Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα Σε ολους!!! Θα ήθελα να κανω μια ερωτηση επειδη ειμαι αρχάριος σχετικα με το hardware!!! 

Έχω διαβάσει ότι για να συμβαδίζει η μητρικη με τον επεξεργαστή πρέπει να γνωρίζεις το socket και το chipset (και φυσικά με τις ram πρέπει να δεις με πόσα mhz συμβαδίζει η μητρικη για να παρεις την κατάλληλη Ram) θα σας πω ένα παράδειγμα εάν Διαλέξω έναν επεξεργαστή της AMD πχ Ryzen 5 3400G και Μητρικη Gigabyte B450M DS3H 

Υπάρχει πιθανότητα να μην υποστηρίζει η μητρικη αυτόν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή; 

Εδω είναι η Μητρικη 

https://www.skroutz.gr/s/15556630/Gigabyte-B450M-DS3H-rev-1-0.html#specs

Εδω και ο επεξεργαστής 

https://www.skroutz.gr/s/19344757/AMD-Ryzen-5-3400G-Box.html

Ευχαριστω

Δημοσ.

Ναι η συγκεκριμένη τον υποστηρίζει. Αν γκουγκλάρεις τον επεξεργαστή που σε ενδιαφέρει θα βρεις λίστες με συμβατές μητρικές εύκολα. Και πάντα μπορείς να βρεις βοήθεια στο ινσόμνια lol.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, d3v4st4tor είπε

Ναι η συγκεκριμένη τον υποστηρίζει. Αν γκουγκλάρεις τον επεξεργαστή που σε ενδιαφέρει θα βρεις λίστες με συμβατές μητρικές εύκολα. Και πάντα μπορείς να βρεις βοήθεια στο ινσόμνια lol.

Σε Ευχαριστω Πολυ Δηλαδή μπορεί να έχω διαλέξει έναν amd που να επεξεργαστή (που να συμβαδίζει με am4) και Μητρικη am4 και να μην είναι συμβατές για καποιον λόγο; 

Επεξ/σία από Mikel696
Δημοσ.

Ναι, κάποιες μητρικές χρειάζονται bios update για να γίνουν συμβατές αλλά αυτό αφορά κυρίως μητρικές που είχαν κυκλοφορήσει πριν την 3η γενιά Ryzen. Έπρεπε να πάρεις ένα 1ης-2ης γενιάς (συνήθως 'δάνειζαν' έναν τα ίδια τα μαγαζιά) και να κάνεις το update εσύ. Αν υπάρχει τέτοια αμφιβολία με ένα τηλεφώνημα στο μαγαζί που θέλεις να πάρεις την μητρική μπορείς να ρωτήσεις αν έχει γίνει το update η αν μπορούν να στο κάνουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση έλεγξε προσεκτικά την συμβατότητα γιά να μην μπλέξεις. Επιλογές υπάρχουν. Γιά τον 3400G υπάρχουν δεκάδες επιλογές, η Gigabyte μόνο έχει κάπου 25 διαφορετικές μητρικές στην γκάμα της.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...