Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CometRyzen είπε

ΥΓ1. Εγώ που τον πήρα 510 δηλαδή χρυσή επιλόγη, είμαι μόλις 1% πίσω σε productivity από 3950x που κάνει 700+ 😜 

Δεν είσαι 1% πίσω σε productivity, είσαι 1% πίσω στο geometric mean ( https://www.mathsisfun.com/numbers/geometric-mean.html ) των 380 τεστ του phoronix. Από το β δεν συνάγεται το α.

• Like 2
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@CometRyzen Και εγώ νομίζω ότι ο 10900Κ στα 510 είναι εξαιρετική επιλογή για χρήση σαν τη δική σου. Πέρα από αυτό το να συγκρίνουμε επεξεργαστές σε 400 test και να βγάζουμε μέσο όρο δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα, ο κάθε επαγγελματίας κάνει συγκεκριμένες εργασίες και θα επιλέξει επεξεργαστή μόνο με βάση αυτές. Για παράδειγμα για εμένα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το compile time ο 3900Χ είναι 20% πιο γρήγορος και 30% (+++) πιο φτηνός, αν έκανα όμως realtime sound recording/mixing τότε ο 10900Κ θα ήταν μονόδρομος.

Πέρα από αυτό βρίσκω εντελώς ανούσιο να δίνει κάποιος την ίδια αξία σε μια εργασία που θα κάνει 4 sec να ολοκληρωθεί στην χειρότερη (πχ photoshop) και σε μία εργασία που θα κάνει μέρες (πχ animation render με CPU ή simulations).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 4
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, elpenor είπε

@CometRyzen Και εγώ νομίζω ότι ο 10900Κ στα 510 είναι εξαιρετική επιλογή για χρήση σαν τη δική σου. Πέρα από αυτό το να συγκρίνουμε επεξεργαστές σε 400 test και να βγάζουμε μέσο όρο δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα, ο κάθε επαγγελματίας κάνει συγκεκριμένες εργασίες και θα επιλέξει επεξεργαστή μόνο με βάση αυτές. Για παράδειγμα για εμένα που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το compile time ο 3900Χ είναι 20% πιο γρήγορος και 30% (+++) πιο φτηνός, αν έκανα όμως realtime sound recording/mixing τότε ο 10900Κ θα ήταν μονόδρομος.

Πέρα από αυτό βρίσκω εντελώς ανούσιο να δίνει κάποιος την ίδια αξία σε μια εργασία που θα κάνει 4 sec να ολοκληρωθεί στην χειρότερη (πχ photoshop) και σε μία εργασία που θα κάνει μέρες (πχ animation render με CPU ή simulations).

Συμφωνώ οτι δεν έχει νόημα να κοιτάμε 400 tests, ο καθένας κοιτάει για την χρήση του. Απλά έχω διαβάσει πολλές φορές απο συγκεκριένη ομάδα οτι μόνο για παιχνίδια κάνουν τα Intel και τα ρύζια που τους τσαλαπατάνε σε productivity, οπότε τα 400 tests του phoronix δείχνει οτι αυτό είναι απλά λάθος.

• Like 2
Δημοσ.

Το phoronix νομίζω τρέφεται απο την Ιντελ, έχω την εντύπωση απο τα 400 τεστ που ειναι μεταγλωττισμένα στον compiler της Ιντελ ούτε τα 40 μην πω και λιγότερα έχουν ιδιότητες στον home user.

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα τις μετράμε βλέπω..... Νομίζω δεν έχει ουσία να βλέπουμε vs ανάμεσα σε 3900Χ και 10900Κ....ο ιντελ ξεχωρίζει στα games λόγω latency και συχνοτήτων.....απο εκει και περα οπου λογω έχουν τα  threads ο 3900Χ είναι τέρας.....τι να λέμε 24t vs 20t έχουν διαφορά..... 

• Like 6
Δημοσ.
Στις 28/7/2020 στις 6:24 ΜΜ, BabisTs είπε

έχουν θέμα στην παραγωγή γενικά στους 10core η ιντελ.....ωστόσο δύσκολο στα 550€ να το βρεις άμεσα διαθέσιμο......Ελλάδα υπάρχει άμεσα διαθέσιμος στα 700€......

Ναι τελικά είπα να μην περιμένω άλλο γιατί δεν ξέρω πόσες παρτίδες θα καταφέρουν να φέρουν ακόμα. Τον πήρα από το πλαίσιο εχθές ετοιμοπαραδοτο στα 660, δηλαδή εκατό ευρώ περίπου πάνω από MSRP. Έχω ανοιχτές κι άλλες δύο παραγγελίες όμως στα 550 οπότε ίσως βγαλουμε τα σπασμένα από κει

Τώρα περιμένω apex XII από msystems ( overpriced πάλι αλλά τι να κάνουμε) και την Nvidia να κυκλοφορήσει την 3080/90. Όποτε υπολογίζω τέλη Σεπτέμβρη να αρχίσω το build. 

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kokotas16 είπε

Σ' ευχαριστώ ρε Μπάμπη. Είχα πάρει τις G-Skill-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-32GTZR πριν κάνα χρόνο :Ρ Τις έχω και κάθονται. 

Μια χαρά μπόμπα είναι... Θα ανέβουν αρκετά και αυτές...... 

• Like 2
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kokotas16 είπε

Σ' ευχαριστώ ρε Μπάμπη. Είχα πάρει τις G-Skill-32GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-32GTZR πριν κάνα χρόνο :Ρ Τις έχω και κάθονται. 

Τις πουλας?

Δημοσ.

Όχι Σάκη γιατί θα μπουν στο νέο rig μόλις έχω Mobo και GPU. Απλά τις αγόρασα πέρσυ γιατί φοβήθηκα έλλειψη στα b-die στο μελλον και είχε πέσει η τιμή τους. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...