nasos74 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Θεωρώ πως έχετε παρεξηγήσει την έννοια του «άρμεγμα» και το θεωρείται κάτι επιζήμιο, αντίθετα από επιχειρησιακής μεριάς δείχνει ότι προϊόν σου έχει φτάσει στο ώριμο status της προσδοκώμενης ζωής του και επιτρέπει στην εταιρεία να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της και το κυριότερο να επενδύσει περισσότερα κεφάλαια σε άλλες δραστηριότητες (πχ R&D). Άρα η κίνηση της AMD δείχνει ωριμότητα και αντανακλαστικά που ενδιαφέρουν τους μετόχους της και γενικά την χρημαστηριακή της αξία. Επειδή ανέφερε ο φίλος την τιμολογιακή πολιτική της Ιntel, θα συμφωνήσω απόλυτα πως εσκεμμένα κρατούσε πιο ψηλά τις τιμές αλλά ήταν σε συνάρτηση στο πόσο η αγορά ήταν διατεθειμένη να πληρώσει. Μην ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος πελάτης της Intel δεν είναι το retail αλλά οι μεγάλοι OEMs, τους οποίους μάλιστα είχε/έχει δέσει με πολυετή συμβόλαια. Πρακτικά προς το τέλος του 2020 θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα να πράγματι η AMD μπορεί να συναγωνιστεί την Intel σε συμβόλαια. Στο παραπάνω να θυμάστε πως η AMD είναι Fabless εταιρεία άρα βασίζεται αποκλειστικά σε contractors. Αν αύριο (που δεν θα γίνει ποτέ… καθώς δεν υπάρχει 3ος παίκτης) η Intel αποφασίσει να ξεκινήσει πραγματικό price war με την AMD, ποιος πιστεύεις θα επικρατήσει, μήπως αυτός που κατασκευάζει και ελέγχει την παραγωγή του? Θα διαφωνήσω όμως έντονα με αυτό «Αντιθέτως όταν η AMD συνεχίζει και πουλάει ακόμα επεξεργαστές παλαιάς γενιάς (1600AF/2700 κτλπ) ρίχνει τις τιμές στα τάρταρα». Σε τέτοια κλίμακας εταιρείες το να αποσύρεις το «παλιό» stock για να τονώσεις τις πωλήσεις σου είναι valid στρατηγική. Απλά η AMD δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει τέτοιες τακτικές καθώς για σχεδόν μια δεκαετία ήταν στην σκιά της Intel. Τώρα που ισχυροποιείται είναι αυτονόητο πως θα πράξει τα ίδια αλλιώς κάποιοι θα χάσουν τις δουλείες τους. (Δεν θα ήθελα να βρεθεί ποτέ κάποιος σε meeting και να προτείνει σε executives και μετόχους, να «ξεπουλήσεις» το stock του…) 3
Shine_In_The_Night Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 26 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε ξεζουμισμα εκανε τοσα χρονια η ιντελ που δεν ειχε ανταγωνισμο, αυτο που γινεται τωρα ειναι οτι προσπαθει να κρατηθει στο παιχνιδι με οτι βρει Εσυ μιλας για ξεζουμισμα των καταναλωτων, ενω εγω για ξεζουμισμα της πλατφορμας.
Misternikitas Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Με λιγο scrolling στο reddit, θα δειτε οτι πολλοι χρήστες που αγορασαν Zen2 τον τελευταιο καιρο, εχουν μεγαλυτερα περιθωρια για oc και γενικα υπαρχει η κοινη γνωμη οτι η Zen 2 "οριμασε". Η Amd, ξεκινησε απο την Zen2 αρχιτεκτονικη να φτιαχνει τους επεξεργαστες της με υψηλα clocks, ωστε να ανταγωνιστει την Intel στο gaming, αλλα δεν αφηνει μεγαλο περιθωριο για oc (ο 3600 ειναι τρανο παραδειγμα). Αυτο που θα κανουν τωρα ειναι να κανουν μονοι τους oc, ωστε να γλυτωσουμε εμεις τον "μπελα" και την εγγυηση και τα πουλανε. Γενικα μου αρεσει που δεν το πλασαρουν σαν νεο προϊον, παρα σαν μια καλυτερη εκδοση των ηδη υπαρχοντων. Μονο θετικο το βλεπω για τους νεους αγοραστες, εφοσον σου δινει περισσοτερες επιλογες.
TopicStrarter Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε Εσυ μιλας για ξεζουμισμα των καταναλωτων, ενω εγω για ξεζουμισμα της πλατφορμας. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα πέρα απο το πιθανό ξενέρωμα πελατών που έχουν επεξεργαστές που θα αντικατασταθούν εμέσως απο τα νέα μοντέλα. Το ξεζούμισμα είναι αρνητικό αν κάνεις μόνο ξεζούμισμα χωρίς να έχεις νέα σχέδια αλλά η AMD απο τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει τους νέους ryzen οπότε δεν βλέπω κάτι το μεμπτο με το να βγάλει καλύτερους ryzen 3000 στο ενδιάμεσο. 1
Zaknafein Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 9 ώρες πριν, Phoenix4 είπε (ύστερα από τις καθυστερήσεις της Asmedia να παραγάγει το chipset λόγο PCI-E 4.0) Δεν υποστηρίζει PCI-e 4.0 το chipset B550, αν δεις το διάγραμμά του όλα τα link είναι gen 3. Οι μητρικές με αυτό το chipset υποστηρίζουν PCI-e 4.0 στα lanes του επεξεργαστή, πράγμα άσχετο από το chipset και την παραγωγή του.
LuNaTiC Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Για να μην κοροϊδεύετε την AMD θα σας πω ότι είμαι με έναν 2600κ του 2010περίπου...(sandy bridge) Ας μας πούνε αυτοί που ξέρουν απο πιό μοντέλο και πάνω άρχισαν να διαφοροποιούνται πολύ οι αποδόσεις και πόσα μοντέλα απλά ήταν 1%-10% μόνο καλύτερα? Τότε δεν ήταν άρμεγμα? Και κάθε φορά και διαφορετικό socket... 1
freegr Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Οπότε να περιμένουμε ανακοινώσεις προκειμένου να δούμε και για φορητούς φθηνούς υπολογιστές ανάλογες προτάσεις...
Nvidiaman Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 23/5/2020 στις 5:34 ΜΜ, TopicStrarter είπε Ξενέρα βαριέμαι να πουλήσω τον 3900x μου 😕 Εχω τον ίδιο επεξεργαστή και ξενέρωσα ομοίως επειδή δεν έκλεισα καν χρόνο. Θεωρώ οτι δεν αξίζει η ταλαιπωρία πώλησης για τους ΧΤ. Για τους 4900x ίσως... Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από Nvidiaman 1
TopicStrarter Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Nvidiaman είπε Εχω τον ίδιο επεξεργαστή και ξενέρωσα ομοίως επειδή δεν έκλεισα καν χρόνο. Θεωρώ οτι δεν αξίζει η ταλαιπωρία πώλησης για τους ΧΤ. Για τους 4900x ίσως... Εχω τον ίδιο επεξεργαστή και ξενέρωσα ομοίως επειδή δεν έκλεισα καν χρόνο. Θεωρώ οτι δεν αξίζει η ταλαιπωρία πώλησης για τους ΧΤ. Για τους 4900x ίσως... Αυτο που σκέφτομαι όμως είναι ότι συμφέρει να πουλήσω τώρα γιατί μετά θα πέσουν οι τιμές (θα αλλάξουν οι τιμές για τους X όταν βγουν οι XT) καθώς μετά όταν βγει ο 4900Χ ο XT θα πουληθεί πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή αποτι ο Χ τώρα μιλάμε για χαλαρά 50-100 ευρώ διαφορά σε εξοικονόμηση (μονοπάτι πώλησης τώρα 3900 X -> αγορά 3900 XT ->πώληση 3900xt για αγορά 4900x vs πώληση 3900Χ σε 4-6 μήνες απο τώρα όταν βγει ο 4900Χ ) αλλά (δεν το λέω ειρωνικά όντως είναι ένας απο τους λόγους φυσικά όχι ο μόνος) κάνει ζέστη και βαριέμαι Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από TopicStrarter 1
Nvidiaman Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε Αυτο που σκέφτομαι όμως είναι ότι συμφέρει να πουλήσω τώρα γιατί μετά θα πέσουν οι τιμές (θα αλλάξουν οι τιμές για τους X όταν βγουν οι XT) καθώς μετά όταν βγει ο 4900Χ ο XT θα πουληθεί πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή αποτι ο Χ τώρα μιλάμε για 50-100 ευρώ διαφορά σε εξοικονόμηση (μονοπάτι πώλησης τώρα 3900 X -> αγορά 3900 XT ->πώληση 3900xt για αγορά 4900x vs πώληση 3900Χ σε 4-6 μήνες απο τώρα όταν βγει ο 4900Χ ) αλλά (δεν το λέω ειρωνικά όντως είναι ένας απο τους λόγους φυσικά όχι ο μόνος) κάνει ζέστη και βαριέμαι Ενα δίκιο το έχεις αλλα αδελφέ εγω δεν τη παλεύω να ξεστήνω για να αγοράσω (3900ΧΤ) να πουλάω ξανά για να παρω τον 4900Χ. Εαν το πάρεις απόφαση τι να σου πώ. Καλή δύναμη.
TopicStrarter Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Nvidiaman είπε Ενα δίκιο το έχεις αλλα αδελφέ εγω δεν τη παλεύω να ξεστήνω για να αγοράσω (3900ΧΤ) να πουλάω ξανά για να παρω τον 4900Χ. Εαν το πάρεις απόφαση τι να σου πώ. Καλή δύναμη. Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής 1
Nvidiaman Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, TopicStrarter είπε Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής Ασε που όλοι έχουν μάθει, η θα μάθουν για τους ΧΤ και θα έχεις απο τώρα παζάρια του τύπου (μά βγαίνουν οι ΧΤ σε λίγο). Εκτός εάν πέσεις σε ανυπόμονο η βιαστικό.
Phoenix4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Zaknafein είπε Δεν υποστηρίζει PCI-e 4.0 το chipset B550, αν δεις το διάγραμμά του όλα τα link είναι gen 3. Οι μητρικές με αυτό το chipset υποστηρίζουν PCI-e 4.0 στα lanes του επεξεργαστή, πράγμα άσχετο από το chipset και την παραγωγή του. Αναφέρομαι στο γεγονός πως άργησε να βγει το Β550 και βγήκε με ~1 έτος καθυστέρηση γιατί η Asmedia είχε θέμα με το PCI-E 4.0 και ανέλαβε το chipset η AMD με το X570. Με το Β550 υποστηρίζουν PCI-E 4.0 μέσο των lanes του CPU, το γνωρίζω (για την 1η GPU και NVMe). Αλλά αυτό δεν γινόταν με το Β450 για παράδειγμα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2020 από Phoenix4 1
Liljoke Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Δημοσ. 24 Μαΐου 2020 Στις 23/5/2020 στις 5:19 ΜΜ, PsaxeAllou είπε Ο 3600 που έπεσε στα χέρια μου έφτανε στα 4,4 στα 120watt σε custom υδρόψυξη , στο ίδιο ακριβώς σύστημα ο 3900x που έπεσε στα χέρια μου έφτανε με το ζόρι 4,3allcores και τράβαγε και 200 watt Εμένα τουλάχιστον 4.2 πιάνει για παραπάνω ούτε που θυμάμαι έχω καιρό να κοιτάξω.
Phoenix4 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Liljoke είπε Εμένα τουλάχιστον 4.2 πιάνει για παραπάνω ούτε που θυμάμαι έχω καιρό να κοιτάξω. Λογικά πήρες τον 3600 από νωρίς και τα πρώτα κομμάτια πάντα είτε σε AMD είτε σε Intel δεν χρονίζουν καλά όσο αργότερα, καμία σχέση 3700Χ του Ιουλίου (πέρσι) με Μαϊου τώρα Ταυτοχρόνως όσο διάφοροι υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την Intel η αγορά εκεί έξω έχει ήδη αποφασίσει Ο κόσμος το έχει τούμπανο Επεξ/σία 25 Μαΐου 2020 από Phoenix4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα