babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Καλησπέρα. Έχω το speed port entry 2i της cosmote και όλες οι συσκευές είναι συνδεδεμένες μέσω WiFi. Όταν είμαι μόνος στο δίκτυο τότε μπορώ να παίξω άνετα παιχνίδια (70-80ms) αλλά εάν κάποιος μπει στο YouTube η Netflix τελείωσε... Μιλάμε για 1000ms το παιχνίδι γίνεται εντελώς unplayable. Ο λόγος νομίζω είναι το WiFi throttling και το QOS δεν κάνει τίποτα. Αν αγοράσω ένα ρούτερ που σου επιτρέπει να έχεις 2 διαφορετικά networks, ένα στα 2.4ghz και ένα στα 5ghz και βάλω το gaming pc στο δίκτυο με τα 5ghz και όλα τα άλλα στο 2.4ghz θα φτιάξει; Ethernet μην το σκέφτεστε καν δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο. Σκέφτομαι να πάρω αυτό https://www.skroutz.gr/s/19604178/Xiaomi-Mi-Router-4A-Gigabit-Version.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δεν νομίζω να φταίει το router. Έχω ακριβώς το ίδιο και δεν αντιμετωπίζω τέτοια πρόβληματα. Τι ταχύτητα έχει η σύνδεση σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, filip123go είπε Δεν νομίζω να φταίει το router. Έχω ακριβώς το ίδιο και δεν αντιμετωπίζω τέτοια πρόβληματα. Τι ταχύτητα έχει η σύνδεση σου; 24mbps.Τι άλλο να φταίει δηλαδή. Αφού το WiFi αποτι έψαξα έχει bandwidth 5mbps και το streaming πχ YouTube θέλει 3mbps. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από babaliaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 13 λεπτά πριν, babaliaris είπε 24mbps.Τι άλλο να φταίει δηλαδή. Αφού το WiFi αποτι έψαξα έχει bandwidth 5mbps και το streaming πχ YouTube θέλει 3mbps. Έκανες speed test και σου έβγαλε 24mbps? Ή εννοείς το έως 24mbps που σου πουλάνε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, atheatos είπε Έκανες speed test και σου έβγαλε 24mbps? Ή εννοείς το έως 24mbps που σου πουλάνε? Αυτό που πουλάνε. Αν κάνω speed test πιάνει καμία 15. Δεν φταίει το speed όμως ρε παιδιά κάτι με το bandwidth σίγουρα. Αφού με το που μπει η αδερφή μου Netflix τελείωσε. Γιατί καθυστερούν τόσο τα πακέτα; Κολλάνε στην ουρά του ρουτερ; Γίνονται πολλά packet losts λόγο του ότι το WiFi είναι υπερφορτωμένο με UDP πακέτα λόγο του streaming? Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από babaliaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finn Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Το speedport είναι ένα οικιακό modem-router για απλές δουλειές με υποτυπώδες QoS. Αν θες να λύσεις τα όποια προβλήματα που έχεις και εφόσον λες ότι στο θέμα bandwidth είσαι καλυμένος τότε προχωράς στην αγορά ένος σοβαρού ρούτερ και ενός AP με υποστήριξη MIMO. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, babaliaris είπε Αυτό που πουλάνε. Αν κάνω speed test πιάνει καμία 15. Δεν φταίει το speed όμως ρε παιδιά κάτι με το bandwidth σίγουρα. Αφού με το που μπει η αδερφή μου Netflix τελείωσε. Γιατί καθυστερούν τόσο τα πακέτα; Κολλάνε στην ουρά του ρουτερ; Γίνονται πολλά packet losts λόγο του ότι το WiFi είναι υπερφορτωμένο με UDP πακέτα λόγο του streaming? Στο ξαναλέω είναι δύσκολο να φταίει το wifi. Κάνε το πιο απλό πείραμα. Συνδεσου με καλώδιο στο router και δοκίμασε να παίξεις. 2 λεπτά πριν, Finn είπε Το speedport είναι ένα οικιακό modem-router για απλές δουλειές με υποτυπώδες QoS. Αν θες να λύσεις τα όποια προβλήματα που έχεις και εφόσον λες ότι στο θέμα bandwidth είσαι καλυμένος τότε προχωράς στην αγορά ένος σοβαρού ρούτερ και ενός AP με υποστήριξη MIMO. Έχω 16αρα σύνδεση στο σπίτι. Άπειρες φορές παίζω lol στη μία οθόνη και στην άλλη παίζει βίντεο YouTube η Netflix και η γυναίκα βλέπει μόνιμα βίντεο στο YouTube. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα... Κάτι άλλο πρέπει να φταίει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Θα δοκιμάσω με Ethernet άμα είναι, θα βάλω και δύο συσκευές στο YouTube και θα σας απαντήσω με τα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραία παιδιά, φαίνεται ότι η απόσταση παίζει τρομερό ρόλο στο πρόβλημα μου. Δοκίμασα με το WiFi και με Ethernet δίπλα στο router ακριβώς και δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά. Αλλά τώρα το παιχνίδι ήταν playable. Με το pc δίπλα στο ρούτερ και συνδεδεμένο με WiFi και 3 κινητά στο YouTube 720p το average latency στο παιχνίδι ήταν 90ms. Ενώ στο δωμάτιο μου που είναι 10 μέτρα μακριά από το ρούτερ 1000-2000ms. Επομένως φαίνεται η απόσταση να κάνει την διαφορά. Επίσης, ξανά λέω ότι αν δεν είναι κανένας άλλος στο δίκτυο δεν έχω τέτοια πρόβλημα. Φαίνεται ότι η απόσταση σε συνδιασμό με το να μπαίνουν και άλλοι στο δίκτυο δημιουργεί το πρόβλημα. Τι πιστεύετε εσείς; Λέτε όντως η απόσταση να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα; Επίσης το δωμάτιο μου είναι ακριβώς δίπλα στο δωμάτιο με το ρούτερ που τους χωρίζει ένας τοίχος. Δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει το ρούτερ. Υπάρχει μια τηλεόραση διπλά του αλλά δεν το κρύβει, έχει οπτική επαφή με τον τοίχο του δωματίου μου. Πιστεύετε τα power lines θα έλυναν αυτό το πρόβλημα; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από babaliaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Παίζει ρόλο το ποσό καλή μόνωση έχει ο τοίχος. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο ρούτερ μήπως και φτιάξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Παίζει ρόλο το ποσό καλή μόνωση έχει ο τοίχος. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι στο ρούτερ μήπως και φτιάξει. Α ξέχασα να πω ότι είμαι σε χωρίο και δεν υπάρχουν άλλα WiFi εδώ κοντά που να πιάνω. Υπάρχει νόημα να αλλάξω το channel? 19 λεπτά πριν, filip123go είπε Έβαλα το channel 11 φαίνεται να έπεσε το latency αλλά δεν είμαι σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Παρε καλώδιο και βαλε το μόνιμα απο το ρουτερ στο pc σου. Αν σου λυσει το πρόβλημα καλώς. Απο ότι καταλαβαίνω δεν πιάνεις καλα το WiFi γιατι το 11g είναι στα 54Mbps και εσυ μας λες 5, ειναι και η γραμμή γύρω στα 14Mbps ποσα να αντεξει; Τα powerline σε εμενα εβαζαν latency. Μη χαλασεις λεφτά για εξοπλισμό, ενα καλώδιο φτάνει. Καλως ή κακως δεν μπορείτε με 14 Mbps να βλέπετε Netflix, YouTube και να παίζεται και online, βασικα και το απλό σερφαρισμα πρεπει να ειναι πολυ αργο οταν συμβαίνουν τα παραπανω. Μπες στο router σου και δες ποσο ειναι το upload σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικά πιάνω λιγότερο. Δείτε στα στις εικόνες για το ethernet και το wifi. Τελικά το netflix είναι χειρότερο. Μία συσκευή στο Netflix ισοδυναμεί περίπου με 3 συσκευές στο youtube. Δηλαδή με ένα καλό ρουτερ δεν λύνετε αυτό το πρόβλημα ρε παιδιά; Πχ αυτό εδω λένε ότι είναι απίστευτα καλό. Η πρώτη φώτο που βλέπετε είναι με το ethernet. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από babaliaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ihavetheanswers Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1. Τι κάρτα δικτύου έχεις στο PC; Βάλε μια με κεραία, έστω δοκιμαστικά. Μπορεί να δεις μεγάλη βελτίωση. 2. Μια βασική σύνδεση ADSL έχεις. Σκέψου αυτά τα 10 mbps που έχεις, όταν μοιράζονται σε 3-4 συσκευές μπορεί να παίρνουν από 2-3 mbps ο καθένας. Οπότε δεν θα δεις και τρομερές ταχύτητες. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από Ihavetheanswers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babaliaris Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε 1. Τι κάρτα δικτύου έχεις στο PC; Βάλε μια με κεραία, έστω δοκιμαστικά. Μπορεί να δεις μεγάλη βελτίωση. 2. Μια βασική σύνδεση ADSL έχεις. Σκέψου αυτά τα 10 mbps που έχεις, όταν μοιράζονται σε 3-4 συσκευές μπορεί να παίρνουν από 2-3 mbps ο καθένας. Οπότε δεν θα δεις και τρομερές ταχύτητες. 1 ώρα πριν, filip123go είπε Δεν ξέρω, είναι ενσωματωμένη στην μητρική. Δεν έχω κάρτα δικτύου. Δεν γίνεται τουλάχιστον να πάρω κάποιο ρούτερ που να βάζει limits? Πχ αυτό της Xiaomi? Να βάλω στο ssid 2.4ghz να δίνει μόνο 3mbps και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στο 5ghz ssid στο οποίο θα συνδέεται το pc μου μόνο. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από babaliaris Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα