JohnConstantine Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Παιδες εχει κανει κανεις ποτε ιδιωτικη ασφαλεια;; Με ειχε παρει προσωπικα μια τηλ και μου λεγε οτι τρεχει μια προσφορα με αυτο αυτο και αυτο στα 90 ευρω ετησιο. Μια ασφαλεια στην ουσια δουλευει ως εξης: Παω εγω σε ενα γιατρο εξωτερικο μου λεει το κλασσικο 50 ευρω και αμα συνεργαζεται η ασφαλεια μου με το γιατρο πληρωνουμε στο μισο-μισο;; Και εαν ισχυει αυτο η ασφαλεια τι κερδος εχει αμα καποιος εχει μεγαλο θεμα;; Η μου τα παιρνει πισω καποια στιγμη πισω; Βοηθιστε παρακαλω οποιος εχει μια ιδεα
1comment Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Οι ιδιωτικές ασφάλειες που ξέρουμε όλοι σίγουρα δεν κοστίζουν τόσα λίγα. Το κόστος είναι περί τα 250Ε το εξάμηνο ανάλογα με την ηλικία. Αυτό λοιπόν που σου έκαναν προσφορά ή δεν καλύπτει νοσοκομεία ή είναι κάτι τύπου κάρτα υγείας που σου καλύπτει εξετάσεις μόνο σε συμβεβλημένα διαγνωστικά (που αν μένεις επαρχία το ξεχνάς). Είχα ιδιωτική πριν 2 χρόνια και η πιο φθηνή που βρήκα ήταν στα 230Ε/εξάμηνο. Τελικά την έκοψα γιατί δεν τη χρειάστηκα ποτέ και θεώρησα ότι πάνε τζάμπα τα λεφτά. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, JohnConstantine είπε Παιδες εχει κανει κανεις ποτε ιδιωτικη ασφαλεια;; Με ειχε παρει προσωπικα μια τηλ και μου λεγε οτι τρεχει μια προσφορα με αυτο αυτο και αυτο στα 90 ευρω ετησιο. Μια ασφαλεια στην ουσια δουλευει ως εξης: Παω εγω σε ενα γιατρο εξωτερικο μου λεει το κλασσικο 50 ευρω και αμα συνεργαζεται η ασφαλεια μου με το γιατρο πληρωνουμε στο μισο-μισο;; Και εαν ισχυει αυτο η ασφαλεια τι κερδος εχει αμα καποιος εχει μεγαλο θεμα;; Η μου τα παιρνει πισω καποια στιγμη πισω; Βοηθιστε παρακαλω οποιος εχει μια ιδεα Γιατί το κόβω να είναι κάρτα υγείας ή κάτι παρόμοιο αυτό που θέλει να σου πουλήσει; Ζητα τους όρους ασφάλισης 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Οι παροχές διαφέρουν ανάλογα την εταιρία και το συμβόλαιο . Πιο συγκεκριμένα ,μπορεί να σου καλύπτουν μόνο διαγνωστικές εξετάσεις με όριο ανα έτος ή μόνο νοσηλεία και πάει λέγοντας. Είναι χρήσιμες ,ίσως απαραίτητες για ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης λαμβάνεις υπόψη ότι ακόμα και ασφάλεια να έχεις και χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις ,θα πρέπει να πάρεις κάποιου είδους έγκριση προτού κάνεις τις εξετάσεις σου / ή ορισμένες εξετάσεις ενδέχεται να μην τις καλύπτουν βάσει του συμβολαίου σου. Το κόστος δεν είναι διψήφιο.
G.bar Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Είχα πάει με συγγενικό μου πρόσωπο στα επείγοντα σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομειο πρo μηνών. Φτάσαμε 18.00 το απόγευμα, εξετάστηκε 06.00 το πρωί ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ Μέρα, και η γενική αίματος βγήκε στις 08.30. Στο ενδιάμεσο είδα 2 ηλικιωμένους να πεθαίνουν στην αναμονή. Μπορεί σε λίγο καιρό να πω οκ δεν θα τύχει σε εμένα τίποτα και να την κόψω, αλλά έκανα ασφάλιση με 85€ τον μήνα που καλύπτει τα πάντα, σε συνδυασμο βέβαια με την δημόσια ασφάλεια. 2 1
Mhlogiatros Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) κάρτα υγείας πουλάνε αναίσχυντα στην επαρχία με 90 ευρό το χρόνο .... μακρυά οπως και να τα ονοματίζουν για να πουλήσουν καπνό Στις 23/5/2020 στις 7:43 ΜΜ, JohnConstantine είπε Παιδες εχει κανει κανεις ποτε ιδιωτικη ασφαλεια;; Με ειχε παρει προσωπικα μια τηλ και μου λεγε οτι τρεχει μια προσφορα με αυτο αυτο και αυτο στα 90 ευρω ετησιο. Μια ασφαλεια στην ουσια δουλευει ως εξης: Παω εγω σε ενα γιατρο εξωτερικο μου λεει το κλασσικο 50 ευρω και αμα συνεργαζεται η ασφαλεια μου με το γιατρο πληρωνουμε στο μισο-μισο;; Και εαν ισχυει αυτο η ασφαλεια τι κερδος εχει αμα καποιος εχει μεγαλο θεμα;; Η μου τα παιρνει πισω καποια στιγμη πισω; Βοηθιστε παρακαλω οποιος εχει μια ιδεα Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από Mhlogiatros
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 90 ευρώ το χρόνο; Εγώ δίνω 1500 σταθερα κατ' έτος για ισόβιο συμβόλαιο και για την μάνα μου 2600 αυξανόμενο κάθε ετος. Αν ενδιαφέρεσαι να απευθυνθείς σε ασφαλιστή σε κάποια από τις γνωστές ασφαλιστικές, έχουν διαφορα πακέτα και καλύψεις, αυτα με τις κάρτες είναι μουφες. 3 1
xp-user Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Ασφάλεια ΥΓΕΙΑΣ κάτω απο 1,500 το χρόνο ειναι να είχαμε να λέγαμε.Εγω πληρώνω 1800 το χρόνο για να κοιμάμαι ήσυχος που λένε.Ειναι αρκετά τα λεφτα το ξέρω αλλά άμα σκεφτείς πόσα δίνεις για την υποχρεωτική σου ασφάλεια και τι παροχές έχεις ...άστα να πάνε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Κοίτα φίλε, οι ασφάλειες είναι μαθηματικό δημιούργημα. Άσε με να σου εξηγήσω, ως απάντηση στην ερώτηση σου "Και εαν ισχυει αυτο η ασφαλεια τι κερδος εχει αμα καποιος εχει μεγαλο θεμα;;". Ας πούμε ότι γενικά εσύ ως άτομο δουλεύεις σε οικοδομή, και ανεβαίνεις συχνά σε σκαλωσιές (με εξοπλισμό ή μη). Εγώ, ως υποψήφιος ασφαλιστής σου, βλέπω ότι γίνεται αυτό και σου προτείνω το εξής: Θα μου πληρώνεις κάθε εξάμηνο 500€ (φανταστικό ποσό για ευκολία) προκειμένου ΑΝ πάθεις ατύχημα από πτώση, να είσαι καλυμμένος από άποψη ιατρικών εξόδων. (Fun fact: Τέτοιου είδους ασφαλίσεις τυπικά είναι υποχρεωτικές.) Έρχεσαι εσύ και ρωτάς αν αυτό συμφέρει γενικά. Θα πρέπει να σκεφτείς το εξής: Ποιές είναι οι πιθανότητες να πέσω από σκαλωσιά; Είναι πολύ σύνθετοι τέτοιοι στατιστικοί υπολογισμοί και εκτός θέματος να σου πω πώς γίνονται, οπότε θα πάρουμε την άποψη των New York Times ότι είναι 1 προς 114. Επαναλαμβάνω, τα νούμερα είναι απλά για να το καταλάβεις. Αυτά μας λένε ότι για κάθε 114 φορές που θα ανέβει ένας άνθρωπος από σκαλωσιά, την μία θα πέσει (δεν είναι ακριβής ορισμός, αλλά μάς κάνει την δουλειά). Συμφέρει να ασφαλιστείς; ΝΑΙ. Και ο λόγος είναι απλός: ΑΝ πέσεις, που είναι απίθανο αλλά όχι παράλογο, τα ιατρικά έξοδα μπορεί να υπερβαίνουν τις δυνατότητες σου να τα πληρώσεις (στην Αμερική ας πούμε, είναι 300.000$ για πλάκα) συν ότι μέχρι να αναρρώσεις δεν θα μπορείς να δουλέψεις για να τα αποπληρώσεις. Οπότε αν πληρώνεις ένα σταθερό ποσό ανεξάρτητα αν πέφτεις ή όχι είσαι καλυμμένος από το ενδεχόμενο να την πάθεις χοντρά. Ουσιαστικά, μέσω της ασφάλισης, αναλαμβάνεις ένα μικρό, γνωστό, σταθερό πλήγμα (πληρωμή δόσης) για να αποτρέψεις ένα τρισχειρότερο που δεν μπορείς να το προβλέψεις (πληρωμή εξόδων αν την πάθεις). Είναι δηλαδή, μια μορφή αντιστάθμισης κινδύνου του μέλλοντος. Η ασφάλιση είναι συμφέρουσα για τον ασφαλιστή και θα σου παραθέσω δύο λόγους. Πρώτον, η ασφάλιση υπάρχει εδώ και κοντά τέσσερις αιώνες οπότε σίγουρα κάτι κάνει καλά. Δεύτερον, είναι δόγμα των στατιστικών ότι τα απίθανα γεγονότα δεν συμβαίνουν ταυτόχρονα. Οπότε αν έχεις 114 άτομα να ασφαλίσεις, (στο παράδειγμα), σίγουρα δεν θα πέσουν και τα 114 άτομα μαζί που πληρώνουν ασφάλιστρα. Έτσι όπως το φέρνουν οι υπολογισμοί, μπορεί ένα σύστημα να αντέξει αρκετά συμβάντα να συμβούν ταυτόχρονα μέχρι να θεωρηθεί μη κερδοφόρο ας πούμε στα 5 άτομα. Έστω ότι μια ιατρική περίθαλψη αν κάποιος πέσει κοστίζει στην εταιρεία σου 150.000€ και ζητάς κάθε εξάμηνο από κάθε άτομο 1.000€ για ασφάλιση από αυτον τον κίνδυνο. Τα στατιστικά αποκλείουν το ενδεχόμενο να πέσουν όλοι σου οι εργάτες μαζί, οπότε έχεις 2.000€ * 114 άτομα = 228.000€ χρόνο καθαρά ασφάλιστρα για τους 114 εργάτες που ασφαλίζεις. Αν σου πέσει ένας, και χρειαστεί να τον περιθάλψεις θα αναλώσεις από το κοινό ταμείο 150.000€ αλλά σου μένουν 78.000€ κέρδος. Οπότε ναι, η ασφάλιση επωφελεί και αυτόν που ασφαλίζει, θα λέγαμε πολύ παραπάνω από όσο νομίζουμε. Και ο λόγος είναι ότι πλέον ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται αλλά και πάλι ασφαλίζεται. Δηλαδή, εσύ ως ασφαλιστής θα πας στην οικοδομή των εργατών σου και θα τους περάσεις σουπερ ανθεκτικά ατσάλινα σκοινιά έτσι ώστε όταν πέφτουν να κόβεται η πτώση και να μην χρειάζεται να τους κουβαλήσεις στο νοσοκομείο, παρόλο που εκείνοι θα σε πληρώνουν για το αν της πτώσης. Μεγάλη κουβέντα, που προσπάθησα λόγω χρόνου να συρρικνώσω. Τα παραδείγματα που σου έθεσα δεν είναι ακριβή ούτε κατά διάνοια με τα πραγματικά νούμερα αλλά ελπίζω να κατάλαβες γιατί η ασφάλιση είναι από τους θεμελιώδεις λίθους της οικονομικής ζωής σήμερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και για το πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν τεράστιο κέρδος ασφαλίζοντας απίθανα ενδεχόμενα. Όλα τα άλλα τα απάντησαν καλά οι προλαλήσαντες.
teot Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xp-user είπε Ασφάλεια ΥΓΕΙΑΣ κάτω απο 1,500 το χρόνο ειναι να είχαμε να λέγαμε.Εγω πληρώνω 1800 το χρόνο για να κοιμάμαι ήσυχος που λένε.Ειναι αρκετά τα λεφτα το ξέρω αλλά άμα σκεφτείς πόσα δίνεις για την υποχρεωτική σου ασφάλεια και τι παροχές έχεις ...άστα να πάνε. Λειτουργεί ανρξαρτητα απο την υποχρεωτική (δημοσια) η σαν συμπληρωμα; Αν κανεις μια εξεταση .... μαγνητική για παραδειγμα, καλύπτει η ιδιωτική όλο το ποσό η καλύπτει οτι δεν καλύπτει η δημόσια ασφαλιση σου;;; Στα φαρμακα επισης καλύπτει ολο το ποσο η την συμμετοχή ;;;; Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από teot
xp-user Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, teot είπε Λειτουργεί ανρξαρτητα απο την υποχρεωτική (δημοσια) η σαν συμπληρωμα; Αν κανεις μια εξεταση .... μαγνητική για παραδειγμα, καλύπτει η ιδιωτική όλο το ποσό η καλύπτει οτι δεν καλύπτει η δημόσια ασφαλιση σου;;; Στα φαρμακα επισης καλύπτει ολο το ποσο η την συμμετοχή ;;;; Η δική μου ειναι ανεξάρτητη.Δεν έχω χρησιμοποίηση ποτέ την κρατική μου.Βέβαια υπάρχουν πολλά και διαφορετικά συμβόλαια .Διαβάζεις τι προσφέρουν πόσο στοιχίζει και αποφασίζεις.
azuli Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) On 23/05/2020 at 19:43, JohnConstantine said: Παιδες εχει κανει κανεις ποτε ιδιωτικη ασφαλεια;; Με ειχε παρει προσωπικα μια τηλ και μου λεγε οτι τρεχει μια προσφορα με αυτο αυτο και αυτο στα 90 ευρω ετησιο. Μια ασφαλεια στην ουσια δουλευει ως εξης: Παω εγω σε ενα γιατρο εξωτερικο μου λεει το κλασσικο 50 ευρω και αμα συνεργαζεται η ασφαλεια μου με το γιατρο πληρωνουμε στο μισο-μισο;; Και εαν ισχυει αυτο η ασφαλεια τι κερδος εχει αμα καποιος εχει μεγαλο θεμα;; Η μου τα παιρνει πισω καποια στιγμη πισω; Βοηθιστε παρακαλω οποιος εχει μια ιδεα με 90ε ετησιο μην περιμενεις τιποτα. εγω πληρωνω 110 το μηνα με μια μετρια ιδιωτικη που παρεχει 12 επισκεψεις το χρονο σε γιατρο με 10ε την επίσκεψη,δωρεαν εξετασεις και εγχειρησεις/νοσηλειες με καποιο ποσοστο που πρεπει να πληρωνω κι εγω. με 90ε το χρονο καλη τυχη..τοσο κανει ενα ραντεβου σε γιατρο. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2020 από azuli
vagos789 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Δημοσ. 28 Μαΐου 2020 Και βεβαια οταν μια οποιαδηποτε ασφαλεια σου καλυπτει επισκεψη σε γιατρο, κατα κανονα ειναι δικης τους επιλογης (εξαιρουνται καποιες πολυ ακριβες ασφαλειες) με κριτηρια αποκλειστικα οικονομικα
giannisskrp Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα φίλοι. Ασφαλιστικός Πράκτορας εδώ. Οι ασφαλίσεις υγείας μπορούμε να πούμε ότι χωρίζονται σε 2 υποκατηγορίες. Εξωνοσοκομειακά και νοσοκομειακά προγράμματα. Το πρώτο είναι ό,τι σχετίζεται με διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρούς (δεν νοσηλευόμαστε). Το δεύτερο αναφέρεται σε πιθανή νοσηλεία από ασθένεια ή ατύχημα. Σε περίπτωση νοσηλείας, οι εξετάσεις που θα μας κάνουν χρεώνουν το νοσοκομειακό μας πρόγραμμα και δεν σχετίζεται με εξωνοσοκομειακό. Υπάρχει πρόγραμμα με 140 € το χρόνο και μπορείς να κάνεις διαγνωστικές εξετάσεις με παραπεμπτικό δικού σου ιατρού σε γνωστό όμιλο. Ελπίζω να βοήθησα και ότι χρειαστείτε με μήνυμα. Με εκτίμηση, Σ. Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα