Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να στήσω ένα νέο pc για τον αδελφό μου. Όχι παιχνίδια. Ασχολείτε με επεξεργασία φωτογραφίας και λίγο video editing μικρών κλιπ όχι πάνω από 1080p.

Μέχρι τώρα δούλευε σε ένα lenovo ideacenter 310  15ASR της κακιάς ΄ώρας το οποίο ήθελε να αλλάξει αλλά τελικά κάηκε ίσως από τις ζέστες των τελευταίων ημερών.

Το budget είναι γύρω στα 700.

Ο σκληρός δίσκος 1ΤΒ με τα windows έμεινε από το παλιο Pc αλλά σκοπεύω να τον κάνω clone σε ssd, και ο hdd να μείνει για storage. 

Έχει καιρό να ασχοληθώ με επεξεργαστές και κάρτες και θα ήθελα να φώτα σας.

Που να δώσω περισσότερη βάση σε cpu ή κάρτα γραφικών; Οι επεξεργαστές intel της κατηγορίας F δεν έχουν μαμα κάρτα γραφικών, αξίζουν για τον σκοπό του μηχανήματος ή να προτιμήσω 'έναν που να έχει και γραφικά΄;

Για ram μάλλον πάμε σε 8x2GB γύρω στα 90€ .

Και με ram νομίζω θα βολευτούμε υπάρχει SAMSUNG 8GB DDR4 PC4-19200, 2400MHZ x2 άρα θα τις βάλω αυτές.

Επεξ/σία από michalis1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που τις βρήκες αυτές τις RAM? Χαμηλά ρολόγια για 2020... Ξέχνα τες.

EDIT: Δεν το κατάλαβα με την πρώτη ανάγνωση. Αν τις έχεις ήδη αυτές τις μνήμες είναι οκ να τις βάλεις μέσα. ΑΝ θες να τις αγοράσεις όχι, πάρε αυτές που σε προτείνω.

Για να δούλευε... Όπως δούλευε τέλος πάντων με το παραπάνω μηχάνημα καταλαβαίνω ότι ασχολείται ερασιτεχνικά και δεν έχουν οι εργασίες του τέλος πάντων ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Μπορείς να πας σε συστηματάκι κάτω των 600 ευρώ να κάνεις δουλίτσα μια χαρά με Ryzen 2600 και μια απλή gtx1650 των 150 ευρώ.

Αλλά αν θες την μεγαλύτερη δυνατή ισχύ εντός budget  είσαι εδώ....

700.jpg

Επεξ/σία από N1KOSSS
Δημοσ.

Υπάρχουν αυτές οι μνήμες... τις αγοράσαμε το 2018 για το lenovo που δεν ήταν ούτε ενός έτους τότε αλλά... δεν άλλαξε και πολύ η κατάσταση, μάλλον λόγο επεξεργαστή. Γενικά προτιμώ να τις χρησιμοποιήσω στο build... και το 80ρι που θα γλιτώσουμε από την αγορά να χρησιμοποιηθεί σε κάτι άλλο.

Υπόψιν ότι ο δικός μου υπολογιστής τον οποίο έχει δουλέψει τις τελευταίες ημέρες και τον ικανοποίησε (άρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως "βάση" για τις ανάγκες), είναι ένας i7 7700K (με default συχνότητα),  crucial 2x8gb στα 2400mhz, palit 1060 6gb και samsung 500gb ssd sata 3.

Ναι σωστά κατάλαβες ερασιτεχνικά ασχολείται, μην φανταστείς psd με δεκάδες layers, ούτε timeline ωρών. JPG επεξεργάζεται και μικρά βίντεο των 2-5 λεπτών. Είναι το χόμπυ του.

Πολύ καλή η πρόταση σου όμως βλέπω κατά intel μεριά.. αφού η μόνη εμπειρία με amd είναι το συγκεκριμένο lenovo που το αγόρασε από μόνος του και η εμπειρία ήταν.. καταστροφική. Και έδωσε 600€ για αυτό πριν 3 χρόνια. Ενώ ένα Intel 8ετίας που έχει δουλεύει ακόμη και είναι ισάξιο σε ταχύτητα με το lenovo. Έψαξα να βρω πληροφορίες amd 9430 λέει, μάλλον διπύρηνος στα 3,4ghz αλλά απορώ πως κάτι τέτοιο πωλείτο σε αυτή την τιμή πριν 3 χρόνια. Να φανταστείς ο "υπολογιστής" αυτός ούτε psu δεν έχει μέσα, είναι τούβλο επάνω στο καλώδιο του ρεύματος, όπως στα laptop. Όταν τον είδα του είπα "ρε τι αγόρασες, λαπτοπ σε κουτί υπολογιστή;" Αλλά ήταν πλέον αργά.

Ρίχνοντας μια ματιά στους AMD με αφορμή την πρόταση σου, βλέπω ότι έχουν τρελό value και hyperthreating σε όλους τους επεξεργαστές. Είναι τόσο καλό για να είναι πραγματικό; Πραγματικά η απόδοση τους είναι τέτοια όπως φαίνεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά ή υπάρχει κάποιο catch που δεν φαίνεται; Στους intel βλέπω μεγαλύτερη τελική ταχύτητα boost και 5 βαθμούς στις θερμοκρασίες.

pcb.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο 3600 είναι κατά ΓΕΝΙΚΗ ομολογία ο πιο VFM cpu της τελευταίας 10ετίας. Πουλάει και όχι άδικα σαν ζεστό ψωμάκι. Εγώ έχω i5-4670, παλιότερα είχα Phenom,  i3, Pentium.. δεν είμαι Fanboy καμίας εταιρίας όμως στην τελευταία της γενιά η amd έκανε άλμα. Σε συνδυασμό με τις φτηνότερες μητρικές σε amd είναι πολύ καλή επιλογή. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ένας τόσο δυνατός cpu είναι overkill γι αυτό που πραγματικά χρειάζεται... αλλά αν είναι εντός budget why not...

Ps. Το Lenovo είχε cpu σκουπίδι

Επεξ/σία από N1KOSSS
Δημοσ.

Μη το σκέφτεσαι καθόλου για intel σε τέτοιο budget. Η AMD έκανε μεγάλη "ζημιά"! 3600 και δε κοιτάς ποτέ πίσω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτά που λέτε και με λίγη έρευνα πείστηκα για τον 3600.

Απλά επειδή είμαι Κύπρο και το κυπριακό eshop έχει τσιμπημένες τις τιμές, πχ ο επεξεργαστής έχει 40 ευρώ καπέλο (225€) από την τιμή του ελληνικού eshop, και λίγο από δω λίγο απο κεί το σύστημα με τα "συστατικά" που προτείνεις (ή παρόμοια γιατί δεν τα έχουν όλα εδώ) μου βγαίνει 800€ εδώ.  +40 στον επεξεργαστή, +20 γραφικά + 10 στο case, +10 psu, + 15 memory, +15 motherboard, + 5 ssd. Το βγάλαν και με το παραπάνω το μεροκάματο τους. 

Λεω να το στήσω μόνος... παρόλο που δεν έχω στήσει ποτέ αλλά έχω ξηλώσει αρκετές φορές και έχω αλλάξει πάστα στον επεξεργαστή σε desktop και laptop. Να αγοράσω μερικά από καταστήματα εδώ που έχουν καλές τιμές και λίγα από το amazon. Γενικά είναι οκ από το άμαζον να παραγγείλω cpu ή motherboard ή gpu? Εννοώ... θα έρθουν σώα; πχ. τον 3600 μπορώ να τον έχω στα €196 από το amazon με express delivery. Απλά θα χρειαστώ λίγη καθοδήγηση μην παραγγείλω πράγματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Επίσης.. Motherboard άμα είναι B450 θα πρέπει να γίνει Update το bios πρώτα; Δηλαδή θα πρέπει να του βάλω άλλον amd πάνω αρχικά ;

Επεξ/σία από michalis1984

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...