Προς το περιεχόμενο

Intel 10th Gen Core, Comet-Lake & Z490 (2020) v2.0

Thresh
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh

Κρατήστε κόσμιο το επίπεδο, χωρίς χαρακτηρισμούς κι ειρωνείες αυτή τη φορά.  Μειώστε στο ελάχιστo τις Intel VS AMD συζητήσεις, έχουν γίνει άπειρες φορές και δεν έχουν κάποια κατάληξη! 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, spokaria είπε

ερωτηση; υπαρχει άνθρωπος που γνωρίζει από αρχιτεκτονική cpu και βάζει ακόμα επεξεργαστή ιντελλ;

το γενικεύεις όπως το θέτεις, εξαρτάτε από το πρόγραμμα. Στο final cut pro x ο 9900X κάνει στο μισό χρόνο redering από τον 3900Χ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, spokaria είπε

μάλιστα και εάν κάποιος θέλει multithread και multitasking performance με χρήση gaming πρέπει να έχει 2 διαφορετικά pc? 1 intell

1 ryzen?

Εξαρταται πόσο multithreaded θες. Δεν σου φτάνουν τα 10 cores / 20 threads? Ας πούμε μέχρι τον Ιούλιο του 2019 τι cpu είχες και έκανες τη δουλειά σου? 

3 λεπτά πριν, nick0lis είπε

το γενικεύεις όπως το θέτεις, εξαρτάτε από το πρόγραμμα. Στο final cut pro x ο 9900X κάνει στο μισό χρόνο redering από τον 3900Χ.

Μα στα περισσότερα productivity μπροστά είναι και ο 10900k από 3900x. Το phoronix, τέρμα αξιόπιστο, έτρεξε 380 non gaming tests. Ε κέρασε τσάγια ο 10900k. Απλά η πλειοψηφία πλέον είναι επαγγελματίες ρεντερερ οπότε κοίτανε μόνο cinebench. Εκτός από τον φίλο μας που είναι αρχιτέκτονας μικρό επεξεργαστών 

δεν το γενίκευω όπως θέλω εγώ Αυτό το λες εσύ!! και όλοι ta fan boy intell. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαλέγεις βάση χρήσης και στο τι προγράμματα δουλευει ο καθενας! έλα να δεις σε πόσο χρόνο rendarei o 3950x σε autocad και μετα πες μας για 10900κ kai 9900κ. τα περισοτερα προγράμματα ήταν γραμμ για ιντελλ cpu. μην τα λες όπως σε βολεύει για να δικαιολογεις τις επιλογές σου

1 λεπτό πριν, spokaria είπε

δεν το γενίκευω όπως θέλω εγώ Αυτό το λες εσύ!! και όλοι ta fan boy intell. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαλέγεις βάση χρήσης και στο τι προγράμματα δουλευει ο καθενας! έλα να δεις σε πόσο χρόνο rendarei o 3950x σε autocad και μετα πες μας για 10900κ kai 9900κ. τα περισοτερα προγράμματα ήταν γραμμ για ιντελλ cpu. μην τα λες όπως σε βολεύει για να δικαιολογεις τις επιλογές σου

Eσύ μπήκες στο νήμα με τα Intel να μας πείς πόσο πιο γρήγορα rendari o 3950x αλλά εμείς προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας. Ντάξει ;) 

εγώ μια ερώτηση εκανα; Μήπως σε ενοχλει; και σου μιλάει ανθρώπους που έχει χ58 χ79 και χ99. Πρώτη φορά αγόρασα and ryzen και είδα σημαντικά οφέλη στο multitasking. Εσύ μείνε στα 14nm! 

παλιά αρχιτεκτονική μας κούρασε η ιντελλ 

Όταν πάει στα 5nm το ξανασυζηταμε για ιντελλ!

16 λεπτά πριν, spokaria είπε

μάλιστα και εάν κάποιος θέλει multithread και multitasking performance με χρήση gaming πρέπει να έχει 2 διαφορετικά pc? 1 intell

1 ryzen?

Ναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, spokaria είπε

εγώ μια ερώτηση εκανα; Μήπως σε ενοχλει; και σου μιλάει ανθρώπους που έχει χ58 χ79 και χ99. Πρώτη φορά αγόρασα and ryzen και είδα σημαντικά οφέλη στο multitasking. Εσύ μείνε στα 14nm! 

Λογικό να είδες σημαντικά οφέλη, αφού το x99 είναι 4ετίας. 

Ντάξει, θα μείνω στα 14nm. 

Nα δούμε και τι λένε οι σοβαροί επαγγελματίες λοιπόν, που πάει κόντρα σε αυτά που λένε οι αρχιτέκτονες επεξεργαστών στα φορουμ

Από το pudget

Αναφορά σε κείμενο

Between the Intel 10th Gen and AMD Ryzen 3rd Gen CPUs, we give the edge to Intel due to their roughly 6% higher performance for RAM preview and rendering.

Overall, this makes the Intel Core i9 10900K our new go-to CPU recommendation for After Effects.

If you have a bit more of a budget, however, the Intel Core i9 10900K is around 10% faster than the AMD Ryzen 9 3900X, or the more expensive 3950X. In fact, it is currently the fastest processor available for Photoshop regardless of your budget which is going to make it a popular option for use in a Photoshop workstation.

But with the new 10th Gen CPUs, Intel has once again made a firm claim the top performance spot with the Intel Core i9 10900K coming in at about 8% faster than the similarly priced AMD Ryzen 9 3900X, or 6% faster than the more expensive AMD Ryzen 9 3950X.

και από το phoronix

Αναφορά σε κείμενο

If taking the geometric mean of all 381 benchmark results in full, the Core i9 10900K does come out to being about 4% faster than the Ryzen 9 3900X thanks to its higher clock speeds in the many single threaded benchmarks carried out

Κάτσε εσύ μέτρα  τα νανόμετρα, εγώ μετράω τις επιδόσεις

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1

φίλε μου μηχανικός είμαι από Πολυτεχνείο

το χ99 δεν είναι τετραετίας είναι 6 ετών αυγουστο 2014 βγήκε Πρώτη φορα

το χ99 το έχω με cpu xeon 22 core δεν το έχω με 5820κ δεν 

μάθε μπαλίτσα όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο αλεφαντος μάθε μπαλίτσα!

Καλή νύχτα σε όλους καλό καλοκαίρι!

• Like 1

Μόλις τώρα, spokaria είπε

φίλε μου μηχανικός είμαι από Πολυτεχνείο

το χ99 δεν είναι τετραετίας είναι 6 ετών αυγουστο 2014 βγήκε Πρώτη φορα

το χ99 το έχω με cpu xeon 22 core δεν το έχω με 5820κ δεν 

μάθε μπαλίτσα όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο αλεφαντος μάθε μπαλίτσα!

Εντάξει, αρά ορθώς συγκρίνεις Ιntel CPU του 2014 με amd του 2020, άρα βίβα AMD, τους τσάκισε τους μπλέ. 

19 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Μα στα περισσότερα productivity μπροστά είναι και ο 10900k από 3900x. Το phoronix, τέρμα αξιόπιστο, έτρεξε 380 non gaming tests. Ε κέρασε τσάγια ο 10900k. Απλά η πλειοψηφία πλέον είναι επαγγελματίες ρεντερερ οπότε κοίτανε μόνο cinebench. Εκτός από τον φίλο μας που είναι αρχιτέκτονας μικρό επεξεργαστών 

Δεν έτυχε να δω τα τεστ του φορονιξ αυτός νομίζω κάνει τεστ σε λινουξ πλατφόρμα.

21 λεπτά πριν, spokaria είπε

Μην εξάπτεστε την αγαπάμε την amd, δυστυχώς ή ευτυχώς το Final Cut Pro δουλεύει καλύτερα με Ιντελ χωρίς έξτρα καρτα γραφικών, αν επέλεγα amd έπρεπε να προσθέσω κάποια Vega κατι που δεν ήθελα λογο χρημάτων.

• Like 1

ο χεον δεν είναι του 2014 είναι του 2017 το χ99   chipset βγήκε το 2014 δεν συγκρίνω τον 3950χ με το χ99.

το πρόβλημα της intell ξερεις που ειναι; στις overpriced times kai στο γεγονός ότι σε κάθε αλλαγή γενιάς πετάς στα σκουπίδια και to mobo 

lack of innovation! εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους μετόχους τα προηγούμενα χρόνια λόγω έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού και άφησε στην άκρη τον πελάτη. Τώρα όμως που Υπάρχει αξιόλογος ανταγωνισμός πρέπει να μας δηξει κάτι διαφορετικό ετσι δεν ειναι; 

Καλά μην πούμε τι εχει γίνει sto hedp me τους threadripper άστο καλύτερα αναγκάστηκε να κόψει την τιμη του 10980 στα μισά λεφτά

Όταν Υπάρχει σοβαρός  ανταγωνισμός  ο καταναλωτής βγαίνει κερδισμένος!

• Like 2

Στις 3/7/2020 στις 10:24 ΠΜ, CometRyzen είπε

Ρε συ, έχεις δοκιμάσει με 1t? Άμα παίζεις 4k+ παίζει να βγάζεις καλύτερα latency. Βέβαια θέλει δουλειά πάλι να βρείς stability κλπα. 

Θέλει ρευματακια το 1Τ......Εκει στα ψηλά  mhz ζητάει τρομερά ρευματακια...... 

• Like 1

και κάτι αλλο δεν είμαι κατά της ιντελλ. πολύ καλά cpu βγάζει! όχι όμως για consumer! εκεί δεν είναι πλέον ανταγωνιστική! σε custom tsipakia πάνω στην κατηγορία πάνω ακόμα και από σέρβερ είναι απίστευτη! custom made chips.

Στις 3/7/2020 στις 10:24 ΠΜ, CometRyzen είπε

Αυτά αν τα είχες πάρει νωρίς, πριν βγούν τα κιτάκια 4000+ παίζει να είχαν τα καλύτερα bin. Πλέον δυστηχώς λίγο πολύ με τέτοιο binning που γίνεται οτι πληρώνεις παίρνεις. 

Για ποιο κιτακι 4000 αναφέρεσαι ότι είναι καλυτερο binarismeno από το 3600/c15 ? Εχω στο μυαλό μου κάποια άλλα για πες μου να δω σε ποια αναφέρεσαι? 

• Like 1

25 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Για ποιο κιτακι 4000 αναφέρεσαι ότι είναι καλυτερο binarismeno από το 3600/c15 ? Εχω στο μυαλό μου κάποια άλλα για πες μου να δω σε ποια αναφέρεσαι? 

Eίχε νομίζω η gskill 4266c17 σαν τα δικά μου, στο 1.4v. Πλέον παντού διαβάζω οτι τα patriot πάντως είναι τα top για OC. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...