sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsourlouboum123 είπε Δημοκρατία που υπάρχει μόνο στο δημόσιο; Μόνο αν δουλεύεις σε εταιρία αυτής της λίστας.... https://www.greatplacetowork.com/best-workplaces/100-best/2020
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Στην εργασία δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο τα πτυχία. Εφόσον μπεις σε μια θέση, αποδεικνύεις καθημερινά ποιος είσαι και τι ξέρεις Αν είσαι προιστάμενος και οι απο κάτω σου έχουν καλύτερη ακαδημαική μόρφωση, ο μόνος τρόπος να επιζήσεις είναι τους ξαποστείλεις. Στις εταιρίες, ισχύει το ο θάνατος σου, η ζωή μου. Ποιος ανεβαίνει στις εταιρίες? Αυτός που στο χωριό μου τον λένε "Corporate Animal" Ο παλιός στην εταιρία έχει βαρύτητα ως υπόσταση και λόγο. Δεν μπορείς να τον χτυπήσεις, παρά μόνο αν περάσει αρκετός χρόνος. Τα πτυχία και οι γνώσεις δεν είναι το μόνο προσόν που χρειάζεται σε μια εταιρία για να πας μπροστά. Χρειάζονται ένα σύνολο δεξιοτήτων. Πολλές απο αυτές δεν έχουν σχέση με τις γνώσεις, πχ: το πως μπορείς να συναναστρέφεσαι με τους ανθρωπους, πόσο σε γουσταρουν να δουλευουν και να κάνουν παρέα μαζί σου, πόσο καλά τα πας με τους απο πάνω ή τους απο κάτω, πόσο ευέλικτος είσαι στις αλλαγές και προσαρμόζεσαι σε αυτές, πόσο έυκολα βρίσκεις λύσεις, πόσο δίκιο έχεις σε αυτά που λες και κάνεις, πόσα λίγα προβλήματα δημιουργείς, πόσο λίγο γκρινιάζεις κλπ κλπ Βάσει όλων των παραπάνω, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν δουλευεις σε μια εταιρία που υπάρχει Δημοκρατία. Πρέπει να παίξεις το παιχνίδι όπως παίζεται στην πραγματικοτήτα για να βγεις νικητής. Και θυμήσου, δεν δουλευεις στην NASA. Μην περιμένεις και πολλά απο τους γύρω σου... Με αυτή τη νοοτροπία εγώ που στο 100% των θέσεων εργασίας που έχω απασχοληθεί μετά την αποφοίτησή μου είχα: 1. Στην πρώτη εταιρεία ανώτερες σπουδές από όλους μέσα στο τμήμα μου. 2. Στην πρώτη εταιρεία δεύτερη φορά το ίδιο. 3. Στην τρίτη εταιρεία το ίδιο. 4. Στην τέταρτη εταιρεία το ίδιο. Δέχομαι τρελό πόλεμο λοιπόν γιατί καταλαβαίνουν πιστεύω ότι δεν είμαι χαζός & προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα (είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.. είτε με άλλους ύπουλους τρόπους). Στην πρώτη εταιρεία για παράδειγμα δούλευα 4 ώρες υπερωρίες την ημέρα & δε μας τις πλήρωναν συν Σαββατοκύριακα & δε μας τις πλήρωναν.... Στη δεύτερη σύμβασή μου στην ίδια εταιρεία πληρωνόμουν για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα & δούλευα 70+ & όταν ζήτησα τις υπερωρίες μου μου δημιούργησαν θέμα.... μα που ζούμε στην Ουγκάντα; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από tsourlouboum123
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 5 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Με αυτή τη νοοτροπία εγώ που στο 100% των θέσεων εργασίας που έχω απασχοληθεί μετά την αποφοίτησή μου είχα: 1. Στην πρώτη εταιρεία ανώτερες σπουδές από όλους μέσα στο τμήμα μου. 2. Στην πρώτη εταιρεία δεύτερη φορά το ίδιο. 3. Στην τρίτη εταιρεία το ίδιο. 4. Στην τέταρτη εταιρεία το ίδιο. Δέχομαι τρελό πόλεμο λοιπόν γιατί καταλαβαίνουν πιστεύω ότι δεν είμαι χαζός & προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα (είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.. είτε με άλλους ύπουλους τρόπους). Στην πρώτη εταιρεία για παράδειγμα δούλευα 4 ώρες υπερωρίες την ημέρα & δε μας τις πλήρωναν συν Σαββατοκύριακα & δε μας τις πλήρωναν.... Στη δεύτερη σύμβασή μου στην ίδια εταιρεία πληρωνόμουν για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα & δούλευα 70+ & όταν ζήτησα τις υπερωρίες μου μου δημιούργησαν θέμα.... μα που ζούμε στην Ουγκάντα; Άστο απλά, για καλό άρχισες τώρα φαίνεται τι μυαλά κουβαλάς.
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Άστο απλά, για καλό άρχισες τώρα φαίνεται τι μυαλά κουβαλάς. Τι εννοείς;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsourlouboum123 είπε Τι εννοείς; Προδίδεσαι μόνος σου. 4 απολύσεις σε 4 εταιρείες σε μικρό χρονικό διάστημα δείχνουν λάθος στα μυαλά τα δικά σου, όχι στο σύστημα.
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Με αυτή τη νοοτροπία εγώ που στο 100% των θέσεων εργασίας που έχω απασχοληθεί μετά την αποφοίτησή μου είχα: 1. Στην πρώτη εταιρεία ανώτερες σπουδές από όλους μέσα στο τμήμα μου. 2. Στην πρώτη εταιρεία δεύτερη φορά το ίδιο. 3. Στην τρίτη εταιρεία το ίδιο. 4. Στην τέταρτη εταιρεία το ίδιο. Δέχομαι τρελό πόλεμο λοιπόν γιατί καταλαβαίνουν πιστεύω ότι δεν είμαι χαζός & προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα (είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.. είτε με άλλους ύπουλους τρόπους). Στην πρώτη εταιρεία για παράδειγμα δούλευα 4 ώρες υπερωρίες την ημέρα & δε μας τις πλήρωναν συν Σαββατοκύριακα & δε μας τις πλήρωναν.... Στη δεύτερη σύμβασή μου στην ίδια εταιρεία πληρωνόμουν για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα & δούλευα 70+ & όταν ζήτησα τις υπερωρίες μου μου δημιούργησαν θέμα.... μα που ζούμε στην Ουγκάντα; Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που έγραψα, θα δεις ότι μιλάω για ένα σύνολο δεξιοτήτων. Εσύ επικεντρώνεσαι και σχολιάζεις μόνο τις σπουδές. Ήδη έχεις χάσει το παιχνίδι. Θα στο πω απλά και λαϊκά. Αν στην εταιρία το μόνο που έχεις να παίξεις στο τραπέζι, είναι οι σπουδές σου, ε όλοι θα σου κατουράνε με μεγάλη ευχαρίστηση Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από sphinxgr 1
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, JohnGTA είπε Προδίδεσαι μόνος σου. 4 απολύσεις σε 4 εταιρείες σε μικρό χρονικό διάστημα δείχνουν λάθος στα μυαλά τα δικά σου, όχι στο σύστημα. Δεν είναι απολύσεις έφυγα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Στη δεύτερη εταιρεία που πήγα μου έκαναν πρόταση με 4πλάσιο μισθό από την πρώτη όποιος δεν πήγαινε θα ήταν χαζός.... Στον τομέα μου δεν έχει απολύσεις δουλεύεις με σύμβαση. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, sphinxgr είπε Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που έγραψα, θα δεις ότι μιλάω για ένα σύνολο δεξιοτήτων. Εσύ επικεντρώνεσαι και σχολιάζεις μόνο στις σπουδές. Ήδη έχεις χάσει το παιχνίδι. Θα στο πω απλά και λαϊκά. Αν στην εταιρία το μόνο που έχεις να παίξεις στο τραπέζι, είναι οι σπουδές σου, ε όλοι θα σου κατουράνε με μεγάλη ευχαρίστηση Couldn't have said it better myself.
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, JohnGTA είπε Couldn't have said it better myself. Εσένα να σε κατουράνε στα μούτρα όχι εμένα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από tsourlouboum123
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tsourlouboum123 είπε Τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω μαζί δεν τους γουστάρω εγώ ο ίδιος γιατί οι περισσότεροι είναι κατώτεροι πνευματικά & κοινωνικά. Ντάξει τώρα προφανώς γίνεται τρολλάρισμα το θέμα. Δεν συνεισφέρω περαιτέρω.
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 14 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Με αυτή τη νοοτροπία εγώ που στο 100% των θέσεων εργασίας που έχω απασχοληθεί μετά την αποφοίτησή μου είχα: 1. Στην πρώτη εταιρεία ανώτερες σπουδές από όλους μέσα στο τμήμα μου. 2. Στην πρώτη εταιρεία δεύτερη φορά το ίδιο. 3. Στην τρίτη εταιρεία το ίδιο. 4. Στην τέταρτη εταιρεία το ίδιο. Δέχομαι τρελό πόλεμο λοιπόν γιατί καταλαβαίνουν πιστεύω ότι δεν είμαι χαζός & προσπαθούν να μου δημιουργήσουν προβλήματα (είτε με εξαντλητικά ωράρια εργασίας.. είτε με άλλους ύπουλους τρόπους). Στην πρώτη εταιρεία για παράδειγμα δούλευα 4 ώρες υπερωρίες την ημέρα & δε μας τις πλήρωναν συν Σαββατοκύριακα & δε μας τις πλήρωναν.... Στη δεύτερη σύμβασή μου στην ίδια εταιρεία πληρωνόμουν για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα & δούλευα 70+ & όταν ζήτησα τις υπερωρίες μου μου δημιούργησαν θέμα.... μα που ζούμε στην Ουγκάντα; Εχεις σκεφτεί ότι μπορεί να αρμενίζεις εσύ στραβά και όχι ο γυαλός;
blackdeagle Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καταρχάς σε για πια χώρα μιλάς για Ελλάδα? Υπάρχει το HR της εταιρείας που δουλεύεις....(Να συνεχίσεις να κάνεις report)" Υπάρχει το HR του αμερικάνικου ομίλου...(Report) Υπάρχει το HR του κράτους (επιθέωρηση εργασίας) Μπορούν να σε βοηθήσουν εφόσον μιλάς για εξωτερικό.... - Εφόσον τα HR δεν σε βοηθάνε,Ξανακάνεις report και στα 3 HR για ρατσισμό,μπορείς να δικαιωθείς με κάποιον μάρτυρα ή με γενικά με κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για bulling,ρατσισμό κλπ. +Εκανες πολύ καλα που εστειλες email στον διευθυντή,επίσης υπάρχουν και διευθυντες στον Αμερικάνικο ομιλο....Μπορεις να αναφέρεις και σε αυτούς το τι γινετε.... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από blackdeagle
tsourlouboum123 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Προσπαθώ να καταλάβω τι λάθος μπορεί να κάνω... ίσως έχω κάνει λάθος επιλογή καριέρας. Από την άλλη προτάσεις εργασίας έχω & συνεχώς παίρνω συστατικές επιστολές... το λάθος ίσως είναι ότι σπούδασα αρκετά... αν μπορεί να θεωρηθεί λάθος... δούλευα & σπούδαζα βέβαια..
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, tsourlouboum123 είπε Εσένα να σε κατουράνε στα μούτρα όχι εμένα. Μια τελευταία σοβαρή απορία. Έχεις παρατηρήσει στη ζωή σου, να αντιμετωπίζεις πρόβλημα, στις κοινωνικές επαφές σου, με άλλους? Αν η απάντηση είναι "Ναι", μην ψάχνεις άλλο τι φταιει. Φιλικά πάντα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, blackdeagle είπε Καταρχάς σε για πια χώρα μιλάς για Ελλάδα? Υπάρχει το HR της εταιρείας που δουλεύεις....(Να συνεχίσεις να κάνεις report)" Υπάρχει το HR του αμερικάνικου ομίλου...(Report) - Εφόσον τα HR δεν σε βοηθάνε,Ξανακάνεις report και στα 2 HR για ρατσισμό,μπορείς να δικαιωθείς με κάποιον μάρτυρα ή με γενικά με κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για bulling,ρατσισμό κλπ. +Εκανες πολύ καλα που εστειλες email στον διευθυντή,επίσης υπάρχουν και διευθυντες στον Αμερικάνικο ομιλο....Μπορεις να αναφέρεις και σε αυτούς το τι γινετε.... Αν θες αυτοκτονία καριέρας, κάνε αυτά που λες. Μα καλά, πόσο βαθιά νυκτωμένοι είστε μερικοί; Νεοσύστατος εργαζόμενος και θα αρχίσει report σε HR; Αυτά κυκλοφορούν, μαθαίνονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις