Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Να σου δώσω τον δικό μου όταν βγούν τα ρύζια? 😜 

Έχω κλείσει κομμάτι από Ελλαντα😉

• Like 2
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nick0lis είπε

Κοιτάζω τα power consumption των επεξεργαστών (10700-10900 - 3900-3950) όλων αυτών που τους τεστάρουν και μου φαίνονται όλοι φούρνοι. Δεν θέλω ψύξη με νερό δεν θέλω θόρυβο στο pc, έχω μια noctua με 14αρι ανεμιστήρα αθόρυβη και με αυτήν θα παραμείνω. Σκέφτομαι το εξής αν στον 10900 κλείσω το turbo core του (αν λέγεται έτσι) να παραμείνει στα 2.8ghz η ισχύ του δεν ξεπερνά τα  140 - 170w υπαρχει περίπτωση οι επιδόσεις του σε editing video να ειναι ίδιες με ενός i5 με τα μισά χρήματα ; Το ίδιο ερώτημα και για τους ryzen.

Σε idle κατάσταση όλοι οι Intel ειναι 20-30watt λιγότερο από τους ryzen βλέπω στα τεστ. 

Στα 4.3 θα πέφτει ο 10900k με ανοιχτά τα plimits και η κατανάλωση περίπου στα 130watt. Φαντάζομαι η u14 θα κάνει δουλειά, εδώ στο κατακαλόκαιρο παίζω 60 βαθμούς σε corona (με h115). Αντέ βάλε άλλους 10 βαθμούς λόγω της u14, 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Μόνο εγώ θα πληρώσω κούκο αηδόνι

Εσένα είναι ultra high binned

8 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Κοιτάζω τα power consumption των επεξεργαστών (10700-10900 - 3900-3950) όλων αυτών που τους τεστάρουν και μου φαίνονται όλοι φούρνοι. Δεν θέλω ψύξη με νερό δεν θέλω θόρυβο στο pc, έχω μια noctua με 14αρι ανεμιστήρα αθόρυβη και με αυτήν θα παραμείνω. Σκέφτομαι το εξής αν στον 10900 κλείσω το turbo core του (αν λέγεται έτσι) να παραμείνει στα 2.8ghz η ισχύ του δεν ξεπερνά τα  140 - 170w υπαρχει περίπτωση οι επιδόσεις του σε editing video να ειναι ίδιες με ενός i5 με τα μισά χρήματα ; Το ίδιο ερώτημα και για τους ryzen.

Σε idle κατάσταση όλοι οι Intel ειναι 20-30watt λιγότερο από τους ryzen βλέπω στα τεστ. 

Κατεβασε vcore και άσε τα power limits ως έχουν και δεν θα έχεις κανένα θέμα με τον 10900Κ....Εχουν κανει γενικά καλή δουλειά στα temps του cpu... Εδώ έχει καλυτερα και από 8700Κ/9900Κ......

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Στα 4.3 θα πέφτει ο 10900k με ανοιχτά τα plimits και η κατανάλωση περίπου στα 130watt. Φαντάζομαι η u14 θα κάνει δουλειά, εδώ στο κατακαλόκαιρο παίζω 60 βαθμούς σε corona (με h115). Αντέ βάλε άλλους 10 βαθμούς λόγω της u14, 

24 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εσένα είναι ultra high binned

Κατεβασε vcore και άσε τα power limits ως έχουν και δεν θα έχεις κανένα θέμα με τον 10900Κ....Εχουν κανει γενικά καλή δουλειά στα temps του cpu... Εδώ έχει καλυτερα και από 8700Κ/9900Κ......

Στον 10900 γίνονται τα παραπάνω ή πρέπει να πάω στο Κ ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Στον 10900 γίνονται τα παραπάνω ή πρέπει να πάω στο Κ ;

Για να πειράξεις volts μόνο k. Αλλά όποιον και να πάρεις, απλά κλείνεις τα turbo boost / mce / whatever (έχουν διαφορετικό όνομα σε κάθε μητρική) και θα είσαι okay από θερμοκρασίες. Θα έχεις το turbo για 56 δευτερολέπτα που θα τραβάει 200w και μετά θα πέφτει η καταναλώση στα 130. Εκτός αν θες να κλείσεις και το turbo. 

Καλύτερα ο k πάντως, μπορείς να παίζεις μόνιμα στα 4.8-4.9ghz με 1.1-1.15 volts με αστείες καταναλώσεις.

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, BabisTs είπε

Τα volt τα ρίχνεις και στον απλό..... Εδώ τα εριχνα στον 10600 εγώ...... Η μητρική παιζει ρόλο εκεί.... 

Το αλλάξανε? Ο theo με z370 / 8700 δεν μπορεί να πειράξει volts νομίζω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nick0lis είπε

Μητρική έχω επιλέξει την Gigabyte Z490 VISION D.

Aυτή είναι η λευκή? Πανέμορφη. Με έψηνε αλλά ήθελα ram στο θεό όποτε πήγα σε ace

Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Το κουτί είναι λευκό η μητρική μαύρη.

banner.jpg

26 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Κοντά έπεσα 😂

Μάλλον είχες στο μυαλό  σου την αντίστοιχη για τους ryzen 😉

Δημοσ.

Η πιο όμορφη από όλες η Β550 VisionD.

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί φτιάχνουν τις μητρικές με κακόγουστο λουκ transformers. Την σχεδιαστική απλότητα δεν την γνωρίζουν ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...