Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα την βοηθεια σας στο εξης:

Θέλω να κανω format σε ενα παλιο Laptop ( Sony Vaio) με Windows Vista πανω του.

Έχω τα Windows 10 σε ΙSO μορφη και θελω να τα περάσω στο laptop.

Oσες εγκαταστασεις εχω κανει στη ζωη μου μεχρι τωρα ειναι με CD/DVD.

Τωρα το ISO ειναι πολυ μεγαλο και δεν χωραει σε CD/DVD και επισης δεν ξερω πως να κανω bootable DVD.

Δοκίμασα να κανω bootable USB με rufus αλλα οταν εβαζα 1στ priority boot το USB stick μου εβγαζε να αντικαταστησω την συσκευη...

Οποτε θα ήθελα βοηθεια το πως να φτιαξω ενα bootable USB ή DVD που να εχει μεσα το ΙSO των windows ωστε να κανω φορματ και να εγκαταστησω τα Windows.

Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, villasg είπε

Σε εναν αλλο υπολογιστη με το εργαλειο της Μ$

https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool

To δοκιμασα αυτο και δουλεψε μια χαρα :)

Απλα με παει κατευθειαν για εγκατασταση των WIndows ενω θελω να κανω πρωτα φορματ....πως μπορω να κανω πρωτα το φορματ και μετα να κανω την εγκατασταση;

2 λεπτά πριν, cflour1977 είπε

To δοκιμασα αυτο και δουλεψε μια χαρα :)

Απλα με παει κατευθειαν για εγκατασταση των WIndows ενω θελω να κανω πρωτα φορματ....πως μπορω να κανω πρωτα το φορματ και μετα να κανω την εγκατασταση;

Ακυρο....στο επομενο βημα μου ζητουσε τι να κανω με τα partition κτλ....οποτε ειπα delete....θεωρω οτι αυτο ειναι το φορματ σωστα;(εχω πολλα χρονια να κανω φορματ και τα εχω ξεχασει τελειως)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cflour1977 είπε

Τωρα το ISO ειναι πολυ μεγαλο και δεν χωραει σε CD/DVD

Από που το τσίμπησες το iso; Τα επίσημα iso για τα 10άρια (που κατεβάζεις δωρεάν από την microsoft) χωράνε σε dvd.

1 ώρα πριν, cflour1977 είπε

και επισης δεν ξερω πως να κανω bootable DVD.

Με το δωρεάν imageburn μεταφέρεις το bootable iso σε dvd το οποίο γίνεται και αυτό εκκινήσιμο. Το ίδιο και με τα burnaware, cdburner xp ή οποιοδήποτε πρόγραμμα εγγραφής αρκεί να επιλέξεις Εγγραφή εικόνας δίσκου (burn image) και επιλέξεις το iso και όχι εγγραφή δίσκου δεδομένων (data dvd).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...