madrivermadonus Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Χαιρετώ το forum! Εδώ και καιρό ατιμετωπίζω το εξής ανεξήγητο -για την ώρα- πρόβλημα με το Mikrotiκ μου Ενώ ο dhcp έχει οριστεί να μοιράζει απο 192.168.1.100-255 οι πρώτες Ip που δίνει είναι 192.168.1.123, 125 κτλ Τον διέγραψα όπως και το pool και τα leases, δημιουργώ ένα καινούργιο και πάλι τα ίδια. Φυσικά πρόκειται για το LAN μου και δεν με πολυαπασχολεί αλλα πρόκειται για bug?
htaccess Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, καταρχήν ένα λάθος που κάνεις είναι ότι περιλαμβάνεις την ip 192.168.1.255 στον dhcp server, η συγκεκριμένη είναι broadcast ip, αφαίρεσέ την. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από htaccess
Ledis Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, https είπε Δώσε εύρος: 192.168.1.254-192.168.1.100 κάτι ξέρεις εσυ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 11 ώρες πριν, madrivermadonus είπε Χαιρετώ το forum! Εδώ και καιρό ατιμετωπίζω το εξής ανεξήγητο -για την ώρα- πρόβλημα με το Mikrotiκ μου Ενώ ο dhcp έχει οριστεί να μοιράζει απο 192.168.1.100-255 οι πρώτες Ip που δίνει είναι 192.168.1.123, 125 κτλ Τον διέγραψα όπως και το pool και τα leases, δημιουργώ ένα καινούργιο και πάλι τα ίδια. Φυσικά πρόκειται για το LAN μου και δεν με πολυαπασχολεί αλλα πρόκειται για bug? Δεν υπαρχει "λαθος μοιρασμα" απο εναν dhcp server οσο αυτος δινει IPs εντος του range και δεν αφηνει valid clients ξεκρεμαστους. Τωρα το με τι σειρα τις δινει εξαρταται απο τον κατασκευαστη και θεωρητικα δεν πρεπει να σε ενδιαφερει κιολας! Αν σου δημιουργει καποιο προβλημα η συγκεκριμενη διευθυνσηιοδοτηση τοτε απλως ορισε static IP για τους clients που θες να γνωριζεις τις IP. Tι dhcp lease time έχεις? Μηπως εχεις ορισει καμια static IP? Κατα τ'αλλα δοκιμασε απο το ΙP-->Pools-->Used addresses να σβησεις ολες τις καταχωρησεις και το ιδιο κι απο το IP-->DHCP server-->Leases. Ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι θεμα που πρεπει να σε απασχολει ιδιαιτερα.
m4is Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, https είπε Δώσε εύρος: 192.168.1.254-192.168.1.100 Τι κόλπο είναι αυτό? Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από m4is
https Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, m4is είπε Τι κόλπο είναι αυτό? Colpo grosso! 1
madrivermadonus Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 11 ώρες πριν, BackFromHell είπε Δεν υπαρχει "λαθος μοιρασμα" απο εναν dhcp server οσο αυτος δινει IPs εντος του range και δεν αφηνει valid clients ξεκρεμαστους. Τωρα το με τι σειρα τις δινει εξαρταται απο τον κατασκευαστη και θεωρητικα δεν πρεπει να σε ενδιαφερει κιολας! Αν σου δημιουργει καποιο προβλημα η συγκεκριμενη διευθυνσηιοδοτηση τοτε απλως ορισε static IP για τους clients που θες να γνωριζεις τις IP. Tι dhcp lease time έχεις? Μηπως εχεις ορισει καμια static IP? Κατα τ'αλλα δοκιμασε απο το ΙP-->Pools-->Used addresses να σβησεις ολες τις καταχωρησεις και το ιδιο κι απο το IP-->DHCP server-->Leases. Ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι θεμα που πρεπει να σε απασχολει ιδιαιτερα. ολοι οι dhcp servers μοιραζουν απο την αρχη του pool. στα μικροτικ οπως συνεβαινε και σε εμενα πριν, ξεκινουσε απο 192.168.1.254,253,252 κτλ ξαφνικά παρατήρησα το παραπανω... δεν μου δημιουργει προβλημα απλως απορρησα και το ψαχνω... 22 ώρες πριν, htaccess είπε Καλησπέρα, καταρχήν ένα λάθος που κάνεις είναι ότι περιλαμβάνεις την ip 192.168.1.255 στον dhcp server, η συγκεκριμένη είναι broadcast ip, αφαίρεσέ την. 254 εδωσα. το 255 το εγραψα εκ παραδρομης 11 ώρες πριν, BackFromHell είπε Ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι θεμα που πρεπει να σε απασχολει ιδιαιτερα. το ψαχνω μηπως υπαρχειο καποιο bug στα mikrotik ή έχουν κολλήσει εγγραφές στο table αλλα που δεν φαίνονται και μοιράζει απο όπου να'ναι...
jkoukos Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 O κάθε DHCP μπορεί να μοιράζει διευθύνσεις από το poll, είτε σε σειρά είτε με τυχαία επιλογή. Συνήθως χρησιμοποιείται ο dnsmasq, οποίος εξαρχής μοιράζει με τυχαία σειρά και μόνον αν δηλωθεί από τον χρήστη με την παράμετρο dhcp-sequential-ip, μοιράζει σειριακά. Αλλά πρέπει το λογισμικό του κατασκευαστή να δίνει την δυνατότητα επιλογής στον χρήστη, κάτι που δεν συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, όπου υπάρχει προρυθμισμένη μόνο μία εκ των δύο.Στα Mikrotik για παράδειγμα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, ενώ στο OpenWrt υπάρχει δυνατότητα ορισμού αυτής της παραμέτρου. --dhcp-sequential-ip Dnsmasq is designed to choose IP addresses for DHCP clients using a hash of the client's MAC address. This normally allows a client's address to remain stable long-term, even if the client sometimes allows its DHCP lease to expire. In this default mode IP addresses are distributed pseudo-randomly over the entire available address range. There are sometimes circumstances (typically server deployment) where it is more convenient to have IP addresses allocated sequentially, starting from the lowest available address, and setting this flag enables this mode. Note that in the sequential mode, clients which allow a lease to expire are much more likely to move IP address; for this reason it should not be generally used. 1
madrivermadonus Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, jkoukos είπε Στα Mikrotik για παράδειγμα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, ok Δημήτρη δεν το γνώριζα. Ωστόσο πως γίνεται αρχικά να μοίραζε στη σειρά;
jkoukos Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δε νομίζω ότι υπάρχει DHCP που δίνει σειριακά και ανάποδα της διευθύνσεις. Από την αρχή προς το τέλος, ναι. Μπορεί να ήταν σε κάποια Beta version που τελικά παρατήθηκε. Δες και αυτό.
infin1tyGR Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Εμένα από το τέλος προς την αρχή τις δίνει σειριακά. Θα ήθελα κι εγώ να αλλάζει λόγω ψυχαναγκασμού αλλά δεν βρήκα τρόπο
m4is Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, infin1tyGR είπε Εμένα από το τέλος προς την αρχή τις δίνει σειριακά. Θα ήθελα κι εγώ να αλλάζει λόγω ψυχαναγκασμού αλλά δεν βρήκα τρόπο Δες τι έγραψε παραπάνω ο https. Επίσης μπορείς να το ρυθμίσεις, chek-αρε στο link που πόσταρε ο jkoukos το post #7. Από ό,τι διαβάζω στο link του jkoukos δεν αλλάζει το πως θα μοιράζει τις διευθύνσεις, ούτε άμα αλλάξεις το pool και το βάλεις ανάποδα. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2020 από m4is
madrivermadonus Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Τα Μικροτικ μοιραζουν αναποδα. υπαρχει τρικακι που μοιραζει με αυξοντα αριθμο αν βαλεις αναποδα το pool. πχ 192.168.1.254-100
htaccess Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δημοσ. 26 Μαΐου 2020 Δοκίμασε το εξής, σε μία μόνο δικτυακή συσκευή (πχ το pc σου) να δώσεις στατική ip την αρχή του pool 192.168.1.100, κάνε reboot το router, πιθανολογώ ότι μετά θα σου λειτουργεί "σωστά" 101...102...103 κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα