Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Δεν είπα οτι ειναι αντιπροσωπευτικό, προφανώς αν θες rendering παίρνεις ryzen. Απλά αμα σε ρωτήσει κάποιος τι CPU να πάρει γενικά για productivity ε προτείνεις αυτόν που είναι μπροστά στην πλειονότητα των productivity benchmarks, που εν προκειμένω είναι ο 10900k. 

To λέω γιατί διαβάζω συνέχεια οτι τα Intel μόνο για games κάνουν ενώ στα περισσότερα productivity bench που έχω δεί είναι μπροστά.  Μόνο σε render είναι πίσω για προφανείς λόγους.

Αυτο που εβαλε ο malakudi απο πανω απο premiere pro ειναι. 

Aπο οσα benchmarks τρεχει μονο στο photoshop ειναι μπροστα(προφανως δεν αναφερομαι στα games )  , κατα αλλα μονο σε rendering ειναι μπροστα οι ryzen. keep going. 

• Like 1
  • Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Δεν είπα οτι ειναι αντιπροσωπευτικό, προφανώς αν θες rendering παίρνεις ryzen. Απλά αμα σε ρωτήσει κάποιος τι CPU να πάρει γενικά για productivity ε προτείνεις αυτόν που είναι μπροστά στην πλειονότητα των productivity benchmarks, που εν προκειμένω είναι ο 10900k. 

To λέω γιατί διαβάζω συνέχεια οτι τα Intel μόνο για games κάνουν ενώ στα περισσότερα productivity bench που έχω δεί είναι μπροστά.  Μόνο σε render είναι πίσω για προφανείς λόγους.

Η διαφορά 10900Κ/3900Χ είναι μικρή υπέρ του 3900X σε multicore workloads. Στο phoronix έχει πολλά single core benchmarks αλλά και αρκετά latency sensitive benchmarks και γι' αυτό συνολικά από τα 380 τεστ, ο 10900K είναι 4% μπροστά από τον 3900X. Επίσης, μέσα στα 380 τεστ είναι και αρκετά gaming tests. Μπορείς να δεις αναλυτικά και τα 380 τεστ εδώ:

https://openbenchmarking.org/result/2005283-PTS-BIGCOMPA49&obr_sgm=y&obr_swl=y

πχ στα 380 benchmarks έχει 12 Polyhedron Fortran benchmarks και 13 test του lzbench. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο το κοιτάς, αν όχι τι σημασία έχει ποιος είναι καλύτερος;

edit: Για μένα πχ που χρησιμοποιώ κυρίως για compiling και video encoding τη CPU, θα κοιτάξω από τα 380 τεστ τα video encoding και τα timed compilation tests. Δεν έχει νόημα να κοιτάξω τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Η διαφορά 10900Κ/3900Χ είναι μικρή υπέρ του 3900X σε multicore workloads. Στο phoronix έχει πολλά single core benchmarks αλλά και αρκετά latency sensitive benchmarks και γι' αυτό συνολικά από τα 380 τεστ, ο 10900K είναι 4% μπροστά από τον 3900X. Επίσης, μέσα στα 380 τεστ είναι και αρκετά gaming tests. Μπορείς να δεις αναλυτικά και τα 380 τεστ εδώ:

https://openbenchmarking.org/result/2005283-PTS-BIGCOMPA49&obr_sgm=y&obr_swl=y

Ωραία η σελίδα.

Number of first place finishes > 50% για τον 10900k. Στα περισσότερα tests δηλαδή τελείωσε μπροστά από τον 3950x. Όντως είναι 2% πιο γρήγορος από τον 3900x, όπως και 1% πιο αργός από τον 3950x. Οπότε είναι πιο κοντά σε επιδόσεις στον 3950x από οτι στον 3900x. Μάλιστα, η διαφορά του από τον 3900x είναι διπλάσια από οτι είναι η διαφορά του από τον 3950x. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Ωραία η σελίδα.

Number of first place finishes > 50% για τον 10900k. Στα περισσότερα tests δηλαδή τελείωσε μπροστά από τον 3950x. Όντως είναι 2% πιο γρήγορος από τον 3900x, όπως και 1% πιο αργός από τον 3950x. Οπότε είναι πιο κοντά σε επιδόσεις στον 3950x από οτι στον 3900x. Μάλιστα, η διαφορά του από τον 3900x είναι διπλάσια από οτι είναι η διαφορά του από τον 3950x. 

Είσαι απίθανος ώρες ώρες, διπλάσια διαφορά λέει ... Δες λίγο τα timed compilation tests να δεις τι ξύλο πέφτει ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Είσαι απίθανος ώρες ώρες, διπλάσια διαφορά λέει ... Δες λίγο τα timed compilation tests να δεις τι ξύλο πέφτει ...

Το 2 ρε συ είναι διπλάσιο από το 1. Μην μου αρχίσεις και συ τα περίεργα μαθηματικά 😜 

Δηλαδή με το χέρι στην καρδιά, βλέπωντας το συγκεκριμένο review από phoronix δεν είναι λογικο να συμπεράνω οτι 10900k > > 3900x και 3950χ > 10900κ? Aπλά 3950 και 10900k είναι πολύ πιο κοντά, ενώ ο 3900x έχει την διπλάσια απόσταση από τον 10900k. Πάντα σύμφωνα με το review του phoronix. 

Aφού μεταξύ 3 επεξεργαστών σε πάνω από τα μισά tests είναι πρώτος ο 10900k. Δεν τα λέω εγώ...το review το λέει 

Επεξ/σία από CometRyzen
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Το 2 ρε συ είναι διπλάσιο από το 1. Μην μου αρχίσεις και συ τα περίεργα μαθηματικά 😜 

Δηλαδή με το χέρι στην καρδιά, βλέπωντας το συγκεκριμένο review από phoronix δεν είναι λογικο να συμπεράνω οτι 10900k > > 3900x και 3950χ > 10900κ? Aπλά 3950 και 10900k είναι πολύ πιο κοντά, ενώ ο 3900x έχει την διπλάσια απόσταση από τον 10900k. Πάντα σύμφωνα με το review του phoronix. 

Ναι το 2 είναι διπλάσιο από το 1, αλλά η 'διπλάσια διαφορά' δηλαδή 102 vs 101 δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Εγώ από το review του phoronix συμπεραίνω πως με 413 ευρώ CPU + 160-170 ευρώ για ένα καλό motherboard παίρνω την ισχύ μίας cpu (10900K) παρά κάτι ψηλά στο μέσο όρο των 380 τεστ, την οποία δε την βρίσκεις κάτω από 700 ευρώ ενώ θες και μια 300αρα για motherboard. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, malakudi είπε

πχ στα 380 benchmarks έχει 12 Polyhedron Fortran benchmarks και 13 test του lzbench. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο το κοιτάς, αν όχι τι σημασία έχει ποιος είναι καλύτερος;

edit: Για μένα πχ που χρησιμοποιώ κυρίως για compiling και video encoding τη CPU, θα κοιτάξω από τα 380 τεστ τα video encoding και τα timed compilation tests. Δεν έχει νόημα να κοιτάξω τα υπόλοιπα.

Συμφωνώ απόλυτα, γιαυτό όταν ακούω ότι ο 3900x είναι καλύτερος σε productivity και οι Intel είναι μόνο για games παραξενεύομαι. Για σένα όπως έγραψα και πρίν όντως τα ρύζια είναι καλύτερα, αλλά για τους περισσότερους ο 10900k είναι καλύτερος, μιάς και είναι μπροστά σε πάνω από 50% των tests

5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ναι το 2 είναι διπλάσιο από το 1, αλλά η 'διπλάσια διαφορά' δηλαδή 102 vs 101 δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Εγώ από το review του phoronix συμπεραίνω πως με 413 ευρώ CPU + 160-170 ευρώ για ένα καλό motherboard παίρνω την ισχύ μίας cpu (10900K) παρά κάτι ψηλά στο μέσο όρο των 380 τεστ, την οποία δε την βρίσκεις κάτω από 700 ευρώ ενώ θες και μια 300αρα για motherboard. 

Δουλεύει και από την ανάποδη όμως το επιχείρημα, καθώς αγοράζοντας τον 10900k παίρνεις επιδόσεις 1% από τον 3950x :P 

Σιγά που θές μια 300αρά για mobo, ούτε καν. Και οι κάτω των 200€ έχουν τούμπανα VRMS, εκτός αν θες να κλοκάρις στα 5.2 με CPU που το αφήνεις να δουλεύει ολονύχτιο. Extreme 4 και mpg carbon ας πούμε έχουν κάτω από 180, και υπάρχουν και άλλες φτηνότερες. 

ΥΓ1. Εγώ που τον πήρα 510 δηλαδή χρυσή επιλόγη, είμαι μόλις 1% πίσω σε productivity από 3950x που κάνει 700+ 😜 

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Εγώ που τον πήρα 510 δηλαδή χρυσή επιλόγη, είμαι μόλις 1% πίσω σε productivity από 3950x που κάνει 700+ 😜 

Ναι αλλά εσύ πήρες retail(1 χρόνος ) άρα σε σχέση με τον 3950 700+ που είναι box (3 χρόνια εγγύηση) ακριβά τον πήρες

😜

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Ναι αλλά εσύ πήρες retail(1 χρόνος ) άρα σε σχέση με τον 3950 700+ που είναι box (3 χρόνια εγγύηση) ακριβά τον πήρες

😜

Αμα τον έβρισκα 400 και χωρίς εγγύηση ακόμα καλύτερα :P 

Επίσης έχει κανονικά 3ετή εγγύηση απλά όχι από την Intel αλλά από το κατάστημα. Όπως και να έχει, κλάιν. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Αμα τον έβρισκα 400 και χωρίς εγγύηση ακόμα καλύτερα :P 

Επίσης έχει κανονικά 3ετή εγγύηση απλά όχι από την Intel αλλά από το κατάστημα. Όπως και να έχει, κλάιν. 

Αν έχει από κατάστημα 3 χρόνια τότε είσαι άρχοντας.

Μόνο εγώ θα πληρώσω κούκο αηδόνι

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, azazil1190 είπε

Αν έχει από κατάστημα 3 χρόνια τότε είσαι άρχοντας.

Μόνο εγώ θα πληρώσω κούκο αηδόνι

Να σου δώσω τον δικό μου όταν βγούν τα ρύζια? 😜 

Δημοσ.

Κοιτάζω τα power consumption των επεξεργαστών (10700-10900 - 3900-3950) όλων αυτών που τους τεστάρουν και μου φαίνονται όλοι φούρνοι. Δεν θέλω ψύξη με νερό δεν θέλω θόρυβο στο pc, έχω μια noctua με 14αρι ανεμιστήρα αθόρυβη και με αυτήν θα παραμείνω. Σκέφτομαι το εξής αν στον 10900 κλείσω το turbo core του (αν λέγεται έτσι) να παραμείνει στα 2.8ghz η ισχύ του δεν ξεπερνά τα  140 - 170w υπαρχει περίπτωση οι επιδόσεις του σε editing video να ειναι ίδιες με ενός i5 με τα μισά χρήματα ; Το ίδιο ερώτημα και για τους ryzen.

Σε idle κατάσταση όλοι οι Intel ειναι 20-30watt λιγότερο από τους ryzen βλέπω στα τεστ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...