Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα λάπτοπ Acer 5920g στο οποίο πέρασα Windows 10. Τα παίζει κομπλέ, απλά επειδή δεν έχει drivers ειδικά για windows 10 μου κάνει τά εξής κουλά :

1) Το keyboard ξεκινάει με ενεργοποιημενα τα Fn Keys.

2) Ο driver για το Wifi ενώ λειτουργεί κανονικά, με το που μπαίνει στα windows τρώει κόλλημα στην αρχή και δε συνδέεται στο wifi. Αν όμως κάνεις disable και enable τον wireless adapter μετα λειτουργεί κανονικά.

Έχω βρει λύση και στα δυο προβλήματα, αλλά κρατάει μέχρι το επόμενο restart, οπότε η διαδικασία θα πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή.

Για το 1) αρκεί να δοθεί ο συνδυασμός Fn + F11 (Numlock). Απο κεί και μετά το πληκτρολόγιο λειτουργεί κομπλέ. Έψαξα στο BIOS αλλά δεν υπάρχει επιλογή να έρχεται απο κει ρυθμισμένη η επιλογή. Είδα σαν λύση ένα πρόγραμμα AutoHotKey αλλά δεν έβγαλα άκρη. Μπορεί κάποιος να μου πει πώς θα το κάνω ; Βρήκα κάπου ένα autohotkey script το οποίο μπορούσε να σου κρατήσει και να σου δειξει το keystroke έτσι ώστε να μπορέσεις να το στείλεις στην Send αλλά όταν πατάς το Fn είναι σαν να μη το πατάς. Το Fn δουλεύει κανονικά.

Για το 2) θα πρέπει να γίνεται το εξής :

Ανοιγω CMD as administrator, δίνω την εντολή netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=disable, περιμένω 2-3 δευτερόλεπτα, και δίνω netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=enable. Αυτό σαν λύση δουλεύει κομπλέ δοκιμασμένα, αλλά πρέπει να το κάνω με τη μορή κάποιου script ίσως έτσι ώστε η διαδικασία να γίνεται αυτόματα.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί πώς ακριβώς μπορώ να το κάνω ; Με κάποιο .bat file ίσως ;

Παιδιά βοήθεια, πραγματικά μου χουν σπάσει τα νεύρα. Έχω τις λύσεις και απλά δε μπορώ να τις αυτοματοποιήσω.

Ο moderator αν πιστεύει οτι πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού ας το κάνει. Το έβαλα εδώ γιατί έχει να κάνει με windows.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, seventh_son είπε

υτό σαν λύση δουλεύει κομπλέ δοκιμασμένα, αλλά πρέπει να το κάνω με τη μορή κάποιου script ίσως έτσι ώστε η διαδικασία να γίνεται αυτόματα.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πεί πώς ακριβώς μπορώ να το κάνω ; Με κάποιο .bat file ίσως ;

Πάρ' το έτοιμο...

LINK

Αποσυμπίεσε το zip αρχείο και κάνε το bat ότι θέλεις. Αν θέλεις να αλλάξεις τον χρόνο απλά επεξεργάσου το bat αρχείο και άλλαξε το 4 στο timeout. Παρακάτω το περιεχόμενο.

@echo off
netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=disable
timeout /t 4
netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=enable
exit

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, micos000 είπε

Πάρ' το έτοιμο...

LINK

Αποσυμπίεσε το zip αρχείο και κάνε το bat ότι θέλεις. Αν θέλεις να αλλάξεις τον χρόνο απλά επεξεργάσου το bat αρχείο και άλλαξε το 4 στο timeout. Παρακάτω το περιεχόμενο.

@echo off
netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=disable
timeout /t 4
netsh interface set interface "Wi-Fi" admin=enable
exit

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Μήπως έχεις καμιά ιδέα για το πρώτο ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...