sonikk Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας.μια ερωτηση αν γνωριζει καποιος να βοηθησει. στο σπιτι που εμενε με νοικι ο πατερας μου(τωρα ενοικιαστε σε αλλον αλλα με ενημερωσε) ηρθε μια ληξιπροθεσμη οφειλη της wind που ειναι στο ονομα του πατερα μου αξιας 75 ευρω τον οποιο εχασα πριν λιγο καιρο απο καρκινο σε ηλικια 87 ετων. ειχε κανει ενα καρτοσυμβολαιο και το οποιο το ειχε ληξει προωρα γιατι γνωριζαμε οτι θα πεθαινε.ουσιαστικα χρωστουσε ενα μηνα και μπηκε και ενα προστιμο 55 ευρω λογω προωρης διακοπης.το καρτοσυμβολαιο ηταν 12 μηνο και το εληξε στο 3 μηνο επανω.ειχε πληρωσει μονο δυο μηνες αλλα τον τριτο μηνα τον χασαμε και με την φασαρια κηδειας κτλ προλαβαμε να κανουμε την διακοπη αλλα δεν πληρωθηκε ο ενας μηνας.μαζι λοιπον με το προστιμο ειναι 75 ευρω,20 ευρω ηταν ο μηνας και 55 ευρω το προστιμο προωρης ληξης.βεβαια το καρτοσυμβολαιο λεει μεσα στα ψιλα γραμματα που το διαβασα οτι αν περασει το τριμηνο εχεις δικαιωμα να διακοψεις το καρτοσυμβολαιο χωρις προστιμο.του πατερα μου ειχε περασει το τριμηνο ουσιαστικα ηταν τρεις μηνες και κατι ημερες αλλα το προστιμο το εβαλαν.το γιατι δεν το καταλαβα. την μητερα μου επισης την εχω χασει πολλα χρονια πριν. τωρα τι πρεπει να κανω? εγω δεν εχω τιποτα στο ονομα μου που να με συνδεει με τον πατερα μου εννοωντας ουτε κοινα περιουσιακα στοιχεια, σπιτι πχ ,ουτε κοινους λογαριασμους τραπεζας τιποτα απολυτως. να το αφησω ετσι ή πρεπει να κανω καποια ενεργεια? υπαρχει περιπτωση να ενοχλησουν εμενα την στιγμη που δεν με συνδεει φορολογικα κατι με τον πατερα μου. επισης το καρτοσυμβολαιο ηταν στο ονομα του πατερα μου καθως και στο αφμ του το οποιο λογω θανατου πηγα στην εφορια με την ληξιαρχικη πραξη θανατου και το καταργησαμε. αν γνωριζετε κατι επ΄αυτου παρακαλω πειτε μου.σας ευχαριστω. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από sonikk
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 πας wind με ληξιαρχικη και δεν πληρωνεις τιποτα..ηθικα αν το νιωθεις πληρωνεις μονο τον λογαριασμο τον ληξιπροθεσμο
sonikk Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, tzoyris7 είπε πας wind με ληξιαρχικη και δεν πληρωνεις τιποτα..ηθικα αν το νιωθεις πληρωνεις μονο τον λογαριασμο τον ληξιπροθεσμο μα θα το δεχτουν? ή θα μου πουν δεν μας νοιαζει εισαι γιος του πληρωσε τα εσυ! γιατι οταν πεθανε και ζητησαμε την διακοπη μου εκαναν και φασαρια.μου ειπαν δεν μας νοιαζει παρτε εσεις το νουμερο.εγω λεω εχω δικο μου νουμερο δεν το χρειαζομαι.εκεινοι επεμεναν και με χιλιες φασαριες εκανα την διακοπη ενω βαση καρτοσυμβολαιου ηταν νομιμη γιατι ειχε περασει το τριμηνο. με λιγα λογια δεν ηθελαν με τιποτα να το διακοψουν.μονο τα λεφτα τους ενδιεφεραν.μονο οταν τα πηρα και αρχιζα να φωναζω εγινε η διακοπη.
Tsakalos! Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Απλα μην ασχοληθεις καθολου...δεν εχεις κανενα προβλημα. Μονο συναισθηματικο ειναι το θεμα. Ουτε καν ηθικο.. αν πχ νοιωθεις ασχημα, το πληρωνεις.. αν οχι, απλα το ξεχνας. 1 1
kage Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν έκανες αποδοχή κληρονομιάς (σπίτι οικόπεδο δάνειο χρήματα κτλ)τα χρέη σ ανήκουν..αν εκανες αποποιηση δεν σε αφορα το θεμα . αφού όπως λες αναφέρει μέσα στο συμβόλαιο ότι στο 3μηνο δεν πληρώνεις πρόστιμο γιατί δεν τους το στέλνεις?(εφοσον εκανες αποδοχη) Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από kage 1
tcktcktck Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kage είπε Αν έκανες αποδοχή κληρονομιάς (σπίτι οικόπεδο δάνειο χρήματα κτλ)τα χρέη σ ανήκουν..αν δεν εκανες αποδοχή αλλάζει το θέμα σου .αφού όπως λες αναφέρει μέσα στο συμβόλαιο ότι στο 3μηνο δεν πληρώνεις πρόστιμο γιατί δεν τους το στέλνεις? Σε παρόμοια περίπτωση πήγαμε και τακτοποιήσαμε τους λογαριασμούς αφού είχαμε κάνει και αποδοχή και τερματίσαμε συμβόλαια. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου τερματίζει έτσι και αλλιώς το συμβόλαιο αλλά αφού το τερματίσατε πριν επέλθει ο θάνατος κυνήγησε τα ψιλά γράμματα να κάνετε συμβιβασμό στη χειρότερη. Φαντάζομαι θεωρητικά αν έχεις κάνει αποδοχή μπορεί να φτάσουν σε σένα μέσω της εφορίας αν θέλουν να το κυνηγήσουν. Αν αξίζει τον κόπο να το κάνουν δεν ξέρω Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από tcktcktck 1
sonikk Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, kage είπε Αν έκανες αποδοχή κληρονομιάς (σπίτι οικόπεδο δάνειο χρήματα κτλ)τα χρέη σ ανήκουν..αν δεν εκανες αποδοχή αλλάζει το θέμα σου .αφού όπως λες αναφέρει μέσα στο συμβόλαιο ότι στο 3μηνο δεν πληρώνεις πρόστιμο γιατί δεν τους το στέλνεις? δεν εχω κανει καμια αποδοχη σε τιποτα πολυ απλα γιατι ο πατερας μου δεν ειχε τιποτα! οσον αφορα το προστιμο και τοτε που εκανα την διακοπη τους το ειπα αλλα αυτοι μου ειπαν κατι τελειως τρελο. οτι δεν γνωριζουν τις νομικες ερμηνειες του συμβολαιου και οτι θα επιβληθει το προστιμο και μετα καντε εσεις ενσταση.μιλαμε για τελειως παλαβους. 30 λεπτά πριν, tcktcktck είπε Σε παρόμοια περίπτωση πήγαμε και τακτοποιήσαμε τους λογαριασμούς αφού είχαμε κάνει και αποδοχή και τερματίσαμε συμβόλαια. Η ληξιαρχική πράξη θανάτου τερματίζει έτσι και αλλιώς το συμβόλαιο αλλά αφού το τερματίσατε πριν επέλθει ο θάνατος κυνήγησε τα ψιλά γράμματα να κάνετε συμβιβασμό στη χειρότερη. Φαντάζομαι θεωρητικά αν έχεις κάνει αποδοχή μπορεί να φτάσουν σε σένα μέσω της εφορίας αν θέλουν να το κυνηγήσουν. Αν αξίζει τον κόπο να το κάνουν δεν ξέρω δεν εχω κανει αποδοχη σε τιποτα.γιατι οπως ειπα και παραπανω πολυ απλα δεν υπαρχει τιποτα!! επισης μια λεπτομερεια που δεν την ανεφερα παραπανω.η οφειλη αυτη που ηρθε στα χερια μου λεει μεσα οτι αν δεν πληρωθει επιφυλασσομαστε να προβουμε σε περαιτερω ενεργειες εισπραξης κτλ και οσο γινεται αυτο θα μπαινουν τοκοι υπερημεριας. επιφυλασσονται δηλαδη δεν λεει αναγκαστικα θα προβουμε σε νομικες ενεργειες.το αφηνει θελω να πω λιγο φλου,μπορει ναι μπορει και οχι.τωρα αν κυνηγησουν τον πεθαμενο μεχρι τελους λεω να τους αφησω να παιδευτουν.το θεωρω και ντροπη αλλα αυτοι απο την συνομιλια που ειχα κοιτανε μονο τι θα αρπαξουν εστω και αν εισαι πτωμα.δεν τους ενδιαφερει αν αναπνεεις η οχι. μαλιστα οταν ηθελα να διακοψω το συμβολαιο απο τον πρωτο μηνα γιατι ηξερα οτι ο πατερας μου μας εγκαταλειπει σιγα σιγα τους ειχα παρει τηλεφωνο να γινει διακοπη αλλα επεμεναν αυτοι να σηκωθει απο το νοσοκομειο ο πατερας μου σε κακα χαλια να παει σε καταστημα wind να κανει μονος του τη διακοπη.ουτε πληρεξουσιο η εξουσιοδοτηση δεχονταν ουτε τιποτα.καπου εκει το θεμα για μενα ειχε ληξει με δαυτους. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από sonikk
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Aσε τους να λένε ότι θέλουν.Πλήρωσε αν θες τον μήνα και άσε τα υπόλοιπα να βρουν άκρη.Δεν θα βρουν. 1
sphinxgr Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Κάποιοι πάροχοι σε περίπτωση θανάτου, διαγράφουν αυτά τα ποσά επιβεβαιωμένα. Να πας σε μια wind με ληξιαρχική πράξη θανάτου και να κάνεις ένα αίτημα και όλα θα πάνε καλά. Τα συλλυπητήρια μου Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από sphinxgr 2
SPYRER_007 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πρεπει εντός 4 μηνων να πας να κάνεις μια αποποίηση κληρονομιάς .Ασχέτως αν δεν σου εχει αφησει τιποτα.Αν δεν το κανεις ο νομος θεωρει οτι έχεις αποδεχτει την κληρονομια και ας μην υπαρχει τιποτα.Μονο ετσι έχεις το κεφαλι σου ήσυχο για παντα Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από SPYRER_007 5 1
mezger Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Πρεπει εντός 4 μηνων να πας να κάνεις μια αποποίηση κληρονομιάς .Ασχέτως αν δεν σου εχει αφησει τιποτα.Αν δεν το κανεις ο νομος θεωρει οτι έχεις αποδεχτει την κληρονομια και ας μην υπαρχει τιποτα.Μονο ετσι έχεις το κεφαλι σου ήσυχο για παντα Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω και με πρόλαβες, το γράφω όμως for emphasis: κάνε ΟΡ μια αποποίηση, γιατί και οι οφειλές κληρονομιά είναι και αν δεν κάνεις αποποίηση τις αποδέχεσαι κανονικά. 2 1
prometheas Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτα από όλα συλληπητήρια για τον πατέρα σου. Aν δεν κάνεις ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ κληρονομιάς εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία θανάτου τότε οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία ή ΧΡΕΗ είχε ο πατέρας σου θα περάσουν σε εσένα. Με μια ληξιαρχική πράξη θανατου, με ηρεμία και χωρίς νεύρα θα πάς σε ένα κατάστημα Wind να δείς τι μπορεί να γίνει. Σε ανάλογη περίπτωση με την μητέρα μου πριν τρία χρόνια είχα εξυπηρετηθεί αυθημερόν στην Vodafone . Ακόμα και αν δεν σου διαγράψουν το χρέος, ζήτησε να το πληρώσεις με δισκανονισμό. Συνήθως για τέτοια ποσά δεν ασχολούνται αλλά μπορεί να το αφήσουν να τοκιζεται και να βρεθείς μετά από 2-3 χρόνια να χρωστάς ένα πολλαπλάσιο ποσό. Δεν είναι πολύ έξυπνο να μπαίνεις αε λίστες κακοπληρωτών (Τηλεγνούς, Τειρεσίας) ειδικά για τέτοια ποσά. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από prometheas 1
dollyyy19 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 αδικα χαλας την ζαχαρενια σου.δεν μπορουν να σε κανουν κατι.το οτι μετα θανατο πηγες για διακοπη ,εκαναν φασαρια,και δεν εστειλες καποιον απο αυτους τους "μαγκες" να κανουν φασαρια στον ιδιο τον αποθανων,κατ'ιδιαν ,ειναι ενα θεμα που το εχουν πολλοι νεοελληνες...... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Aσε τους να λένε ότι θέλουν.Πλήρωσε αν θες τον μήνα και άσε τα υπόλοιπα να βρουν άκρη.Δεν θα βρουν. Μια χαρη ακρη θα βρουν βαζοντας τον στον αντιστοιχο Τειρεσια των ISP (με οτι αυτο συνεπαγεται) και δινοντας ολα τα στοιχεια του σε εισπρακτικη (αν ακολουθησει τις προτροπες σου εσενα και κανα δυο αλλων). Ισως με μη αποδοχη κληρονομιας να ξεμπλεξει, διαφορετικα , θα αντιμετωπιστει ως τυπικος κακοπληρωτης οσες ληξιαρχικες πραξεις κι αν παει, οτι κι αν επικαλεστει. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2020 από BackFromHell
vagos789 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Αυτα τα διαφορα μικρα χρεη μπορει να μαζευτουν και να γινουν ενα πακετο που θα το παρει μια εισπρακτικη και θα καλει εσενα νυχθημερον Εφικτο αλλα οχι απαραιτητα πιθανο σεναριο Κανε ΜΗ αποδοχη κληρονομιας για να εισαι βεβαιος οτι δεν θα ερθει κανενα μπουγιουρντι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα