Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

39 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν εχετε βαρεθει ρε σεις? :rolleyes:

Ακριβώς αυτό. Καμία φορά βέβαια αν δεν έχω τι να κάνω, φτιάχνω ποπκορν κ περνάει ευχάριστα η ώρα 😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, malakudi είπε

Όχι, βγαίνει το συμπέρασμα πως ο 10900Κ είναι πιο γρήγορος στα περισσότερα πράγματα που έτρεξε το phoronix. Αν είχε τρέξει 10 τεστ x264 και 10 τεστ blender αλλά 1 τεστ java και 1 τεστ python, τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Επιμένεις να βγάζεις το λάθος συμπέρασμα, αν δε το κάνεις για να τρολάρεις τότε λυπάμαι αλλά θα αμφισβητήσω την κριτική σου ικανότητα.

Εξυπακούεται το bold, απλά το phoronix είναι το πιο ολοκληρωμένο review που υπάρχει με 380 tests. Δεν μπορείς να πεις ότι το επιλέγω γιστι είμαι biased, το επιλέγω γιατί τρέχει τα απαντα. 

Για να καταλήξουμε, φαντάζομαι συμφωνούμε ότι στα περισσότερα tasks που δεν γεμίζουν 24 Threads ο 10900 είναι μπροστά και από 3900 και από 3950. Επίσης συμφωνούμε ότι τα περισσότερα tasks δεν γεμίζουν 24 Threads. Άρα αναγκαστικά καταλήγουμε ότι στα περισσότερα tasks ο 10900 θα είναι μπροστά. Διαφωνείς σε κάτι? 

Επίσης αυτό που λες δεν ισχύει. Τα περισσότερα tasks που τρεχει είναι σε πράγματα που είναι μπροστά τα ρυζια. Πχ. Τρέχει 3 test python αλλά 5 Ray tracing, 5 encoding και 5 rendering. Τα γράφει τα test που έτρεξε κάτω από τα geometric means. 

Επεξ/σία από CometRyzen

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Εξυπακούεται το bold, απλά το phoronix είναι το πιο ολοκληρωμένο review που υπάρχει με 380 tests. Δεν μπορείς να πεις ότι το επιλέγω γιστι είμαι biased, το επιλέγω γιατί τρέχει τα απαντα. 

Για να καταλήξουμε, φαντάζομαι συμφωνούμε ότι στα περισσότερα tasks που δεν γεμίζουν 24 Threads ο 10900 είναι μπροστά και από 3900 και από 3950. Επίσης συμφωνούμε ότι τα περισσότερα tasks δεν γεμίζουν 24 Threads. Άρα αναγκαστικά καταλήγουμε ότι στα περισσότερα tasks ο 10900 θα είναι μπροστά. Διαφωνείς σε κάτι? 

Ναι, διαφωνώ πως όλα αυτά τα tasks είναι productivity και διαφωνώ και με το βάρος που έχει το καθένα. Τα κάθε ένα από τα 20 τεστ fortran έχουν το ίδιο βάρος στο geometric mean με το ένα τεστ x264. Οπότε το να κάνεις σούμα από αυτά τα 380 τεστ δεν βγάζει κανένα νόημα. Βγάλε στα 20 τεστ fortran ένα μέσο όρο και βάλε αυτόν στο geometric mean. Το ίδιο για τα test python, java κτλ.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1

2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ναι, διαφωνώ πως όλα αυτά τα tasks είναι productivity και διαφωνώ και με το βάρος που έχει το καθένα. Τα κάθε ένα από τα 20 τεστ fortran έχουν το ίδιο βάρος στο geometric mean με το ένα τεστ x264. Οπότε το να κάνεις σούμα από αυτά τα 380 τεστ δεν βγάζει κανένα νόημα. Βγάλε στα 20 τεστ fortran ένα μέσο όρο και βάλε αυτόν στο geometric mean. Το ίδιο για τα test python, java κτλ.

Δεκτον, αλλά δεν διαφωνείς με εμένα αλλά με το phoronix. Αποκάλεσε αυτούς troll, εγώ τι σου φταίω. Αυτοί έτσι πιστεύουν ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικο. Στην 5η σελίδα μάλιστα το γράφουν κιόλας, ο 10900 έχει καλύτερες επιδόσεις, ο 3900 έχει καλύτερο value. 

3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Δεκτον, αλλά δεν διαφωνείς με εμένα αλλά με το phoronix. Αποκάλεσε αυτούς troll, εγώ τι σου φταίω. Αυτοί έτσι πιστεύουν ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικο. Στην 5η σελίδα μάλιστα το γράφουν κιόλας, ο 10900 έχει καλύτερες επιδόσεις, ο 3900 έχει καλύτερο value. 

Εσύ παρουσιάζεις τα αποτελέσματα με αυτό τον τρόπο, όχι το phoronix. Το phoronix τα δείχνει όλα αυτά για να τα μελετήσεις. Η θέση του phoronix είναι στο κείμενο και λέει:

If taking the geometric mean of all 381 benchmark results in full, the Core i9 10900K does come out to being about 4% faster than the Ryzen 9 3900X thanks to its higher clock speeds in the many single threaded benchmarks carried out

Πρόσεξε το if και το thanks to. Πουθενά το phoronix δεν λέει αυτά που λες εσύ.

• Like 2

Εντάξει εγώ το παρουσίαζω. Την εικόνα με τον 10900k να τσαλαπαταει τα πάντα στα περισσοτερα test δεν την πήρα από το review, τη έφτιαξα στο paint... 

Δεν μας λέει το phoronix ότι στα περισσότερα tasks που έτρεξε είναι μπροστά ο 10900k,εγώ το λέω. Το να διαφωνείς με τον τρόπο διεξαγωγής του τεστ να το καταλάβω, το να διαφωνείς με τα αποτελεσματα όμως, έστω και με τον κάτα εσένα λάθος τρόπο διεξαγωγής δεν το καταβαινω. Ας το αφήσουμε εδώ, δεν θα καταλήξουμε κάπου. 

1 λεπτό πριν, iazriel είπε

Τελικά ρε παιδιά εγώ να αλλάξω το 9700Κ για το Cyberpunk ή είμαι καλά; :D

Δεν μπορώ να φανταστώ να μην εισαι καλά με τον 9700k. 

• Like 1

7 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Δεν μπορώ να φανταστώ να μην εισαι καλά με τον 9700k. 

Το ξέρω φίλε, πλακίτσα κάνω να χαλαρώσω λίγο την ατμόσφαιρα μην ρίξει βούρδουλα ο @Thresh

• Like 1

Μα γεμίσαμε κοντά 10 σελίδες επειδή μπήκαν οι ευχαριστημένοι κάτοχοι ryzen στο νήμα των Intel να μας πείσουν ότι τα Intel όχι μόνο είναι σάπια σε productivity, αλλά και σε games τα ρυζια είναι στα ίδια η πιο γρήγοροι (lol). Α, και για το value της 2080ti. Αλλά θα φάω εγώ ban επειδή απαντάω. Θα πρέπει να κάνω like όταν διαβάζω ότι ο 3900x είναι μπροστά από 9900k σε games.... 

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις άδικο.εχω δίκιο.συμφωνεις μαζί μου.Είσαι λάθος.ειμαι σωστός.

Ο τρόπος συζήτησης του κυρίου κομετ.μεχρι να τετραγωνίσει τον κύκλο θα συνεχίζει απτόητος.δεν υπάρχει σωτηρία....εντάξει ο 10900 είναι ο καλύτερος επεξεργαστης.δε σε πάμε άλλο κοντρα

Επεξ/σία από billeiros
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ο απλοϊκός θα δώσω μια τελευταία απλοϊκή απάντηση. Παίζω games. Την εποχή που πήρα PC στο σπίτι για games o 9700K ήταν λουκούμι. Το ίδιο και ο κολλητός μου. Στο αρχιτεκτονικό γραφείο βέβαια που δουλεύει και αναβαθμίσανε την ίδια εποχή, έβαλε Threadripper. Can anyone blame him? Όχι. Όλοι χαρούμενοι και προχωράμε τη ζωή μας.

Επεξ/σία από iazriel
  • Like 4

4 λεπτά πριν, billeiros είπε

Έχεις άδικο.εχω δίκιο.συμφωνεις μαζί μου.Είσαι λάθος.ειμαι σωστός.

Ο τρόπος συζήτησης του κυρίου κομετ.μεχρι να τετραγωνίσει τον κύκλο θα συνεχίζει απτόητος.δεν υπάρχει σωτηρία....εντάξει ο 10900 είναι ο καλύτερος επεξεργαστης.δε σε πάμε άλλο κοντρα

Με σένα δεν διαφωνώ. Τι να διαφωνήσω, δεν έχει νόημα. Μια βδομάδα περιμένουμε το 4k 60 που λες ότι βγάζεις στο Breakpoint. Αερολογίες και ψέμματα, καλά το είπες 😎

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Με σένα δεν διαφωνώ. Τι να διαφωνήσω, δεν έχει νόημα. Μια βδομάδα περιμένουμε το 4k 60 που λες ότι βγάζεις στο Breakpoint. Αερολογίες και ψέμματα, καλά το είπες 😎

Τι να ανεβάσω ρε φίλε? Ο,τι και να βάλω το αμφισβητείς.δεν κρατάει σταθερό 45αρι έλεγες και μετά τα γύρισες για να μη γίνεις ρεζίλι.δεν βγάζει άκρη όλο το ινσομνια μαζί σου.εχεις θέμα εγωπαθειας.στο ξαναπα.κι εγώ έχω ιντελ και παραδέχομαι ότι είναι καλύτερος για Gaming.Μαλιστα εκεί είχα την ti πρώτα .αλλά δεν προσπαθώ να τον βγάλω καλύτερο σε ολα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, billeiros είπε

Τι να ανεβάσω ρε φίλε? Ο,τι και να βάλω το αμφισβητείς.δεν κρατάει σταθερό 45αρι έλεγες και μετά τα γύρισες για να μη γίνεις ρεζίλι.δεν βγάζει άκρη όλο το ινσομνια μαζί σου.εχεις θέμα εγωπαθειας.στο ξαναπα.κι εγώ έχω ιντελ και παραδέχομαι ότι είναι καλύτερος για Gaming.Μαλιστα εκεί είχα την ti πρώτα .αλλά δεν προσπαθώ να τον βγάλω καλύτερο σε ολα

Το 4k 60 στο breaking point να ανεβάσεις. Δεν γύρισα κάτι, ακόμα επιμενω, εκεί τριγύρω στα 45 θα είσαι. 

Άσε όλο το insomnia, τις αερολογίες και τα vs. Είπες ότι έχεις κλειδωμένο 60αρι και μάλιστα με περιθώριο. Περίμενω λοιπόν... 

Επεξ/σία από CometRyzen

Και δεν είπα ότι σε όλα τα παιχνίδια κρατάει 60αρι.ειπα ότι εκεί παίζει στα περισσότερα .έτρεξα το breakpoint βιαστικά και δεν έκλεισα το temporal.Το είδα και το αναγνώρισα αμέσως.ανθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε.εσυ έχεις κάνεις λαθος αποδεδειγμένα πόσες φορές και αντί να το αναγνωρίσεις μετά σπας τα νεύρα του αλλου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...