tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μια τελευταία σοβαρή απορία. Έχεις παρατηρήσει στη ζωή σου, να αντιμετωπίζεις πρόβλημα, στις κοινωνικές επαφές σου, με άλλους? Αν η απάντηση είναι "Ναι", μην ψάχνεις άλλο τι φταιει. Φιλικά πάντα. Τα τελευταία χρόνια κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.. αυτό πως βελτιώνεται; Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω το μ.... & κάνω παρέα με λίγους & καλούς. Μόλις τώρα, blackdeagle είπε Καταρχάς σε για πια χώρα μιλάς για Ελλάδα? Υπάρχει το HR της εταιρείας που δουλεύεις....(Να συνεχίσεις να κάνεις report)" Υπάρχει το HR του αμερικάνικου ομίλου...(Report) - Εφόσον τα HR δεν σε βοηθάνε,Ξανακάνεις report και στα 2 HR για ρατσισμό,μπορείς να δικαιωθείς με κάποιον μάρτυρα ή με γενικά με κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για bulling,ρατσισμό κλπ. +Εκανες πολύ καλα που εστειλες email στον διευθυντή,επίσης υπάρχουν και διευθυντες στον Αμερικάνικο ομιλο....Μπορεις να αναφέρεις και σε αυτούς το τι γινετε.... Αρχικά φίλε σε ευχαριστώ για την απάντησή σου & φαίνεται να είσαι ο μόνος που καταλαβαίνει... δυστυχώς έμπλεξα σε ένα πολύ δύσκολο κλάδο εργασίας... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από tsourlouboum123
Apoll Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Με αυτή τη νοοτροπία εγώ που στο 100% των θέσεων εργασίας που έχω απασχοληθεί μετά την αποφοίτησή μου είχα: 1. Στην πρώτη εταιρεία ανώτερες σπουδές από όλους μέσα στο τμήμα μου. 2. Στην πρώτη εταιρεία δεύτερη φορά το ίδιο. 3. Στην τρίτη εταιρεία το ίδιο. 4. Στην τέταρτη εταιρεία το ίδιο. Δέχομαι τρελό πόλεμο λοιπόν γιατί καταλαβαίνουν πιστεύω ότι δεν είμαι χαζός & προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα (είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.. είτε με άλλους ύπουλους τρόπους). Στην πρώτη εταιρεία για παράδειγμα δούλευα 4 ώρες υπερωρίες την ημέρα & δε μας τις πλήρωναν συν Σαββατοκύριακα & δε μας τις πλήρωναν.... Στη δεύτερη σύμβασή μου στην ίδια εταιρεία πληρωνόμουν για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα & δούλευα 70+ & όταν ζήτησα τις υπερωρίες μου μου δημιούργησαν θέμα.... μα που ζούμε στην Ουγκάντα; α) Δεν έχει σημασία τί έχεις σπουδάσει. Εγώ με 23 χρόνια καριέρα προγραμματιστής/αναλυτής (τα 17 Αγγλία, εκ των οποίων τα 10 ως εργολάβος) χωρίς πτυχία κλπ, ξέρω πολύ περισσότερα από τον νουμπά που βγήκε με όχι με ένα αλλά δέκα πτυχία. Όπως έχω περισσότερη εμπειρία από αρκετούς "προϊσταμένους", δεν λέει αυτό κάτι. Η πρόσληψη έγινε για την Χ θέση που έχεις εσύ, και όχι για την Υ του προϊσταμένου. β) Στο εξωτερικό δεν σου ζητάνε ποτέ να κάνεις υπερωρία αν δεν είναι πληρωμένη. Δεν είναι Ελλάδα. Αν το κάνουν απλά αρνείσαι και δεν μπορούν να σε απολύσουν γιατί κάνεις απλήρωτη εργασία εκτός αν δουλεύεις σε καμιά αρπαχτή-εταιρία. Αυτές μακρυά από την πρώτη εβδομάδα/μήνα. γ) Κατέβα από το βάθρο που έχεις βάλει τον εαυτό σου. Είσαι στον πάτο της εταιρικής αλυσίδας μέχρι να κάνεις δική σου εταιρία. 4
blackdeagle Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Αν θες αυτοκτονία καριέρας, κάνε αυτά που λες. Μα καλά, πόσο βαθιά νυκτωμένοι είστε μερικοί; Νεοσύστατος εργαζόμενος και θα αρχίσει report σε HR; Αυτά κυκλοφορούν, μαθαίνονται. Aν ειναι στην Ελλάδα ναι αυτοκτονεί η καριέρα σου οχι σε όλες τις περιπτώσεις αλλά ναι δεν διαφωνώ... Αν εισαι στο εξωτερικό δικαιώνεσαι....
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Apoll είπε α) Δεν έχει σημασία τί έχεις σπουδάσει. Εγώ με 23 χρόνια καριέρα προγραμματιστής/αναλυτής (τα 17 Αγγλία, εκ των οποίων τα 10 ως εργολάβος) χωρίς πτυχία κλπ, ξέρω πολύ περισσότερα από τον νουμπά που βγήκε με όχι με ένα αλλά δέκα πτυχία. Όπως έχω περισσότερη εμπειρία από αρκετούς "προϊσταμένους", δεν λέει αυτό κάτι. Η πρόσληψη έγινε για την Χ θέση που έχεις εσύ, και όχι για την Υ του προϊσταμένου. β) Στο εξωτερικό δεν σου ζητάνε ποτέ να κάνεις υπερωρία αν δεν είναι πληρωμένη. Δεν είναι Ελλάδα. Αν το κάνουν απλά αρνείσαι και δεν μπορούν να σε απολύσουν γιατί κάνεις απλήρωτη εργασία εκτός αν δουλεύεις σε καμιά αρπαχτή-εταιρία. Αυτές μακρυά από την πρώτη εβδομάδα/μήνα. γ) Κατέβα από το βάθρο που έχεις βάλει τον εαυτό σου. Είσαι στον πάτο της εταιρικής αλυσίδας μέχρι να κάνεις δική σου εταιρία. Δυστυχώς φίλε σπούδασα σε ένα κλάδο στον οποίο στην πρώτη εταιρεία είχα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας... στη δεύτερη δούλευα 12+ώρες κάθε ημέρα για καιρό Δευτέρα με Κυριακή & υπήρξε και μέρα που δούλευα σερί 26 ώρες... αυτά δεν τα έχω συναντήσει πουθενά.... μακάρι να είχα σπουδάσει κάτι άλλο ή να ήμουνα στο εξωτερικό..
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Τα τελευταία χρόνια κάποια πράγματα έχουν αλλάξει.. αυτό πως βελτιώνεται; Το κάθε πρόβλημα θέλει τον ειδικό του και αρκετή δουλειά. Δυστυχώς μέσω Ιντερνετ δεν μπορώ να σου δώσω κάποια συμβουλή. Αν όντως ενδιαφέρεσαι πραγματικά, θα πρότεινα να διαβάσεις κάποια σχετικά βιβλία , να κρατάς σημειώσεις, να βάζεις σχετικούς στόχους και κάθε τόσο να κάνεις αναθεώρηση και έλεγχο όσων έχεις επιτύχει και τι πρέπει να προσαρμόσεις ώστε να επιτύχεις νέους στόχους. Και να θυμάσαι κάθε μέρα. Οι σπουδές είναι μια απο τις πολλές παραμέτρους που σε καθορίζουν. Οχι η μοναδική. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από sphinxgr
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε Aν ειναι στην Ελλάδα ναι αυτοκτονεί η καριέρα σου οχι σε όλες τις περιπτώσεις αλλά ναι δεν διαφωνώ... Αν εισαι στο εξωτερικό δικαιώνεσαι.... Όχι.
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε Aν ειναι στην Ελλάδα ναι αυτοκτονεί η καριέρα σου οχι σε όλες τις περιπτώσεις αλλά ναι δεν διαφωνώ... Αν εισαι στο εξωτερικό δικαιώνεσαι.... Σε εταιρεία του εξωτερικού είναι. Αμερικάνικη εταιρεία σου λέω. Το θέμα είναι ότι είχα κάνει παράπονο ότι δεχόμουνα Bullying αλλά δεν έγινε τίποτα.
blackdeagle Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε Όχι. Tι όχι, στη Βρετανία ζω και εργάζομαι... Τουλάχιστον εδώ δικαιώνεσαι! Ειδικά σε θέματα ρατσισμού,απολύονται κατευθείαν χωρίς 2η σκέψη! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, blackdeagle είπε Tι όχι, στη Βρετανία ζω και εργάζομαι... Τουλάχιστον εδώ δικαιώνεσαι! Ειδικά σε θέματα ρατσισμού,απολύονται κατευθείαν χωρίς 2η σκέψη! Και πάλι, όχι. Εκτός αν θες να παραμείνεις μια ζωή γραφιάς. Μάθετε να τρώτε λίγα σκατά ρε παιδιά. Πηγαίνετε για μεταξωτά βρακιά ενώ οι κώλοι σας ούτε πενηντάχρονης γιαγιάς δεν είναι.
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε Tι όχι, στη Βρετανία ζω και εργάζομαι... Τουλάχιστον εδώ δικαιώνεσαι! Ειδικά σε θέματα ρατσισμού,απολύονται κατευθείαν χωρίς 2η σκέψη! Μακάρι να ήμουνα & εγώ εκεί αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα για μεταπτυχιακό.
TuXaKoS Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, blackdeagle είπε Aν ειναι στην Ελλάδα ναι αυτοκτονεί η καριέρα σου οχι σε όλες τις περιπτώσεις αλλά ναι δεν διαφωνώ... Αν εισαι στο εξωτερικό δικαιώνεσαι.... Δεν δικαιώνεσαι. Στην καλύτερη να πάρεις δεδουλευμένα σου. Από εκεί και πέρα είσαι σίγουρα στη μαύρη λίστα και σε όποιο κλάδο και αν είσαι, η αγορά είναι "μικρή" (Εκτός αν αλλάξεις εντελώς κλάδο). 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε Tι όχι, στη Βρετανία ζω και εργάζομαι... Τουλάχιστον εδώ δικαιώνεσαι! Ειδικά σε θέματα ρατσισμού,απολύονται κατευθείαν χωρίς 2η σκέψη! Δεν μιλάει πουθενά για ρατσισμό. Μιλάει για "διαφορετική αντιμετώπιση" και υποθετικά γιατί "έχει ανώτερες δεξιότητες από όλους" και "δεν είναι Ιταλός". Προφανώς αυτή είναι η μια μεριά της ιστορίας και αν κρίνω από όλες τις απαντήσεις του μέχρι τώρα, μάλλον η λάθος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε Δεν δικαιώνεσαι. Στην καλύτερη να πάρεις δεδουλευμένα σου. Από εκεί και πέρα είσαι σίγουρα στη μαύρη λίστα και σε όποιο κλάδο και αν είσαι, η αγορά είναι "μικρή" (Εκτός αν αλλάξεις εντελώς κλάδο). Δεν μιλάει πουθενά για ρατσισμό. Μιλάει για "διαφορετική αντιμετώπιση" και υποθετικά γιατί "έχει ανώτερες δεξιότητες από όλους" και "δεν είναι Ιταλός". Προφανώς αυτή είναι η μια μεριά της ιστορίας και αν κρίνω από όλες τις απαντήσεις του μέχρι τώρα, μάλλον η λάθος. Και η πιο αβάσιμη. Δεν μπορείς να αποδείξεις ούτε το ένα, ούτε το δεύτερο, ούτε το τρίτο.
blackdeagle Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε Δεν δικαιώνεσαι. Στην καλύτερη να πάρεις δεδουλευμένα σου. Από εκεί και πέρα είσαι σίγουρα στη μαύρη λίστα και σε όποιο κλάδο και αν είσαι, η αγορά είναι "μικρή" (Εκτός αν αλλάξεις εντελώς κλάδο). Δεν μιλάει πουθενά για ρατσισμό. Μιλάει για "διαφορετική αντιμετώπιση" και υποθετικά γιατί "έχει ανώτερες δεξιότητες από όλους" και "δεν είναι Ιταλός". Προφανώς αυτή είναι η μια μεριά της ιστορίας και αν κρίνω από όλες τις απαντήσεις του μέχρι τώρα, μάλλον η λάθος. H διαφορετική αντιμετώπιση ναι δεν ειναι ρατσισμός, αλλά είναι διάκριση! Παράνομο!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε "H διαφορετική αντιμετώπιση ναι δεν ειναι ρατσισμός, αλλά είναι διάκριση! Παράνομο! "
TuXaKoS Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε H διαφορετική αντιμετώπιση ναι δεν ειναι ρατσισμός, αλλά είναι διάκριση! Παράνομο! Είναι όμως η άποψη του συγκεκριμένου εργαζόμενου και μεταξύ μας "καραμέλα" όταν δεν θέλεις να κάνεις αυτοκριτική. Έχω δουλέψει σε μεγάλες πολυεθνικές ΙΤ εταιρίες (και τώρα στο εξωτερικό) και σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα μα πάντα το πρόβλημα ήταν ο εργαζόμενος. Μάλιστα, στην προηγούμενη μου εταιρία (στην Ελλάδα), όταν κάποιος εργαζόμενος έπρεπε όντως να φύγει (γιατί πραγματικά δεν προσέφερε και δεν έκανε για τη θέση) και η εταιρία αποφάσισε να μην του ανανεώσει τη σύμβαση (δηλαδή ούτε καν απόλυση), ολόκληρο το τμήμα ξεσηκώθηκε και του έδωσαν ανανέωση για άλλους 6 μήνες ώστε να βρει αλλού δουλειά και να μην έχει πρόβλημα. Γιάτι; Γιατί τουλάχιστον δεν δημιουργούσε προβλήματα και αν και δεν ήταν κανένας φίλος μαζί του, τον στήριξαν. Δεν γίνεται σε μια εταιρία να είναι όλοι απέναντι σου εκτός και αν κάτι άλλο δεν πάει καλά (και βάση των προηγούμενων απαντήσεων νομίζω ότι φαίνεται που είναι το πρόβλημα). 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις