Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, LfcYNWA είπε

Από που προκύπτει τέτοια απορία; Φυσικά και το εννοώ!

Εσύ πιστεύεις το αντίθετο;

Διάβασε τα άρθρα και τις συνεντεύξεις από ανθρώπους της Intel να μάθεις για τις αποτυχίες της με τις μικρότερες ολοκληρώσεις κλπ.

Εδώ ένα χτεσινό.

Intel CFO George Davis:

"we have been talking about to get back to parity in the 7nm generation and regain leadership in the 5nm generation."

In regards to the 10nm node, Davis commented: "As we said back at our analyst day in May of 19: Look, this isn't just going to be the best node that Intel has ever had. It's going to be less productive than 14nm, less productive than 22nm, but we're excited about the improvements that we're seeing and we expect to start the 7nm period with a much better profile of performance over that starting at the end of 2021."

Έχουν πολύ χαμηλά yields (ποσοστό από chip που τηρούν τα specs) στις μικρότερες ολοκληρώσεις. Το ενδιαφέρον στις μικρότερες ολοκληρώσεις είναι λογικό αν σκεφτείς τη διαφορά στην κατανάλωση του CPU που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αν αφήσουμε τα παιχνίδια στην άκρη και κάνουμε ένα render με το blender (έχει ένα παράδειγμα το gamer nexus) θα δεις ότι ο stock 10900K καταναλώνει 120kw ( 237kw αν είναι OC ) για να ολοκληρώσει το render ενώ αντίστοιχα ο 3700Χ και ο 3950Χ είναι στα 87kw και 74kw για την ίδια δουλειά.

Spoiler

2_blender-gn-logo.png

11_power-blender-nt.png

10900K stock -> 15,4 * 60 * 129,6 =  119750 Watt

3700X stock -> 16,9 * 60 * 85,2 = 86392 Watt

3900X stock -> 11,4 * 60 * 150 = 102600 Watt

3950X stock -> 9 * 60 * 136,8 = 73872 Watt

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

26 λεπτά πριν, elpenor είπε

Διάβασε τα άρθρα και τις συνεντεύξεις από ανθρώπους της Intel να μάθεις για τις αποτυχίες της με τις μικρότερες ολοκληρώσεις κλπ.

Εδώ ένα χτεσινό.

Intel CFO George Davis:

"we have been talking about to get back to parity in the 7nm generation and regain leadership in the 5nm generation."

In regards to the 10nm node, Davis commented: "As we said back at our analyst day in May of 19: Look, this isn't just going to be the best node that Intel has ever had. It's going to be less productive than 14nm, less productive than 22nm, but we're excited about the improvements that we're seeing and we expect to start the 7nm period with a much better profile of performance over that starting at the end of 2021."

Το έχω διαβάσει την ήμερα που δημοσιεύθηκε στο tomshardware. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι μικροπροβλήματα και μέσα στο πρόγραμμα και συμβαίνουν συνεχώς στις εταιρίες τεχνολογίας ειδικά  στον τομέα της έρευνας. Αυτά που αφήνει να βγαίνουν προς τα έξω η intel είναι προϊόν δικής της στρατηγικής.

Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση 😉

• Like 3

1 ώρα πριν, LfcYNWA είπε

Από που προκύπτει τέτοια απορία; Φυσικά και το εννοώ!

Εσύ πιστεύεις το αντίθετο;

Χαχαχα να το πίστευα μόνο εγώ....

Πολυ ωραια σου έδειξε ένα μικρό δείγμα συμφορουμιτης.  Περίμενε εσύ εξέλιξη με Intel...είχανε την AMD για πεθαμένη και αντί να δώσουν εξέλιξη και τεχνολογία λιώσαμε στο 14nm+++++++++ . Κριμα γιατί την έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές. 

Οπότε ναι είναι πίσω και αν δεν κάνει κάτι θα παραμείνει πίσω στις εξελίξεις. Δυστυχώς για εμάς τους καταναλωτές 

• Like 2

5 λεπτά πριν, jimpsar είπε

Χαχαχα να το πίστευα μόνο εγώ....

Πολυ ωραια σου έδειξε ένα μικρό δείγμα συμφορουμιτης.  Περίμενε εσύ εξέλιξη με Intel...είχανε την AMD για πεθαμένη και αντί να δώσουν εξέλιξη και τεχνολογία λιώσαμε στο 14nm+++++++++ . Κριμα γιατί την έχω τιμήσει ουκ ολίγες φορές. 

Οπότε ναι είναι πίσω και αν δεν κάνει κάτι θα παραμείνει πίσω στις εξελίξεις. Δυστυχώς για εμάς τους καταναλωτές 

Μακάρι να είναι όπως τα λες αδερφέ. Εγώ μετά από 20 χρόνια intel φέτος έκανα το μεγάλο άλμα, πήρα τη μεγάλη απόφαση και μεταπήδησα AMD.  Για να δούμε λοιπόν.

• Like 3

10850Κ ... Ένας 10900Κ χωρίς 100mhz 

https://www.anandtech.com/show/15929/intel-adds-core-i910850k-to-desktop-chip-lineup

Μένει να δουμε τι θα είναι οι ΚΑ που θα βγουν αργότερα..... 

• Like 1

12 λεπτά πριν, BabisTs είπε

10850Κ ... Ένας 10900Κ χωρίς 100mhz 

https://www.anandtech.com/show/15929/intel-adds-core-i910850k-to-desktop-chip-lineup

Μένει να δουμε τι θα είναι οι ΚΑ που θα βγουν αργότερα..... 

Καραγκιοζιλικιά. Τι νόημα έχει σε k μοντέλο να δίνεις χειρότερο binning. Από την μύγα ξύγκι πάει να βγάλει

6 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Καραγκιοζιλικιά. Τι νόημα έχει σε k μοντέλο να δίνεις χειρότερο binning. Από την μύγα ξύγκι πάει να βγάλει

Στην ουσια το thermal velocity boost έχουν βγάλει.... Και τον έχουν μειώσει σε όλα τα αλλά κατά 100mhz ...... Και 35€ φθηνότερος.....παντα το έκανε αυτό η ιντελα...το ρολόγια σε όλες τις εταιρείες πληρωνονται..... Οι ΚΑ όμως είμαι περίεργος τι να είναι...... 

• Like 1

3 ώρες πριν, BabisTs είπε

Στην ουσια το thermal velocity boost έχουν βγάλει.... Και τον έχουν μειώσει σε όλα τα αλλά κατά 100mhz ...... Και 35€ φθηνότερος.....παντα το έκανε αυτό η ιντελα...το ρολόγια σε όλες τις εταιρείες πληρωνονται..... Οι ΚΑ όμως είμαι περίεργος τι να είναι...... 

Σίγουρα χειρότεροι; Σαν το Α στις GPU της nvidia μου θυμίζει.

• Like 2

8 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Σίγουρα χειρότεροι; Σαν το Α στις GPU της nvidia μου θυμίζει.

Με βάση την τιμή αφού θα βγούν ανάμεσα σε 10850Κ-10900Κ ....θα είναι χειρότεροι (στα χαρτιά τουλάχιστον )από τους Κ....μιας και θα είναι φτηνότεροι.....αλλά ας δούμε τι κρύβεται σε αυτό το ΚΑ το επόμενο διάστημα........

• Like 1

Το έχει ξεφτιλίσει πλέον με το segmentation στο Desktop η Intel, της απελπισίας μάρκετινγκ να πάρουν έστω και μια ακόμα πώληση γιατί σε λίγο δεν θα τους συμφέρει να βγάζουν τέτοια μονολιθικά chip αν πέσουν και άλλο οι πωλήσεις.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αυτούς με τα κυάλια θα τους βλέπουμε μάλλον όπως τους 10900Κ μέχρι σήμερα......

https://www.scan.co.uk/products/intel-core-i9-10850k-s-1200-comet-lake-10-cores-20-threads-36ghz-52ghz-turbo-20mb-cache-125w-retail

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Το πιο πιθανό, ο 10850k να μην μπορούσε να φτάσει τα MHz του 10900k αλλά ήταν καλύτερος από τον σκέτο 10900. Οπότε βγάλε ένα νέο μοντέλο να πουλήσει και αυτό.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...