AntoMast Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Εχω speed booster εδώ και κάνα μήνα και όλα καλά. Ωστόσο ξαφνικά σήμερα πέφτει ADSL και χάνω και τηλεφωνική σύνδεση. Στην αρχή πίστεψα πως ίσως ξετικαρα κατά λάθος τίποτα από τα settings αλλά τίποτα. Έκανα reboot ρουτερ, restore to factory settings κτλπ αλλά τίποτα. Έβγαλα και ξανά έβαλα τα καλώδια, το άφησα κλειστό για 2 λεπτά. Κανένα αποτέλεσμα. Οπότε τώρα έχω μείνει μόνο με το 4G. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Πήρα ΟΤΕ και μια που βγήκε μου λέει πως δεν είδε κανένα πρόβλημα στην γραμμή, και πως θα το αναθέσει σε τεχνικούς. Να σημειώσω πως ADSL και VoIP είναι εντελώς σβηστά. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνομαι εγώ; Φωτο απο ρουτερ: Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από AntoMast
pier88 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 23 λεπτά πριν, AntoMast είπε Καλησπέρα παιδιά. Εχω speed booster εδώ και κάνα μήνα και όλα καλά. Ωστόσο ξαφνικά σήμερα πέφτει ADSL και χάνω και τηλεφωνική σύνδεση. Στην αρχή πίστεψα πως ίσως ξετικαρα κατά λάθος τίποτα από τα settings αλλά τίποτα. Έκανα reboot ρουτερ, restore to factory settings κτλπ αλλά τίποτα. Έβγαλα και ξανά έβαλα τα καλώδια, το άφησα κλειστό για 2 λεπτά. Κανένα αποτέλεσμα. Οπότε τώρα έχω μείνει μόνο με το 4G. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα; Πήρα ΟΤΕ και μια που βγήκε μου λέει πως δεν είδε κανένα πρόβλημα στην γραμμή, και πως θα το αναθέσει σε τεχνικούς. Να σημειώσω πως ADSL και VoIP είναι εντελώς σβηστά. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνομαι εγώ; Φωτο απο ρουτερ: Έχεις αλλάξει τους κωδικούς της σύνδεσης;Για βάλε τους σωστούς μήπως φτιάξει.
AntoMast Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 54 λεπτά πριν, pier88 είπε Έχεις αλλάξει τους κωδικούς της σύνδεσης;Για βάλε τους σωστούς μήπως φτιάξει. Οχι δεν εχω αλλαξει τιποτα. Το θεμα ειναι οτι πριν πεσει και μετα που επεσε δεν υπηρχε καμια διαφορα σε θεμα ρυθμισεων. Οπως ηταν.
pier88 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 11 λεπτά πριν, AntoMast είπε Οχι δεν εχω αλλαξει τιποτα. Το θεμα ειναι οτι πριν πεσει και μετα που επεσε δεν υπηρχε καμια διαφορα σε θεμα ρυθμισεων. Οπως ηταν. Εδώ θα έπρεπε να έχει τους κωδικούς σου.
AntoMast Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 21 λεπτά πριν, pier88 είπε Εδώ θα έπρεπε να έχει τους κωδικούς σου. Το εκανα, ναι. Το ιδιο παλι. Αυτους τους κωδικους ειχα και πριν οποτε δεν νομιζω να εχει να κανει με αυτο.. Απλα δεν ξερω αμα ευθυνομαι εγω/ρουτερ ή αμα εχει θεμα η γραμμη
panatha1369 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 30 λεπτά πριν, AntoMast είπε Το εκανα, ναι. Το ιδιο παλι. Αυτους τους κωδικους ειχα και πριν οποτε δεν νομιζω να εχει να κανει με αυτο.. Απλα δεν ξερω αμα ευθυνομαι εγω/ρουτερ ή αμα εχει θεμα η γραμμη σε ποια περιοχη εισαι?
AntoMast Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 54 λεπτά πριν, panatha1369 είπε σε ποια περιοχη εισαι? Λιγο πιο εξω απο Χαλκιδα.
Mhlogiatros Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Mε μια πρόχειρη ματιά όπως λέει ο pier δε συνδέεσαι καθόλου στο ipv4 account . Bαλε τα username και pass που έχεις στη καρτέλα mobile που φαίνεται να συνδέεται κανονικά Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από Mhlogiatros
AntoMast Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Μπορεί να έπεσε ο bonding server , το σήμα από το πύργο 4G ένα σωρό πράγματα απο το hybrid . Αλλα με μια πρόχειρη ματιά όπως λέει ο pier έχεις λάθος ρυθμίσεις στο ipv4 account Πραγματικα δεν εχω ιδεα τι μπορει να φταιει..Κι αυτο γιατι εχω ακριβως τα ιδια settings που ειχα και πριν χωρις κανενα θεμα.
Mhlogiatros Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) ok φαίνονται εκτός από τη γραμμή . IP παίρνει ? Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από Mhlogiatros
anarionasp Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) καλημερα βασικα δεν ξερω τι ψαχνετε ακριβως με ip και τα λοιπα το dsl σβηστο οποτε ή σε κοψανε στο καφαο - escalit ή στο ακ ή το dslam στο οποιο εισαι κουμπωμενος τα εχει παιξει ή απλα εχεις μεγαλη βλαβη στο δικτυο και δεν περναει το dsl ουτε για handshake περιμενεις να το δει τεχνικος κωδικοι οτενετ εχει καθε router του οτε by default μετα απο ρεσετ για να μπορει να το δει το tr069 παλι καλα να λες που εχεις το speedbooster και δεν εχεις χασει το ιντερνετ Επεξ/σία 23 Μαΐου 2020 από anarionasp
AntoMast Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 8 ώρες πριν, anarionasp είπε καλημερα βασικα δεν ξερω τι ψαχνετε ακριβως με ip και τα λοιπα το dsl σβηστο οποτε ή σε κοψανε στο καφαο - escalit ή στο ακ ή το dslam στο οποιο εισαι κουμπωμενος τα εχει παιξει ή απλα εχεις μεγαλη βλαβη στο δικτυο και δεν περναει το dsl ουτε για handshake περιμενεις να το δει τεχνικος κωδικοι οτενετ εχει καθε router του οτε by default μετα απο ρεσετ για να μπορει να το δει το tr069 παλι καλα να λες που εχεις το speedbooster και δεν εχεις χασει το ιντερνετ Αντε να δούμε.. Κάτι που τώρα σκέφτηκα και ίσως να έχει να κάνει με αυτό. Συχνά βγάζω και βάζω την ADSL γιατί πολλές φορές αφήνω το 4G μόνο (κυρίως για το ping). Ίσως να έχει 'μπλοκαρει' εξαιτίας αυτού; Το θέμα είναι πως αυτό το κάνω καθημερινά εδώ και 1 μηνα++ και δεν είχα κανένα θέμα. Άμα είχε μπλοκάρει, δεν θα ήταν κομπλε μετά τα reboot και τα factory reset που έκανα; Επίσης πριν 4 μέρες για 3 μέρες συνεχόμενα έπεφτε το ρεύμα για λίγο λόγω εργασιών σε κολόνες, αν και δεν νομίζω να έχει σχέση.
AntoMast Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Λοιπον δοκιμασα το αλλο ρουτερ που ακομα δεν εχω γυρισει στον ΟΤΕ (speedport entry) και επιασα DSL/τηλεφωνο κατευθειαν. Μετα δοκιμασα να αλλαξω τα καλωδια (συμπεριλαμβανομενου και του splitter) και αυτα που ειχε το speedentry να τα βαλω στο Huawei και επιασα DSL, αλλα δεν ειχα VoIP. Οποτε μετα εκανα ενα restore to factory settings και τωρα ειμαι ολα κομπλε. Το θεμα ειναι ομως τωρα, τι εφταιγε; Η αληθεια ειναι πως καθε μερα βγαζω/βαζω adsl ετσι ωστε να ειμαι μονο με 4G (κυριως οταν θελω να εχω χαμηλο ping). Με λιγα λογια ξετικαρω αυτο απο την καρτελα οταν θελω να μεινω μονο με ADSL: Και οταν βγω απο τον υπολογιστη το ξαναβαζω το ADSL. Ισως φταιει αυτο; Δηλαδη να το 'μπλοκαρα' με το βαλε/βγαλε; Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να εχω και τα δυο πολλες φορες, οποτε το να σταματησω να το κανω αυτο δεν ειναι πραγματικα επιλογη..Θα μπορουσα να ειμαι μονο με 4G 24/7 αλλα μετα θα τελειωσουν τα δεδομενα πολυ γρηγορα, αρα ουτε αυτο ειναι επιθυμητο. Υπαρχει αλλος τροπος; Ισως να φταιει αυτο ή καμια σχεση; Δεν ξερω πραγματικα. Και δεν ειμαι σιγουρος αμα εφταιγαν τα καλωδια, διοτι με το που τα αλλαξα επιασε (εκτος και αμα ετυχε). Τωρα φοβαμαι να το ξαναβγαλω μηπως εχω παλι το ιδιο θεμα
anarionasp Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 54 λεπτά πριν, AntoMast είπε Λοιπον δοκιμασα το αλλο ρουτερ που ακομα δεν εχω γυρισει στον ΟΤΕ (speedport entry) και επιασα DSL/τηλεφωνο κατευθειαν. Μετα δοκιμασα να αλλαξω τα καλωδια (συμπεριλαμβανομενου και του splitter) και αυτα που ειχε το speedentry να τα βαλω στο Huawei και επιασα DSL, αλλα δεν ειχα VoIP. Οποτε μετα εκανα ενα restore to factory settings και τωρα ειμαι ολα κομπλε. Το θεμα ειναι ομως τωρα, τι εφταιγε; Η αληθεια ειναι πως καθε μερα βγαζω/βαζω adsl ετσι ωστε να ειμαι μονο με 4G (κυριως οταν θελω να εχω χαμηλο ping). Με λιγα λογια ξετικαρω αυτο απο την καρτελα οταν θελω να μεινω μονο με ADSL: Και οταν βγω απο τον υπολογιστη το ξαναβαζω το ADSL. Ισως φταιει αυτο; Δηλαδη να το 'μπλοκαρα' με το βαλε/βγαλε; Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να εχω και τα δυο πολλες φορες, οποτε το να σταματησω να το κανω αυτο δεν ειναι πραγματικα επιλογη..Θα μπορουσα να ειμαι μονο με 4G 24/7 αλλα μετα θα τελειωσουν τα δεδομενα πολυ γρηγορα, αρα ουτε αυτο ειναι επιθυμητο. Υπαρχει αλλος τροπος; Ισως να φταιει αυτο ή καμια σχεση; Δεν ξερω πραγματικα. Και δεν ειμαι σιγουρος αμα εφταιγαν τα καλωδια, διοτι με το που τα αλλαξα επιασε (εκτος και αμα ετυχε). Τωρα φοβαμαι να το ξαναβγαλω μηπως εχω παλι το ιδιο θεμα κοιτα λιγο κουλο τωρα ολο αυτο , εχεισ 24 h + χωρις dsl και ενω εχεις κανει ηδη απο το πρωτο σου ποστ ρεσετ το speedbooster δεν επαιζε αποψη μου ασε την βλαβη να την δει για αρχη ο τεχνικος δευτερον γνωμη μου απλα τραβα την καρτα απο το μοντεμ και μην πειραζεις το config του ρουτερ
AntoMast Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2020 12 λεπτά πριν, anarionasp είπε κοιτα λιγο κουλο τωρα ολο αυτο , εχεισ 24 h + χωρις dsl και ενω εχεις κανει ηδη απο το πρωτο σου ποστ ρεσετ το speedbooster δεν επαιζε αποψη μου ασε την βλαβη να την δει για αρχη ο τεχνικος δευτερον γνωμη μου απλα τραβα την καρτα απο το μοντεμ και μην πειραζεις το config του ρουτερ Να βγάζω την σιμ εννοείς; Το θέμα είναι ότι όταν είμαι στο PC θέλω να είμαι αποκλειστικά με 4G, ενώ όταν είμαι σε κινητό κτλπ μόνο ADSL. Ο λόγος που θέλω μόνο 4G είναι πως εξαιτιας του bonding το ping ανεβαίνει πάρα πολύ. Με το που μένω μόνο με 4G είναι όλα κομπλέ, και απολαμβάνω αρκετά καλές ταχύτητες (50mbps+). Αρα το ADSL ούτως ή άλλως πρέπει να το απενεργοποιώ. Εκτός άμα μείνω με 4G μόνο, αλλά μετα όπως είπα θα τελειώσουν τα δεδομένα αρκετά γρήγορα και δεν θέλω (π.χ όταν βλέπω youtube/Netflix δεν έχω θέμα να μένω με adsl μόνο).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα