Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, DrLo είπε

από ότι μου φαίνεται είναι από την ίδια πηγή που υπη΄ρχε στο google earth που μπορούσαν οι χρήστες να φτιάχνουν το 3d διαφόρων κτιρίων με βάση τις φώτο της google

ήταν σχετικά στοιχειώδες εργαλείο. πχ όταν έκανες ένα "κουτι" με βάση τις φώτο μιας πολυκατοικίας στις διάφορες πλευρές του φαίνονταν σαν "ταπεσταρία" το τμήμα της φωγραφίας αυτό (πχ στη πάνω πλευρά του κουτιού ένας ηλιακός). 

ε, σε αυτό δε μπρούσες ή τουλάχιστον ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις όλες τις μικρεές γεωμετρίες.

μπορούσες πχ να κάνεις ένα μικρό κουτί πάνω στο μεγάλο που θα πάρει τη μορφή του κλιμακοστασίου στη ταράτσα αλλά πχ μια κεραία τηλεόρασης ή έναν ηλιακό δε μπορούσες να τον φτιάξεις. 

θυμάμαι είχα φτιάξει το σπίτι μου και κανα 2-3 άλλα κτίρια στην Αθήνα.

νομίζω το κλείσανε σαν εφαρμογή

ΥΓ

μπορούσες είτε να το κάνεις στο google sketch και να το ανεβάσεις

είτε online κάπως κατευθείαν <- αυτό λέω εγώ, αυτό πρέπει να έχει κλείσει

Δεν ήξερα ότι γινόταν έτσι και μου φαίνεται περίεργο που γίνεται απλά βάζοντας ένα κουτί.

Εγώ στο google earth 3D πάω σε ένα σπίτι που ξέρω, και βλέπω τον ηλιακό, την καμινάδα μέχρι και την μονάδα του aircondition και μου φαίνονται υπερβολικά λεπτομερή. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση όταν το είχα πρωτοδεί. Η καμινάδα που την βλέπω τώρα είναι σίγουρα 3d, για τα υπόλοιπα δεν είμαι και σίγουρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν ήξερα ότι γινόταν έτσι και μου φαίνεται περίεργο που γίνεται απλά βάζοντας ένα κουτί.

Εγώ στο google earth 3D πάω σε ένα σπίτι που ξέρω, και βλέπω τον ηλιακό, την καμινάδα μέχρι και την μονάδα του aircondition και μου φαίνονται υπερβολικά λεπτομερή. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση όταν το είχα πρωτοδεί. Η καμινάδα που την βλέπω τώρα είναι σίγουρα 3d, για τα υπόλοιπα δεν είμαι και σίγουρος

βάλε φωτο να σου πω αν είναι λεπτομερή.

Η καμινάδα είναι ευκολο γιατί απλά προσάρμοζες το αντίστοιχο μπλοκ πάνω της.

Και στο δικό μου σπίτι που έφτιαξα εγώ ο ηλιακός φαίνεται, αλλά δεν είναι πραγματικό τμήμ του μοντέλου, είναι η φωτογραφία "περασμένη" πάνω στη πάν πλευρά.

Δεν έχει κάτσει κάποιος να τον κάνει τον ίδιο τον ηλιακό 3d

Υπάρχει (ή υπήρχε μάλλον) βέβαια και η λύση του να κάνεις ένα μοντέλο στο sketch-up και μετά να το περάσεις στον "κόσμο" (δε ξέρω πως ακριβώς).

Το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να έχει όση λεπτομέρεια είχες όρεξη. Σημαντικά κτιρια δεν αποκλείεται να τα έχουν φτιάξει σε απίστευτη λπτομέρεια αλλά ήταν κάτι που θα ήθελε ΠΟΛΛΛΕΕΕΣΣ ωρες δουλειάς και γνώση, δεν ήταν για "μαζική παραγωγη".

.

edit

πήγα και ξαναείδα το σπίτι μου που το είχα φτιάξει εγώ και δεν είχα φτιάξει σίγουρα τους ηλιακούς. δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά παίζει να βελτιώθηκε από τότε

Επεξ/σία από DrLo
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάθεστε και μαλώνετε τσάμπα.

Ο ΟΡ δεν απαντά: έστω ότι σταυρός όντως δεν υπάρχει. So what?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Κάθεστε και μαλώνετε τσάμπα.

Ο ΟΡ δεν απαντά: έστω ότι σταυρός όντως δεν υπάρχει. So what?

Δε μαλώνει κανεις.

btw

βλέπω ΄τωρα ότι κάποιος έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι να μοιαζουν οι ηλιακοί στα γύρω σπίτια όντως με κλίση έστω λίγο "άγαρμπα" και όχι απλά επίπεδοι.

επειδή αμφιβάλλω ότι ασχολήθηκε άνθρωπος να το κάνει όλο αυτό, μπορεί να ενέλαβε κανας AI κώδικας ?!?

image.png.a7de82ce32573a4e4485d413da629f93.png

image.png.33b56cf9f6e102f9130d6ca69a29cfb8.png

btw

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, νομίζω έιχα προσπαθήσει να κάνω και μια εκκλησία στη Νίκαια.

δε ξέρω τώρα αν μπορώ να βρω τα μοντέλα μου κάπου αποθηκευμένα ....

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Σατανικός αλγόριθμος αφαιρεί θρησκευτικά σύμβολα ... Επίσης βάζουν pixel στις παραλίες μη δούμε κάνα ωραίο κ@λο :P

Δημοσ.

Βρήκα τα μοντέλα που είχα κάνει το 2014

https://3dwarehouse.sketchup.com/model/83d63d7c566518133f890833ee7467db/Aghia-Triada-in-Nikaia-Greece-Work-in-progress

αυτή είναι μια εκκλησία που είχα ξεκινήσει αλλά βαρέθηκα κάπου στη μέση γιατί είχε πολλά blocks και δύσκολα

δεν υπήρχε περίπτωση και να τελειώνα να προσπαθούσα να κάνω σταυρό πάνω πάνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μόνο στις ελληνικούς ναούς αφαιρεί τους σταυρούς ή και στους ξένους; μήπως αφαιρεί μόνο τους σταυρούς που έχουν μικρο μέγεθος σε σχέση με τον όγκο του ναού, για λόγους απλοποίησης του στερεού; Οι σημαίες πχ γιατί δεν φαίνονται, μήπως για τον ίδιο λόγο;

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.

Από street view φαίνονται οι σταυροί. Το generated 3d από τις φωτογραφίες δορυφόρου είναι λογικό να μη δείχνει σταυρούς. Η φωτογραφία είναι από ψηλά, οπότε ο σταυρός δε ξεχωρίζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 3d ήταν αρχικά δημιουγία από ανρθώπους μέσω του Google Building Maker

ήταν δύσκολο να κάνεις μικρές λεπτομέρεις καθώς η φώτο με τις οποιες δούλευες ήταν από ψηλά και ένας μικρός ασπρος σταυρός σε μια ασπρη βάση δε σου έδινε ακμές για να δουλέψεις έστω και αν είχες την υπομονή να το κάνεις σε τόσο λέπτομέρεια

εδώ φαίνεται το ημιτελές μοντέλο που είχα ξακινήσεις να κάνω (το πιο καφε)  μαζί με το υπάρχον στο google maps/earth που μάλλον προστεθηκε αργότερα

υπάρχει μια διαφορά στη τοποθέτηση των δυο ως προς τις συντεταγμένες

η σκια πχ στις φωτο που δουλευα εγώ (οι καφε) φαίνεται καθαρά γιατί η φώτο ήταν από πάνω, ο σταυρός χάνεται κάπου μέσα στο λευκό της κορυφής του καμπαναριου. και να ήθελες να τον κάνεις με blocks δεν είχες ακμές για να πάρεις ως reference 

image.png.1bd753479114bd72ce74e445788f3f9c.png 

οι φωτο με τις οποίες έγινε το τελικό μοντέλο είναι τραβηγμένες άλλη ώρα (οι σκιές δεν είναι εντονες) και έχουν άλλο χρωμα

Επεξ/σία από DrLo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...