Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

57 λεπτά πριν, kokotas16 είπε

Καλά τα λέτε όλοι αλλά πάλι το γυρνάτε στο γιατί η AMD είναι καλύτερη από την Intel. Ναι το ξέρουμε η amd ήταν το underdog για πολλά χρόνια και τώρα αναγεννήθηκε σαν φοίνικας από τις στάχτες της :ο Ναι φυσικά και δεν χρειάζεσαι Intel για να παίξεις games αλλά αν θες CPU μόνο γι' αυτό γιατί να μην πάρεις Intel, more fps, lower latency? Δεν υπάρχει λόγος να έχεις 24, 32 threads όταν πρακτικά δεν θα τα αξιοποιήσεις.

Γιατί είναι πιο ακριβοί, και σαν CPU και σαν πλατφόρμα, γιατί θα δεις το κέρδος μόνο στα πολύ υψηλά fps, και κυρίως γιατί (θα έπρεπε να) θες να τιμωρήσεις αυτή την εταιρεία για τις πολιτικές της που συνεχίζει ακόμα (obsolete το Z390 χωρίς λόγο), το ξεζούμισμα που έκανε στους πελάτες της και την ανυπαρξία εξέλιξης επί 6-7 χρόνια.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

24 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Απο το link που εβαλες λέει για 10nm το 2ο μισό του 2021. Δηλαδή σε 1 χρονο και κάτι ψηλά θα έχει βγάλει 3 γενιές, αν στέκουν οι φήμες. 

Δεν νομίζω να είναι ακόμα ετοιμες τότε οι ddr5 για mass production.... Anyway μαζί με ddr5 μετά και οι δυο υστερα από τους ryzen 4000 και τους rocket.... 

Προσωπικά δεν με επηρεάζει η πολιτική της Intel... Σε όλα τα rigs που έχω φτιάξει δεν είχα ανάγκη για αναβάθμιση για 4-5 χρονια περίπου και πάντα καρπώνομουν μεγάλα gains με κάθε νέο rig. 

Θα είχα θέμα αν χρειαζόταν να κάνω upgrade κάθε χρόνο ναι, εκεί το καταλαβαίνω. Όπως και να έχει η Intel πληρώνει τώρα για τα λάθη της και την αλαζονεία της. Όταν λοιπόν η AMD θα είναι στην κορυφή και σε hedt,OEM,diy κλπ ας δούμε τότε τι πολιτική θα ακολουθήσει και πόσο πελατοκεντρικη θα παραμείνει.

• Like 1

46 λεπτά πριν, kokotas16 είπε

Προσωπικά δεν με επηρεάζει η πολιτική της Intel... Σε όλα τα rigs που έχω φτιάξει δεν είχα ανάγκη για αναβάθμιση για 4-5 χρονια περίπου και πάντα καρπώνομουν μεγάλα gains με κάθε νέο rig. 

Θα είχα θέμα αν χρειαζόταν να κάνω upgrade κάθε χρόνο ναι, εκεί το καταλαβαίνω. Όπως και να έχει η Intel πληρώνει τώρα για τα λάθη της και την αλαζονεία της. Όταν λοιπόν η AMD θα είναι στην κορυφή και σε hedt,OEM,diy κλπ ας δούμε τότε τι πολιτική θα ακολουθήσει και πόσο πελατοκεντρικη θα παραμείνει.

Δε συζητάμε για upgrade κάθε χρόνο. Από τον 2600Κ του 2011 στον 7700Κ του 2017 τι βελτίωση υπήρξε; Και τη βελτίωση υπήρξε από τον 7700Κ στον 10900Κ σε 3 χρόνια; Τι μεσολάβησε για να υπάρξει αυτή η αλλαγή; Ο Ryzen. Γι' αυτό δε θα έπρεπε κανείς να αγοράζει Intel, μέχρι αυτή:

α. Να σταματήσει να κλειδώνει επεξεργαστές (k vs non-k)
β. Να σταματήσει να αλλάζει socket για ψύλλου πήδημα
γ. Να σταματήσει να κόβει δυνατότητες από τη σειρά BXXX των chipsets

Όταν λοιπόν ο ανταγωνιστής δε κάνει τα α,β,γ και σου πουλάει καλύτερη απόδοση σε χαμηλότερη τιμή στην πλειοψηφία των σεναρίων χρήσης και εσύ εξακολουθείς να αγοράζεις Intel, τότε θα φταις κι εσύ για την συνέχιση αυτών των πολιτικών.

• Like 7
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δε συζητάμε για upgrade κάθε χρόνο. Από τον 2600Κ του 2011 στον 7700Κ του 2017 τι βελτίωση υπήρξε; Και τη βελτίωση υπήρξε από τον 7700Κ στον 10900Κ σε 3 χρόνια; Τι μεσολάβησε για να υπάρξει αυτή η αλλαγή; Ο Ryzen. Γι' αυτό δε θα έπρεπε κανείς να αγοράζει Intel, μέχρι αυτή:

α. Να σταματήσει να κλειδώνει επεξεργαστές (k vs non-k)
β. Να σταματήσει να αλλάζει socket για ψύλλου πήδημα
γ. Να σταματήσει να κόβει δυνατότητες από τη σειρά BXXX των chipsets

Όταν λοιπόν ο ανταγωνιστής δε κάνει τα α,β,γ και σου πουλάει καλύτερη απόδοση σε χαμηλότερη τιμή στην πλειοψηφία των σεναρίων χρήσης και εσύ εξακολουθείς να αγοράζεις Intel, τότε θα φταις κι εσύ για την συνέχιση αυτών των πολιτικών.

Α.... Ο λόγος? Δεν θέλουν όλοι cpu ξεκλειδωτους.... Τους παιρνουν και πιο φτηνους.... 

Β... περα απο το αποτυχημένο Χ370 που είχε κακοτοπιές.... Τρεις γενιές Χ470/Χ570/Χ670 κράτησε το am4 σωστά σε απόδοση..... Αφου εν τέλει δεν κλείδωσε η amd υστερα από το κράξιμο το Χ470.... Κάτσε να δουμε τώρα στο am5 μην ακολουθήσει ίδια τακτική με δυο σειρές ανα σοκετ και η amd.... 

Γ...... Συμφωνώ μαζί σου...... 

Κακή και καλή αγορά καθιστά ο καθένας για τον εαυτό του...... Για τους άλλους όχι..... Αφου έτσι αισθανεσαι εσυ εγω παω πασο.... Ναι συμφωνώ ότι εφερε εξέλιξη η amd σε cores αλλά και σε συνολική αποδοση ,αλλα στο gaming ακόμα τιποτα παραπανω απο τα 14nm "καλοριφερια".....δικη μου ωρολογια....μην παρεγηθουμε.... Ναι έριξε τιμές και είναι τρομερό vfm η amd....Οταν είσαι χωρίς ανταγωνισμό τόσα χρόνια  τι θα σου δώσει η ιντελ? Δεν νομίζεις ότι και η amd θα έκανε το ίδιο? Τρανταχτό παραδειγμα και οι ΧΤ.... Αποτυχημένοι από τα αποδυτήρια..... Καπέλο στην τιμή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο..... Και όχι τίποτα άλλο... Αλλά μετά να έρθουν οι 4000 σε ανάλογη τιμή με τους ΧΤ και να πουμε ευχαριστώ...Ειναι και οι δυο λοιπόν παρε τον έναν και βάρα τον άλλον.... Αυτά από μένα..... 

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 8

Μαζί σου φίλε μου. Όταν λοιπόν η AMD βγάλει μια CPU που είναι καλύτερη από αυτές των ανταγωνιστών της για το δικό μου σενάριο χρήσης θα πάω να πάρω. 

Παρεμπιπτόντως, στο τσακ ήμουν να τιμήσω τους zen2 όταν κυκλοφόρησαν αλλά υπήρξαν κάποια θέματα που με έκαναν να το τρενάρω. Πχ το active cooling του chipset x570, οι τιμές στις mobo, τα broken boosted clocks. Ακόμα και αυτή τη στιγμή υπάρχει bug που μειώνει τις επιδόσεις των ssd σε sata3 controller στο x570. 

Όπως είπα ήταν ρίσκο που πήρα κομήτη εν' όψει Zen 3, αλλά επέτρεψε μου να έχω τις αμφιβολίες μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Α.... Ο λόγος? Δεν θέλουν όλοι cpu ξεκλειδωτους.... Τους παιρνουν και πιο φτηνους.... 

Β... περα απο το αποτυχημένο Χ370 που είχε κακοτοπιές.... Τρεις γενιές Χ470/Χ570/Χ670 κράτησε το am4 σωστά σε απόδοση..... Αφου εν τέλει δεν κλείδωσε η amd υστερα από το κράξιμο το Χ470.... Κάτσε να δουμε τώρα στο am5 μην ακολουθήσει ίδια τακτική με δυο σειρές ανα σοκετ και η amd.... 

Γ...... Συμφωνώ μαζί σου...... 

Κακή και καλή αγορά καθιστά ο καθένας για τον εαυτό του...... Για τους άλλους όχι..... Αφου έτσι αισθανεσαι εσυ εγω παω πασο.... Ναι συμφωνώ ότι εφερε εξέλιξη η amd σε cores αλλά και σε συνολική αποδοση ,αλλα στο gaming ακόμα τιποτα παραπανω απο τα 14nm "καλοριφερια".....δικη μου ωρολογια....μην παρεγηθουμε.... Ναι έριξε τιμές και είναι τρομερό vfm η amd....Οταν είσαι χωρίς ανταγωνισμό τόσα χρόνια  τι θα σου δώσει η ιντελ? Δεν νομίζεις ότι και η amd θα έκανε το ίδιο? Τρανταχτό παραδειγμα και οι ΧΤ.... Αποτυχημένοι από τα αποδυτήρια..... Καπέλο στην τιμή χωρίς κάτι το ιδιαίτερο..... Και όχι τίποτα άλλο... Αλλά μετά να έρθουν οι 4000 σε ανάλογη τιμή με τους ΧΤ και να πουμε ευχαριστώ...Ειναι και οι δυο λοιπόν παρε τον έναν και βάρα τον άλλον.... Αυτά από μένα..... 

A. Μπορείς να κάνεις διαχωρισμό προϊόντων χωρίς να τους κλειδώνεις. Και τέλος πάντων μπορείς να κλειδώνεις το multiplier, αλλά να κλειδώνεις και τη μνήμη είναι ξεφτίλα. Παίρνεις τον 10600 πχ και ακόμα και με Z490 board δε μπορείς να βάλεις τη μνήμη πάνω από 2933, είναι σοβαρό τώρα αυτό; (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, δεν έχω δει Intel πρόσφατα αλλά αυτό έχω καταλάβει πως συμβαίνει με τους non-k).

Β. Το μεγάλο foul ήταν τα Z170-Z270-Z370 και το δεύτερο μεγάλο foul ήταν η απαξίωση του Z390. Το Χ370 είχε θέμα ότι δεν ανέβαζε πολύ ψηλά μνήμη στην αρχή, αλλά αργότερα δούλεψε ικανοποιητικά

Στο gaming αυτό που έφερε η AMD είναι ότι φύγαμε από τα σαπάκια 4 core 4 threads στο midrange (επίπεδο τιμής 150-200 ευρώ) και έχουμε τώρα 6 core 12 threads. Δες τα καινούρια παιχνίδια πως παίζουν στους i5 7600K πχ - δεν είναι και αρχαίοι - τρία χρόνια πέρασαν μόνο. Και ο 7600K έκανε και 250 ευρώ, δεν έκανε 150-200.

Αν αλλάξει η AMD θα είμαι ο πρώτος που θα την κράξω - το έκανα άλλωστε όταν προς στιγμήν φαινόταν πως τα 4ΧΧ chipset δε θα έπαιρναν Zen 3 (αν και απ' ότι φαίνεται ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτό ήταν η ASUS). Τα XT δεν είχαν λόγο ύπαρξης αλλά από τη στιγμή που δε κατάργησε τα προηγούμενα μοντέλα δεν έχω πρόβλημα με αυτά.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, malakudi είπε

A. Μπορείς να κάνεις διαχωρισμό προϊόντων χωρίς να τους κλειδώνεις. Και τέλος πάντων μπορείς να κλειδώνεις το multiplier, αλλά να κλειδώνεις και τη μνήμη είναι ξεφτίλα. Παίρνεις τον 10600 πχ και ακόμα και με Z490 board δε μπορείς να βάλεις τη μνήμη πάνω από 2933, είναι σοβαρό τώρα αυτό; (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με, δεν έχω δει Intel πρόσφατα αλλά αυτό έχω καταλάβει πως συμβαίνει με τους non-k).

Β. Το μεγάλο foul ήταν τα Z170-Z270-Z370 και το δεύτερο μεγάλο foul ήταν η απαξίωση του Z390. Το Χ370 είχε θέμα ότι δεν ανέβαζε πολύ ψηλά μνήμη στην αρχή, αλλά αργότερα δούλεψε ικανοποιητικά

Στο gaming αυτό που έφερε η AMD είναι ότι φύγαμε από τα σαπάκια 4 core 4 threads στο midrange (επίπεδο τιμής 150-200 ευρώ) και έχουμε τώρα 6 core 12 threads. Δες τα καινούρια παιχνίδια πως παίζουν στους i5 7600K πχ - δεν είναι και αρχαίοι - τρία χρόνια πέρασαν μόνο. Και ο 7600K έκανε και 250 ευρώ, δεν έκανε 150-200.

Αν αλλάξει η AMD θα είμαι ο πρώτος που θα την κράξω - το έκανα άλλωστε όταν προς στιγμήν φαινόταν πως τα 4ΧΧ chipset δε θα έπαιρναν Zen 3 (αν και απ' ότι φαίνεται ο κύριος υπεύθυνος γι' αυτό ήταν η ASUS). Τα XT δεν είχαν λόγο ύπαρξης αλλά από τη στιγμή που δε κατάργησε τα προηγούμενα μοντέλα δεν έχω πρόβλημα με αυτά.

Ειχα 10600  non K και Ραμ στα 4200+ ..... Άκυρο το a post..... 

B post.... Καμιά απαξίωση.... Παίρνεις ιντελ και έχεις δυο γενιές ανά σοκετ.... Στο έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή η ιντελ.... 

Γ post .... Νομίζω το αναφερα για τα cores και τις τιμές ότι συνεισφερε η amd..... 

Δ post....τωρα δεν σε πειραξε για τους ΧΤ και την τιμή τους γιατί υπάρχουν οι απλοί.... Όταν θα σου πλασαρει τους 4000  στην τιμή των ΧΤ θα μου πεις αν θα σε πειραξει εκεί....Μην το ψάχνεις..... Ψιλό βαδίζει στα χνάρια της ιντελ σιγά σιγά και η amd.... Όλες οι εταιρείες τα ίδια είναι.... Απλά υπάρχουν και περίοδοι καλοί για το καταναλωτικό κοινό μερικές φορές... Τις περισσότερες φορές να τα αρπάξουν θέλουν όλοι.... 

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 7

6 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Όταν θα σου πλασαρει τους 4000  στην τιμή των ΧΤ θα μου πεις αν θα σε πειραξει εκεί....Μην το ψάχνεις..... Ψιλό βαδίζει στα χνάρια της ιντελ σιγά σιγά και η amd.... Όλες οι εταιρείες τα ίδια είναι.... Απλά υπάρχουν και περίοδοι καλοί για το καταναλωτικό κοινό μερικές φορές... Τις περισσότερες φορές να τα αρπάξουν θέλουν όλοι.... 

Ακριβώς αυτό! ο καθένας στο είδος του, ΟΛΑ είναι marketing και μόνο χαμένοι δεν είναι όλοι αυτοί... πως θα βγάλουν περισσότερα κοιτάνε και ο καθένας βαράει τα αδύναμα σημεία του άλλου για να το πετύχει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Δε συζητάμε για upgrade κάθε χρόνο. Από τον 2600Κ του 2011 στον 7700Κ του 2017 τι βελτίωση υπήρξε; 

Μεγαλύτερη από ότι σου δώσε η amd σίγουρα πάντως 😋

Όσο έφταιξε η Intel για τη στασιμότητα άλλο τόσο έφταιξε και η amd με την ανυπαρξία της. Τι ήθελες να κάνει η Intel, να κυνηγάει την ουρά της? 

Επεξ/σία από CometRyzen

8 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Όσο έφταιξε η Intel για τη στασιμότητα άλλο τόσο έφταιξε και η amd με την ανυπαρξία της. Τι ήθελες να κάνει η Intel, να κυνηγάει την ουρά της? 

Καμία σχέση, κάποτε η Intel ανέβαζε συνεχώς την απόδοση χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό - εποχές από Pentium 166 MMX ως και Pentium III. Δε φταίει καμμία AMD για τη στασιμότητα της Intel, η απληστία της Intel φταίει. Μια χαρά μπορούσε να ανεβάσει πυρήνες σε 6 τουλάχιστον από το 2016. Αλλά όχι, έβγαλε αρχές του 2017 πάλι 4πύρηνα (7700K), πουλώντας σαν HEDT τον 6πύρηνο 6850K sτα 700$ και τον 8πύρηνο 6900Κ στα 1050$. Και πήραμε με τον Ryzen 1700X την ισχύ του 6900Κ στο 1/3 της τιμής. 

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτατο που λέμε 😋

Απο την μία λες ότι ο ανταγωνισμός με την amd είναι που κάναν την intel να βγάλει καλύτερους επεξεργαστές μετά το 2017,απο την άλλη δεν φταίει η έλλειψη ανταγωνισμού πριν το 2017 που έμεινε στάσιμη. 

Οπότε το συμπέρασμα είναι:
Για όλη αυτή τη στασιμότητα, φταίει η AMD (που δεν είχε στον ήλιο μοίρα και φλέρταρε με την χρεωκοπία) και όχι η παντοδύναμη Intel που απλώς εισέπραττε από εμάς τα κορόιδα αναμασώντας το ίδιο προϊόν ... και επενδύοντας μόνο σε youtubers και το υπόλοιπο σινάφι,  ώστε σε κάθε refresh του refresh, να μας το παρουσιάζουν σαν την ανακάλυψη του τροχού... 

Να υποθέσω ότι πάλι η AMD και ο ανταγωνισμός της φταίει, που εδώ και καμιά 5αρια χρόνια ήξερε ότι είναι κεφαλοτύρι σε θέμα ασφαλείας, αλλά δεν έκανε τον κόπο να τα διορθώσει σε καμία ''νέα γενιά''

Τελικά το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι επιβεβαιωμένα  γύρω μας ... 

• Like 5

40 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Comet έχω μια απορία: Ποιος είναι καλύτερος επεξεργαστής, ο Ryzen 7 2700Χ που είχε ο @Spartan117 ή ο i9-10900k;;🙄😁

4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Οπότε το συμπέρασμα είναι:
Για όλη αυτή τη στασιμότητα, φταίει η AMD (που δεν είχε στον ήλιο μοίρα και φλέρταρε με την χρεωκοπία) και όχι η παντοδύναμη Intel που απλώς εισέπραττε από εμάς τα κορόιδα αναμασώντας το ίδιο προϊόν ... και επενδύοντας μόνο σε youtubers και το υπόλοιπο σινάφι,  ώστε σε κάθε refresh του refresh, να μας το παρουσιάζουν σαν την ανακάλυψη του τροχού... 

Να υποθέσω ότι πάλι η AMD και ο ανταγωνισμός της φταίει, που εδώ και καμιά 5αρια χρόνια ήξερε ότι είναι κεφαλοτύρι σε θέμα ασφαλείας, αλλά δεν έκανε τον κόπο να τα διορθώσει σε καμία ''νέα γενιά''

Τελικά το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι επιβεβαιωμένα  γύρω μας ... 

Μα οταν λες ότι φταίει η amd που τώρα αυξάνει πυρήνες η Intel τότε αναγκαστικά φταίει η ανυπαρξία της AMD που δεν αυξάνει πυρήνες τόσο καιρό.

Δηλαδη για να καταλάβω, μεμπτό που η Intel έβγαζε παρόμοιους επεξεργαστές με μονοψηφιες αυξήσεις επιδόσεων κάθε χρόνο, αλλά thumps up στην amd που δεν έβγαζε καν επεξεργαστές. Α όχι, έβγαλε 8370, 9590 και κάτι άλλους τέτοιους στα 1000 ευρώ παρακαλώ με φοβερή αύξηση επιδόσεων σε σχεση με τον 8350 ας πούμε. Και ο οποίος 8350 ήταν marginally better από τον 8150. Ο οποίος 8150 ήταν χειρότερος από τον phenom x6. Εκεί δεν πειράζουν οι επιδόσεις με το σταγονόμετρο κάθε χρόνο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...