Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια,

Εχω 2 βασικα προβληματα με το ιντερνετ στο σπιτι. Το πρωτο ειναι οτι ενω πληρωνω για 50 mbps ote εχω μονο 11 οταν κανω speedtest. Εχω δοκιμασει να βγαλω ολες τις τηλεφωνικες συσκευες απο ολο το σπιτι και να κρατησω μονο αυτη που μπενει το ρουτερ οπως και να βαλω το ρουτερ σε διαφορετικα σημεια σε ολο το σπιτι αλλα τιποτα. Η ταχυτητα μενει η ιδια.

Το 2ο προβλημα ειναι οτι οταν ανοιγω την πορτα που παει στο γκαραζ (εκει ειναι και ο πινακας) με το που πιασει το κυτταρο του συναγερμου οτι καποιος ειναι εκει το ιντερνετ και το τηλεφωνο σε ολο το σπιτι πεφτουν ακαριαια. Με το που σβησει το κυτταρο επανερχονται και τα δυο.

Ως τωρα εχω φερει 2 ηλεκτρολογους. Ο ενας μου ειπε οτι εχει γινει κακη δουλεια στην καλωδιωση του σπιτιου και προτεινε να τραβήξουμε απο μια εξωτερικη γραμμη σε καθε επιπεδο του σπιτιου και οι τηλεφωνικες συσκευες να μπαινουν μονο εκει. 

Ο αλλος οταν ειδε τα καλωδια που ειναι στο κουτι που μπενει το ιντερνετ σε ολο το συγκροτημα μου ειπε οτι ειναι πολυ καλης ποιοτητας και οτι και εξωτερικες γραμμες να τραβιξουμε δε θα αλλαξει κατι. Αυτος πιστευει οτι το προβλημα ειναι ο συναγερμος του σπιτιου που προκαλει διαρροη στο ιντερνετ.

Να προσθεσω οτι απο τις αλλες 4 μεζονετες στο συγκροτημα οι 2 που ρωτησα εχουν και αυτοι πολυ κακο ιντερνετ τυπου 6-7 mbps αλλα ο δρομος που μενω αλλους γειτονες που ρωτησα πιανουν 50ρια και 100ρια.

Επισης το συγκροτημα ειναι σχετικα καινουργιο (του 2005).

Εσεις παιδια τι πιστευτε οτι φταιει;

Ευχαριστω,

Αλεξανδρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο συναγερμός συνδέεται με lan wifi η μεσω τηλεφωνικής γραμμής;

Αν είνια μέσω τηλεφωνικής έχει φίλτρο

Τη τηλεφωνία  έχεις voip η tdm ;

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.

Απενεργοποιησα τον συναγερμο αλλα η ταχυτητα εμεινε η ιδια γυρω στα 11-12. Οποτε τον ξαναενεργοποιησα απενεργοποιοντας ομως το φωτοκυτταρο στο γκαραζ που εριχνε τηλεφωνο και ιντερνετ.  Τωρα δε εχω αυτο το προβλημα αλλα η ταχυτητα παραμενει ακομα πολυ χαμηλη.

Μιλησα και με μια κοπελα απο την υποστηριξη πελατων οτε και μου ειπε θα στειλει τεχνικο οτε σπιτι να δει ποσα mbps μπορουν να μπουν στο συγκροτημα αρχικα και τι μπορει να κανει για να το βελτιωσει. Επισης οταν της εδωσα τον αριθμο μου μου πε οτι η μεγιστη ταχυτητα που μπορω να εχω με 24 mbps ειναι 14 ενω με 50 γυρω στα 27.

Η ερωτηση μου ειναι αν ο τεχνικος μου πει για παραδειγμα μπορουν να μπουν μονο 30 και οχι παραπανω υπαρχει τροπος ο οτε να κανει κατι ωστε να μπορω να πιανω και εγω 100ρια?

Γιατι το παραδιπλα σπιτι πιανει 100 και εγω μονο 10?

Ειναι προβλημα του καφαο που περνω εγω ιντερνετ ή του συγκροτηματος? Και αν ειναι προβλημα του καφαο μπορω να τους πω να το φτιαξουν?

Αν εχω voip η tdm δεν το γνωριζω αυτο παιδια πως μπορω να το μαθω? Ειμαι λιγο ασχετος με αυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...