Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε πρόκειται να χαμηλώσουν εντελώς, αν δε κλείσεις το boost (πχ κλείσεις CPB από bios ή βάλεις power saver plan στα windows). Με το να βάλεις καρφί τάση 1.2 και 4.1, ουσιαστικά έχεις το ίδιο περίπου MTP με stock/pbo και αρκετά παρακάτω STP. Πάντως είσαι safe, αν είναι stable τα 4.1 με τόσο λίγη τάση.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι είναι stable το σύστημα δεν εχω κανένα θεμα. Κ ουτε σε επιδόσεις εχω χασει αντιθέτως στο cinebench 15 στο all core το σκορ ανεβηκε και σε single core εχασα εναν βαθμο κλαιν δλδ αλλα εριξα πολυ της θερμοκρασίες 10-15 βαθμούς κατω. Πιστεύω πως αξιζει

Δημοσ.

Εγώ είχα πάρει το ryzen το προηγούμενο καλοκαίρι και γενικά οτι έβλεπα απο θερμοκρασίες μου φαινόταν φυσιολογικό. Ειχα παρατηρήσει οτι κάνει τα spikes και οτι ανεβάζει θερμοκρασία πολύ πιο ευκολα απο τα Intel που ειχα πριν. Διαβασα παράλληλα οτι με coretemp και άλλα μη amd software  ετσι συμπεριφέρεται και οτι με ryzen master, αναβαθμίσεις chipset drivers και αναβαθμισεις agesa αυτά θα αρχισουν σιγά σιγά να εξαλείφονται. Οντως αυτό παρατηρούσα στην πορεια και ολα μια χαρά, καλές θερμοκρασίες χωρις πολλα spikes πλεον, μονο που ειχα αρχισει να τρωω κατι bsod και δεν το ευχαριστηθηκα, τσπ. Τωρα όμως με το τσιπακι που ήρθε αντικατάσταση βλεπω αλλα συμπεριφορά ως προς τις θερμοκρασίες. Τα 70+ με το που παει να τρεξει ενα exe, τα 80αρια στο cb και τα 90αρια aida64(δε θέλω να φανταστώ που μπορέι να έφτανε μετά από καμια ώρα ac odyssey που ειναι και cpu intensive) και ολα αυτά στο ίδιο setup και με dark rock3+kryonaut δεν τα πιανε πιο πριν και ξαναλέω οτι ειχα το παλιο απο το προηγούμενο καλοκαιρι αυγουστο που σημαίνει οτι θα είχα δει τοτε. Αυτό σημαίνει οτι κάτι εχει. Θέλω να πω οτι δεν ειναι λυση για να κατέβουν οι θερμοκρασιες ειδικα με aftermarket ψύκτρες να κανουμε εμείς undervolting και αλλαγή του power plan και οτι άλλο και να χάνουμε το χρόνο μας για να παιξει ενα τσιπακι οπως πρέπει και οτι ισως θα πρέπει να ο καθενας που του ανεβάζει θερμοκρασια να το κοιτάει και αλλιώς και να ισως αν κρινει απαραίτητο να το στελνει για rma, λέω εγω τώρα. Τα λέω όλα αυτά γιατί έχοντας το μέτρο συγκρισης αναμεσα σε 2 κομμάτια παρατηρώ διαφορές στη συμπεριφορά τους και μαλιστα το 1ο κατασκευασμενο καπου το Μαιο του '19 αν θυμαμαι καλά και το άλλο το Φεβρουάριο του '20. Στο 1ο  μπορώ να δικαιολογησω την αστοχία μιας και ήταν πρωιμη υλοποίηση αλλά μετά από ένα χρόνο δεν μπορώ να δικαιολογήσω σχεδόν καμία αστοχία.

Δημοσ.

Μπορεί ν έχεις δικιο κ μάλλον έχεις.Το πιο πιθανόν ν επεσα σε ελαττωματικό κομμάτι. Αλλα αφου βρηκα εναν τρόπο να τ δουλεύω χωρίς ν εχω απώλειες σε επιδόσεις κ χωρίς να εχω υψηλές θερμοκρασίες είμαι κομπλέ προς το παρόν. Τωρα να τ στείλω γ rma θα μεινω χωρίς pc κ ουτε ξέρω ποσες μερες θα κάνει κ αν έχει πρόβλημα ποτε θα μ το κάνουν αντικατάσταση; αυτα σκέφτομαι κ ξενερώνω 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Dimkask8 είπε

Μπορεί ν έχεις δικιο κ μάλλον έχεις.Το πιο πιθανόν ν επεσα σε ελαττωματικό κομμάτι. Αλλα αφου βρηκα εναν τρόπο να τ δουλεύω χωρίς ν εχω απώλειες σε επιδόσεις κ χωρίς να εχω υψηλές θερμοκρασίες είμαι κομπλέ προς το παρόν. Τωρα να τ στείλω γ rma θα μεινω χωρίς pc κ ουτε ξέρω ποσες μερες θα κάνει κ αν έχει πρόβλημα ποτε θα μ το κάνουν αντικατάσταση; αυτα σκέφτομαι κ ξενερώνω 

Cinebench20 all core ποσους βαθμους πιάνεις στα 4,1 με 1,2v;

Επίσης σε 2ο και 3ο run;

Δημοσ.

Δεν τ εχω δοκιμασει στο cinebench 20 αλλα με το cpuz που εχει cpu stress μεχρι τους 80 μετα απο αρκετα λεπτά. Στο warzone που το λιωνω στοκ ειχε πιασει και 95 βαθμούς μετα το overclock πανω απο 80 δεν τον έχω δει να πηγαίνει

Δημοσ.

Φέτος τον πήρα και εγώ μαζί με την tomahawk b450 max.

Δεν ήξερα ποιές είναι οι νορμάλ θερμοκρασίες του.

Περιμένω το κιτ της noctua για να του βάλω την D14 να δω τι θερμοκρασίες θα έχει.

Με την στοκ ψύκτρα πάει 48 indle και άμα ρίξω το cpu test του aida64 πάει πάνω από 90 βαθμούς.

Θα δοκιμάσω να βγάλω την μητρική έξω να βγάλω την ψύκτρα να βεβαιωθώ ότι δεν πάει κάτι στραβά με το backplate και να βάλω από την καλή πάστα να δω εάν υπάρχει διαφορά.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στην στοκ το πλαστικό που γράφει AMD βρίσκει πάνω σε αυτά τα προστατευτικά πλαστικά που είναι μπροστά από τους πυκνωτές δεν ξέρω αν είναι πυκνωτές καταλαβαίνετε τι εννοώ αυτά που είναι στην αντίθετη μεριά από τις μνήμες.

Μήπως τα πλαστικά είναι πιο ψηλά από ότι πρέπει και δεν αφήνουν την ψύκτρα να κολλήσει στον επεξεργαστή ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω το ιδιο combo εχω. Πρωτα ελεγξε αν τ κουτι σ εχει καλο airflow. Δοκιμασε να κανεις τεστακια με ανοιχτό το πλαινο καπάκι. Τι κουτι εχεις; 

Επεξ/σία από Dimkask8
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, MINDER είπε

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι στην στοκ το πλαστικό που γράφει AMD βρίσκει πάνω σε αυτά τα προστατευτικά πλαστικά που είναι μπροστά από τους πυκνωτές 

Τι εννοείς? Πως γίνεται το fan shroud από την wraith stealth να φτάνει μέχρι και την vrm area? Δεν έχω b450 tomahawk max, αλλά μου φαίνεται αδιανόητο με τόσο μικρή μαζεμένη ψύκτρα. Και με την wraith spire σε msi x370 που είχα και με την wraith prism σε asus x570 υπάρχουν αρκετοί πόντοι clearance και είναι πιο μεγάλες ψύκτρες. Βγάλε μια photo αν μπορείς να καταλάβουμε που είναι το πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν με νοιάζει να βγάλω φωτογραφία αλλά ίσως καλύτερα να σας δείξω ένα βίντεο να καταλάβετε που είδα στο youtube να καταλάβετε τι εννοώ.

Δείτε την ψύκτρα το πλαστικό που γράφει amd βρίσκει δεν ξέρω εάν είναι πλαστικό μάλλον ψύκτρα είναι και αυτό αλλά δεν έχει σημασία αν είναι πλαστικό ή όχι πάντως η ψύκτρα του επεξεργαστή βρίσκει πάνω σε αυτό.

Επεξ/σία από MINDER
Δημοσ.

Χμ κατάλαβα τι παίζει. Επειδή η stealth είναι πολύ πιο "χαμηλοκώλα" από τις spire και prism και το vrm cover στην tomaxawk είναι κάπως πιο protruded, υπάρχει επαφή. Τώρα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εκτός αν ανεβούν τόσο πολύ τα vrm temps που λιώσει το πλαστικό από το fan shroud, κάτι σχεδόν αδύνατο με τον 3600.

Δημοσ.

Ryzen 3600x με στοκ ψήκτρα,b450 tomahawk max σε meshify c με τρεις 120ριδες intake, εναν120 πίσω και έναν 140 πανω για exhaust.Μετα από 2 ώρες ac odyssey είχα max 72(spike) και average 58 στο hwinfo64.Δεν έχω τρέξει aida αλλά θα το δοκιμασω.Ειναι παράλογες θερμοκρασίες αυτές που έχεις.Κατι σίγουρα δεν πάει καλά.

Το πρώτο που κοιτάμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι το airflow στο κουτί και αν πατάει καλά η ψήκτρα.

Είχα i5 4690k κλοκαρισμενο ελαφρως με την στοκ σαπιοψήκτρα και την πάλευε μια χαρά χωρίς μεγαλες θερμοκρασίες μόνο και μόνο επειδή είχα καλο airflow στο κουτί.

Το να πέσεις 2 φορές σε κακό τσιπακι προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα με την stock ψύκτρα δεν έχω καλή ροή αέρα αλλά το κουτί είναι μεγάλο το corsair 650d και έχω βάλει 200άρι ανεμιστήρα μπροστά και ένα από noctua ψύκτρα πίσω. 

Όταν βάλω την noctua d14 θα έχω άλλους δύο πάνω στην ψύκτρα που θα σπρώχνουν τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού.

Τώρα η stock τον πετάει προς το πλαινό του κουτιού που είναι κλειστό και σκέφθηκα μήπως δημιουργεί Hotspot αλλά ανοίγοντας το πλαινό του κουτιού ένα βαθμό κατεβαίνει μόνο η θερμοκρασία.

Θα δω και εάν δεν έχω ικανοποιητικές θερμοκρασίες με την D14 θα πάρω τηλέφωνο το κατάστημα που αγόρασα τον επεξεργαστή.

Καλού κακού θα λύσω το σύστημα θα βγάλω την ψύκτρα αύριο να της βάλω καλή πάστα που είχα στην Noctua και να δω αν υπάρξει κάποια διαφορά. 

Μην με μπερδεύεται μόνο με αυτόν που άνοιξε το θέμα εγώ σήμερα το διάβασα και έγραψα γιατί έχω παρόμοιο θέμα με τις θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από MINDER
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, MINDER είπε

Σίγουρα με την stock ψύκτρα δεν έχω καλή ροή αέρα αλλά το κουτί είναι μεγάλο το corsair 650d και έχω βάλει 200άρι ανεμιστήρα μπροστά και ένα από noctua ψύκτρα πίσω. 

Όταν βάλω την noctua d14 θα έχω άλλους δύο πάνω στην ψύκτρα που θα σπρώχνουν τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού.

Τώρα η stock τον πετάει προς το πλαινό του κουτιού που είναι κλειστό και σκέφθηκα μήπως δημιουργεί Hotspot αλλά ανοίγοντας το πλαινό του κουτιού ένα βαθμό κατεβαίνει μόνο η θερμοκρασία.

Θα δω και εάν δεν έχω ικανοποιητικές θερμοκρασίες με την D14 θα πάρω τηλέφωνο το κατάστημα που αγόρασα τον επεξεργαστή.

Αν βρίσκει το πλαστικό που λέει amd στα heatsink βαλτο από την μεριά της ram δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα να το τοποθετήσεις έτσι.

Δες τι λέει μπορείς να το βάλεις το logo ειτε από την πλευρά της ram είτε από τα vrm χωρίς θέμα.Μηπως βρίσκει αυτό και δεν ακουμπάει καλά στο cpu.

Επεξ/σία από Asylon
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Asylon είπε

Αν βρίσκει το πλαστικό που λέει amd στα heatsink βαλτο από την μεριά της ram δεν νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα να το τοποθετήσεις έτσι.

Θεωρητικά μιλάω τώρα μήπως είναι αυτό το πρόβλημα δεν γνωρίζω ακόμα.

Θα δοκιμάσω να την γυρίσω και προς τις ραμ να δω αν δεν κτυπάει πάνω στο dim2 και θα δω μετά θερμοκρασίες.

Μπορεί να την έχω σφίξει και πολύ αν και δεν νομίζω και να κάνει κακό και αυτό αλλά δεν νομίζω.

Μετά που είχα τοποθετήσει την μητρική στο κουτί το παρατήρησα και είδα ότι βρίσκει και πιέζει εκεί η ψύκτρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...