κουβέντα αυτή. Τα κλασικά black screens στις Navi καθώς και το stuttering σε games που δεν είναι "απαιτητικά" δεν είναι θέμα οδηγών?
Πέτρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, Thresh είπε Τα κλασικά black screens στις Navi καθώς και το stuttering σε games που δεν είναι "απαιτητικά" δεν είναι θέμα οδηγών? To stutter σε μη απαιτητικά, ναι ξεκάθαρα. Είναι μεγάλη φόλα που δεν το έχουν διορθώσει τόσο καιρό. Τα black συζητήθηκαν εκτενέστατα σε πόσα νήματα, και τις περισσότερες φορές μόνο θέμα οδηγών δεν ήταν. Ακόμα και τώρα, αρκετοί από όσους τα αναφέρουν αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να εφαρμόσουν 2-3 απλά πράγματα ή ακόμα και να θεωρήσουν πως απλά έπεσαν σε προβληματική κάρτα και να την στείλουν πίσω. Προτιμούν να βασανίζονται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 6 minutes ago, Πέτρος said: Τα black συζητήθηκαν εκτενέστατα σε πόσα νήματα, και τις περισσότερες φορές μόνο θέμα οδηγών δεν ήταν. Ακόμα και τώρα, αρκετοί από όσους τα αναφέρουν αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να εφαρμόσουν 2-3 απλά πράγματα ή ακόμα και να θεωρήσουν πως απλά έπεσαν σε προβληματική κάρτα και να την στείλουν πίσω. Προτιμούν να βασανίζονται... Νομίζω οτι κρυβόμαστε ακόμα πίσω απο το δάχτυλό μας απλά επειδή είναι μειοψηφία τα περιστατικά. Ακόμα ουκ ολίγος κόσμος έχει disabled gpu acceleration features σε διάφορες εφαρμογές για να είναι σίγουρος ότι δεν θα σκάσει black screen. Υπάρχουν άτομα που απλά άλλαξαν σε Nvidia και δεν είχαν θέμα ξανά θέμα με black screens, χωρίς να έχουν αλλάξει κάτι άλλο. Αν είχε πραγματικά εξαληφθεί το πρόβλημα το black screens, δεν θα το βλέπαμε στα known issues.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα