Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξής PC:

amd fx 9590 

asrock fatality n970 performance 

4x4 hyper x 1600 ram

psu : thermate 800w 80+ plus bronze

gpu: 1050 ti asus cerberus 4 gb

cpu cooler deepcool 240 lt (ΥΔΡΟΨΥΞΗ)

Εχθές το είχα ανοιχτό πετάχτηκα για 10 λεπτά στο δωμάτιο του αδερφού μου και όταν γύρισα είχε κλείσει . Δοκίμασα να το ανοίξω πατάω to power ανοίγουν τα led αλλά τα fans δουλεύουν με λίγες  στροφές πχ 400-500 αντί για 3000 και δεν ξεκινάει 

έβγαλα ram και ξανά έβαλα τπτ

έβγαλα gpu τπτ

έβγαλα όλα τα καλώδια τπτ

κοίταξα μήπως υπάρχει διαρροή τπτ 

δεν έχω άλλο τροφοδοτικό τόσο μεγάλο και αναγκαστικά πρέπει να παραγγείλω 

Μήπως έχει ξανασυναντήσει κάποιος άλλος κάτι παρόμοιο να μην αναγκαστώ  να δώσω 100+ euro για τροφοδοτικό  και να φταίει κάτι άλλο στην τελική.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσ.

Δεν ποστάρει δηλαδή καθόλου? Από θερμοκρασίες επίσης έχεις εικόνα πως ήταν πριν γίνει αυτό?

Δημοσ.

Και επίσης, δοκίμασες 1 ram σε 1 slot, μετά άλλη ram σε άλλο slot για να σαι σίγουρος;

Bios reset μήπως βοηθήσει;

Λες "τόσο μεγάλο" τροφοδοτικό. Εχεις κανένα μικρότερο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο "μεγάλο" τροφοδοτκό θες δηλαδή; Αν είναι απλά να το ανοίξεις και να μην μπείς σε κάποιο βαρύ πρόγραμμα, games, κλπ παίζει να την βγάζεις και με 400W τροφοδοτικό. Εδώ 800W δεν τραβάω εγώ με RTX 2060 και έχω 650W τροφοδοτικό. Δοκίμασε λοιπόν κάτι μικρότερο αν έχεις.

Edit: Να ξέρεις ότι τα προτεινόμενα watt σε κάρτες γραφικών δεν είναι μόνο για την εν λόγω κάρτα αλλά για ολόκληρο το σύστημα. Τα 300W που προτείνονται για την 1050 Ti σου δεν είναι μόνο για την κάρτα σου. Δεν ξέρω πως κατέληξες με 800W τροφοδοτικό.

Επεξ/σία από Necrogenisis
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους

Θερμοκρασίες ήταν από 68 έως 77 

Η Cpu είναι 220 w tdp τα οποία  δεν ανταποκρινονται με την πραγματική κατανάλωση που από ότι το έχω υπολογίσει είναι κοντά στα 350w

συν κάρτα συν υδροψυξη ανεβαίνουν τα watt στην καλύτερη κάνα 700 αρη 

Οσο για ram δοκίμασα τα πάντα όλα τα slot όλες τις ram reset bios έκανα

Δημοσ.

Από τη στιγμή που ο υπολογιστής δούλευε και ξαφνικά σταμάτησε να ξεκινάει η λογική λέει πως κάτι ...παρέδωσε πνεύμα. Στη θέση σου για να γλυτώσω κόπο και χρόνο θα το πήγαινα σε κάποιο τεχνικό εμπιστοσύνης που έχει τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά να το κοιτάξει.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Cybermorph είπε

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους

Θερμοκρασίες ήταν από 68 έως 77 

Η Cpu είναι 220 w tdp τα οποία  δεν ανταποκρινονται με την πραγματική κατανάλωση που από ότι το έχω υπολογίσει είναι κοντά στα 350w

συν κάρτα συν υδροψυξη ανεβαίνουν τα watt στην καλύτερη κάνα 700 αρη 

Οσο για ram δοκίμασα τα πάντα όλα τα slot όλες τις ram reset bios έκανα

Τιμή και δόξα για την μητρική που έπαιζε τόσο καιρό ,αλήθεια το μηχάνημα ήταν σταθερό όσο έπαιζε ; Το λέω διότι αυτή η μητρική δεν έπαιζε ΠΟΤΕ με 220W CPUs εκείνης της γενιάς ,αλλά ούτε με 125w καθώς τα vrm ανέβαζαν υπερβολική θερμοκρασία με αποτέλεσμα την αστάθεια,πρώτος ύποπτος η μητρική.

• Like 1
Δημοσ.

Η μητρική υποστήριζε 220w cpu με αναβάθμιση bios εννοείται

https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty 970 Performance/

Άπλα τις τελευταίες μέρες είχα ένα πρόβλημα με usb 3 όταν έπιανε μεγάλες ταχύτητες κατά τη μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό έκανε disconnect και recconect μόνο του

Πάντως όντως τα vrms περναν φωτιά σας ευχαριστώ όλους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Cybermorph είπε

Η μητρική υποστήριζε 220w cpu με αναβάθμιση bios εννοείται

https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty 970 Performance/

Άπλα τις τελευταίες μέρες είχα ένα πρόβλημα με usb 3 όταν έπιανε μεγάλες ταχύτητες κατά τη μεταφορά δεδομένων σε εξωτερικό σκληρό έκανε disconnect και recconect μόνο του

Πάντως όντως τα vrms περναν φωτιά σας ευχαριστώ όλους 

Υποστήριξη από τα Lidl είχε η μητρική αυτή για 220w cpu ,οι μητρικές που έπαιζαν σταθερά με 220w cpu ήταν πχ η sabetooth 990fx r2  μερικές gigabyte με 990 chipset ,συνολικά δηλαδή στην πράξη συμβατές ήταν πολύ λίγες και μόνο με 990 chispet εννοείται.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...