Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, Jts είπε Με αυτό το σκεπτικό υπάρχει και το SE άσχετα αν έχει χειρότερη κάμερα. Δηλαδή πως συγκρίνεις 6,1" με 5,4"΄; Το SE είναι special edition που το εβγαλε πολύ μετά την κυκλοφορία των υπολοίπων, και δεν το πλάσαρε ποτέ ως καινούριο. Είναι special edition και το φωνάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_BMW Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, georgepppo είπε Οταν δινεις τοσα λεφτα για κινητο πρεπει να τα εχει ολα μεσα,αν εσυ παρεις καινουρια μπεμπα τοσα λεφτα και δεν εχει ραδιο δεν θα ξενερωσεις Δεν έχει τίποτα η Μπέμπα στις βασικές εκδόσεις φίλος ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, MikeKata είπε Ναι, είναι υπόλογος. Όπως είπα και στο αρχικό μου σχόλιο, ξέρει πως έχει μεγάλη δύναμη στο χώρο των smartphones και loyal fans. Οι συγκεκριμένες αντικαταναλωτικές τακτικές, είναι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ, καθώς οι fans της δε θα την αφήσουν. Άσχετα αν μου αρέσει ή όχι, είναι ένα premium brand. Επομένως, οι άλλες εταιρίες, όταν βλέπουν ότι οι fans της Apple αγοράζουν συγκεκριμένα πράγματα, θα τα αντιγράψουν προκειμένου να ανοίξουν το user base τους και να πάρουν μερίδιο των ατόμων που μπορεί να έπαιρναν Apple. Έτσι επηρεάζει την αγορά. Και δυστυχώς, πολλές φορές, οι άλλες εταιρίες ακολουθούν και τέτοιες "κακές" για τον καταναλωτή πρακτικές απλά και μόνο γιατί το κάνει η Apple. "Κράξιμο" θα ήταν αν δεν είχα επιχειρήματα. Σου ανέφερα συγκεκριμένα πράγματα που έκανε η Apple και ακολούθησαν και οι άλλες χωρίς κυριολεκτικά να υπάρχει κανένας άλλος λόγος από άποψη business. Πέραν του "να πάρουμε κόσμο από την Apple". Έτσι λειτουργεί η αγορά, είτε εσένα σου φαίνεται "hate", είτε όχι. Λυπάμαι αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πάρτη του. Η apple αν αποφασίσει να εκτοξεύσει πύραυλο αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει? Γιατί δεν κράζετε αυτους που ακολούθησαν την τακτική της apple το ιδιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, ektorme είπε Το SE είναι special edition που το εβγαλε πολύ μετά την κυκλοφορία των υπολοίπων, και δεν το πλάσαρε ποτέ ως καινούριο. Είναι special edition και το φωνάζει. Αν το λέγανε 11 mini δηλαδή, τότε εσύ θα έλεγες ότι ήταν φτηνότερο απ'το 12 mini, οκ τώρα κατάλαβα τη λογική σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
exempetse Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Το σασι θα πουλανε με το μηλο μονο...ολα τα αλλα εξτρα δε καταλαβα αφου κεκλοφορουνε στην Αγορα και ξεχωριστα....εμενα το σασι με ενδιαφερει αλουμινιο γυαλι με ζαφειρι και κεχριμπαρι και φυσικα το μηλο το δαγκωμενο αυτο το συμβολο, το brand που στοιχειωνει τα ονειρα μου...Τιιιι να τα κανεις οθονε, κεραιε, κουμπια notch και potch....Ολα το σασι ειναι αυτο πλερωνεις.και μετα τη καρτα βεβαια 5 ευρα για αναπαντητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, Jts είπε Αν το λέγανε 11 mini δηλαδή, τότε εσύ θα έλεγες ότι ήταν φτηνότερο απ'το 12 mini, οκ τώρα κατάλαβα τη λογική σου. Αν βασιζόταν στη συσκευή του 11 και εβγαινε μαζί με τα υπόλοιπα ναι. Το SE είναι ενα μοντέλο σφήνα για να ξεστοκάρει και να δώσει μια πιο φθηνή επιλογή σε όποιον θέλει apple, γιαυτο προσωπικά δεν το βάζω στην εξίσωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Μόλις τώρα, ektorme είπε Λυπάμαι αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πάρτη του. Η apple αν αποφασίσει να εκτοξεύσει πύραυλο αναγκάζει κανέναν να την ακολουθήσει? Γιατί δεν κράζετε αυτους που ακολούθησαν την τακτική της apple το ιδιο? Μα δεν κατάλαβες και από τα 2 σχόλιά μου ότι στην ουσία κράζω και τις εταιρίες που ακολουθούν τις τακτικές της Apple; Απλά ανέδειξα πώς η Apple επηρεάζει τους υπόλοιπους, ακόμα και εμάς που δεν αγοράζουμε, λόγω της δύναμης που έχει στην αγορά. Δεν είπα πουθενά ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι. Απλά, συνήθως οι υπόλοιποι ακολουθούν αυτές τις αντικαταναλωτικές τακτικές αντί να τις εφαρμόζουν γιατί δεν έχουν τις επιχειρηματικές αντοχές και το πιστό user base για να το κάνουν πρώτοι. Εξηγώ κοινώς γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνει η Apple, ακόμα και όταν δεν αγοράζουμε από αυτήν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, MikeKata είπε Μα δεν κατάλαβες και από τα 2 σχόλιά μου ότι στην ουσία κράζω και τις εταιρίες που ακολουθούν τις τακτικές της Apple; Απλά ανέδειξα πώς η Apple επηρεάζει τους υπόλοιπους, ακόμα και εμάς που δεν αγοράζουμε, λόγω της δύναμης που έχει στην αγορά. Δεν είπα πουθενά ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι. Απλά, συνήθως οι υπόλοιποι ακολουθούν αυτές τις αντικαταναλωτικές τακτικές αντί να τις εφαρμόζουν γιατί δεν έχουν τις επιχειρηματικές αντοχές και το πιστό user base για να το κάνουν πρώτοι. Εξηγώ κοινώς γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνει η Apple, ακόμα και όταν δεν αγοράζουμε από αυτήν. ΟΚ κατάλαβα πως το εννοείς. Και ναι ίσως έχεις δίκιο. Μάλλον το βλέπω απο τη δική μου πλευρά που ως ελευθερος επαγγελματίας παρακολουθώ μεν τον ανταγωνισμό αλλά ακολουθώ τη δική μου τακτική χωρίς να επηρεάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, ggben είπε Κάποιος που διαθέτει αυτό το υπέρογκο ποσό για ένα τηλέφωνο, δεν νομίζω ότι θα έχει οικονομικό πρόβλημα να αγοράσει *extra* τα AirPods.....Άσε που θα πάρει και τα πιο ακριβά του εμπορίου για να πουλήσει και μούρη στους φίλους του ότι το αγόρασε ακόμα πιο ακριβά......Τι, όχι;;; Όχι, γιατί οι εποχές που κρατούσες κινητό της apple στα χέρια σου και ένιωθες ξεχωριστός γιατί αυτό ένιωθαν και όλοι όσοι δεν το είχαν, πέρασαν. Πλέον το κρατάς και μόνο εσύ (ο κάτοχος) νομίζεις ότι έχεις δήθεν κάτι ξεχωριστό επειδή το χρυσοπλήρωσες. Αλλά δεν ξέρεις ότι no one today gives a shit about that εκτός από πιτσιρικάδες που δεν έχουν ακόμα εισόδημα από πουθενά και το λιγουρεύονται μπας και ρίξουν γκόμενα. 2 ώρες πριν, billdanos είπε Μην ανησυχείτε, αν κάποιος πάρει το 12, δεν έχει μέσα ακουστικά και δεν μπορεί να πάρει άλλα, ας μου στείλει ένα μηνυμα να του στείλω ένα ζευγάρι από όσα έχω σφραγιστά και κάθονται μέσα στα κουτιά τους... Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να βγάλω από το κουτί τους ακουστικά που έρχονται μαζί με μια νέα συσκευή... Σας αφήνω τώρα να συνεχίσετε τις κοινωνικοπολιτικές σας αναλύσεις! 😛 Εγώ τα χρησιμοποιώ όλα, εσύ δεν χρησιμοποιείς κανένα, άρα πρέπει να τα βάλουνε μέσα ή όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joker_ Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Εάν σκοπεύουν με αυτήν την κίνηση να κρατήσουν τις ίδιες τιμές στα pro μοντέλα όπως φημολογείται πόσος με ενδιαφέρουν τα EarPods των 39€. Δεν θα λείψουν σε κανέναν . Εγώ προσωπικά σφραγισμένα τα έχω στη συσκευασία όπως και η γυναίκα μου . Τώρα σχόλια του τύπου «το κινητό θα είναι μέσα» γέλιο μόνο προκαλούν όταν εταιρίες όπως η one plus δεν είχαν ποτέ μέσα αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε ποτέ ... Και γω δεν χρησιμοποιώ τον φορτιστή της συσκευασίας αλλά αγοράσα τον γρήγορο φορτιστή στο XR,11 οπότε να τα πουλάει χωρίς φορτιστή 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, Torch21 είπε Επειδή πάλι η συζήτηση έχει να κάνει με "νεόπλουτους" και "φτωχούς" (διαβάζοντας κάτι σχόλια του τύπου έχεις, παίρνεις... δεν έχεις πάιρνεις android), θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα: αποκλείεται να έχεις... και να μη θές να πάρεις? Η αναγκαστικά ξέρετε την φορολογική δήλωση όσων έχουν android και τους κατατάσσετε στους φτωχούς? Γενικά ο πόλεμος αυτός έχει βγάλει πολύ κακούς εαυτούς προς τα έξω.. που στην σημερινή κατάσταση το να λές κάποιον φτωχό επειδή δεν έχει iphone δείχνει το ποιον σου...... Αυτά είχα να πω. Μπορείτε να συνεχίσετε... Το καλύτερο σχόλιο εδωμέσα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Babis_allos Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 4 λεπτά πριν, MikeKata είπε Μα δεν κατάλαβες και από τα 2 σχόλιά μου ότι στην ουσία κράζω και τις εταιρίες που ακολουθούν τις τακτικές της Apple; Απλά ανέδειξα πώς η Apple επηρεάζει τους υπόλοιπους, ακόμα και εμάς που δεν αγοράζουμε, λόγω της δύναμης που έχει στην αγορά. Δεν είπα πουθενά ότι οι υπόλοιποι είναι άγιοι. Απλά, συνήθως οι υπόλοιποι ακολουθούν αυτές τις αντικαταναλωτικές τακτικές αντί να τις εφαρμόζουν γιατί δεν έχουν τις επιχειρηματικές αντοχές και το πιστό user base για να το κάνουν πρώτοι. Εξηγώ κοινώς γιατί μας ενδιαφέρει τι κάνει η Apple, ακόμα και όταν δεν αγοράζουμε από αυτήν. Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αντικαταναλωτικό και το παίρνεις ως αμετάκλητη υπόθεση αποτελεί άποψη σου. Το γεγονός ότι αντιγράφουν τόσες εταιρίες που μόνο γνώμονα έχουν να αυξήσουν το κέρδος τους θα έπρεπε να σε υποψιάζει ότι ίσως και να μην αποτελείς τον μέσο καταναλωτή. Το notch που εσύ πχ κράζεις εξαρτάται με το τι το συγκρίνεις. Αν η σύγκριση είναι όλο οθόνη χωρις μπέζελς και super fast και secure ξεκλείδωμα, τότε ναι, όλοι θα συμφωνούσαμε ότι είναι καλύτερα έτσι. Αν η σύγκριση είναι μου τρώς όλο το πρώτο μισο εκατοστό σε bezels ή μου τρώς μισο εκατοστό στη μέση και μου το αφήνεις στο υπόλοιπο, τότε δεν είμαστε όλοι της άποψής σου. Όσο για αντικαταναλωτικές τακτικές του στυλ 'βγάζω ta headphones΄, η apple και κάθε apple μπορεί πάντα να ισχυριστεί ότι αν τα έβαζε θα χρέωνε παραπάνω το κινητό. Ακόμη και αν ανεβάζει την τιμή ουτως η αλλως. Μπορεί να βρει 1002 λογους να πει οτι θα την ανέβαζε ακομα περισσότερο. Το να σου δίνει την επιλογή να αγοράσεις ξεχωριστά κάτι που μπορεί να μην χρειάζεσαι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντικαταναλωτικό, ή τουλάχιστον δεν μπορεί να αποδειχθεί αντικαταναλωτικό. In fact, το αντίθετο θα μπορούσε να θεωρηθεί αντικαταναλωτικό (bundling). To να κάνει δηλαδή bundle η Apple δυο προϊόντα (τηλέφωνο, ακουστικά) που δεν είναι απαραίτητα να αγοραστούν μαζί (σε αντιθεση πχ με τον φορτιστη) προκειμένου να χρησιμοποιήσει το market share της στα τηλέφωνα για να πουλήσει ακουστικά όπου το market share της είναι πολύ μικρότερο. Το πλεονέκτημα σου με Android είναι ότι έχεις πολλές επιλογές. Δεν ακολουθούν όλες το παράδειγμα της Apple, μπορείς κάλλιστα να υποστηρίξεις έμπρακτα με τις αγορές σου μια από αυτές που δεν ακολουθουν την Apple. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 51 λεπτά πριν, MikeKata είπε Αυτό το επιχείρημα του στυλ "αφού δεν αγοράζετε Apple, γιατί ασχολείστε, αυτοί που θα πληρώσουν iPhone δε νοιάζονται", δεν καταλαβαίνετε ότι έχει μια μεγάλη τρύπα; Δε μας ενδιαφέρει το iPhone σαν τηλέφωνο, αλλά η Apple, έχοντας ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά smartphone, ξέρει ότι επηρεάζει και δίνει κατευθύνσεις στην αγορά ανάλογα με τις κινήσεις της. Και επηρεαζόμαστε με αυτό τον τρόπο και οι υπόλοιποι. Πόσα παραδείγματα να θυμηθούμε; Από τις τιμές που είχαμε ξεκινήσει τα high end τηλέφωνα από τα 300€ κάποτε και έχουμε φθάσει στα 1400; Από τη μόδα με τα ασύρματα ακουστικά που αρχίζουν να ακολουθούν και άλλες εταιρίες χωρίς headphone jack; Δε σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να έχεις το φθηνό με καλώδιο ή την ακριβότερη εκδοχή, τα ασύρματα. Από το notch που ακολούθησαν και άλλες εταιρίες και πλέον έχουμε αυτό το έκτρωμα στο πάνω μέρος της οθόνης; Ναι, έχει δύναμη στην αγορά. Όταν κάνει τέτοιες ενέργειες, ακριβώς επειδή ξέρει ότι έχει πιστό κοινό που θα την ακολουθήσει ό,τι αντικαταναλωτική κίνηση και να κάνει, έχει αντίκτυπο και σε εμάς τους υπόλοιπους. Για αυτό μας ενδιαφέρει. Καλά τα λες αλλά σιγά μην τους δώσουμε και λογαριασμό γιατί κράζουμε, πάρουμε δεν πάρουμε, αν κάτι είναι για κράξιμο, θα το φάνε, όλοι, apple, mapple, samy, sony κτλ κτλ 31 λεπτά πριν, Redragon7 είπε Μόνο αντιπάθεια για την εταιρία που έχει αναγάγει το μαυραγοριλίκι (από την μύγα ξυγγι) σε επιστήμη και business model... Φυσικά και όλοι πάνε να βγάλουν κέρδος, αλλά αυτοί δίνουν την εντύπωση ότι θα πούλαγαν την κόρη τους για 3 ντάλαρς παραπάνω. Είπαμε, έχει και ο καπιταλισμός κάποιο όριο ανοχής και αξιοπρέπειας. Μακάρι να είχε ο Καπιταλισμός όρια! Αλλά δεν.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 8 λεπτά πριν, music_lover είπε Όχι, γιατί οι εποχές που κρατούσες κινητό της apple στα χέρια σου και ένιωθες ξεχωριστός γιατί αυτό ένιωθαν και όλοι όσοι δεν το είχαν, πέρασαν. Πλέον το κρατάς και μόνο εσύ (ο κάτοχος) νομίζεις ότι έχεις δήθεν κάτι ξεχωριστό επειδή το χρυσοπλήρωσες. Αλλά δεν ξέρεις ότι no one today gives a shit about that εκτός από πιτσιρικάδες που δεν έχουν ακόμα εισόδημα από πουθενά και το λιγουρεύονται μπας και ρίξουν γκόμενα. Εγώ τα χρησιμοποιώ όλα, εσύ δεν χρησιμοποιείς κανένα, άρα πρέπει να τα βάλουνε μέσα ή όχι? 2 λεπτά πριν, music_lover είπε Το καλύτερο σχόλιο εδωμέσα! Μου φαίνεται αξιοπερίεργο που παρεξηγείστε (και με το δίκιο σας) που σας λένε κάποιοι apple users "φτωχούς" "πλέμπα" και λοιπές βλακείες, αλλα την ίδια στιγμή - ενίοτε και πρώτοι - τους χαρακτηρίζετε ως ψώνια που αγοράζουν τις συσκευές μόνο για να δειχθούν... Καλό θα ήταν όπως δεν θέλετε να σας χαρακτηρίζουν (εκατέρωθεν παει αυτό), να μην χαρακτηρίζετε και εσείς γιατί η μπάλα όπως αναφέρει και ο Torch21 παίρνει και άτομα για τα οποία δεν ισχύει το σχόλιο - και συνήθως είναι και η πλειοψηφία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikeKata Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, Babis_allos είπε Αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι ως αντικαταναλωτικό και το παίρνεις ως αμετάκλητη υπόθεση αποτελεί άποψη σου. Το γεγονός ότι αντιγράφουν τόσες εταιρίες που μόνο γνώμονα έχουν να αυξήσουν το κέρδος τους θα έπρεπε να σε υποψιάζει ότι ίσως και να μην αποτελείς τον μέσο καταναλωτή. Ξεκινώντας την πρότασή σου, στην ουσία, μου λες ότι δεν είναι "αντικαταναλωτικά" γιατί είναι άποψή μου. Σύμφωνοι. Στη συνέχεια, εσύ ο ίδιος εξηγείς το λάθος στο οποίο έπεσες. "Αντικαταναλωτικό" σημαίνει ότι δε γίνεται προς όφελος του καταναλωτή, αλλά προς όφελος της εταιρίας. Ό,τι ακριβώς εξήγησα πριν. Τα συμφέροντα καταναλωτών και εταιριών δε συμβαδίζουν πάντα. Όσο για το notch, δε θυμάμαι να κράζει κανείς όταν βγήκε π.χ το S8 χωρίς notch, αλλά σου έτρωγε λιγότερο χώρο σε πάχος, όμως ομοιόμορφα. Θυμάσαι όμως τη γκρίνια που είχε πέσει όταν πρωτοβγήκε το notch; Για αυτό μετά και τα τεχνάσματα για να το κρύψουμε μέσω μαύρων bars στο software κλπ. Δεν είναι λοιπόν, υποκειμενικό. Και για τα ακουστικά, νομίζω ότι αστειεύεσαι. Μία εταιρία που κάθε χρόνο μεγαλώνει το profit margin ανά συσκευή και είχε μέσα το headphone jack, ξαφνικά με μεγαλύτερο profit margin, δεν μπορεί να το συμπεριλάβει; Δηλαδή αν x το fixed profit margin και την επόμενη χρονιά είναι x+20 για παράδειγμα, εσύ αφαιρείς κιόλας το jack για να το κάνεις x+40; Απλά μαθηματικά είναι, ό,τι και να σου πει η Apple. Ξεκάθαρα το έκανε για να αυξήσει τα έσοδά της από αλλού. Καλή κίνηση για την εταιρία, κακή για τον καταναλωτή. Ό,τι είπα και παραπάνω. Ο ορισμός του ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΥ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα